Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

 1. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai tanssilattia DJ-kopilla, uima-allas, paintball -rata... ? Puhutaanko edelleen AV-tilasta?

  AV-tilan biljardiksi riittää taskubiljardi.
   
 2. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensiksi onnittelut Yabballe onnistuneesta lopputuloksesta, jos itsellä olisi vastaanvanlainen tila, rakentaisin sen pitkälti juuri samanlaiseksi.

  Toiseksi, en kyllä itsekään mitään varsinaista baarinurkkausta AV-tilaan laittaisi, tai ylipäätään mitään lasista tehtyä. Jos viinaa siellä haluaa juoda, on matka keittiöön jääkaapille tuskin mikään ylitsepääsemätön este.
   
 3. Jva79

  Jva79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nämä on aika pitkälle makuasioita, mutta jos pelkästään hifi mielessä asiaa ajattelee, niin tottahan Brody puhuu.
  Itse haluaisin ajatella tilan sellaisena kodin viihdekeskuksena, jossa olisi mukava viettää vapaa-aikaa. Jos minulla olisi esim. täysi 150 neliön kellarikerros vapaasti käytettävissä, tulisi sinne kotiteatteri, baari, karaoke-/biletyssysteemit PA-laitteilla, kuntosali, biljardipöytä, darts, saunaosasto ja mikäli kellari olisi esim. rinnetalossa, tulisi sinne vielä uima-allas, joka olisi osittain ulkona, mutta avattavien lasiseinien/katon ympäröimänä, sekä päähän vielä autotalli, josta olisi mahdollista osa sivuseinästä avata niin, että tilat yhdistyy :D
  Nykyinen tilani on okt:n yläkerran aula/pääty, jossa ei ole muuta kuin sohva (sekin tällainen "kotiteatterimalli" mukitelineillä ja mekanismeilla) , screeni ja muu laitteisto. Alkuun olin ihan tyytyväinen lopputulokseen, mutta pikkuhiljaa aloin huomaamaan, kuinka väkinäistä elokuvien katsomisesta tuli, kun piti varta vasten lähteä sinne ylös istumaan tuoliin, jossa ei saa löhöasentoa. Minulla on myös baarinurkkaus, mutta se on 2 kerrosta alempana ja sitä pidän kyllä ylivoimaisena esteenä, jos sieltä pitäisi jotain hakea kesken elokuvan.
   
 4. tn1krr

  tn1krr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2004
  Viestejä:
  266
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kotiteatterijutuissa ei ole mitään makuasioita on vaan raadin oikeaksi ja vääräksi toteamia ratkaisuja; oikeita ratkaisuja on muunmuassa Genelec, Genelec ja Genelec, sekä recliner tuolit. Myös huoneen täyttäminen (eli ns. "akustoiminen") villalla M koon ruumisarkun kokeiseksi on oikea (tm) ratkaisu.

  Olette huomannut ja koette asian väärin. Mukitelineellä varustettu recliner on oikea ratkaisu ja siksi pitää vaan unohtaa tuollaiset löhöasennosta haaveilut.

  Olin itsekkin jo hankkimassa uuteen leffahuoneeseen äänetöntä jääkaappia, kun totesin että on aika helppo ottaa jää/viskikaapista mukaan ennen leffaa sellainen määrä alkoholia että sillä "pärjää" eli kykenen yhdellä noudolla kantamaan kulmasohvalle sammumiseen tarvittavan määrän.

  Yabballa on hieno tila, joka on varmaan rakentajan mielestä aika hyvin optimoitu hänen näköisekseen kotiteatteriksi :thumbsup:
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Aatteleppa ny iha ite; jos ollaan leffahuonetta tekemässä, niin yleensähän sieltä yritetään poistaa kaikki resonoinnit, helinät, kolinat ja häiriöäänet, joita tavallisessa huoneessa tulisi. Paremman leffakokemuksen vuoksi näin toimitaan; eipä helise ikkunat eikä eukon posliinikissakoristepatsaat. Mitä järkeä tällaiseen tarkoituksella hiljennettyyn tilaan olisi vaseti tuoda vitriinillistä kristallilaseja ja lasipulloja helisemään? Miksi nyt haluatkin verta korvistasi kerjäten hankkia lisää häiriötekijöitä?
  Takaseinän ja takimman penkkirivin väliin pitää pakosti jättää vähän tilaa, jotteivat 7.1 systeemin takaset olisi aivan kuulijan korvanlehdissä kiinni. Tuohon tilaan kivinen bilispöytä sopiikin ihan kätevästi. Se ei kovinkaan todennäköisesti aiheuta mitään suurempia häiriöääniä, kunhan kepit ja pallot säilytetään asianmukaisesti kiinnitettyinä, esim omissa pehmustetuissa salkuissaan.

  Baari voi olla vaikkapa takkahuoneen tai olohuoneen nurkassa.
   
