Plasmavaari kyselee: nykytelevisiot ja SD-laatu?

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana rauer, 10.04.2010.

  1. rauer

    rauer Vakiokasvo

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on tullut seurailtua foorumia ja alan kehitystä viime vuosina kovin niukasti enkä ole pysynyt ollenkaan kärryillä. Tilanne on se, että olohuoneessa on käytössä Panasonicin 42-tuumainen PHD8, joka käy ja kukkuu ja johon olen kokonaisuudessaan edelleen erittäin tyytyväinen. Sillä katsellaan enimmäkseen ihan vain SD-lähetystä digiboksista ja siinä käytössä se on minusta edelleen erittäin hyvä. HD-kama PS3:stakin näyttää ihan hyvältä, vaikka ei pystykään näyttämään periaatteessa kuin murto-osan resoluutiosta.

    Vaan nytpä lähestyisi aika joko uusia kakkostelevisio (75-kiloinen kuvaputkihirviö) tai siirtää Panasonic kakkoseksi ja uusia ykkönen. Uusi laite voisi olla full HD -tasoinen, mutta pääasiassa sillä katsottaisiin vielä pitkään SD-materiaalia. Vaan missä nykylaitteissa mennään SD-kuvan laadun suhteen? Muutama vuosi sitten HD-näytöt olivat usein ihan hirveätä katsottavaa SD-materiaalilla. Onko tämä muuttunut? Ja erityisesti te kenellä on kokemusta muutaman vuoden ikäisen Panasonicin plasman SD-laadusta: missä mennään tänään plasma- ja LCD-rintamalla SD-kuvan laadussa?
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2010
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    LCD-rintama on lähentynyt Plasma-rintamaa SD-kuvanlaadussa (skaalaimet parantunut), mutta plasma vie kyllä vielä mielestäni hyvin hienoisesti voiton (esim. 42" Panasonic G20 vs. 40" Sony EX700). Näillä ei toki ole edelleenkään jakoja parhaimpia CRT-putkia vastaan SD-kuvanlaadussa. Aivan uusimmat skaalaimet tekevät kyllä DVD-levyiltä jo lähes ihmeitä, mutta paskaan DVB-T moskaan nekään eivät pysty paljon vaikuttamaan :(

    Jos olet 42" mallissa pysymässä, niin kesäkuussa voinen kertoa käytännön kotikokemuksia Panasonic TX-P42V20 mallista. Katseluetäisyys on tietenkin todella ratkaiseva tekijä - paska näyttää kaukaa edelleen paskalta, mutta pienemmältä ja haju ei käy nenään :D

    Pitkää käyttöikää laitteellesi toivovana DVB-T2 viritin voisi olla hyödyllinen, toki jos ulkoisia bokseja käytät, niin silloin tuolla ei ole suurta merkitystä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2010
  3. rauer

    rauer Vakiokasvo

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK, kiitos. Mutta miten vertailisit tämän päivän laitteita tuollaiseen muutaman vuoden ikäiseen? Ja se HD-viritin: G20:ssä mainitaan olevan MPEG4-viritin. Onko tuo ihan standardin mukainen DVB-T2 vai jotain muuta?
     
  4. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainoastaan ns. Brittimalleista löytyy vasta DVB-T2 viritin, eli nuo MPEG4 virittimet ovat ihan DVB-T/DVB-C virittimiä, V20 mallista löytyy sitten lisäksi DVB-S2 viritin ja Briteissä tosiaan vielä se DVB-T2 Freeview HD -viritinkin.

    Kuvanlaatu - vähemmän plasmakohinaa, vähemmän "häntimistä", parempi musta, mustan "kellunta/heilunta" vähentynyt, paremmat värit helpommin THX:n ansiosta, suurempi resoluutio, (paremmat liitännät) - valitettavasti ulkoisella digiboksilla tuollaisen ei Full HD plasman kuva voi näyttää SD-lähetyksillä joiltain osin jopa paremmalta kuin uusissa Full HD malleissa (sisäiset virittimet/skaalaimet noissa vanhoissa plasmoissa selkeästi huonompia kuin uudemmissa).
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2010
  5. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itse ulkoisen skaalainboksin hankkineena (DVDO:n Edge) voin suositella lämpimästi skaalaimen hankkimista SD-materiaalin (mm. DVD, digitv) käsittelemiseen. Pieksee prosessoidussa kuvassa mennen tullen töllöjen ja useimpien soittimien (ainakin luokassa alle 1k eur, mukaan luettuna PS3) ratkaisut. Tämä siis jos ei halua tyytyä halpisratkaisuihin.