Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

 1. MarkoSa

  MarkoSa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuva omasta setistä. Huone on haastava olohuone, avautuu sivulle ja taakse. Toinen sivu ikkunaa, osin etuseinäkin ikkunaa. Viimeisin hankinta oli svsn subi. Kiinostaisi kokeilla akustiikkalevyä takan pintaan mutta vaimon ymmärryksen raja tulee ehkä vastaan☺. Tykkimä benq w1500. Olen todella tyytyväinen kuvaan ja ääneen kun katsellaan nyt game of thronesia. Spotissa kaksi recliner-tuolia. Kommenttejavinkkejä voi heittää. Ikkunoissa on siis kaihtimet ja pimentävät verhot. katso liitettä 20150610_093303.jpg
  katso liitettä 20150610_093534.jpg
  katso liitettä 20150610_093502.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2015
 2. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 434
  Saadut tykkäykset:
  78
  Hieno KT. Oletko kokeillut keskaria pystyyn tason päälle, se ei korkeussuunnassa veisi enempää tilaa. Kannattaisi kokeilla ehkä keskaria vaakasuoraan tason päälle.
  e:mitä laitteita sinulla on tason päällä? Mitkä etukaiuttimet sinulla on;näyttävät tutuilta ja ovat varmasti hyvät! En vain muista merkkiä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2015
 3. Brennick

  Brennick Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno setti. Pakko kommentoida kun kerran pyysit kommentteja. Kangas on liian ylhäällä. Ymmärrän kyllä miksi, koska näin saa centerin melkein samalle korkeudelle kuin pääkanavat. Tässä tullaankin siihen, että ko. kokoonpanolla on tehtävä kompromisseja. Yksi vaihtoehto olis pudottaa noi päällimmäiset järeet (oisko vahvari/cd) laitteet tohon oikeanpuolimmaisen pääkanavan vasemmalle puolelle. Näin sais pudotettua centerin niiden nykyselle paikalle ja sitä voisi tarvittaessa kallistaa hieman ylöspäin mikäli tuntuu suuntaavan liian alas. Näinollen kangasta pystyisi pudottaa n. 30-35 senttiä alemmas mikä jo varmasti vaikuttas positiivisesti katselukokemukseen. Paras vaihtoehto tietysti olisi akustisesti läpinäkyvä kangas niin ei tarvitsisi koskea centeriin, nuo päällimäiset laitteet pitäisi siinäkin tapauksessa pudottaa tuohon viereen. Edelleen painotan, että hieno setti mutta ajattelin tulla kommentoimaan tuota kankaan korkeutta nätisti ennekuin joku tulee sanomaan sen rumasti.
   
 4. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 434
  Saadut tykkäykset:
  78
  Joo. Mielestäni se ei niinkään haittaa, että keskari on alempana, kuin etukaiuttimet, ei se dialogi huononnu ainakaan omasta mielestäni. Kankaan korkeus on aika olennainen, tuo 30-35cm vaikuttaa jo aika paljon katselukokemukseen.Etukaiuttimet ovat aika lähellä toisiaan, kuvasta ei oikein saa käsitystä kuuntelu/katselutuolien etäisyydestä etukaiuttimiin.
  Itsellänikin laittaisin mielelläni etukajarit kauemmaksi toisistaan, vaikka ovat leveämmällä, kuin sinulla. Tilaa vain ei ole sivusuunnassa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2015
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 575
  Saadut tykkäykset:
  485
  Onko kokemusta? Omastakin mielestä keskikaiutin kuvan alla oli hyvä... Kunnes pääsin (valitettavasti) testaamaan akustisesti läpinäkyvää kangasta. Karisi harhaluulot ja budjetti nousi.
   
 6. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 960
  Saadut tykkäykset:
  467
  Aikalailla tuohon vaikuttaa varmaan katseluetäisyys.. Omassa teatterissa 3m etäisyys niin parempi on kankaan takana muiden tasolla. Kaverilla katseluetäisyys vähä yli 5m niin ei huomaa eroa onko kankaan takana muiden tasolla vai kankaan alapuolella. (~40cm)
   
 7. MarkoSa

  MarkoSa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia kehuista/kommenteista. Kaiuttimet ovat Amphion Xenon ja keskari Origo. Keskaria ei oikein voi kääntää kun siinä on pohjassa tilttausjalkojen paikat ja jotain edellisen omistajan jättämiä jälkiä. Se on kyllä suunniteltu tuohon asentoon. Pääkajarit n. 2,2 m päässä toisistaan, mutta oikealla puolella tulee keittiön pöytä ja tuolit vastaan. Samoin takan reuna oikealla rajoittaa levitystä. Vois yrittää siirtää 5 cm oikeanpuoleista kaiutinta oikealle.