 6. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kuvailemasi ei ole kotiteatteri vaan man cave. Nämä on ideologialtaan täysin erillaiset. Kotiteatteri pyrkii maksimoimaan katselu ja kuuntelunautinnon. Man cave maksimoimaan vain nautinnon :D
   
 7. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en kyllä haluaisi olla sellaisessa tilassa, missä äänenpaine liikuttaa bilispalloja tai laseja. Tuskin kukaan kuuntelee jatkuvasti sellaisella volumella, että pullot ja pallot ja kepit kolisevat ja saahan baarihyllytkin päällystettyä vaimentavalla materiaalilla, jotta jotain rajaa näihin kommentteihinkin pliis :hitme: Ja voihan katselutilan ja baarin väliin aina asentaa paksun mustan verhon leffojen katselun ajaksi (jos nyt sen baarin välttämättä samaan tilaan haluaa).

  Siihen, onko baarinurkkaus tyylikäs ratkaisu, niin en ota enempää kantaa ;) Nuorena miehenä sellainen olisi ollut huippuhienoa omistaa, mutta näin vanhempana koko idea baarista himassa on muuttunut aika turhakkeeksi.
   
 8. Jva79

  Jva79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin ymmärrän toki, ettei lasihyllyt kuulu kotiteatteriin ja siinä mielessä omalla kohdalla ideaali ratkaisu olisikin sellainen, että olisi erillinen akustoitu kotiteatteritila (jossa mahdollisesti myös se bilispöytä) ja sieltä avautuisi ovi viereiseen aulaan, takkahuoneeseen tms. jossa sitten voisi olla se baarinurkkaus ja muut.
  Pointti oli kuitenkin lähinnä siinä, että jokainen tekee omat kompromissinsa mieltymysten ja tilojen mukaan. Jollekin se tarkoittaa sitä, että kaikesta muusta voi tinkiä paitsi akustiikasta. Itse taas mieluummin tinkisin hieman akustiikassa, kunhan tila on viihtyisä.
  Kuitenkin kun täällä nyt parhaita tai tyylikkäimpiä kotiteattereita arvostellaan, niin onhan se selvä, että akustiikka silloin on yksi tärkeimmistä kriteereistä.
   
 9. Peke78

  Peke78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno teatteri Yabballa!
   
 10. volttinarkkari

  volttinarkkari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2012
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaitpa tämän omanikin kaiutinkulmauksenja aloittevan hifistin olkkarin tänne voisi lätkäistä. Tykkinä on Sony VPL-HS50 ja heijastus toistaiseksi seinään kun kangasta ei ole vielä hankittu :).

  [​IMG]
   
 11. jjabi

  jjabi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2011
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mikä tuo subi on? Vie ainakin oikeaoppisesti neljäsosan olohuoneen pinta-alasta ;)
   
 12. teemleht

  teemleht Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Tässä albumi leffateatteri projektin akustoinnista. En nyt kehuisi tyylikkäimmäksi, enemmän tälläinen 'lean & mean' lähestymistavalla tehty ;) Lähtökohtana alakerran harkkoseinäinen 3.7m x 4.3m x 2.3m huone.

  Itse linkki: Akustointia

  Projektin aikana oveksi saatiin ylimääräinen ulko-ovi joka tuntuu pitävän hellasärön ulkona vai oliko se metelit huoneessa sillä hellasäröä ei ole havaittu huoneen valmistumisen jälkeen .

  Nyt odotellaan yhdistyksen mittasalkkua jotta nähdään missä mennään ja miten hienosäätää tilaa. Tässä yhteen vetoa elementeistä huoneessa:

  14 kpl Ecophon 19x600x1200 akustointilevyä
  10 kpl em levyistä tunattu laittamalla puolikas Ewona villalevyn palanen keskelle levyä ja päällystämällä Bilteman kaiutinkankaalla
  6kpl Helmholzt paneeli resonaattoreja mitat 70x38x38 (19mm mdf levyä ruuvattu ja liimattu kasaan. Täytteenä Ewona villaa)
  Resonaattorien viritykset 2kpl 60 hz, 2kpl 120 hz ja 2kpl 200 hz

  Resonnaatoreista 2 kpl takaseinällä ja 4 etuseinällä. Päädyin tähän mutuna kun noita tuoleja on kohtuullinen rivi. Kun saan mittasalkun lainaan niin pääsee testaamaan sijoittelua mittailun pohjalta.

  Katossa on 4kpl pelkkiä Ecophon levyjä jotka on laskettu paksuutensa verran alas puupalikoilla. Samoin seinillä olevien tunattujen levyjen ja seinän väliin on jätetty levynpaksuinen rako.

  Jos joku haluaa tarkempaa infoa resonaattoreista laittakaa yksityisviestiä tulemaan. Parin viikon illat ja yhtä viikonloppua osa meni kokoprojektiin.

  Parannusehdotuksia odotellessa ....

