Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

 1. JJtalo

  JJtalo Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  1
  Rasbelin, hienosti toteutettu tila !!
  Oliko tuolle tv:lle suunniteltu jotain tiettyä käyttöä koska on kuitenkin jouduttu nähdä vaivaa että se on saatu tilaan moottorisoidun kankaan kanssa ( vs ääntä läpäisevä kiinteä kangas ja keskikaiutin kuvan keskellä ) ?
  Ootko kokeillu nostaa etukaiuttimia ( L+R) tason päälle ? Vai tuleeko etusten äänet korvakuulolla selvästi alhaalta ?
  Nautinnollisia elokuvahetkiä !
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2016
 2. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Loistavaa Raspelin!
  Voisitko kertoa latiasta vielä lisää ja mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Olen rakentamassa etu- ja takariville yhtenäistä kelluvaa koroketta passiiviseksi sohvantäristimeksi ja uudet ideat olisivat tervetulleita.

  P.S.
  Omassakin projektissani Waverayn apu on ollut huippuhyvää.
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kuinka käytännön äänieristävyys toteutui tässä projektissa? Kuuluuko naapureille, vai voiko huoneessa päästellä menemään huoletta kelloon katsomatta? Useinhan parhaaseen äänieristystulokseen on ollut tapana tehdä kokonaan erillinen, tiivistetty, kaikista huoneen pinnoista irti kellutettu huone huoneen sisällä. Olettaisin että alkuperäiset (vaikka olisi kuinka kantavat) seinät ja (vaikka telineessä olisikin kumipuslat) vesipatterit kantavat pakostikin ihan reilusti ääniä ympäri taloa naapureiden nautittavaksi. Äänieristyshän on yhtä vahva kuin heikoin lenkki, ja tässä tapauksessa heikkoja lenkkejä vaikuttaa olevan kaikki muu paitsi ovi ja lattia?
   
 4. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tuossa oma pieneen vuokra-asuntoon kasattu kotiteatteri. Kunhan joskus pääsee muuttamaan omaan taloon joko omakotitalo tai rivariin, niin ehdottomasti pyhitän oman huoneen teatterikäyttöön. Nyt tämä tälläistä pallottelua, kun ei voi kaikkea haluamaansa toteuttaa.
  Ei ole vielä läheskään valmis, vaihtoon menee matto (tummempaan) sekä kaikki kaiuttimet vaihtuvat uusiksi, kuten myös vahvistin sekä tykki.

  - Tällä hetkellä kuvaa screenille heittää Benq w1070.
  - Vahvistimena jo vanha Pioneer Vsx-527. Tämä tulee vaihtumaan piakkoin uuteen, suunnitelmissa olisi Denonin AVR-X3300W ihan jo siksi, että saisi huonekorjausta käyttöön, nykyisestä vahvarista sellaista ei löydy.
  - Kuvan lähteinä toimii ps4, täysin passiivi htpc (kodilla), appletv, lähinnä netflix (3rd generation). Sekä satunnaisesti Wbod HD2s digiboxi.
  - Kaiuttimien merkkiä en edes muista enää :D ollut itselläni jo pienen iäsyyden. Tulee vaihtumaan vahvistimen kanssa samaan aikaan parempiin. 5.1 setti tällähetkellä käytössä. Uuden vahvistimen myötä tarkoitus olisi siirtyä 5.1.2 (atmos)
  - Subbarin virkaa toimittaa iänkaiken vanha Audio Pro B1.35, joka toimii jotenkuten leffoilla, mutta esim musiikki käytössä täysin onneton :D Tämäkin tulee vaihtumaan jossain vaiheessa, mutta ei ekana listalla.

  Kankaan koko on 120" ja 16:9 screeni siis. Katseluetäisyys on n 3.3m. Screenin taakse tuli laitettua led valolistaa, ei sillä mitään järkevää tarkoitusta / käyttöä ole, mutta voipahan käyttää vaikka tunnelmavalona tms.

  Olohuoneen saa kunnolla pimennettyä, koska ikkunan edessä on moltonista teetetyt pimennysverhot, sekä myös "väliverhona" (olohuoneeseen ei ovea, joten jäisi muuten liian avoimeksi). Ja koska ihminen on laiska (ainakin minä :D ) siirtyvät verhot eteen automaattisesti sähköisesti. Keskellä päivää näin kesälläkin on olohuoneessa niin pimeää, ettei omaa kättään näe jos siis tykki ei ole päällä.

  Sohvana oikein mukava Cheers merkkinen sähköisesti säädettävä nahkasohva (näin jälkikäkeet mietittynä musta olisi ollut parempi väri, mutta kaikkea ei voi saada :D ) Tähän on tullut nukahdettua muutaman huonon leffan aikana :) Plussaa mukitelineistä, eipä tarvitse enää pelätä, että limut kaatuu syliin.


