Playstation 4

Keskustelu osiossa 'Sony Playstation - konsolit' , aloittajana Plisukainen, 21.02.2013.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  New Yorkin lehdistötilaisuudessa Sony on julkistanut ensimmäisiä virallisia tietoja PS4:sta. Laitteen runkona toimii käytännössä PC-rautaa, kuten x86-prosessori (AMD, 8-core), muistia on 8 Gt, tehokas näytönohjain (tuleva Radeon-malli), modernit liitännät ja kiintolevy. Itse konsolia ei vielä nähty. Sen sijaan uusi ohjain Dual Shock 4 näyttää tältä:

  [​IMG]

  Ohjaimessa on paranneltu tärinätoimintoa ja langatonta ohjausta, uutena juttuina on touchpad, valo (light bar) jonka pitäsi helpottaa eri pelaajien ohjaimien tunnistusta sekä share-nappi jolla voi vaikka jakaa pelisuorituksiansa nettiin. Ohjaimessa on kuulokeliitin.

  Ps4:n mukana tulee stereokamera-ohjainjärjestelmä Eye. PS4 tulee painottamaan sosiaalista pelaamista entistä enemmän, joten sitä varten kehitetään kokonaan uusi verkosto Playstation Networkiin. Pelejä voi kokeilla striimattuina ilmaiseksi ennen ostopäätöstä. 3rd party tukea löytyy esim. Netflix ja Amazon Instant Video. Myös android laitteet ja PS Vita tulevat keskustelemaan uuden konsolin kanssa.

  Speksausta ja pelilistausta voi katsoa vaikka Wikipediasta

  Eurogamer

  PS4 julkaistaan vuoden 2013 aikana. Hinnoista ei ole vielä mitään tietoa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2013
 2. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tukea alaspäin PS3:sen peleille on kyllä sellainen hidaste, että jään kyllä miettimään pitkään konsolin harkintaa. Tarkoititko muuten "langattomalla ohjauksella" liikkeeseen perustuvaa ohjausta? Jos kyllä, niin onko typo vai onko kyseinen ilmaus yleisimmin käytössä?

  Täältä jotain peliesittelyjä
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2013
 3. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Periaattessa kyllä, eli liikkeeseen perustuvan ohjauksen latenssia on vähennetty. Itselle tuo PS3 tuen puuttuminen ei haittaa, koska edellinen konsoli on ajalta miekka ja kirves. Huhuja on toki siitä että vanhoja pelejä voisi pelata pilvipalvelun kautta, mutta tämä ei ole vielä varmaa.

  Muuten tätä voisi ehkä alkaa harkitsemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2013
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Erittäin huono ratkaisu tällainen tynkäjulkistus 9kk ennen laitteiden kauppoihin saapumista. Tällä välin PS3 myynti putoaa melkein nolliin, kun useimmat ostajat siirtyvät odottamaan uutta konsolia. Kuka sitä nyt vanhan mallin ostaisi.
  Muutenkin olisi kannattanut esitellä laite vasta valmiina. Nythän ei nähty itse konsolista vilaustakaan, vaan pelkkä ohjain ja pari esirenderöityä demokarkkipätkää. Ihan kuin perinteisest Nokian julkkarit konsanaan.

  Käsi ylös kenen mielestä sosiaalisen media pakotus on hyvä juttu? Koko julkkarin tärkeimpänä (ja todellisuuden kannalta turhimpana) ominaisuutena on nappula jolla voi spammata fb-seinälle joka kerta kun sait Killzonessa headshotin - hurraa!
   
 5. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 694
  Saadut tykkäykset:
  294
  Tulee mieleen Susanna Ruusunen, ja kirjan kansilehtinen. Itsellä on vieläki vanhin läski malli, ja tulee kyllä odotettua tuota nelosta, mikäli kone vaan kestää.
   
 6. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  194
  Raudan puolesta tuossa on mielenkiintoista tuo integroitu muisti. Se mahdollistaa varsin nopean muistiväylän. Kaistanleveyden puolesta se sijoittuu Geforce GTX 660 Ti:n ja 670:n väliin, mutta sama kaistanleveys on myös prosessorin käytössä, toisin kuin PC-maailmassa.
   