  Musiikkilaitteet ovat Musical Fidelityä A5 CD ja A5.5 vahvistin. Ne oli aiemmin tuossa tasossa, mutta tulee enemmän kuunneltua musiikkia kuin leffoja niin päädyin tuohon sijoitusratkaisuun.

  Kangas on hieman korkealla silmätasosta mutta nyt onkin kallistettavat leffatuolit, ei haittaa. Katseluetäisyys n. 3,0 m. Tilan käyttö (kaksi systeemiä (musiikki ja leffa sekä ns. Normiolohuone) asettivat sellaiset reunaehdot että kompromissejä täytyi tehdä.

  Budjettikin tuli nyt vastaan kangasta ostettaessa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2015
 8. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 434
  Saadut tykkäykset:
  78
  Kuvasta näinkin tuon pöydän, mutta ajattelin tuota vasenta etukajaria hieman vesemmalla, kun seinäänkin on matkaa. No ehkä kokonaisuus kärsisi. Kaiutin sinänsä varmaan antaisi anteeksi tuon siirron. Itselläni on etukajarit 30-50cm irti sivurajapinnoista. Wilson Beneschin Arceilla se ei ainakaan ole ongelma. Noista Amphioneista en tiedä, se on niin kaiutinkohtaista.:)
   
 9. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 434
  Saadut tykkäykset:
  78
  Ei valitettavasti, kun ei ole dedikoitua tilaa. Sinulla on, onneksi olkoon:)
  Näillä mennään, ei voi mitään, onneksi olen tottunut moneen kompromissiin, vaikka se harmittaakin jonkin verran.
   
 10. MarkoSa

  MarkoSa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aarno. Pitääpä testata. Ehkä siinä ei ole äänellisesti eroa, lähinnä kai kosmeettinen ero keskikohtaan. Hieman tuo sohva alkaa vaikuttaa vasemman kaiuttimen sijoitukseen. Jos joku istuu sohvalla on korvasta diskanttiin matkaa alle puoli metriä��. Pitää illalla vähän testata sijoitusten eroa. Subbari on vasta tullut taloon ja ei ole ehtinyt hieroa kaikkea ihan millilleen paikoilleen.
   
 11. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 434
  Saadut tykkäykset:
  78
  Eihän tuoo sohva muutenkaan ole hyvä kuuntelupaikka, joten ei kai siinä mitään menetä:)
  Onhan sinulls kaksi kuuntelutuolia.
   
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Edellisestä päivityksestä onkin jo aikaa.....

  Kesän ja syksyn aikana tuli tehtyä aika tavalla muutoksia, joiden tarkoitus oli tehdä tilasta enemmän olohuonemainen, mutta kuitenkin parantaa sekä ääntä että kuvaa. Ei ihan helppoa... jossain asiassa mentiin eteenpäin ja jossain taaksepäin.

  Tässä kuva vuodelta 2013:
  https://www.dvdplaza.fi/forum/media/vanha.15348/

  Ja tässä sama eiliseltä:
  https://www.dvdplaza.fi/forum/media/uusi.15349/

  Suurin muutos sekä sisutuksen että äänen osalta tapahtui etuosan levityksessä ja siitä aiheutuneista muutoksista. Huoneen leveys on 3.8m ja aiemmin pääskobejen etäisyys toisistaan oli pikkusen yli 2m, joka seinän leveys tuossa kohdassa. Tavoitteena oli levittää settiä suosituskulmaan, joka johti seuraaviin muutoksiin:

  - Toinen skobe piti siirtää eteisen oviaukon toiselle puolelle

  - Tämän seurauksena kuva ei olisi ollut keskellä äänimaisemaa, joten kiinteä kangas vaihtui sähköiseen tab tension rullakankaaseen (euroscreen react 3.0). Nyt rullakangas tulee kyllä oviaukon eteen, mutta ei tuolla väliä ole, kun leffoja katsotaan iltaisin ja tilanne on aina "rauhoitettu" eli mitään muuta ei samaan aikaan tehdä. Ehdottomasti hyvänä puolena oli, että 92":n sai vaihdettua 106".een. Pinta-ala taisi kasvoi siis aika tavalla ja tässäkin tapauksessa katselukulmasuositus täyttyi

  - Pitkään harkitsin dropin määrää ja keskiskoben korkeutta. Päädyin kuitenkin lopulta laskemaan keskiskobea alaspäin, jotta saan kankaan aiempaa alemmaksi. Katselu on mukavampaa, mutta toki harmittaa, että keskiskobea piti laskea.

