Plasma EPG

Keskustelu osiossa 'Topfield-TAPit' , aloittajana tpi, 14.01.2007.

 1. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Huhtikuun firmis taitaa olla about vakain. Ja pääsääntöisesti tapit toimivat eri firmiksien kanssa - jotain poikkeuksia löytyy. Description extender ainakin.
  Vaikka plasma loistava onkin, siinä ei ole hakusanatallennusta. Se kyllä pystyy merkkaamaan hakusanan mukaan ohjelmalistaukseen halutut ohjelmat eri värillä, josta ne on helppo manuaalisti poimia talletukseen.
   
 2. neko

  neko Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitos vastauksesta.

  Hakusanalla tallennukseen soveltuu lienee sitten JAG's EPG, vai mitä suositelette?
   
 3. Nomersu

  Nomersu Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  JAG's on itsellä ollut käytössä jo reilun vuoden, mutta parempi on mielestäni zEPG. zEPG:tä en käytä sen takia kun se muuttaa volume-napit kelausnapeiksi, eikä tuota voi konffata pois päältä. Jos siis säädät ääntä muulla kuin Topparilla niin suosittelen kokeilemaan zEPG:tä, jos et niin JAG's.

  Jos taas Plasma EPG:tä haluat käyttää niin UK Auto Scheduler:lla voi tehdä nuo automaattiajastukset. Tätä kombinaatiota ajattelin seuraavaksi kokeilla.
   
 4. Ollie-L

  Ollie-L Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noviisin kysymys, jos uk auto scheduler on käytössä niin tarviiko boxi olla päällä jotta kaikki ohjelmat tulee tallennettua vai riittääkö standby? Jos vaikka haluaisi 24 sarjan kuukaudeksi talteen kun itse on reissussa.
   
 5. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen UK Auto Scheduleria.

  UK Auto Scheduler on ainoa joka tekee ajastukset nykyään myös tilanteissa joissa Jag's ei niitä osaa tehdä. Lue esim:
  http://www.tapworld.net/content/view/286/#akocomment43
   
 6. Doopey

  Doopey Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletteko saaneet description extenderin toimimaan tämän Plasman kanssa? Itselläni katkeaa selostukset kesken vaikka extender käytössä. Muuten kyllä loistava EPG!
   
 7. Rek0

  Rek0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2005
  Viestejä:
  328
  Saadut tykkäykset:
  0
  joko tuohon on olemassa softaa joka muuttaa jagsin ajastuslistan uks:ään sopivaksi?
   
 8. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen uusi käyttäjä koko toppymaailmassa ja tuli laitettua tämä plasma epg tapi. Tapi on kyllä todella selkeä ja helppokäyttöinen. Eilen tuli pieni ongelma ajastetun tallennuksen kassa. Ajastin elokuvan neuvottelija neloselta ja ohjelmasta jäi puuttumaan alusta pätkä. Pätkän pituudesta ei ole mitään tietoa. Oletus asetuksena on että ohjelma lisää 4 minuuttia tallenuksiin. Lisääkö tapi 4min alkuun ja loppuun? Eikö tuo määrä riitä, vai oliko tässä tapauksessa vaan erityisen paljon elokuvan alkamiskohta päin p:eetä? Paljonko sitten olisi suositeltava määrä, kun ei kuitenkaan haluaisi mitään kelaus sessioita jotta pääsee itse tallennuksen pariin.
   
 9. Birdy

  Birdy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2005
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on aina ollut lisäaikaa vain lopussa 5min ja 99% tallennuksista se on ollut täysin riittävä.
   
 10. Wäinö

  Wäinö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kohdasta yleiset asetukset saa noita kanavapaikkoja lisättyä. Maksimi näytti olevan 64kpl.

  Kaikin puolin toimiva EPG:thumbsup:
   
 11. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. akinaali

  akinaali Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.01.2002
  Viestejä:
  196
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäköhän mahtaa johtua että Plasma EPG ei näytä kaikkien kanavien ohjelmatietoja? Eilen ja tänään on puuttunut MTV3:n ja Nelosen ohjelmat kokonaan. Mun boxi on HDMI malli ja uusin päivitys sisällä.
   
 13. mjkoskinen

  mjkoskinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan huomannut ongelma että PlasmaEPG valittaisi päällekkäisistä ajastuksista?

