Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

 1. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Avecilta on ovet. Kun noi ostettiin, ei mitään mallia mainittu.

  Ovi on kaksivärinen ja siis ylemmässä kuvassa auki. Teatterin puolelta harmaa ja ulkopuolelta valkoinen. Ovessa on laskeutuva kynnys ja tiivisteet, joten kyseessä on db -ovi. Itse ovi on massiivirakenteinen, painaa n. 40kg. Teatterihuoneessa on sekä tulo- että poistokanavat ekstraäänenvaimennuksella.

  [​IMG]
   
 2. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  AV-käyttöön varattu huone, mutta kaiuttimet näyttävät karanneen jostain sisustuskalkkisammion setistä. Oletko varma että olet itse ostanut nuo?? Soundi muistuttanee tuolla k-etäisyydellä vapaan SPL:n ympäristössä kuolemaa tekevän radionauhurin kaiuttimia, elleivät pääse suoraan hengestään ensimmäisessä kohtauksessa kun elokuvassa ns. poistetaan varmistin.


  Eritelty erite audiopuolesta:

  -kaiuttimet aivan liian pienet kuunteluetäisyydelle
  -kuunteluetäisyys aivan liian pitkä kaiuttimille

  -koko kaiutinpatteristo liian heiveröinen feuer frei SPL -ympäristöön  Videopuoli saattaa olla hyvä, tai sitten ei.
   
 3. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1

  Jaa-a kyllä noi on mulle riittäneet. Tulivat tosin jo viime kämpästä ja pienemmästä tilasta, mutta kyllä noilla saa ihan riittävästi äänenpainetta tähänkin tilaan. Usko pois.

  Ovatko Elacit edes tutut?

  Edessä 3x Elac 305 ja takana 4x Elac 301. Kyseessähän eivät ole mitkään pelkästään sisustukselliset purkit vaan kyllä noi menee ihan kunnon hifin puolelle...
  + Elac SUB203. On noihin rahaakin palanut n. 4te...

  Tykkinä Optoma HD87, kuva tulee PS3:lta pääosin (pelit, Blu-ray, DVD ja Netflix pääasialliset lähteet). Wiitä tulee myös joskus pelattua ja telkkaria HD digiboksin kautta katsottua.

  Vahvarina Yamaha RX-V 2067, jonka kautta kaikki kuvanlähteet.

  Ja kaiuttimet voi aina vaihtaa, mutta huonetta on vaikeampi jälkikäteen parannella... Tuskin kuitenkaan ihan heti tulee tarvetta audiopuolen parannuksiin.

  edit:

  TM:n arvostelusta nappasin (TM ei ole ehkä hifiharrastajien referenssi n:eek: 1, mutta kuitenkin)

  Henrick Wecström kirjoittaa (Malli Elac 305, mulla uudempi malli, ero vain diskanttielementissä)

  Elac 305 on kaiutin, joka on tehty parhaalla mahdollisella rakennetavalla parhaista osista pieneen kokoon. Siksi sen ääni on suurempi kuin koko edellyttäisi.

  Kotelo on niin jäykkä ja tukeva, ettei äänessä ole havaittavissa minkäänlaista kotelon aiheuttamaa vääristymää.

  Koko juttu linkissä.

  https://lh5.googleusercontent.com/-bWPhgBnZWxY/ULZM68hzo-I/AAAAAAAAA94/kBb4tgeDrvc/s720/Elac305.jpg
  https://lh6.googleusercontent.com/-UzNtmI4KNk4/ULZPBHSjiRI/AAAAAAAAA-Q/j89sUjIwVaY/s644/Elac2.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 4. inska

  inska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä aina joku on ehdottamassa kaiuttimien vaihtoa ensimmäisenä "parannuksena" :D Sama tapahtunut itsellekkin, mutta olisi pitänyt tosin kuulemma ostaa pienemmät. Itsekin kun olen luullut että sillä on aika iso merkitys, minkäsointisesta kaiuttimesta pitää. Sijoitteluun sitten mielummin käyttäisi enemmän vaivaa. Hyväkin kaiutin voi soida huonolla sijoituksella ja huonossa akustiikassa huonommin mitä ei-niin-hyvä kaiutin.