  Tuossa muutama huonohko kuva. Kuvaa klikkaamalla aukeaa isompi kuva.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]


  Huonohko video pimennysverhoista
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2016
  Arttu78 tykkää tästä.
 5. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  68
  Hieno KT! Miten olet kiinnittänyt takaseinään nuo akustisetlevyt? Hienot sähköiset pimennysverhot.
   
 6. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Levyt on yksinkertaisesti liimattu vanerinpalaan, joka on hieman pienempi kuin akustiikkalevyt (jotta vaneri ei näy alta / sivusta katsottaessa) Yksi tuollainen akustiikkalevyn pala on 30x30cm eli yhteensä 90x90cm kokonaisuus ja vaneri alla on muistaakseni 80x80cm. Siihen vain keskelle 6 reikä, ja yhdellä ruuvilla seinään.

  Liimana käytin tuollaista http://www.pattex.fi/tee-se-itse/tuotteet/no-more-nails/no-more-nails-original.html Pysyy hyvin kiinni ja kun laittoi 4 tippaa liimaa jokaisen akustiikkapalan reunoihin se riitti oikein hyvin. Tuo "liima" oli siitä hyvää, että jäi heti kiinni, eikä lähtenyt valumaan tms. Joten tein niin, että kiinnitin ekana vanerit kiinni seinään. Ja liimasin akustiikkapalat paikalleen seinällä. Tosin ylimmän rivin keskimmäiseen palaan laitoin liimaa vain kahteen nurkkaan, niin että sen voi taivuttaa helposti sivuun, jotta ruuvin voi irrottaa seinästä. Näin ollen ruuvin kanta on aina piilossa tuon akustiikkapalan alla.

  Ensiksi mietin, että liimaanko suoraan seinään, mutta onneksi en tehnyt niin. Tuo liima pureutuu niin kovaa kiinni, että irrottaessa seinästä olisi varmaankin lähtenyt paloja irti. Ja olisi saanut kittailla / maalailla aika tavalla. Nyt tosiaan helppo kun selvisi yhdellä pienellä ruuvinreijällä per "levy"
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2016
 7. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  68
  Juuri tuosta syystä kysyinkin. Seinään kiinnitykseen kannattaa käyttää mahdollisimman vähän ruuveja, joskus akustointi täytyy purkaa yleensä ja se kannattaa alun alkaen ottaa huomioon. Hyvä idea tuo vanerilevypohjan kiinnitys yhdellä ruuvilla!
  Tuota samaa liimaa minäkin olen käyttänyt erittäin vaativissa kohteissa.
  Nuo käyttämäsi levyt vaimentavat lähinnä korkeita taajuuksia, ovatko ne niitä kotimaisia, joita minäkin kokeilin edellisessä asunnossani? Sai ainakin bassoihin voimaa.
   
 8. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ei ole kotimaisia, vaan Thomannilta tilattuja :) Ja juu ensiheijastuksia noidenkin onkin tarkoitus hieman siloitella, varsinkin kun huoneen koon vuoksi pitää sohvan olla valitetavasti liian lähellä seinää. Lisäksi tuo seinä oli niin ikävän näköinen paljaana, joten sai siihenkin samalla jotain muuta kuin paljasta seinäpintaa.

  Kunhan saa uudet kaiuttimet + subbarin ja vahvistimen niin pääsee leikkimään tilaamallani UMIK-1 mittamikrofonilla ja mittailemaan pahimpia ongelmia jne. Sekä tietenkin pääsee ottamaan vahvistimen huonekorjaimen käyttöön.
  Ja jos/kun basson korjailuun pitää lähteä niin ajattelin tilata pari tuollaista thomannilta nurkkiin bassoja "syömään" tai seisovia aaltoja tasoittelemaan. Vaikutuksesta en osaa sanoa, mutta mielestäni suht tyylikkäitä, joten kehtaa olla esillä. Eikä hinta ole niin paha, että harmittaisi jos olisi turha ostos :D https://www.thomann.de/fi/hofa_basstrap_bordeux.htm
   
 9. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Hanki mieluummin Sound of Sciencen Super Chunk Corner -vaimentimia.
   
 10. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tosin iso painoarvo pitää antaa ulkonäölle. Ei voi mitä tahansa villapaalia nurkkaan tökätä :D Ja valitettavasti WAF lisää hintaa.

  Taidan kuitenkin laittaa tilausta Thomannille kuitenkin, pari tuollaista https://www.thomann.de/fi/hofa_basstrap_bordeux.htm joko punaisena tai mustana päälleikkän niin tulisi 206cm korkea torni nurkkaan :) Painoa tuolla olisi n 30 kiloa. Toki noissa superchunkeissa olisi hieman paremmat "specsit", mutta omaa silmää nuo pyöreät miellyttävät enemmän. Tuossa niiden specsejä

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2016
 11. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tuosta saisi käyttökelpoisen AV-luolan -lite-version, kun oivaltaisi siirtyä äänentoistopuolella kuulokkeiden käyttöön. Videopuolella näyttää muuten hyvältä, mutta screeni on väistänyt laitetasoa ja päätynyt liian korkealla. Oikea korkeus olisi k-asemissa istuvat okulaarit mahd. keskellä taulua.
   
