Plazan virallinen netbook-ketju - Ultrakompakti kannetta aktiiviseen elämäntyyliin

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana ElvisThePelvis, 14.05.2009.

 1. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa itsekin hankittua enemmän tai vähemmän opiskelujen takia Asus Eee PC 1005HA -miniläppäri (valkoinen malli, paikallisessa BPC:ssä 315,90 €), ja ajattelin laittaa tänne sekalaisia ajatuksia. Isoista läppäreistä on joitan kokemuksia vuosien varrelta, mutta minikannettavista ei juuri ollenkaan.

  Vehkeen ulkonäkö on minusta miellyttävä. Kiiltävä pinta ehkä herätti aluksi sormenjälkikammoa, mutta valkoisessa värissä ei tunnu onneksi moiset näkyvän häiritsevästi. Näyttö (1024x600) on kuitenkin mattapintainen, siitä en keksi pahaa sanottavaa.

  Näppäimistö on oikein asiallinen tuntumaltaan. "Nystyisen" touchpadin toimivuutta kohtaan olin aluksi aika skeptinen, mutta kyllä tämä hommansa hoitaa.

  Komponenttien speksithän (N270, 1GB, 160GB HD) tässä ovat aika lailla samaa, kuin muissakin saman hintaluokan vehkeissä, joten niihin en ostaessa huomiota juuri kiinnittänyt. Käyttö on mielestäni sujuvaa, varsinkin kun pöytäkonekin on jo yli neljä vuotta vanha, eli en ole hirveästi nopeampaan tottunutkaan. Laite myös boottaa ok-sutjakkaasti, mutta XP voisi salasanan syötön jälkeen startata suhteessa vähän nopemmin - johtuu luultavasti asentamastani AVG:stä tai ZoneAlarmista, eli tämän voi pistää omaan piikkiin. Pelikäyttöön näitä ei hankita, mutta kyllä tällä siltäkin osa-alueelta ainakin Sonic the Hedgehog 2:a Sega-emulaattorilla hakkaa mielellään. :p

  Oikeastaan vain Bluetoothia tähän jää varsinaisesti kaipaamaan, mutta koska sellainen halpa sokeripalan kokoinen adapteri oli jo hankittuna ennestään, ei tätäkään voi pitää pahana puutteena. Vielä kun jonkun halvan WLAN-tukiaseman ostan niin saa kotonakin surffata langattomasti, yliopiston seudulla SparkNet-hoitaa hommansa päivästä riippuen enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

  Edit: Täällä muuten onkin vähän laajempaa juttua kuvien kera: http://plaza.fi/muropaketti/artikke...ja-samsungin-uudet-minikannettavat-testissa,1

  Edit2: Muistui mieleen yksi outous. Kun purin tavaroita ulos pakkauslaatikosta, ja laitoin laturin johonkin syrjään ja kurkkasin sitä vasta hetken päästä, niin siinä paloi muuntajassa tuo sininen latausvalo. :eek: Lievästi sanoen kummallista, koska en sitä vielä pistokkeeseen ollut ehtinyt kytkeä. Aika pitkään tuo valo tuossa latauksen jälkeen palaakin, mutta vaikka tietokonekaupan heppu olisi jostain syystä laturia käyttänyt juuri ennen kaupantekoa (ja laittanut takaisin muoveihin), niin matka kompuutterikaupasta kotiin taisi kestää arviolta 30 minuuttia, aika pitkään saisi palaa joka tapauksessa. Mitenhän moinen on voinut olla mahdollista?
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2009
 2. hereford_picnic

  hereford_picnic New Member

  Liittynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jopas. Itsellä tuo palaa ehkä noin 10 sekuntia seinästä irroittamisen jälkeen, mikä sekin on ihmetyttänyt. Mutta että puoli tuntia...? Itsellä siis Eeepc 901, jossa on bluetooth, ja täytyy sanoa, että tällä hetkellä toimii luotettavammin ja nopeammin kuin turhilla ohjelmilla täytetty vanha läppäri. Ihme kyllä.
   
