Plasma Saksasta

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Bene, 07.07.2004.

 1. Bene

  Bene Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitos kiitos. :thumbsup:
  Jos tässä on tullut edistettyä Panasonicin myyntiä saksasta niin toisaalta ajattelin että kohta voi tulla Mustasta Pörssistä tai Kaukomarkkinoilta uhkauskirje kun Panasonicit makaa liikkeiden hyllyissä eikä kukaan osta niitä... :rolleyes: Veikon konekkin joutui pudottamaan 42":sen hintaa yli 1000 euroa kaiketi ihan vaan tämän viestiketkun takia ;) ;)

  21.7 >Eka yhteydenotto, alustava kysely
  22.7 >Varsinainen tilaus ja maksu tilille
  27.7 >Ilmoitus saksasta että homma ok, pansu lähti matkaan.
  3.8 > Panasonic eteisen lattialla


  Jotain mpg pätkiä kokeilin ja laatu oli ihan ok, vastaava kuin tällä koneen omalla TFT-näytöllä. Riippuu tietysti minkätasoisia ne alunperin on.
   
 2. ochrons

  ochrons Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2002
  Viestejä:
  337
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ilmoitat heille VAT-numerosi, niin ei sitä tarvitse maksaa ollenkaan. Ulkomaille maksetun ALVin takaisinperiminen on hieman työläämpää, joten tällai se kannattaa hoitaa.

  - Otto
   
 3. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  ei millään pahalla mutta varmaan tiedät että kun firmalle tilaat ja sitten viet himaan yksityiskäyttöön, rikosoikeudellinen arvio on veropetos

  kiinnijäämisriski tosin on aika pieni, mutta sehän ei vaikuta periaatteeseen

  ps. en ole moraalinvalvojasi, itsepäs päätät moraalistasi ja riskeistäsi
   
 4. painman

  painman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2001
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  1
  Voihan sitä käyttää esim. tietokoneen monitorina työasioiden hoitoon kotona.
   
 5. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  joo, koita selittää firman verotarkastuksessa että se firmasta poissa oleva kodin olohuoneessa oleva plasma on monitorina työasioiden hoitoon :OI

  onnea matkaan :D
   
 6. blowi

  blowi Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0

  Firma sijaitsee kotona joten ei paniikkia :D

  Vaikka sitä eniten televisiona tulee käytettyä niin jos jotain tarvitsee joskus selitellä niin voin aina sanoa, että se on tarkoitettu messu- ja esittelykäyttöön, joka sekin pitää paikkaansa.
  Tarttee varmaan ottaa verottajalle fotoja messuosastosta vakuudeksi/todisteeksi :)

  Alunperin oli tarkoitus hankkia ko. tarkoitukseen tykki. Sitten sattui poksahtamaan vanha telkku ja tuumasin, että plasma ajaa kaksi asiaa yhdellä kertaa. Tykin hylkäsin koska televisiokäytössä ei viitsi alkaa maksamaan 500e per lamppu, joita varmaan 1kpl tod.näk. vuodessa kuluisi, ikä tarvitse miettiä valaistusta messuilla :cool:
  Tosin Benen puheiden mukaan tuo plasma painaa jonkin verran, että kaippa siinä hiki tulee osastoa pystytettäessä :eek:


  EDIT: PS. Kiitos Otolle hyvästä tiedosta.
   
 7. blowi

  blowi Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0

  Toiminimessä on sellainen hauska juttu, että kaikki firman tulot ovat myös minun henk.koht. tuloja.

  Sitä minä vain mietin, että jos minä ostan tuon yksityishenkilönä niin se summa katsotaan palkaksi. Silloin mä joudun maksamaan samasta summasta myös sotut + verot. Jos mä ostan sen firman nimiin niin mä saan siitä vähennettyä avl:n eikä mun tarvi maksaa sotuja ja veroja.
  Noissa kahdessa vaihtoehdossa on melkoisen merkittävä ero.

  Lisäksi kun firma toimii kotona ja tuo kapine oikeastikin tulee osittain työkäyttöön niin en näe, että olisin tekemässä mitään moraalitonta. Koitan vain, kuten fiksun pienyrittäjän kuuluukin, toimia fiksuimmalla ja taloudellisimmalla tavalla.
   
