Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

 1. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  /offtopic, reclinerit ovat rumia (no niin on kyllä genelec -muovipurkitkin), mutta imo. pieksee 200-0 mukavuudessaan sohvat.. oma lazyboy ei tule ikinä vaihtumaan minkäänvaltakunnan mukahienoon niskatuettomaan haistapaskasohvaan /offtpic
   
 2. Brunberg

  Brunberg Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tikkurilan tunto kivi, väri bronsiitti, samaa kamaa on takana olevassa seinässä.

  edit. jalat voisi vielä pinnoittaa mutta ei ne tuolta kyllä normaalisti näy.

  edit2. niin, eihän tämä varmaan varsinaisesti tänne kuulu, sen verran hienoja settejä löytyy tästä ketjusta
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 3. mopsi

  mopsi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.11.2012
  Viestejä:
  573
  Saadut tykkäykset:
  31
  Arvostelenpa tässä itsekin käyttäjien PeteK ja tn1krr -kotiteatterit kuvien perusteella: Pidän niistä, hemmetin hienoja molemmat.
   
 4. Bnde

  Bnde Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaatii paljon ja vuosia tuotteelta päästä tuohon asemaan.

  :confused:
   
 5. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ei kannata dumata nauhadiskattia ennenkuin tuon on kokenut itse. Suuntaavuus on aika tiukka ja kuunteluetäisyys voi tuon kanssa olla reilusti enemmän kuin 1.5m provosi. Mitä muuten kyseiseen purkkiin tulee, niin kyseessä on ihan oikeasti jonkin sortin ihmeskobe jos vertaa moniin muihin saman kokoisiin pönttöihin. Suosittelen siis kuuntelmaan ilman ennakkoluuloja. Itsekin yllätyin positiivisesti, jonka takia tuollaiset 305:t oli kotona monta vuotta.

  Toisaalta siitä olen kyllä samaa mieltä, että tuohon tilaan jopa noiden skobejen kyvyt on aika rajoilla. Tila on suuri, akustointia löytyy ja vielä omakotitalo. Vaikka tuo Elacin setti laadukas onkin, kokemusta voin sanoa, että vaihtamalla pykälää tai jopa kaksi suurempaan malliin niin subbarin kuin etuskobejenkin osalta, ääneen tulisi kaivattua auktoriteettiä ja vaivattomuutta. Erityisesti tuon subbarin vaihtaisin periaatteella asap... etuskobet vielä pärjää jotenkin kun leikkuri ottaa alimmat pois.


  Mitä itse tilaan tulee - se on hieno, kuten koko talo, mutta jos ihan rehellinen on, kuitenkin pidän tuota asteen liian suurena kompromissina, jonka sisustus ehkä snadisti enemmän edellisen olohuoneen ylijäämää kuin uuteen tilaan dedikoitua tavaraa.

  Ehdottomasti pointsit siitä, että tilaa ei ole pilattu jollain baari / tmv virityksillä. Toisaalta väri/muulta ilmeeltään tila muistuttaa enemmän suurta askartelutilaa, jonka maali asteen enemmän harmaata, seinille laitettu akustiset cyprokit ja av-laitteisiin tuhlattua jokunen tuhatlappunen enemmän kuin normaalisti.

  Tällaisenä ei-ihan-lepakkoluola-mutta-ei-avotakan-design-kotiteatteri antaisin tälle arvosanan hyvä. Toisaalta nyt laajennusrakennusprojektia tekevänä ymmärrän, että rahareikiä on muuallakin kuin näissä tiloissa... Mutta veikkaisin, että vuosin saatossa laitteet tulee vaihtumaan ja tila kyllä tuosta paranemaan
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 6. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT

  Elac 305 on säteilyominaisuuksiltaan aivan tavallinen pikkuriikkisellä 4,5" keskiään.. ööh.. cancel, "basarilla" varustettu pikkukaiutin. Ei vakavastiotettava äänentoistaja yli sen puolentoistametrin asennuksessa. Fysikaaliseen mitättömyyteen l. prinssinakki -ongelmaan ei laskostellut harmonikkadiskantit auta, vaikka voivatkin olla diskanttilelementeiksi varsin kehittyneitä.