 3. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin... Muistan kuitenkin, että paketin "sinetti" oli vielä repäisemättä avatessani lootaa, joten tuskinpa sitä on kukaan tietokonekaupassakaan räplännyt. Jospa asia liittyy siihen, että yhdistiin tuohon koneeseen menevän osan, eli siinä missä muuntaja on, tuohon pistorasiaan menevään kaapelin, ja tällä hetkellä on tapahtunut jotain jännää.

  Tai sitten olen aivan täysin omissa maailmoissani laittanut laturin kokonaisena pistokkeeseen ja pois, ja heti perään unohtanut näin tehneeni. :confused:
   
 4. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eee PC:eitten mukana esiasennetuna tulevista varusohjelmista ainakin Sun StarOffice 8 kannattaa poistaa. Sen jokin päivitysassistentti, mitä ei saa pois päältä, hidastaa käynnistystä tolkuttomasti. ADABAS-niminen Sun-pökäle, joka taitaa itseasiassa olla koko jurnutuksen varsinainen aiheuttaja, myös pois.

  StarOfficen tilalle voi laittaa OpenOfficen (joka myös on Sunin tekoa mutta toimii paremmin).

  Pahoin turvonnut Adobe Reader kannattaa niinikään korvata Foxit Readerilla. Muita Adoben ohjelmia kuin FlashPlayeriä selaimessa näytettäviä flash-videoita varten ei kannata koneella pitää ellei ole aivan pakko.


  Asuksen powerissa tuntuu olevan paljon suodatuskapasitanssia l. ledi todellakin palaa vielä puoli minuuttia seinästä irrotuksen jälkeen.

  Puolen vuoden käyttökokemuksen väliraporttina voisin vielä kertoa että timmiin tikatulla XP:llä ja kahdella Gt:llä muistia aiemmin hehkuttamani Eee 901 Go rallattaa SSD-kovollaan siihen malliin että tehokkaammille läppäreille ei tunnu olevan enää minkäännäköistä tarvetta. Onboard-3G toimii erinomaisesti ja akku kestää täältä Ivaloon ja hyvän matkaa takaisin.
  Suosittelen tätä konetta ja nimenomaan 8,9" näytöllä ja 16 Gt:n SSD:llä kaikille ultramobiilia turbominiläppäriä tarjoushintaan halajaville.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2009
 5. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  0
  En muista käynnistysvalikossa Sun StarOfficea nähneeni, mutta täytyy vielä uusiksi katsoa. Microsoft Officen 60 päivän tutustumispaketti tuossa sen sijaan mukana tulee.

  Alun perin olikin juuri Foxit Reader ideana asentaa läppäriin, mutta kun tuo Reader oli jo valmiiksi niin on jäänyt vähä vaiheeseen... En kyllä ajatellut ollenkaan, että Reader käynnistäisi itsensä käyttöjärjestelmän mukana taustalle pyörimään?
   
 6. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähänkin kun asiaa järjellä ajattelee, niin niinhän siinä on käynyt, että olen nopeasti ajattelematta hetkeksi tökännyt johonkin toiseen pistorasiaan tuon laturin, ja sitten muuttanut mieleni. Mitkään fysiikan lait eivät mahdollista, että muuntaja hyppäisi paketista valot päällä - paitsi jos siinä on kunnon sisäänrakennettu akku.

  Aivot ovat varmaan viime viikolla toimineet hieman puoliteholla ekan viestini perusteella. :hitme:
   
 7. Conard

  Conard New Member

  Liittynyt:
  23.01.2009
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkätasoista (=resoluutioista) videota pitää siirtää?

  Tuossa ei ole ensinnäkään firewire-liitäntää joten esim. DV-kameran täyttä laatua ei saa ulos. HD-tason videoista puhumattakaan mitä tuo ei jaksa edes pyörittää (=toistaa) joten editointikaan ei onnistu.
  CardBus -paikkakin puuttuu joten firewire-korttia ei saa kiinni edes jälkiasennuksena.