 12. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Ettei ois mekanismisohva jossa nojatessa katse ohjautuu helposti korkeammalle.

  Edit: Onhan se, tossahan on kuvakin makuuasennossa.
   
 13. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Jep juurikin näin. Kuitenkin suurin osa katselusta tapahtuu selkänoja taakse kallistettuna, joten on silloin oikein sopiva omille silmille.

  Jos screeniä laskisi vielä alemmas joutuisi laitetason sijoittamaan eri paikkaan. Tai hankkimaan matalamman. Kuva-alue alkaa tällä hetkellä tasan 60cm korkeudelta maasta.
  Kuulokkeet onkin yö aikaan käytössä. Mutta tällä hetkellä omistan vain yhdet langattomat.

  Olisihan kuulokkeet helpommat toki, jos löytyisi jostain joku sopiva järjestelmä, johon saisi kolmet langattomat luurit fiksusti. Ja niin, että latautuvat telakoissaan. Langallisia kuulokkeita en halua, sitä johtosotkun määrää ei kestä hullukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2016
 14. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Katsot kaiken levytysasennossa yläviistoon? Oletko kuitenkin hereillä katselun aikana?? Vielä peitto korville ja herätyskello soimaan lopputekstien aikaan, niin homma on loppuun asti kehitetty.
   
 15. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Mukavahan se on leffan aikana päikkärit ottaa :D Mutta tosiaan kuva alkaa tasan 60 korkeudella lattiasta. Ja mittasin, että jos istun sohvalla suorassa on silmien korkeus noin 110cm korkeudessa, eli suoraan eteenpäin tuijottamalla katse osuu kankaalle niin, että alhaalle jää kuvaa 50cm ja yläpuolelle noin 100cm eli juu ei ole keskikohdassa. Mutta tarpeeksi lähellä kuitenkin. Jotta pääsisi keskikohtaan pitäisi kangasta laskea se 25 cm alemmas, jolloin tosiaan laitetaso ei mahdu alle. Jos ei tarvitsisi tehdä kompromissejä niin tämän voisi toki toteuttaa, mutta nyt mennään näin. Väitän kuitenkin, että oma kangas ei ole niin korkealla kuin mitä joillakin näyttää olevan (kuva katonrajassa :D)
   
 16. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ahaa. No sitten screenin korkeus on kuin onkin parempi kuin kuvasta voisi päätellä. 25 cm jää matkaa kuitenkin vielä jäljelle täydelliseen asennuskorkeuteen.
  Kokoillan elokuvan pituisen ajanjakson verran hereillä olemista vastaavalla vireystasolla säilyminen edellyttää kyllä vähintään istuvaa katseluasentoa. Huomaa tehokkaasti tuolla "DVD-leffat, elokuvat teattereissa sekä TV-ohjelmat" -osiossa ketkä katsovat ohjelmansa vaaterissa silmät kiinni... "Elokuva jatkui yleisön sammuttua".
   
 17. GlidiD

  GlidiD Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  646
  Saadut tykkäykset:
  16
  Mitäs jos se John antais ihmisten tehdä just niinkun haluaa, ilman että survoo niitä kuulokkeitaan tai muuta pätemistä paikkoihin missä niitä ei selvästikään tarvita. Sen sun "kuuntelutilan" vai mikä helvetti olikaan nähneenä, käsittämätöntä et kehtaat täällä kuittailla jostain miten ihmiset kattoo leffojaan tai mistä niitä kattovat. Koteloidu vaikka hetkeks sinne kuulokkeides sisään ja pohdi tarkkaan, onko sulla varaa kommentoida muiden ihmisten tiloista yhtään mitään.

  Naksille: Hienon tilan oot vuokrakämppään rakentanu!
   
  ProPatria tykkää tästä.
 18. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Ylipäänsä pikku banaani vois tehdä johnille hyvää kun tuntuu että vähemmän on mitään fiksua sanottavaa mihinkään asiaan. Mieleen tulee lähinnä ihminen keneltä on päässyt lääkkeet loppumaan.
   
 19. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 544
  Saadut tykkäykset:
  479
  Ottamatta kantaa kyseiseen käyttäjään, niin ylipäätään Plazalla ei ole enää minkäänlaista moderointia eikä banaanejakaan jaeta lainkaan.
   
 20. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  No se selittääkin sitten paljon. Olenkin ihmetellyt mitenkä paljon täällä saa provota ja trollata kenenkään siihen puuttumatta.