  Voihan noita tietenkin kuunnella ja uskotella asioita itselleen vaikka 12 metrin päästä pitkän kalsarin D-aukosta kuunneltuna. Mutta todellisuudessa äänestä alkaa tavaraa kadota ja värityskirjasta rapina kuulua heti pöytämittakaava -kuunteluetäisyyden ulkopuolella. Puhdas SPL loppuu yläbassolla ehkäpä n. 80 dB:n tasolla, subwooferit harvoin venyvät niin ylös paikkaamaan kärsivää pienokaista. Jos kaiuttimessa olisi näyttö, siinä vilkkuisi tällaisessa tilanteessa "out of range" kovalla hätäpiipityksellä.

  "Ensin katosi meisseli, sitten hajosi ääni, ja lopulta koko kaiutin".

  /OT
   
 7. Ted

  Ted Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä noista kannata turhaan provosoitua, jos itse on tyytyväinen. Aika paksu nahka saa olla, jos tänne kuvia omasta kotiteatterista laittaa, varsinkin jos ei omista genelecejä. Hieno tila mun mielestä. Mukava nähdä näitä tiloja välillä, jotka eivät ole sitä hiilikellarimallia. Oon kateellinen varsinkin tuosta isosta tilasta. Kelpais mullekin. Kun rakensin oman kotiteatterihuoneen, niin mietin jos olisi laittanut tänne muutaman kuvan, itse olin ainakin sen verran tyytyväinen lopputulokseen. Mutta kun näitä kommentteja täältä lukee, niin voi vaan kysyä että miksi laittaisin. Enkä nyt tarkoita, että pitäisi pelkkää hymistelyä olla koko ajan, mutta vähän korkeampi taso saisi keskustelussa paikoin olla.
   
 8. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täytyy sanoa, että tosta tilastakin tuli vähän kompromissi. Alunperin piti tehdä niin, että kaikki laitteet piilossa jossain esim. Viereisessä tilasssa tai seinän takana, valaistuksen piti olla vähän erilainen jne. Kuitenkin omakotitaloprojekti vei senverran mehuja, että toi tila tehtiin loppujen lopuksi vähän siinä sivussa. Aikaa ja rahaa kun menee paikallatehtyyn kivitaloon aika reippaasti. ja joka on jostain muulta meidän projektista lukenut, tietää, ettei meillä toi muu talokaan ihan sieltä tavallisimmasta päästä ole. Kaikki erikoisemmat ratkaisut vievät rakentaessa aikaa moninkertaisesti standardiratkaisuihin verrattuna (esimerkkinä noi Avecin ovet... asntelin yksin noi kaikki karmit, kun yksikään timpuri ei ollut moisia nähnyt tai asentanut. Tai custom Unidrainin kaivot tai listaton parkettiasennus tai kipsikotelot valaisimille tai kattoon upotetut suihkut, hanat seinäkoteloilla yms.) Meilläkin tuntui jokainen kohta olevan timpureille sellainen, etteivät olleet ennnen niin tehneet. Tarkoittaa, että itse piti ottaa selvää kaikesta ja osin tehdäkin hankalimmat jutut itse. Tosiaan kaiken ton jälkeen ei paljoa aikaa teatterille jäänyt. Värikin valittiin kauheaasa kiireessä. Itse olisin mennyt vielä tummempaan, en välttämättä mustaan, mutta vaimon vaatimuksesta päädyttiin tohon kompromissiin...