 8. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  ...toinen lyhempi yritys !

  Pansu (42PA30) on nyt siis saapunut ja tässä pieni tiivistelmä, joka pääosin noudattaa samaa kaavaa kuin Benen ostosreissussa:

  Muutama viikko kului alussa sakemannien verkkokauppoja tutkiskellessa.
  Alkukipinänä taisi toimia tämä Benen "Plasma Saksasta" -threadi. Samasta threadistä löytyi myös "tero tiikerin" vinkki hintavertailusivuun
  (http://www.guenstiger.de/), jota tulikin sitten seurattua enemmän kuin kerran päivässä.

  Otin muutamat senhetkiset halvimmat kaupat tähtäimeen ja lähetin kaikille samanlaisen kyselyn englanniksi rahtikuluista, takuista ja tavaran varastotilanteesta. Ajattelin samalla testaavani asiakaspalvelua, koska esim. toimituskulut selvisivät suomentamalla yleisistä toimitusehdoista. Itse en enää jaksanut käyttää käännöskoneita, joten ajattelin että kyllähän nyt EU-maassa on saatava kaupat englanniksi syntymään. Samalla tosiaan selväisi asiakaspalveluhalukkuuskin.

  Ensimmäisenä päivänä vastasi Hifi-Edition :n customer service ja Benen ostopaikka Media-Handel. H-E passasi hyvin, koska Pansun hinta oli halvin juuri kyseisestä kaupasta. Ja eikun tilaus sisään...

  Muista lähettämistäni viesteistä alkoi palautetta tippuilla seuraavina päivinä. Benen ostopaikka Media-Handel lähetti minulle ainoastaan seuraavan kommentin: "Eine Lieferung ist nur per Vorabüberweisung möglich...". Jos nyt kuitenkin olisin odottanut Benen raporttia, niin olisin todennäköisesti ostanut Pansun samasta paikasta kuin Bene. Toisista vastauksista ei sen enempää kuin että TECHNIKdirekt.de tarjosi Pansulle kahden vuoden takuuta Panasonicin oman vuoden takuun sijaan. Kuitenkaan tavaraa ei varastossa ollut ja hintakin olisi ollut yli 400 euroa H-E :tä kalliimpi.

  Suoritin maksun ulkomaanmaksuna (Iban-tilinumerolla) ti 27.7. Perjantaina 30.7 H-E ilmoitti maksun olevan perillä ja aloittavansa toimitusjärjestelyt seuraavalla viikolla. Torstaina 5.8 sain viestin, jossa asiakaspalvelun täti ilmoitti tilauksen lähteneen varastolta. Seuraavana keskiviikkona 11.8 paketti tuotiin kotiovelle. Aika nopeasti homma toimi ja ongelmitta.

  Ainoa positiivinen ongelma oli asiakaspalvelun antamat kaksi rahtikulua, joista olin jo kalliimman mukaan ehtinyt maksaa. Asiasta sitten vaihdettiin posteja ja vaikka maksamani summa oli loppujenlopuksi oikea, niin täti asiakaspalvelusta antoi optisen (1m) toshlink-kaapelin kaupanpäällisiksi (teipattuna Pansun laatikon päälle) .

  Benen tilaukseen verrattuna omassani oli kyllä puutteita. Pan-European takuuvihkosta ei pystytty leimaamaan myyjän osalta, koska tavara ei kuulemma kulkenut heidän käsiensä kautta. Asiakaspalvelun ystävälilinen rouva (tätihän se olikin) lupasi leimata vihkosen jos lähettäisin sen heille takaisin. Näin tein heti perjantaina. Toinen huono hommeli taasen oli että minun paketisa ei ollut Benen mainitsemaa "shock watch" -tunnistinta. Tämäkään tuskin oli haitannut jos en olisi tiennyt Benen loistavasta rahtitoimituksesta. Sanotaanhan, että tieto lisää tuskaa. Näin oli minunkin tapauksessa paketin ollessa vielä avaamattomana lattialla. Noh ei hätää, koska kuriiri sanoi paketin olleen pannoilla kiinni trukkilavassa ja koska paketti vaikutti täysin ehjältä. Hiki otsassa väheni ehkä puolella (lievästi liioteltuna).

