Plazan valituskuoro/-thread

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana rauer, 29.03.2007.

 1. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 912
  Saadut tykkäykset:
  592
  Minä kuuntelen klassista ja sinä tiedät sen.

  Kyllä, myös klassisesta musiikkista löytyy paljon loistavaa taustamusiikkia, vaikkapa Luigi Boccherinin kitarakvintetot.

  Klassista ei tule kovin monelta radiokanavalta. Ikävää mutta toisaalta minulla on satoja CD-levyjä ja jopa SACD-levyjä hyllyssä.

  Kyseessä oli digiboksilla kuunneltava radiokanava, ei televisiokanava. Anteeksi hiusten halkominen.

  Taustamusiikkina new age ei ole roskaa.
   
 2. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 912
  Saadut tykkäykset:
  592
  Tänään yritin saunoa normaaliin tapaan mutta joku ääliö oli kääntänyt kiukaan ajastinta n. 8 tuntia eteenpäin ja virta oli ollut kauan pois päältä joten löylyhuoneessa oli vain 30 astetta lämpöä! :OI

  Laitoin ajastimen oikeaan aikaan. Kiuas sai sähköä mutta lämpötila ehti kohota vain 60 asteeseen saunavuoron aikana eli aika kalpeaksi jäi löylyt. :mad:
   
 3. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Selkää särkee niin pirusti ja töissä joutuu olemaan :OI Selkä pakko saada kuntoon ensi viikoksi, Pyhälle lähtö torstaina. Jos vaikka anopin pääsiäsliemet auttaisivat...
   
 4. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Rkele, olen tapellut koko tämän päivän (tunnin tappelusessio oli kyseessä) uusimman ostokseni parissa, 49 euron usb2-DVB-T-viritindongelin kanssa (Sigmatek DVB-110 "Mikro DigiTV").

  Tietenkään sen asennus käyttöön ei voinut tapahtua normaalilla tavalla, vaan kikkailujen ja kiertoteiden kera.

  1) Pöllösti tehty ajurin asennus-exe vaatii C-levytunnuksen olemassaolon tietokoneessa. Koska käyttikseni asuu muulla levykirjaimella, eikä mitään "C-asemaa" ole olemassa, DVB-laitteen ajuria EI VOI asentaa ja laite ei täten voi toimia lainkaan. Netistä ei löytynyt mitään tietoa tämän ongelman kiertämiseksi. Onneksi omistan kymmenittäin kiintolevyjä, yli sata partitiota, joten muutin (uhrasin) erään partition C-asemaksi. Ja kiltisti ajuri sen jälkeen suostui asentumaan. Että osaa olla pässejä insinöörejä, kun olettavat, että C-levyasema löytyy jokaiselta kuluttajalta. Sittemmin palautin levykirjaimen entiselleen. Ehkäpä seuraavalla buutilla alkaa jälleen ruikutus kun C-asema on kadonnut näkyvistä.

  2) Asennuslevyyn liimattu avainkooditarra on höpölöpöä, eli kyseinen avainkoodi ei toimi. Onneksi tarjolla on toimivaksi todettuja muita avainkoodeja, joten käytin erästä sellaista. Taas osoitus insinöörien aivoviennistä, eli insinööri on vienyt aivonsa puukiukaaseen, joko kiuaskivien päälle tai tulipesään. Koska ei ole kyennyt liimaamaan asennuslevyyn oikeaa avainkooditarraa, vaan on sotkenut ilmeisesti miljoonan levyn tarrat sikin ja sokin. Tainnut käyttää sekoittamiseen betonimyllyä tai pyykkilinkoa, jotta tarrat ja levyt varmasti menisivät sekaisin. Onkin lottovoitto, jos sattuu saamaan käsiinsä sellaisen kiekon, jonka päälle pantu tarra vastaa levylle tallennettua koodia.

  3) Pöllösti tehty softa (DTVplayer). Sen tallentamat fileet ovat nykiviä (ZoomPlayerillä katsottuna), katselukelvottomia. Siispä kyseistä tallennusohjelmaa EI VOI käyttää. Onneksi ilmainen softa "DVB Dream" ilmeisesti näkee uuden laitteen, ja voin sillä softalla tallentaa tv-ohjelmia. Kokeilematta vielä on, nykivätkö nekin tallenteet, eli onko nykimisten perimmäinen syy sittenkin laitteessa, eikä tallenninsoftassa.