  Skobeja kerkeää vaihtamaan joskus kun on muut tarpeet kämpässä täytetty. Onhan tässä tarttenut ostaa muuton jälkeen pari sohvaa, ruokapöytä + 8 tuolia, mattoja, 4 nojatuolia, olkkarin hifit (sonos+ Elac 310CE), 3 baarijakkaraa, parisänky patjoineen, kaksi ulkopöytää, 14 tuolia niihin , grilli, 2 tv tasoa, 3 työpöytää, 3 työtuolia, jne... Ja todellakaan mistään Maskusta/sotkasta. Pelkästään noihin onpalanut yli 25te...Ja pihaa on vielä vähän tekemättä yms. Rahareikiä tässä okt:n kanssa riittää... Ja sitten kun on vielä muitakin kalliita harrastuksia joihin menee tonneja vuodessa ( mm. uusi maastopyörä 4te..., alppihiihtokamoja + reissuja useampi vuoteen) + pari kouluikäistä lasta jotka pitää muutaman kerran viedä perhelomalle jonnekin ;) ja lapsille kaikki harrastus ym. kamat, jne... jotenkin tuntuu, että kun tänne palstalle kirjoittaa, niin pitää olla niitä Geneleccejä yms. jotta saa hyväksynnän. Itsellehän näitä hommataan ja prioriteettien mukaan mennään. Mulla kun oli mm. Noi skobet jo olemassa, niin oli luonnollista ne laittaa tonne. Tykki ja vahvari sentään tuli uusittua. Tuskin olisin noita skobeja hommannut, jos olisin nimenomaan tohon tilaan ne hankkinut.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 9. jjabi

  jjabi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2011
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  2
  Välillä tuntuu että tällä foorumilla ei hyväksytä muuta elämää tai rahanmenoa kuin hifi :D
   
 10. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 180
  Saadut tykkäykset:
  29
  Toki muutakin elämää on olemassa, mutta aivan ymmärrettävää että kotiteatterisivustolla arvostellaan kotiteattereita.
   
 11. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Välillä tuntuu, että tällä foorumilla haetaan hyväksyntää omille hifin tai kotiteatteriharrastuksen kompromisseille. Mielestäni tämä on turhaa, sillä a) se ei onnistu ja b) omille ratkaisuille on ollut, nimenomaan, ne omat syyt.
   
 12. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Väitän kyllä, että esim. fillarifoorumilla, jota seuraan aktiivisesti ei yhtä kärkkäästi arvostella toisten valintoja. Sielläkin on ketjuja, missä omista harrastevälineistä on kuvia ja esittelyitä ja niissä kyllä henki on paljon kannustavampi ja avoimempi. Sielläkin kalleimmat pyörät ovat varmaan 8-10ke hintaisia ja paljon +4te pyöriä eli isoja hankintoja monelle, kuten teatteripuolellakin, jossa hinnalle ei edes oikein ole ylärajaa... Tai sitten tässä ketjussa muutama yksittäistapaus poikkeaa kommentteineen rajusti linjasta.

  Jos muhun viitattiin tolla hyväksynnän hakemisella, niin siitä ei ollut kyse. Todellakin vain yllätyin rajusta kritiikistä ja valitettavasti provosoiduin, mikä lienee ollut tavoitekin...

  Ja tärkeänä huomiona sanoisin, että jos kommentit ovat tätä tasoa, niin yhä useampi jättää kuvat omasta kotiteatteristaan postaamatta ja sehän ei liene tarkoitus? Keskustella pitää ja kommentoida saa, mutta rakentavasti.
   
 13. Ted

  Ted Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Musta on ainakin kiva katsoa kuvia muiden kotiteattereista. Välillä niistä saa jotain ideaoita omaankin. Toivottavasti ihmiset jaksaa postata kuvia jatkossakin. Kai tässä jokainen joutuu tekemään kompromisseja. Muutenhan meillä kaikilla olisi täysmittainen elokuvateatteri kotona. Jonkun mielestä senkin pitäisi sitten olla joku IMAX tai vastaava tai muuten on ihan paska. Jos lähtökohta on tuo, niin sittenhän kaikki kotiteatterit on puutteellisia. Ja vaikka niin olisikin, niin onhan ne silti erittäin käyttökelposia. Jotkut vaan tuntee velvollisuudekseen aina kuuluttaa kovaan ääneen niitä puutteita. Olisihan se kiva elää niin mustavalkoisessa maailmassa, missä ei tarvitsisi tehdä yhtään kompromissia.
   