  No ei muuta kun vanha töllötin laatikkoon ja uutta avaamaan. Jalustan (n.13 kg) ja Pansun (n. 40 kg) naittaminen vaatii tosiaan KAKSI ihmistä. Tukevanoloinen paketti kaikenkaikkiaan, mutta haluasin nähdä töllöttimen pultattuna seinään. Saa nimittäin seinätelineessä olla melko miehekkäät ruuvit.
  Piuhat kiinni takapaneeliin ja pölysuoja kiinni. Vanha teline kun on mitoitettu 29" CRT :lle, niin plasma jäänee hieman ylös. Saanee kelvata toistaiseksi.
  Kuva on tosiaan loistava ja pelkkä analogivirittimen kuvakin (HTV :n kaapeli) on tv-kuvaksi parhaimmillaan aivan kohdallaan.
  Nyt tosiaan huomaa eron eri lähetysten kuvanlaatujen välillä. DVD-kuva pudotti kyllä alaleuan. En todellakaan ole mikään kuvaekspertti, mutta
  esim. Shrek :n kolmiulotteisuus on näkemisen arvoinen.

  Kaikenkaikkiaan positiivinen ostokokemus ja toivottavasti moni muukin uskaltaa ryhtyä vastaavaan. Ilman Plazalaisia minunkaan hommasta tuskin olisi tullut mitään. Suosittelen siis ehdottomasti, koska Saksasta hankkiessa säästää PALJON rahaa.

  Meinasikin ihan hinta unohtua. Eli koko lysti Pansulle+jalustalle+rahdille tuli maksamaan n.3000 euroa. Hinnat heilahtelevat päivittäin ja nythän hintaero kotimaan hintoihin verrattuna on "enää" 1000 euroa. Hankintahetkellä se oli esim. Stoccaan verrattuna 2300 euroa.
  Tällä hetkellä vastaavan Pansun taisi saada Saksasta 2600 eurolla (ilman rahteja), mutta ei haittaa koska näinhän se menee aina.

  ...mutta palataan itse Pansuun tuolla Benen Pansu-threadissa.

  Tässä muutamia fotoja (sorryt huonosta laadusta):
   

  Liitetyt tiedostot:

 9. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  jaa, että rajoitettu viiteen liitetiedostoon. Hmmm....
   

  Liitetyt tiedostot:

 10. Janos Riippa

  Janos Riippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2002
  Viestejä:
  201
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kateellisena täällä lauantai iltana ihailen olohuoneen komistusta. Täytyykin kysästä mitä Expertin kaveri olis kimppatilauksesta mieltä.
   
 11. goner

  goner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla niin, että Saksassa kauppiaiden on pakko antaa kaikille elektroniikkatuotteille kahden vuoden takuu. Ensimmäinen vuosi tästä on Panasonicin omaa takuuaikaa (saat television korjattua Suomessa) ja jälkimmäinen taas kauppiaan vastuulla (televisio lähetettävä korjattavaksi Saksaan).
   
 12. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei taida ihan pitää paikkaansa. Tottakai jatkotakuun maksaa aina myyjä !!!

  Itse sain seuraavanlaisen vastauksen Pansuun liittyen T-E :stä:

  "Hello,
  There is an international warranty of two years for all our products.

  You can return the defective item to us or directly to a repair center
  of the producer in your home country.
  Invoice copy is a reference."
   
 13. goner

  goner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti tuolla technikdirectissa on sitten hieman laajempi takuu. Ihan lainsäädännöllinen juttu muistelisin tuon kahden vuoden takuun olevan Saksassa, mutta eipä siellä kai ketään silti velvoiteta antamaan sitä Euroopan laajuisena.
   
 14. Bene

  Bene Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näyttää olevan vakio tuo noin 2 viikkoa koko projektiin mikä siinä menee, siis jos tuote on Saksalaisella myyjällä varastossa. Mikä kannattanee varmistaa ettei joudu odottamaan viikkoja.