  Itse kävin joskus noita Elac:a kuuntelemassa ja hyvinhän ne soi hintaisiksiin ja varsinkin kokoisiksiin. Ostin muistaakseni Amhpionin ensimmäisen mallin Argoneita kuitenkin silloin kolme kappaletta. Stereokäytössä nuo voisivat toimia paremmin vähän erilaisella sijoituksella, mutta kotiteatterikäytössä varmaan toimivan noinkin ok.
   
 5. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja senverran hyvin noi Elacit soi, että hommasin viime vuonna Elac 310 CE:t olohuoneeseen. Olkkari on saman 27m2 (ja 5,5m korkea )+ se avautuu normikorkuiseen keittiöön n. 30m2 verran. Eikä ole kyllä pienet tonnekaan. Okei, kyseessä on eri malli, mutta kotelo on aivan sama.
   
 6. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin ja uskallan väittää, että kylla se Xxx:n Feuer frei soi mun teatterissa paremmin kuin 95% täällä kirjoittavien teattereissa...
   
 7. Bnde

  Bnde Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  PeteK:n huone, tyylikäs? Kyllä. Etenkin omaan makuun tuo poikkeava värimaailma iskee. Mukava kompromissi kotiteatteriluolan ja olohoneen väliltä. Kuva-ja äänipuolesta tingitty, mutta viihtyvyys korvannee hieman tätä.
   
 8. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  En tiedä mitä tarkoitat noilla tinkimisillä? Tässä ei kyllä olla haettukaan mitään tinkimätöntä kotiteatteriluolaa, vaan tilaa, jossa viihdytään pelien ja leffojen parissa. Huone on valmistunut kaksi vuotta sitten ja mm. Tykki oli ainakin silloin kovaa valuuttaa... Kuvia en ole laittanut aiemmin, kun vanhat kalusteet oli niin "huoneeseen sopimattomat" sohva tuli tossa pari kuukautta siten ja nyt alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä miltä pitääkin. Laitetasot ja matto vielä, niin sitten on valmista.

  Mitä itse laittaisit, jos äänipuoleen olisi 5te ja kuvaan 2,5te? Ton verran nimittäin noihin on mennyt. Sitten digiboksi, pleikka, wii ja tietokone päälle. Ja tietty sohva 3 te. Onhan tohon huoneen laitteisiin ja sisustukseen jo satsattu pitkälti yli 10te... Jossain menee raja meikäläisellä. Uudessa omakotitalossa on paljon muitakin hankintoja, kun neliöt edellisestä kämpästä yli tuplaantui ja palkkatyöläisiä ollaan... ;)
   
 9. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno huone mutta tuolle linjalle ei kannata lähteä :rolleyes: Minä uskallan väittää, että 90% plazalaisista kuuluu mielestään tuohon 5% vähemmistöön...
   
 10. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  No joo. Otetaan sen verran takaisin, että tuolla voi kuunnella tota Feuer freita luonnollisella äänenvoimakkuudella kenenkään häiriintymättä mihin kellonaikaan vaan paremmalla äänenlaadulla kuin pääosalla tän palstan teattereista. Huone on nimittäin okt:n kellarissa maan alla ja sillä voi luukuttaa jopa muiden talossa olijoiden suuremmin häiriintymättä...

  Tosiasiassa kyllä toi 95% ei kyllä ole varmaan kovin kaukaa haettu, jos otetaan kaikki plazalle rekkautuneet ja edes joskus kirjoittaneet. Aktiivien kanssa tilanne lienee toinen. Ton huoneen akustiikkakin tekee jo todella paljon. Todella monella kuuntelu tapahtuu kuitenkin normiolkkarissa, jossa akustiikka on väistämättä aina ongelmallinen. Siinä ei hyvätkään laitteet auta.