 14. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT
  Ero on siinä että tuhansien eurojen polkupyöräasennusta ei voi käytännössä tyriä; ei ole mitään arvostelemista. Onko SukiSukin vai Hikimuran takavaihtaja - makuasia/aivan sama. Mutta AV-asennuksen voi tyriä. Ja vielä erittäin helposti. Arvostelemista on lähes varmasti. Projektiin poltettu rahakasa ei takaa muuta kuin sen, että tämän verran sitä seteliä nyt tälläkertaa paloi.

  Toisin kuin AV-asioita, munamankelin virittelyä on mahdotonta harrastaa pitkään tajuamatta siitä oikeasti yhtään mitään.

  Kotielokuvateatterin tekemisen pyrkimys ja referenssi taitaa olla julkisen elokuvasalin sijaan ennemminkin tämmöinen masterointistudion tyyppinen paikka tai korkeintaan harvojen ja valittujen katsojien, esim. elokuvayhtiön avainhenkilöitten, muutamapaikkaisen screening- tms. VIP -näytäntöhuoneen kaltainen AV-tila.
   
 15. inska

  inska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en pidä Genelecejä minään referensseinä. Pienemmät "kotikäyttöön" lompakolle sopivat mallit ovat kyllä ihan perushyviä kaiuttimia, mutta ei sen kummempaa. Vähän niin kuin Toyota autoissa; parempia ja kauniinpiakin löytyy.

  Mutta sitten vielä threadin aiheeseen. Itselleni on ihan sama mitä mieltä joku on omista vehkeistä tai tilasta. Rakentavia kommentteja on kuitenkin mukava lukea, varsinkin jos ne ovat perusteltuina. Jonkun "osta uudet kaiuttimet" kommentin arvo on about tasan nolla. Ja on kiva nimenomaan nähdä kuvia toisten seteistä. Yleensä sivuutan (negatiiviset, ei-rakentavat tai muuten ala-arvoiset) kommentit henkilöiltä, jotka eivät ole vaivautuneet esittelemään omaa kalustoaan. Monesti tuppaa olemaan että samat henkilöt kommentoivat vain negatiiviseen sävyyn, mutta eivät koskaan pysty kehumaan mitään..

  edit: tuo yllä oleva yleistys siis mielestäni pätee usealla foorumilla.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2012
 16. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 180
  Saadut tykkäykset:
  29
  Kotiteatteristo nimenomaan on kompromissien tekemistä. Kyse on miten kompromissit tehdään käytettävissä olevaan rahasummaan nähden. Tämä on se mistä yleisesti keskustellaan. 1 000€ setti voi olla fiksumpi setti kuin 10 000€ setti, jokainen tajuaa varmaan mitä tarkoitan. Uskon että PeteK:kin saisi fillarifoorumilla jonkin verran kritiikkiä jos kasaisi kalliin 3k€> maantiefillarin ja laittaisi siihen 35mm leveät maastorenkaat :)

  Tämä siis yleisesti, ei suunnattuna PeteK:lle. Komea setti löytyy! :) Tosin valinnoista olen samaa mieltä edellisten kanssa... : )
   
 17. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Petek. Vaikka painotatkin tilassasi enemmän muita asioita kuin itseäni huvittaisi, pidän sitä onnistuneena tarkoitukseesi nähden. En muutenkaan ajatellut PeteK varsinaisesti sinua. Kommenttini koskee tätä harrastusta yleensä. Mielestäni olennainen asia on se, että kukin tekee itse päätökset lopputuloksen suhteen ja siihen pitää olla tyytyväinen, jos on tyytyväinen. Aina löytyy muita, jotka ajattelevat joiltain osin toisin.
   