  Settinä teatterissa:
  Denon AVR-3313
  Sony PS3
  Front :Amphion Helium 520
  Surround: Amphion Prio 520
  Center: Cambridge Soundworks Center stage
  Surround back: Q acoustics 2050
  Front High: Cambridge soundworks S300
  Sub: Amphion impact 500
  Projector: Epson TW-8100
  Screen: Grandview 16:9 Flat 120"
  QNAP TS-459 (4x2TB)
  QNAP TS-409 (4x1.5TB)
   
 13. volttinarkkari

  volttinarkkari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2012
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on itserakennettava sarja jonka elementtinä on Mivoc AWX 184 ja built-in vahvistimena AM 120. Saksan mailta tilasin osat: http://lautsprechershop.de/hifi/sub_zero_en.htm tuossa on tarkempi linkki. Voin sanoa että äänimaailma elokuvia katsoessa on erilainen kun tuo pauhaa aina 20Hz:iin asti. Mooore pooower :)
   
 14. [FIN]travolta

  [FIN]travolta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2004
  Viestejä:
  201
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy laittaa tänne omakin rakennelma, kun sen kanssa on tullut nyt pari vuotta nujuttua. Ketju ei ole oikea, kun ei tämän plazan hienompiin lukeudu, mutta on ainakin itse tehty :)
  Kuten näkyy, kyseessä on yläkertaan rakennettu huone, jossa akustiikkaa hankaloittaa vinokatto. Hyvänä puolena on, että rakentamisen yhteydessä sain suunnitella huoneen, joten esim. ikkunaa ei tullut laitettua. Samoin seiniin tuli laitettua akustiikkalevyä. Vinokatto kaipaisi sitä myös, mutta ainakaan vielä ei ole tullut laitettua.

  Kaiutinsysteeminä on 6.1 + ylätehostekajarit yamahan vahvistimen ne salliessa.

  katso liitettä SDC14413.jpg
  katso liitettä SDC14414.jpg
  katso liitettä SDC14415.jpg
  katso liitettä SDC14416.jpg
  katso liitettä SDC14417.jpg
   
 15. [FIN]travolta

  [FIN]travolta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2004
  Viestejä:
  201
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä nuo kuvat ovat ihan oikeassa paikassa täällä. Tyylipuhdas.
   
 17. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni oikein onnistunut tila ja todellakin oikeassa ketjussa. Onkos tuo Sharp 80"?
   
 18. [FIN]travolta

  [FIN]travolta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2004
  Viestejä:
  201
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos. Joo, on se sharppi. Aikaisemmin oli tykki, mutta vinokaton takia oli hankala tykittää. Keskellä ei voinut pitää istuinta.
   
 19. JuccaKo

  JuccaKo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2012
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Travoltan tila on kyllä hieno! en henkilökohtaisesti lähtisi myymään kaiuttimia pois ja vaihtamaan tilalle kuulokkeita vain sen takia että saadaan poistettua harrastelun tuomat haasteet. Kuulokkeiden valinta AV-tilan äänentoistoksi on sama kuin alat harrastaa jääkiekkoa mutta et menekkää jäälle pelaamaan muiden kanssa koska se tuottaa haasteita harrastukseen vaan tyydyt jäädyttämään oman kenttäsi ja luistelet siellä yksin ilman haasteita. Uskon että monet tämän alan harrastajat haluavat edetä tässä harrastuksessa sitä mukaan kuin omat rahat ja taidot antavat myötä eikä etsiä sitä helpointa ratkaisua mitä kuulokkeet tarjoavat. Joojoo tiedän että kun saan kunnollisen oppimäärän hifismin marxilaista opastusta niin en kuuntele enää muilla kuin kuulokkeilla ja samalla lopetan muutkin harrastukset koska ne ovat haastavia.

  Sitten takaisin asiaan. Omasta mielestä tila vaatisi tykin mutta ymmärrän vinokaton tuomat haitat. Voisiko tuo keskari toimia paremmin jos nostaisi sen tuohon tv-tason päälle ja suuntaisi vienosti ylöspäin? mutta summasummarum hieno tila sinulla!!! :thumbsup:
   
 20. Ted

  Ted Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno setti travoltalla, asiallisen kokoinen telkkari. Kelpais mullekin. Itellä tuli mieleen, että tuohon lattialle sopisi hyvin joku tumma matto, vastaisi muuta värimaailmaa. Ja tosiaan keskikaiutin sopisi hyvin tuohon tv-tason päälle. Yksi asia tässä häiritsee. Mikä ihmeen vaalea laatikko tuolla oikean etukaiuttimen päällä on :D

  Mulla on valkokangas myös aika korkealla, luultavasti paljon korkeammalla kuin Plazan yleisesti hyväksytty standardi määrittelee. Ei silti haittaa ainakaan mua. Sohvalla kun nojaa taaksepäin niin luonnostaan katsoo vähän yläviistoon. Ruudun oikea korkeus on se mikä itsestä tuntuu parhaalta.

  Nicholas Brody taitaa olla Mavericin uusi nick. 'Nuff said..