  Netti-/kännykameratason videot siirtyvät muistikortille kuvaavasta ja/tai usb:llä varustetusta kamerasta kyllä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2009
 9. Conard

  Conard New Member

  Liittynyt:
  23.01.2009
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy kyllä sanoa, että meni netbook-ostosuunnittelu uusiksi, kun näin digiexpossa Nokian uuden Booklet 3G:n. Todella nätti peli! Riittävästä resoa, kompaktin kokoinen, mutta ei kuitenkaan liian pieni (10-sormikirjoittelu sujui ihan hyvin) ja akunkestoa ainakin luvataan reilusti.

  Täytyy katsoa, mihin hinnat asettuvat.
   
 10. Vekka

  Vekka Active Member

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 021
  Saadut tykkäykset:
  8
  Itse en kyllä köpöisestä netbookista tuollaista hintaa maksaisi. Sen sijaan tämä Asuksen uutuus vaikuttaa todella kiinnostavalta, jahka nyt ensin saadaan Suomeenkin. Kyseessä ei siis netbook vaan kevyt kannattava, jossa jo tehoa.

  http://www.amazon.com/UL30Vt-X1-13-3-Inch-Laptop-Windows-Premium/dp/B002XZLURC
   
 11. phelin

  phelin Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 082
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nämä 13,3 tuumaiset mallit hieman ihmetyttävät (tai niiden yleisyys), sillä niissä ei yleensä ole optista asemaa. Kuten ei ole tuossa Asuksessakaan. 14 tuumainen UL80Vt sen sijaan sisältää optisen aseman. Ulkomitoissa eroja ei paljoa ole, mutta painoa 14 tuumaisissa on prosentuaalisesti aika paljon enemmän (esim UL80Vt:n 2,17 kg vs UL30Vt:n 1,67 kg). Vai onko optinen asema läppäreissä nykyään jo turhake, kun käyttöjärjestelmäkin asennetaan yleensä kovalevyn piilo-osiolta?
   
 12. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kannattaa vielä odottaa, 19" miniläppärit ovat pian täällä.
   
 13. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 09.12.2009
 14. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
 15. jarppa112

  jarppa112 Member

  Liittynyt:
  15.04.2007
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tossa ostettua mikrobitti ja siellä oli testissä 13-14" kannettavat. Ihmetyttää kovasti kun testissä asus ul30 jäi lenovon ideapad u350 jalkoihin tehoissa. Kuulostaa kummalliselta koska asuksessa on prossana core 2 duo su7300 ja kun taas lenovossa yksiytiminen su2700. Lenovossa myös muistia giga vähemmän! Huvittavinta on se, että esim. http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5374&p=2 tässä arvostelussa asus vie mennen tullen tehoiltaan lenovoa. Se nyt on tunnettua, että mikrobitti välillä sekoilee testeissään, mutta tämä nyt on aika naurettavaa kuitenkin. Vai olenko missannut jotain mikä selittäisi tämän tuloksen?
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Eikös Asuksessa ole Vista siinä missä Lenovossa Win7 Starter (mikäli pikagoogletus antoi oikeat tiedot)? Vista on tunnetusti hieman kehnompi OS, joten ehkä tuo johti "erikoisiin" tuloksiin Lenovon hyväksi.
   
 17. jarppa112

  jarppa112 Member

  Liittynyt:
  15.04.2007
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erona oli vain se, että asuksessa windows 7 home 64 bit, kun taas lenovossa 7 home 32 bittinen.
   
 18. KinZZa

  KinZZa New Member

  Liittynyt:
  25.12.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä kai tähänkin ketjuun sopii tuoda pohdittavaksi Applen tarjoama iPad. Tässä luulisi olevan ainakin ketjun kaipaamaa kannetta.

  See iPad in Action.
   
 19. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tällainen käveli vastaan:
  [​IMG]
  8.9" multitouch, 1024*600
  Intel Atom N270 1.6GHz
  Window 7
  SSD 16GB
  DDRII 1GB
  WIFI (802.11b/g), Bluetooth, 3G
  =550$

  Onkohan vastaavia vielä näkynyt 'oikeilta' valmistajilta?