  Vähän turhaan provosoiduin, mutta kun on satsannut tohonkin huomattavan summan rahaa ja saanut mielestään hyvän kokonaisuuden aikaan ja heti ollan kärkevästi arvostlemassa, niin vähän teki mieli avautua.:D
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2012
 11. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 200
  Saadut tykkäykset:
  38
  Mielestäni jos tällaiseen ketjuun laittaa kuvan teatterista, kannattaa olla valmis ottamaan palautetta vastaan. Itse taidan laittaa lähiaikoina viestiä tuonne toiseksi tyylikkäimmät setit ;)
   
 12. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suurimmalle osalle av-käyttäjistä riittää television kaiuttimetkin äänentoistoksi. Elac 305 voi olla hyvin rakennettu pikkukaiutin, ja riittävä toistin jos kuunteluetäisyys on maks. 1,5 metriä. Mutta ikävä tosiasia on nyt kuitenkin, että se on akustisesti aivan liian pieni noin ison mittakaavan asennukseen kuin sinulla.

  Olemattoman vähän suuntaavan jugurttipurkinkidutus -soundin bongaaminen vaatii henkilökohtaisen käytännön kokemuksen raskaamman kaluston kyvyistä tai jonkun muun harjaantumismenetelmän, esim. 10 vuotta kuulokekuuntelua. Pelkillä liian kaukaa kuunnelluilla pikkukaiuttimilla sitä ei voi ymmärtää. Audion teorioitten tunteminen nopeuttaa prosessia, mutta saattaa tulla todella kalliiksi.
  Audioon ei kannatakaan perehtyä liikaa, tai koko touhu menee vähitellen hieman pilalle ilman Ässä -voiton kokoista harrastusbudjettia. Tai sitä elinkautista kuulokekuuntelua.
  Sinulla nyt kuitenkin olisi potentiaalia kunnon kaiutinasennukseen, toisin kuin suurimmalla osalla täällä, jolla ei ole kerrostaloasumisen takia mitään mahdollisuuksia.

  Mene nyt rauhassa ja jatka valitsemallasi jugurttipurkki-signaalitiellä onnellisena, niin kauan kuin onnellisuutta riittää. Muista kuitenkin olla edes volumesäätimen kanssa varovainen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2012
 13. Bnde

  Bnde Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisin muotoilla paremmin: tingitty huoneen suomat mahdollisuudet huomioon ottaen. Tarkoittaen tummia heijastamattomia pintoja, jääkaapin kokoisia upotettuja kaiuttimia jne. Tällöin tila olisi kuitenkin se hiilikellari mitä ei ollut nyt haettu. Kyllä itselläkin on tuo 10k€ settiin uponnut ja voisi sanoa, että aivan turhaan kun kerrostalon olohuoneeseen ne on sijoitettu. Tästä varmaan kritiikkini kumpuaa, jos pyhitettyyn tilaan olisi mahdollisuus tekisin sen toisella tavalla kuin sinä. Kateellisena voin vain toivoa että ehkä joku päivä.
   
 14. inska

  inska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiemmin jo kirjoittelin, miten "tyylikkyys" yleensä syö sitä "laatua". Tai tuohan on vain köyhien ongelma, vaikka iso euronippu ei automaattisesti tarkoita laatua/hyvää toistoa kuvan ja äänen osalta. Siksi itsekkin yrittää tasapainoilla jossain tuolla välimaastossa, mutta ehkä enemmän tinkien sitten siitä miltä tila näyttää. Ehkä tuo toiseksi paras setti-thread on sitten se, minne voi itse omasta valmiista tuotoksesta laittaa kuvat. Itselläni on akustisesti toimiva tila, mutta rahaa on mennyt (vain)muutaman euron alle 3000 € kaikkinensa. Sisältäen myös 2-kanavapuolen ja TV:n.
   
 15. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu ja anteeksi avautumiseni. Toki kaikki kommentit ovat tervetulleita.

  Kuitenkin ketjun aiheena on tyylikkäimmät kotiteatterihuoneet, ei tinkimättömimmät kotiteatteritilat :) Universaalia tyylikkyyttähän ei ole olemassakaan.