  Meinaan että välillä kun sillä jotain koetain laittaa niin aina kitisi että päällekkäinen ajastus? Mutta jos saman ajastuksen teki tuolla PVR5400 omalla EPGllä niin hyvin sujui.

  Olisiko mahdollsita että PlasmaEPG ei tallennusta ajastaessaan osaa ottaa huomioon oikein kanavapaketteja tai että esim. Topfield 5400 on sekä DVB-T että DVB-S virittimet ja että se tarkaisi ajastuksen muttaei huomaisi että toinen ajastus on S puolelle ja toinen T puolelle, ja ne voidaan nauhoittaa yhtäaikaa?
   
 14. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisko johtua siitä ettei kanavien syvä-/pikahakua ole suoritettu? Koeta suorittaa pikahaku joskos se sitten näyttäisi ne. Itse laitoin asetuksista syvähaun ajankohdaksi 18.00, kun boksi pitää olla päällä jotta syvähaku voidaan suorittaa. Vai käyköhän boksi päällä silloin kun syvähaun olisi tarkoitus alkaa, jos se on stand by tilassa?
   
 15. Birdy

  Birdy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2005
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän tuohonkin kannattaisi tehdä ns. katseluajastus (P). Eli laitat boxin heräämään esim. klo:4,58 aamulla ja syvähaun ajankohdaksi klo:5,00 jolloin ei haittaa normaalia boxin käyttöä ja tiedot ovat heti aamulla paikoillaan.
  Näin toimitaan useimmiten EPG Tap:ien kanssa. Itsellä esim Jag´s Epg. Boxi ei noihin hakuihin itsekseen stanby tilasta heräile, vaan vaatii juuri tuon mainitsemani katseluajastuksen (P).
   
 16. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  En ole em. TAP:eja vielä kokeillut, vaikka itselläni onkin jo toukokuusta 2006 lähtien ollut TF-5100PVRt Masterpiece (43 cm leveys, reaaliaikakello, monipuolisempi näyttö, muuten kuin perustoppy 200 GB levyllä). Tulevaisuudessa aion kyllä kokeilla, etenkin tuon nimessä esiintyvän merkkijonon perusteella tapahtuva tallennus tuntuu todella hyvältä idealta.

  Useimmiten ohjelman alkuun ei tarvitse lisätä yhtään mitään, vain YLE:n kanavilla on muutaman kerran käynyt niin, että pieni pätkä on alusta jäänyt pois, kun tallennuksen asetettu aloitusaika on ollut suoraan EPG:ssä ilmoitettu aloitusaika. Usein ovat kuitenkin alkutekstit olleet vielä pyörimässä. Ilmeisesti tuolloin on käynyt niin, että ohjelma alkaa prikulleen oikeaan aikaan ja digiboksini tallennuksen käynnistyminen kestää hieman aikaa, eikä tätä ole riittävän hyvin huomioitu. Tuskin mikään ohjelma koskaa etuajassakaan alkaa? Nykyään olen YLE:n kanavilla laittanut minuutin ohjelmien alkuun, eikä lähikuukausina ole jäänyt enää mitään pois, muilla kanavilla en ole koskaan muuttanut aloitusaikaa EPG:n ilmoittamasta, eikä ole mitään jäänyt pois, ainakaan toistaiseksi.

  Tallennuksen loppuun laitan useimmiten n. 5 minuuttia ekstraa, joskus 10 minuuttia, joskus YLE:n kanavilla vainparikin minuuttia. Kerran kävi niin, että maikkarin Myth Busters:sta jäi loppu pois kun olin laittanut 5 minuuttia ekstraa, myös Nelosen myöhäisillan ohjelmilla 5 minuuttia on joskus ollut liian vähän. Myös Conan O´Brien:stä jäi kerran lopusta hiema npois, kun 5 minuutin vara ei riittänytkään (joku musiikkiesitys oli normaalia pidempi), muutoin on kyllä riittänyt hyvin.
  YLE:n kanavilla 5 minuuttia on aina riittänyt. Ja useimmiten parikin olisi riittänyt, siis jopa kaikillakin kanavilla. Ohjelman lopun jääminen pois on yllättävänkin ärsyttävää, nimimerkillä kokemusta on. Pahimpia ajastettavia ovat ohjelmat, joita ennen on mäkihyppyä, MM-hiihtoja tms. "tärkeää", jolloin kisan myöhästyminen voi aiheuttaa ylikin vartin viiveen, silloin laitankin varuiksi -ohjelman "tärkeydestä" riippuen- jopa puolikin tuntia. Mikäli kiintolevyllä on tilaa, niin eipä tuollainen mitään haittaa, karkean editoinnin voi tehdä tarvittaesa toppyllakin, jos karsia tallenteesta turhat pois.