 18. tn1krr

  tn1krr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2004
  Viestejä:
  266
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä itse olen fillarifoorumilla satunnaisesti pyörinyt niin ei siellä ole teilattu ihmisiä katurenkaiden laitosta 29er:iin jne. Muutamalla ihmisellä toki taitaa olla se käsitys että cyclocrossi on vastaus kaikkeen ja sopii esim. korvaamaan hammaslangan.

  Mitä olen näitä nähnyt kuvissa niin ihan susipaskoja ne kaikki screening roomitkin. Vaaleita värejä, liian pieniä kankaita suhteessa katseluetäisyyteen, surround-kaiuttimia katon rajassa. Sony Picturesin Blu-Ray Mastering screening room:ssa oli etuskobet screenin alla ja kangas liian ylhäällä jne. Kaikki puhtaasti cinemascope optimoidut huoneet on susipaskoja Avatarin, IMAX 16:9 katseluun jne...

  Tässäkin ketjussa on esitelty muutamia tosi makeita kotiteattereita vuosien varrelta, mutta omaksumalla besserwisserismiasenteen voisin helposti nillittää ja kertoa niistäkin mikä kaikki niissä on ihan susipaskaa. Samoin esim. ao eräässä lehdessä esitellystä "DYI täydellinen kotiteatteri" teatteristakin voisi helposti niilittää mikä kaikki on täysin pielessä; tässä esitetyn kritiikin hengessä voisin kommentoida esim. "tila on screenin pienuuden takia takia täysin sopimaton 2.35:1 elokuvien katseluun yli metrin etäisyydeltä", kaiutinsijoittelu on pielessä, tykki on paska eikä tuota mustaa...

  http://www.hifimaailma.fi/artikkelit.php?id=18

  Summa summarum: kritiikkiä esittäessään voisi hiukan miettiä miten sen muotoilee. PeteK:llekin varmaan uppoisi paremmin jos kommentoisi esim. "jatkokehityksessä ottaisin audiopuolen tarkasteluun ensin. Tuollainen suurehko akustoitu tila on turhan suuri haaste noille skobeille" tai "tummentamalla pelkästään screeniseinän voisi samalla tykillä saada paremman kuvan..."
   
 19. Ted

  Ted Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tn1krr aika hyvin toi tuossa esille sen mitä itsekin ajattelin. Minun verbaalinen ulosanti on vain hieman heikkotasoista, mutta sen puutteen kanssa joudun elämään.

  Yksi pointti vielä mitä hain takaa oli se, että oli esille tuotu setti minkälainen tahansa, niin joku on aina tyrmäämässä sen sysipaskaksi, mitä ei olisi saanut edes rakentaa. Itse näen asian niin, että tyylikkäässä kotiteatterissa ei tarvitse olla ”edes” erillistä tarkoitukseen varattua huonetta. Tässäkin ketjussa on ollut monta hienoa settiä, jotka on rakennettu olohuoneympäristöön. Toisissa taas ei ole edes valkokangasta ja tykkiä. Kuvaa katsellaan telkkarin ruudulta, mutta sekin on mielestäni ok. Riippuu mitä kukin hakee ja ratkaisu voi olla tyylikäs vaikka ei kaikkien mielestä nyt ihan täydellinen olikaan. Keskusteluhan on keskustelupalstan idea eli saa ja pitää noista ratkaisuista voida keskustella, mutta tapa jolla keskustellaan voisi välillä olla vähän rakentavampi.
   
 20. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ei ollut kysymys tämän tason nyansseista. Pyöräilytermeiksi muutettuna hiilikuituiseen maantieohjukseen oli tässä tapauksessa pistetty 12" lastenpyörän renkaat.


  Myös screening -huoneen tekeminen voi epäonnistua. Varsinainen pointteri oli nyt kuitenkin se että julkinen elokuvasali ei ole mikään kotiteatterin referenssi.

  Visuaalinen jollekin näyttäminen ja audion & videon makeus ovat eri asioita. Sisustuksellisia, tyylikkäitä, komeita ja muuten valokuvamakeita on nähty moniakin, mutta audio- ja videomielessä pitelee melko hiljaista.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2012