  Kuten Inska mainitsi, noiden kahden yhdistäminen ei ole välttämättä mahdotonta, mutta hankalaa ja kallista.... Tietty tinkimätönkin voi olla tyylikästä, mutta useimmiten esim. täysin mattamusta huone on jo vähän rajoilla, että onko se oikeasti kenenkään mielestä tyylikäs.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 16. tn1krr

  tn1krr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2004
  Viestejä:
  266
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos toi huone ois tehty plazamantrojen puitteissa oikein siinä ois neliöitä alle 1/3 jäljellä kun joka seinällä olis vähintään metripari villaa :) Itseasiassa toi ois varmaan "liian pieni" mihinkään muuhun kuin kuulokäyttöön. Mun mielestä toi huone on varsin tyylikäs ja siitä on varsin helppo hiffata mitä siinä on haettu eikä sitä ole pilattu esim. tunkemalla sinne helvetin rumia recliner tuoleja jotka muka kuuluu tuollaiseen. Jossei hakusessa ole referensitason jyrinä noi skobetkin menee varsin ok ja esim. junioreille ja casual leffan katseluun melkein mikä tahansa surround systeemi joka on parempi kuin se täällä aina neuvottava "ostat alkuun 2 kpl Genen 8260 ja sit pikkuhiljaa myyt vaimon, anopin ja lapset että voit ostaa lisää Iisalmen hifiopiaattia.

  Tuosta mattamustastakin olen pitkälti samaa mieltä vaikka mattamustan huoneen omistankin, meillä tavoitteena oli saada se edes jotenkin istutettua osaksi muuta sisustusta. Leffahuoneena toi mun luola on IMO ihan tyylikäs, koska siellä ei ledit välky eikä mene katu-uskottavia kaapeleita lattian halki, mutta mitenkään yleismaailmallisen tyylikkäänä en sitä pidä ja ymmärrän täysin että ei AV-ihmisille siitä voi tulla WTF-fiilikset. Päin p:tä ("vituiks meni" sanottas yhdellä toisella foorumilla rakentamisesta puhuttuaessa) se on tuo meidänkin huone tosin on tehty, koska pinta-alasta on uhrattu alle 10% akustoinnille, surroundeina on diffuusit, pääskobet on sijoitettu kankaan alapuolelle, takaseinä ja 2 ovea on valkoisia jne...

  Kaluston listasin joskus

  https://www.dvdplaza.fi/forums/show...jä-ja-kehitysehdotuksia?p=1482440#post1482440

  Ja tältähän se näyttää kun kaikki on saatu piiloon...
  [​IMG]
   
 17. inska

  inska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Erittäin osuvasti sanottu noista reclinereista ja Geneleceistä :D Omasta mielestä reclinerit ovat poikkeuksetta aivan järkyttävän rumia. Tosin moni on puolestaan varmasti samaa mieltä esim. sohvastani.

  Genelec puolestaan tuntuu monesti olevan jonkin sortin autom. referenssi. Kuinkahan moni nitä kehuvista on tehnyt vertailua hieman keskiittynemmin muihin kaiuttimiin ja laitteisiin. Tällöin on yleensä turhaa perustella omia laitteita sillä, että ne soivat nimemomaan omaan makuun (myös musiikkimakuun) hyvin sekä toimivat tilassa. Mutta kun ne eivät ole ne Genelecit..
   
 18. aleksiet

  aleksiet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei niillä ole kuin yksi tuollainen listaton ovimalli ja se on just Minimal. Todella hienot ovet, hienoja "ominaisuuksia" täynnä. Uudisrakennukseen valitsisin noi kustannuksista huolimatta mutta kerrostaloasunnon remppaan melkein kahden ja puolen tonnin hintapyyntö kolmesta ovesta sai kääntymään toiseen ratkaisuun -> nykyisten ovien kunnostamiseen.
   
 19. Brunberg

  Brunberg Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. jjabi

  jjabi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2011
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  2