  Nykytekniikka kyllä sallisi sekunnilleen oikea-aikaiset tallennukset, mutta ilmeisesti pelko mainostulojen menettämisestä on aiheuttanut sen, ettei ko. tekniikkaa vielä käytetä, eikä tosin varmaan koskaan tulevaisuudessakaan tulla käyttämään (automaattinen merkkisignaali ohjelman alkaessa ja loppuessa, täysin riippumatta siitä mitä kello sattuu olemaan ja mitä EPG kertoo).
  Johan jo VHS-aikoina moista yritettiin (meillä PDC, japanissa VPS), mutta mainosrahotteiset kanavat harasivat "yllättäen" tiukasti vastaan. Itse en jaksa uskoa, että moinen tekniikka löisi läpi digiaikanakaan, koska tällöinhän kuluttajan ei koskaan tarvitsisi katsoa edes yhtä ainoaa sekuntiakaan mainoksia alussa/lopussa, mikäli hän ajastaa kaikki ohjelmansa. Säädöistä riippuen myös ohjelmien alkujuonnot ja sekä aiankin ko. kanavan omien ohjelmien mainostukset saattaisivat jäädä pois.
  Toki olisi mahdollista käydä niinkin, että loppu ja alku ovat tismallen kohdillaan ilman minkäänlaisia mainoksia, mutta että mainostauot eivät kuitenkaan aiheuttaisi mitään taukosignaalia, jolloin ne siis aina tallentuisivat nykytapaan (ja olisivat vielä nykyistäkin pidempiä...). Lisäksi jo nykyäänkin on mainostauon jälkeisiä mainoksia, jotka näkyvät vasta ko. kanavan "Jatkuu" -merkin jälkeen! Todella ärsyttävä ja ääliömäinen keksintö (Esim. se raivostuttava HESBURGER!!!, joka tulee 20 dB äänen perustasoa kovemmalla tasolla).