  Hyvältä näyttää Jannen Pana, tuosta tason korkeudesta tuli mieleen että minulla pansu on noin 80cm korkella tasolla ja ensimmäisen illan kun se oli siihen saatu nostettua oli vähän sellainen "ylöskatsomisen" tunne. Vanha TV oli tietty pienempi ja kuvan alareunakin oli alempana kuin nyt isomman panan jonka kuva "alkaa" aika ylhäältä jalustan takia.
  Nyt kun luin mainintasi siitä niin tajusun että en ole ajatellut asiaan enää moneen päivään. Siihen näköjään tottuu!

  Toki toi sun jalusta on vähän pienen näköinen komean plasman alla, kun sulla näyttäis olevan tilaakin isommalle....joskus katsoin Ikea sivuilta tv-tasoja ja siellä oli sellaisia matalia ja leveitä isoille telkkareille tarkoitettuja tasoja.

  Itse selasin kolmea eri sivustoa plasmojen hintoja seuratessani Jannen mainitseman guenstigerin lisäksi:

  preissuchmaschine

  ja ilmeisesti aikaisemmin mainitsematon:

  geizhals

  :)
   
 15. blowi

  blowi Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse meinasin tilata vastaavan paketin seinäkiinnikkeellä koska olohuoneessa oleva paikka on kersojen takia vaaravyöhykkeellä. Jalustan ostan sitten erikseen kun sitä joutuu ottamaan mukaan esim. messuille.

  Mietityttää vain, että kun noita kuvia katselee, että kuinka noihin liittimiin pääsee käsiksi kun rohjake on ruuvattu seinään :confused:
  Kuvista kun saa sellaisen kuvan, että ne jää aika pahasti piiloon. Kuinkahan paljon se seinäteline mahtaa jättää rakoa monitorin ja seinän väliin?

  Jos vain mahdollista niin voisitteko onnelliset omistajat vilkaista puolestani kuinka mahdollista/mahdotonta niihin liittimiin pääsee käsiksi?

  Kiitoksia
   
 16. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä muutama foto sivusta (onpas huonosti paklattu seinä :rolleyes: ). Etäisyys seinästä TV :n alaosaan (ei jalustaan)on kuvissa n. 14cm. Se kaareva osa liittimien alapuolella on myös osa jalustaa. Luulisin ettei ongelmaa ole, koska TV :n alaosahan on ulkoneva, joten piuhoihin kyllä luulisi jäävän hyvä väli.

  Kannattaa kyllä käydä liikkeessä vielä tarkistamassa asia.
   

  Liitetyt tiedostot:

 17. blowi

  blowi Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kukaan ole sattumoisin kysynyt paljonko seinäteline tai pöytäteline maksaa erikseen? Kun mistään sivuilta en ole löytänyt niille hintoja.
  Tarkotus kun olis tosiaan tilata molemmat. Seinäteline kotikäyttöön ja pöytäteline työkäyttöön. Perstuntumalta arvelisin niiden varmaan olevan jossain 200,- tietämillä, mitäs te muut luulette?
   
 18. Bene

  Bene Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  1

  Technikdirekt:ltä ainakin löytyy erikseen seinäteline hintaan 282eur, malli on TY-WK 42 PV 3 W
  Toi perusjalusta on 188eur (TY-ST42PX20)

  Löytyy kohdasta Tv-Zubehör
   
 19. Bene

  Bene Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pienellä etsimisellä löytyi tuollaiset

  Seinäteline

  sekä vähän eri jalusta kuin tuo vakio

  Jalusta
   
 20. ensiferum

  ensiferum Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.08.2004
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin. Tämän threadin rohkaisemana sitten itekin panin pansun tilaukseen. Olympialaisten jälkeen hinta ehkä hieman laskee, vaan ei millään malttanut odottaa enää. :)

  Tekasin tilauksen juuri ja tarkoitus olisi huomenna käydä se pankissa maksamassa. Mutta mutta, kertokaas te tilauksen jo tehneet, että miten tuo maksu yhdistetään tilaukseen? Mulla on media-handelin IBAN ja SWIF numerot. IBAN on kaiketi se kansainvälinen pankin numero, mutta mikä tuo SWIF on niin on hieman epäselvää. Kai ne pankissa tietää tosin...

  - ensio