  4-999) Taatusti menee vielä pari viikkoa löytää ja nitistää loputkin 996 kenkkuilkiötä, nuijia Gremlinit maan rakoseen, saada laite toimimaan vakaasti. Tai huomata, että vikoja on liikaa, että kone kaatuilee tms. fataalia. Jolloin pitää palauttaa vekotin kaupppaan ja jäädä odottamaan tekniikan kehitystä eli parempilaatuisten DVB-vekottimien hintojen alenemista. En aio ostella 200 euron juppivirittimiä. Koska viritttimiä tarvitaan niin paljon. Ainakin 10-15 kanavaa pitää kyetä tallentamaan samanaikaisesti, ja se onnistuu luotettavammin usean kortin avulla kuin parilla kortilla (jos yksi kortti kaatuu, menetetään vain parin kanavan tallennukset). Ajattelin käyttää neljää tietokonetta, joissa asuu yhteensä 5 DVB-viritintä, joista kukin viritin tallentaa 2-3 tv-ohjelmaa.  Käänteistä valitusta (off-topic):

  Plussaa annan siitä, että edullisesta 49 euron investoinnista huolimatta YLE:n käännöstekstidata tallentuu Mpeg2-fileisiin (DVB-Tekstitys ilmeisesti), ja tekstitys on katseltavissa. Ainakin jos tallentaa ja katsoo alkuperäisellä ilkiösoftalla. Jota siis en voi käyttää, koska tallenteet ovat nykimisen takia pilalla.

  Plussaa annan siitä, että laitteen virrankulutus on normin mukainen, tai selvästi sen alle. Nimittäin tietokoneesta lähtee 5 m pitkä aktiivinen virtalähteetön usb-piuha, joka siis kuluttaa osan tehosta itseensä, ja silti jäännösteho riittää DVB-dongelin tarpeisiin. Dongeli ilmeisesti tulee toimeen alle 2 watin teholla. Se on huomattavan vähän, kun ajattelee, että pci-väylään pantavat DVB-korttini syövät 2 ampeeria eli 10 wattia per laite.
   
 5. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 912
  Saadut tykkäykset:
  592
  Muutama vuosi sitten oli vielä se meininki että tarvitessani lisää hyllytasoja Lundia-hyllyyni kävelin sisään Vepsäläiseen, löin rahat tiskiin ja kävelin liikkestä tyytyväisenä "lankut" kainalossa.

  Nykyään homma menee näin: Kävelen liikkeeseen. Käy ilmi ettei heillä ole enää varastoa moiselle tavaralle vaan hyllytaso menee tilaukseen. Taso piti maksaa heti (24,50 €). Toimitusajaksi ilmoitettiin kuukausi (!). Kolme viikkoa myöhemmin saan ilmoituksen että taso on noudettavissa. Ajan metrolla liikkeeseen. Käy ilmi ettei taso olekaan vielä liikkeessä. Rekka ei sitten tuonutkaan lastiaan vielä varastolta (josta olin soiton saanut mutta oletin ilman muuta soiton tulleen liikkeestä). Ensi viikolla sitten yritetään uudestaan...

  Ei tämä nyt maailmaa kaada mutta ihmetellä täytyy mitä sekoilua nykyaika on. Ei ole näköjään tarkoituskaan että homma sujuisi. :hitme:
   
 6. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  mikset käy lundian liikkeessä.. niissä on varastot
   
 7. Mustikkametalli

  Mustikkametalli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ärsyttää mummot ja muut vanhukset jotka luulee olevansa jotenkin niiiin paljon parempia kuin me nuoret. Kyyläävät kadulla ja tulevat levittämään uskon sanomaa. Painukoon vit**un! Heh heh..
   
 8. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 912
  Saadut tykkäykset:
  592
  Hyvä kysymys näiden kokemusten jälkeen. Täytyypä selvittää ensi kerralla missä näitä Lundian liikeitä on.
   
 9. tpt76

  tpt76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin Lanternassa (itäkeskuksen lähellä) on
   
 10. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 912
  Saadut tykkäykset:
  592
  Tuntuu noita tosiaan löytyvän Helsingistä:

  Lundia Outlet-myymälä (Helsinki)
  Lundia-myyntinäyttely, Kalevankatu (Helsinki)
  Lundia-erikoismyymälä, Lanterna (Helsinki)
  Lundia-erikoismyymälä, Mäkelänkatu (Helsinki)
   
 11. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai mitä nää varastot ovat, jotain mitä ennen vanhaa ylläpidettiin? :p
   
 12. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 141
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kyllähän se niin on ettei mitään kunnollista enää tahdo saada. Palvelua, tavaraa ja virastotkin muuttaa pois meidän kyläpahaisesta (22000+) pienempään naapurikuntaan.

  Se on sitä kustannustehokkuutta. Veikkaan että aika moni ihminen olisi valmis maksamaan muutaman euron lisää jos saisi varmasti laatua tai palvelua.

