Plasma joka pelittää niin jenkeissä kuin Suomessakin

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana pzico, 20.06.2011.

  1. pzico

    pzico Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on mahdollisesti lähtö jenkkilään tiedossa. Nykyinen 50 tuumanen pansu ei toimine tuolla. Sähköverkko ja NTSC taitaa sanella aika paljon. Mitä pitää ottaa huomioon, tai osaatteko sanoa hyviä ehdotuksia suorilta, että ostamani plasma toimisi myös Suomessa?
     
  2. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kait nuo kaikki Suomessa kuvaa näyttävät ulkoisista lähteistä, mutta yhdenkään viritin ei kyllä täällä tule toimimaan. Eli ulkoinen digiboksi tarvitaan tai jossei telkkaria tarvitse, niin näyttönähän ne toimivat ok.
     
  3. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yleensä jenkkielektroniikka on pelkästään 110v ...

    Haitta se on pienikin haitta.
     
  4. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös 50Hz-materiaalin (eurooppalainen tv-tuotanto) näyttäminen oikein voi olla ongelmallista jenkkivehkeille.
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin usein lienee, toisinpäin taas ei lähivuosien euro-laitteilla pitäisi olla minkäänlaista ongelmaa. Esim. DVD:n 60 Hz NTSC-kuva näkyy varsin vanhoillakin eurolaitteilla, mutta 50 Hz PAL taas saattaa tuottaa ongelmia tuoreemmallekin jenkkilaitteelle. Ei kait kaikille kuitenkaan. Meikäläinen 100 Hz töllö on jenkeissä tietenkin nimellä 120 Hz töllö (2 x 60) jne.

    Jännite jenkeissä on 120 V/60 Hz vs. meikäläinen 230 V/50 Hz. Nuohan olivat ennen vanhaan 110 V ja 220 V. Osa laitteista hyväksyy nuo molemmat (voi vaatia kytkimen asennon vaihtamisen takaa), mutta televisioissa taitaa olla aina joko tai. Tuosta ei tietenkään pelkällä adapterilla selviä, vaan pitäisi ehdottomasti muuntaa jännite ja taajuus sopivaksi.
    En ole asiaan tarkemmin tutustunut, koska ei ole itsellä ollut tarvetta. Isovirtaisissa laitteissa, kuten tv, subbari, AV-vahvistin yms. saattaa mennä liian vaikeaksi tai ainakin kalliiksi, jotta kannattaisi eurolaite sinne viedä. Mutta en siis ole itse tämän tarkemmin asiaa joutunut pohtimaan. Vaan kenties ongelma on niin yleinen, että joku on jo aikaa sitten keksinyt valmiin ja kohtuuhintaisen ratkaisun. Jos sellainen löytyy, niin kannattaa varmistaa, että se antaa riittävästi virtaa ja tehoa.

    Myös töpselit/pistorasiat eroavat, eli jenkeissä on käytössä tyyppi A (maadoittamaton) ja tyyppi B (maadoitettu). Näistähän selviäisi adaptereilla, mutta se varsinainen ongelma on tietenkin tuo erilainen jännite ja taajuus.


    Myös tv:n virittimien suhteen on eroavaisuuksia, mistä toki selviää paikallisen tikipoksin tms. ostamalla. FM-radioissakin on sen verran eroa, että kaikki asemat eivät euroradiolla kuulu.