  Muuten äänipuolella siirryin uusiin 3D formaatteihin, mutta Auron asettelulla. Ei vaan kestä sisustussilmä laittaa skobeja keskelle kattoa. Sivuilla eroa ei onneksi käytännössä ole, koska Auron surround height on käytännössä tällaisessa asennuksessa sama kuin Atmoksen Top Back. Sen sijaan edessä asennus on muutaman asteen yli Atmoksen max Top Front suosituksen.... ei tämä katastofi ole, mutta rehellisesit sanottuna ei mikään ideaali. Parempi tosin kun ei mitään. Toivon DTS:X:n voittoa pitkässä juoksussa. Skobet on Elacin 301:ä eli samat kuin surroundissa.

  Sisutuksellisesti sohvaan ostettiin yksi jatkopala lisää ja poistettiin vanha av-taso. Uusi AV-taso tilattiin mahtumaan sohvan ja seinän väliin ja näkyviin jäi vain av-vahvari. Muut laitteet meni kaapin sisällä. All-in-one PC:n pulttasin seinään. Tässä kiinni digiboksi eli toimii töllönä tarpeen mukaan. Tämäkin laite meni aika alas, mutta ylemmäs ei saanut kun halusin kankaan alaraunan aika alas.

  Kankaan edessä katossa on itse rakennettu suoja ja sen takana on musta pimennysverho, Tämän saa vedettyä kattoon puoleenväliin huonetta jolloin valkoisen katon heistukset peittyy aika hyvin. Ikkunaseinällä on myös mustat rullaverhot. Siten leffoja varten tila piemenee aika hyvin ja ensimmäiset valkoiset heijastukset saa piiloon.

  Tällä mennäänkin taas pari vuotta.... 4k tykki ja lähde sitten seuraavaksi :)
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 683
  Saadut tykkäykset:
  723
  Kiitokset ketjun nostamisesta! Valehtematta juuri muutama päivä sitten tuli ihailtua vanhoja kuviasi. 60-luvun arkkitehtuuri on alkanut koskettamaan aika tavalla.

  Hyvännäköistä evoluutiota. AV-taso ehdoton parannus, todella siistin näköinen toteutus. PC vähän tökkää seinästä kun on niin alhaalla, mutta kompromisseja on joskus pakko tehdä.

  Mutta mutta, milloin klinikkaväritys (valkoinen + vihreä) on hävinnyt? :D Ehkä se taisi olla jo teidän edellisen asunnon värimaailmaa.

  Ja mitä ihmettä on tapahtunut vanhalle säätäjä-nikille?! :)
   
 14. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tunnus ei siirtynyt forumuudistuksessa vanhalta uudelle ja siten menetin kaikki aiemmat postit (varmaan 4000) ja kuvat. Tunnuksen sentään Mika sai kuntoon, mutta kyllähän tämä vähän syö miestä :(

  Valkoista on edelleen aika paljon, kuva ehkä vähän hämää kun värilämpötila asteen lämpimän puolella... sohva ja lattia sekä akustiikkapaneelit on kyllä aika puhtaanvalkoisia. Mutta ehkä yleisesti väriä on tullut enemmän: seinät on jo aika kaukana valkoisesta, matossa todella runsaasti kuviota + väriä jne. Vihreää meillä ei ole ollut varmaan 8 vuoteen, se lime jäi ekan kämpän ekaksi väriksi =)
   
  MarkoSa tykkää tästä.
 15. MarkoSa

  MarkoSa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tyylikästä. Tosin aiempi oli enemmän minun makuuni (kiinteäkangas). Oletko piikannyt johdoille urat seinän sisään? Propsit työn määrästäja jäljestä. Oliko subia jossain ja missä bd-soitin?
   
 16. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kaikki johdot, jotka olisi tuleet näkyvästi / pahasti esille on piikattu seinän sisälle. Tässä tapauksessa keskiskobe, surroundit ja tietokoneen johdot (HDMI sisään ja ulos, virta, RJ45).