  Ja sitten valitan vielä siitä aiheesta että jos menen virastoon ja olen virkailijan kanssa juttusilla tai vaihtoehtoisesti lääkärillä. Ja sitten sinne soittaa joku laiskapaviaani sohvaltaan niin tämä virkailija/tohtori ryhtyy palvelemaan sitä soittajaa vaikka minä istun siinä asioimassa. Tekisi mieli ottaa se luuri ja sanoa että tule paikalle vetelys ja sen jälkeen kopauttaa sillä luurilla sitä virkailijaa/lääkäriä.

  Sitten on vielä leffateatterin mainokset. Siellä sitä istua mollottaa kun mainostetaan 15 minuuttia Libressee ja Pepsimaxia. Toki voisihan leffaan mennä myöhässä ja jotkut niin tekeekin. Juurikin ne kaverit jotka tulee pari minuuttia leffan alun jälkeen ja seisoskelee siinä edessä repien takkia päältä kun samalla elokuva pyörii jo täyttä häkää.

  Jos James Bond eläisi Suomessa niin hän käyttäisi lupaa tappaa päivittäin. Oikeutetusti.
   
 13. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 912
  Saadut tykkäykset:
  592
  Niin kustannustehokasta sille firmalle ehkä mutta ei minulle. Kumma että muutama vuosi sitten homma toimi normaalihinnoin. No, opin läksyni ja Vepsäläinen menee boikottiin. Haetaan niitä Lundian osia ensi kerralla niistä Lundian myymälöistä (toivottavasti niissä sitten ei ole kädetöntä meninkiä).
   
 14. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 141
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aamen.

  Harmi vaan että Suomen kansa on loppujen lopuksi niin pirun pullahiirtä ettei ne vaadi eikä valita. Itsekin kuulun näihin pullahiiriin. Paska jätkä oon.
   
 15. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 912
  Saadut tykkäykset:
  592
  Kyllä minä madonluvut liikkeessä luin, tottakai.
   
 16. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 141
  Saadut tykkäykset:
  4
  Welldone, Sir!
   
 17. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perse sentää! :mad:

  Ottaa nyt päähän kyllä! Jumaplauta, vuoden päivät olen haaveillut, että saisin äänentoistoa päiviteltyä. Nyt sitten on 5vk töitä ja rahaa tulee mukavasti. Tarkan budjettisuunnitelman laskin ja kesän jälkeen jäisi vielä säästöön reilut kaheksan hunaa. Eikö tämä nyt olisi ihan ok, ottaen huomioon, että asun kotona? Ja palkkarahoilla ja muilla tuloilla (vanhojen kamojen myynti yms.) saisin rahat ajokorttiin, kun ukko opettaa, sekä päivitettyä hifi-vehkeitä ja vielä ostettua kitaravahvistimen veljeltä. Kaiken tämän jälkeen jäisi vielä tuo määrä ungefär säästöön.

  Noniin, sitten esittelin suunnitelmani ylpeänä porukoilleni:
  Miksi kummassa sinä nyt tarvitsisit uudet laitteet, kun juuri parin vuoden aikana on nykyiset saatu koottua? Ja miksi kummassa nyt pitäisi myymään alkaa uusia laitteita?

  En nyt ymmärrä mikä on ongelma, jos ensi kesää olen töissä ja tuon verran jää säästöön. Kyllähän tuolla nyt pärjäilee ja syksyllä tulee kuitenkin lisää töitä. Kuitenkin saisin vihdoin toteutettua omia pienen luokan haaveita, jotka ovat mielessä pyörineet jo pitkän aikaa. Pitää odotella, että toinen keskusteluerä alkaa. Jos nyt saisin ymmärtämään, että haluan edetä tälläkin harrastuksen saralla. Ja kaiken tämän lisäksi saan hyvät summat noista nykyisistä laitteista kuun vaihteessa, kun kaveri on lupautunut ostamaan.

  Huh, joha helepotti!

  Kiitos
   
 18. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tulipa sopiva ketju silmiin.. En saa... tajua, miks eukko laittaa kahvikeittimen suodattimeen aina jotain 8-10 mittaa kahvia. Olen vaihtanut isomman mitan jo kuukausia sitten, joka vastaa kahta kupillista per mitta. Vaihdoin jottei tarvitsisi yhden kupin mitalla aina laittaa kymmentä kertaa.. Oon sanonu ainakin kolme kertaa, muttei mene kaaliin! Ja sitte valittaa kun on aina kahvin purut loppu ..ele ja kupissa lusikka seisoo! Pitäiskö jo laittaa vaihtoon eukko, vaikka yli kymmenen vuotta on muuten tullu kestettyä?
   
 19. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Saman asian kanssa on taistellut joku muukin https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=38951
   
 20. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  On se kotoisin itse pirusta, jopa vallan perkeleestä, etten sanoisi saatanasta, että nykyään ei koulussa opeteta (ihmisille ainakaan) lukemista. Vai paviaanitkos tässäkin topikissa vasten nimenomaista kieltoa keskustelevat keskenään. Tana. Kele. Ttu.