 7. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 694
  Saadut tykkäykset:
  294
  Mielenkiintoista nähdä tuleeko jo soitin olemaan 4K resolla. Vois ainakin kuvitella, kun tv:kin saadaan jo tässä kevään aikana myyntiin.
   
 8. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erikoinen julkaisu kieltämättä. Voisikohan "Holidays 2013" tarkoittaa kuitenkin aikaisempaa ajankohtaa kuin joulu? Näistä demokarkkipätkistä osa oli live-demoa, joten kohtuu valmista alkaa olemaan.

  Eikait siinä sitä jakamista pakoteta, vaan se tuo joillekin lisäarvoa. Sosiaalisuus on paljon muutakin kuin Facebook. Käsittääkseni jakaminen tulee olemaan roolissa esimerkiksi siinä, että voit katsoa kaverisi pelaamista kotoasi omalta televisiolta.
   
 9. jryi

  jryi Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  456
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän siinä tilaisuudessa pelattiin lavalla Killzonea ja sitä Knackia. Ominaisuuksista esitettiin tärkeimmät ja strateginen kumppanuus Blizzardin kanssa julkistettiin. Tarkemmat speksit raudasta laitettiin jakoon. Itse olin ihan tyytyväinen siihen, mitä kerrottiin, enkä varmaan muutenkaan olisi ostanut enää kolmatta PS3:a.

  Eikä sen Share-napin tärkein piirre ollut mikään Facebook-spammi vaan se, että kaverit voivat katsoa "olan yli" mitä pelaat.
   
 10. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  En usko, että ps4 syö suoranaisesti ps3:en myyntiä. Nykyinen konsolisetti on jo "wanhaa" ja hardcore pelaajat siirtyneet muualle. PS3:sta myydään halvalla massoille. Ei nuo alle 200e vehjettä ostavat lähde kelaamaan jotain ps4:sta mikä maksanee 499e tai enemmän. Tänä vuonna last of us ja grand theft auto myy muutaman ps4:en hc pelaajille ja 2014 etiäpäin vain singstar ja lapsipelien ystävät ostaa halpiskonetta.

  Kai se sonyn on hyvä paukuttaa nyt, kun huhujen mukaan microsoftin konsoli on heikompi. Kova hype ja markkinointi päälle ja sitä kautta next gen konsolisodasta isoa kakkua hakien.

  ja täähän ei yllätä ketään. PS4:ssa on 4k video tuki http://www.joystiq.com/2013/02/21/ps4-will-output-video-in-4k-but-not-games/
   
 11. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun mielestä share nappi on neroutta. Konsoli tallettaa peliä koko ajan taustalla ja sit kun kerrankin sattuu se megalomaaninen tilanne mitä aina ennen kelannut "vitsi kun toi ois videolla" niin nythän se on ja saa youtubeen suoraan ladattua.

  Samoin se, että share napilla voi jakaa pelin kaverille(kaveri voi katsoa kun pelaat ja liikutella kameraa) ja pyytää kaveria jopa auttamaan/pelaamaan sun puolesta jonku vaikean kohdan on siisti juttu.

  Sony on kyllä tehnyt paljon oikein nyt. Companion chip:lla toteutetut taustalataukset ja asennukset. Virransäästötila, josta voi herätä suoraan peliin ilman latauksia. Gaikai:n avulla pelidemot heti kaupasta striimaten ilman latauksia. Asennukset, jotka on minimoitu niin, että pääsee pelaamaan nopeasti ja asennus+lataukset jatkuu taustalla jne.
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2013
 12. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tämä kiinnostaa. Ohjain on kokenut mielestäni sopivanoloisen päivityksen. Tykkään nykyisestä PS3 ohjaimesta ja tuossa näyttää parantuneen se suurin narinan aihe, eli tattien kosketuspinnan muoto. Lisäksi kokoa on tullut hieman lisää. Kosketuspinta vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta mahdollisuudelta, mikäli sille keksitään peleihin muutakin fiksua käyttöä kuin "avaa ovi vetämällä kosketuspintaa pitkin". Eipä itsellä ainakaan uuden pleikkarin suhteen ole ollut kummoisempia odotuksia, kuin tietysti tehoreserviä huomattavasti lisää.