  Atmosskobejen johdot kulkee hyvin piilossa verkosuojan, liukuoven suojan tai halogeenikison takana. Käytännössä näissä tapauksissa johdot menee suojan takana piilossa ja viimeinen 10cm on näkyvissä. Videotykin HDMI ja virta kulkee samoja reittejeä. Kaikki nämä johdot menee lattiasta kaattoon verhon takana olevasta nurkasta: siellä on kaksi lämmitysputkea ja niiden taakse saa tosi hyvin piiloon suurenkin nipun johtoa.

  Etuskobeille piti investoida kalliisiin johtoihin jotta toisen johdon sai nätisti oviaukon toisella puolelle. Nyt johto menee kangasseinän lattialistassa, siitä eteiseen maton alle, siellä toiselle puolelle eteisen oviaukkoa ja siitä siten pikkupätkä lattialistassa ja näkyvä osa lattialista > skobe. Johdon paksuus on varmaan 1mm, joten se mahtuu olemaan liukuoven alla. Liukuovi vedetään eteen kun porukkaa käymässä / katsotaan leffoja jotta lapset saa nukuttua.

  Blu-ray soitin, digiboksi, tietokoneen virtalähde, kaket, hirveä määrä johdot, tietokoneen näppis ja reititin (kaikki laitteet kiinni RJ45:lla) on vahvarin alla olevassa boksissa. Edessä oleva oli on mallia "kippaus eteen". Subbari on tämän laatikon takana nurkassa.

  Onhan tässä duunia ollut... yllättävän paljon aikaa meni koko siirtoon: vanha kangas veke, uusien johtojen pikkaus, vanhat ja uudet piikkaukset tasaiseksi, uusi kangas kattoon, tykin siirto, suoja kankaalle jne. Mutta pientähän tämä on jos vertaa siihen mitä moni tekee dedikoidun tilan eteen :)
   
 17. MarkoSa

  MarkoSa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siistiä on. Kyllä jos rahaa olisi taloon jossa sopiva ns.ylimääräinen iso huone niin tekisi mielellään oman leffa/musiikkihuoneen. Miten nuo atmos-kaiuttimet toimivat vrt. perinteinen 5.1? Oliko selkeä parannus?
  Itsellä takana amphion helium2:set mutta tekisi mieli vaihtaa pienenpiin kuten nuo elacit. Ei taida vaan amphionilla olla vastaavan kokoisia.
   
 18. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Oma huone toki olisi ideaali, mutta ei nykyisen alueen neliö/palkkatasoyhdistelmällä... huoneelle tulisi helposti päälle 100ke hintaa ja niin kallis harrastus tämä ei saa olla :cool:

  Kyllähän tuo atmos on erittäin mukava lisäys. Tilantuntua tulee ihan toisella tavalla kun ääni kasvaa kokonaan uuteen dimensioon. Mutta jotta pystyisi sanomaan kuinka suuri parannus on tarkalleen kyseessä, pitäisi kuunnella samaa kohtausta 5.1 ja sitten atmos. Sen jälkeen voisi ehkä tarkemmin analysoida.

  Omalta kannalta päivityksen hinta ei kyllä hirvittävä ollut. Neljä käytettyä elaccia kattoon kaapeleineen taisi maksaa about 400e. Vahvistin olisi joka tapauksessa mennyt uusiksi: vanha ei päästänyt edes 3D:ä läpi ja sen kanssa leikkiminen oli ärsyttävää. Siten tärkeintä oli saada 3D signaali läpi ja sen lisäksi Audussey xt32.

  Alunperin uusi laite piti ostaa jo viime vuonna, mutta HDCP 2.2:n puuttuminen lykkäsi ostosta vuodella. Atmos tuli lopulta bonuksena, jolla on lisäarvoa, mutta sisällön vähyyden takia lisäarvo on aika rajallinen.

  Rehellisesti sanottuna: Jos kotona olisi ollut XT32 kykyinen ja 3D:n läpipäästävä av-vahvari niin olisin lykännyt vielä ostopäätöstä ja rauhassa odotanut mihin tämä Atmos vs Auro3D vs DTS:X sota lopulta kallistuu
   
 19. MarkoSa

  MarkoSa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä toimii subina, joku B & W vai Elac ? Mikä sulla on tuo akustiikalevy ja sen hinta?
   
 20. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Laitteistolistaus on kyllä ihan näkyvissä, tuossa.