  Playstation 3 olen omistanut vasta 1,5 vuotta, joten tätä ei tule kyllä julkaisussa hankittua. Voisin kuvitella hankkivani parin vuoden päästä julkaisusta mahdollisen slim mallin ilmaannuttua, kun hinta on laskenut julkaisusta ja pelejäkin on ehtinyt kasaantua enemmän. Vielä riittää omalla pelitahdilla nykyiselläkin pleikalla paljon pelattavaa.
   
 13. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ideaalitilanne olis macbook tyyppinen kosketuspinta ja gesturet. Tois ihan uuden ulottuvuuden konsolin käyttöön webbiselaimena/tietokoneen korvikkeena. Toivottavasti sony tajuaa ja toteuttaa kosketuspinnan ja softaintegroinnin oikein(tm).
   
 14. LFE

  LFE Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.05.2005
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://cdon.fi/pelit/playstation_4/

  En tiedä mistä ovat repineet hinnan mutta 799e siellä lukee. Enkä maksaisi 80 euroa peleistäkään.

  En tiedä ketään ketä voisi kiinnostaa katsoa kotonaan telkkarista miten kaveri pelaa pleikkapelejä... mutta kaipa sekin on mahdollista.
   
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Joku hintahan sinne pitää pistää joten ihan sama. Eikös verkkokauppakin pistä aina tulevien tuotteiden hinnaksi 999€. Hinta muuttuu sitten kun saadaan faktaa pöytään.

  Ostoon menee joka tapauksessa heti kun Suomeen rantautuu! :thumbsup:
   
 16. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama se oli kun PS3 tuli ja kun niissä ekoissa malleissa toimi PS2 pelit, aluksi ajattelin että se oli hyvä ominaisuus ja extrahinnan arvoinen. Jälkeenpäin ajateltuna en kertaakaan pelannut ainoatakaan PS2 peliä eikä ollut edes lähellä, tilastot kaveripiiristä kertoo ihan samaa. Tuo ominaisuus oli siis käytännössä turha ja ylimääräistä rahanmenoa. Tästä syystä en hirveästi jaksaisi tuon perään kaipailla.
   
 17. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen osittain samaa mieltä, mutta harppaus PS2:sen ja PS3:sen välillä oli mielestäni suurempi kuin nyt tulee olemaan, joten tilanne on sitä kautta hieman eri. Jos julkaisu menee ensi vuoden puolelle, niin jää GTA V ja luultavasti myös NHL 14 ostamatta PS3:selle, jos meinaan hankkia PS4:sen.
   
 18. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  E3-uutisia. Se tärkein asia eli hinta, Euroopassa 399€. Peleillä ei tule olemaan online-pakkoa, eikä sisällä rajoituksia käytetyille ps4-peleille, eli voit myydä käytetyn pelin kaverillesi ja toimii hänelläkin.

  Onpaha ainaki n. satkun halvempi kuin Xbox One. Suomen hinta selvinnee myöhemmin, mut ei kai tuosta hirveästi muutu.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2013
 19. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 694
  Saadut tykkäykset:
  294
  Aivan sama. Mä oon esimmäisten joukossa noukkimassa lapsukaisen. Tätä on odotettu. Eiköhän tämä kaikin puolin taas hakkaa Xlootan.
   
 20. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Onko tuossa hinnassa veroja mukana? Ellei niin veikkaan hinnaksi €529 Alveineen ja Suomi-lisineen. Muutoin €429 Suomi-lisän kera.

  Maksullinen verkkopelaaminen harmittaa kyllä tällaista satunnaista pelaajaa. Mutta kyllähän tämä kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin Xbox One.