  Etenkin maikkarilla tulee usein ylikin 6 minuuttia ohjelman alkuun, mutta eihän moinen mikään riesa ole, ainkaan jos perusmallin toppy toimii yhtään samalla logikalla kuin MP-versiokin, eli:
  • Jokaisella keltaisen napin painalluksella pääset 30 s eteenpäin (tosin vain jos et ole asettanut kirjanmerkkejä, jolloin hypätäänkin seuraavaan sellaiseen). Eli neljä painallusta kelaa välittömästi 2 minuuttia eteenpäin.
   Mainoskatkot kelaan muutamalla keltaisen napin painalluksella ja sitten loput kuvakelauksella (kuvaton on supernopea, mutta aivan liian karkea).
  • Painamalla numeronäppäintä 5, hypäät kohtaan joka on 5% ko. tallenteen pituudesta. Eli 100 minuutin tallenteessa kohtaan 5 minuuttia jne.
  • Kelausnappia täytyy painaa kolme kertaa, jotta saadaan suurin kuvallinen kelausnopeus (2X --> 4X --> 6X --> normaalinopeus). Salatuilla ohjelmilla toppy ei todellisuudessa jaksa edes tuota 6X nopeutta, vaikka näytöllä niin lukisikin. Ja hidashan tuo 6X:kin on. Kuvallinen kelaus on toppyn perustoiminnoista kenties heikoiten toteutettu, kun esim. 6 minuutin kelaus kestäisi nopeimmillaankin täyden minuutin (ja sitä varten on painettava kolme kertaa samaa nappia, mutta neljäs painallus lopettaakin kelauksen :hitme: ).
   Vanhoissa VHS-videoissanikin oli 15X-nopeus sekä todella paljon toppya parempi kuvallisen kelauksen käyttölogiikka, hidastuksista puhumattakaan...
  • Kun painat tallenteen toiston aikana toistonäppäintä (Play), niin kuvaruudulle ilmestyy "aikajana", jossa oleva pallukka kertoo suhteellisen sijaintisi ko. tallenteessa. Tällöin kakesta vasemmalle/oikealle painamalla tapahtuu välittömästi kuvaton pikakelaus, joka on erittäin nopea, tosin myöskin erittäin karkea. Eli helposti kelaa vartinkin liikaa. Siis muutamassa sekunnissa on mahdollista kelata monta tuntia. Toki aina voi "iteroida" hieman lievemmällä korjaussiirrolla ja lopuksi sitten hienosäätää aloituskohdan kuvallisella 6X-kelauksella, mutta hieman kikkailun makua hommassa aina on.
  • Kirjanmerkit (bookmarks) ovat käteviä. Niitä voi täysin vapaasti lisätä/poistaa painamalla toiston aikana vihreää näppäintä. Ne näyvät eri värisinä pallukoina aikajanassa, joka siis ilmestyy aina toistotilassa Play-näppäintä painettaessa.
   Näin on helppoa jättää katselu kesken, tai etukäteen asetta oikea aloituskohta. Tietäen, että oikea kohta löytyy aina yhdellä keltaisen napin painalluksella, siis mikäli olet itse muistanut asettaa kirjanmerkin. Merkkejä voi olla useita, esim. jonkun keikan kappaleiden aloituskohdat.
  • On olemassa TAP. jolla voi itse konfiguroita, että mitä kaken tietty nappula tekee, jolloin paljon tarvitun jutun voi laittaa jonkun ergonomisemman nappulan taakse. Masterpiecen kake on hieman erilainen, mutta likimain samat nappulat kuitenkin lienevät.
   Toppy MP:n kake on suuntauksesta herkkä ja pidemään päälle niin epäergonominen, että käytänkin pääosin viritinvahvistimen paljon ergonomisesti siedettävämpää, oppivaa kakea sen sijaan (taustavalo, isommat napit, joystick-näppäin). Tuo "pääosin" siksi, ettei mokoma kake oppinut aivan kaikkia toimintoja. Lisäksi käytössä tärkeiden värinäppäinten sijainti täytyy opetella ulkoa, ellei teippaa jotain "lunttia" kakeen.
   
 17. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos paljon! Tuossa oli joitakin tuttuja ja joitakin tuntemattomia asioita. Pitää tänään alkaa säätelemään/tutkiskelemaan. Voisi melkein copy/printata tuon tekstin ja lyödä olohuoneen pöydälle niin voisi koko porukka katsoa sitten perustoiminnot itse. :)
   
 18. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen QuickJump TAPia. Itselleni olen säätänyt napit näin ja havainnut toimivaksi:

  Vihreä +1,5 min
  keltainen + 30 s
  sininen - 10 s
  sat -30 s
  valkoinen + 5 s

  Näin ei joudu katsomaan mainoksia sekuntiakaan. Yleensä se menee näin, jotta pääsee jatkuu tekstistä jatkuu tekstiin, aikaa painelussa menee noin 3-5 sekuntia: vihreä, vihreä, vihreä, keltainen, sininen (ehkä valkoinen). Punaista en ole ottanut käyttöön, että PiP toimisi. Kirjanmerkit toimivat kun ottaa playllä sen progressbarin esille.
   
 19. Birdy

  Birdy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2005
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä myös tuo erittäin toimiva QuicJump käytössä, mutta seuraavilla "säädöillä":

  Punainen -30s
  vihreä -15 s
  keltainen +15 s
  sininen + 30s
  Ja jokaisesta numeronäppäimestä menee erikseen ko. minuutti määrä eteenpäin. Eli omassa tapauksessani mainokset ohittuvat useimmiten kolmella näppäilyllä:
  Nro(3), eli hyppää3min eteenpäin, punainen -30s, keltainen +15s.

  Ja koska nämä on asetettu toimimaan itselläni vain toiston aikana, toimivat näppäimet muissa tilanteissa täysin normaalisti.

  En muuten muista milloin olisin viimeksi mainoksia nähnyt :D
   
 20. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt en muista toimiiko QJ myös katseluajansiirron kanssa, taitaa toimia. Mulla nuo sininen ja keltainen nappula kuten toppyn alkuperäisessäkin, koska jossain versiossa ei tainnut toimia ja meni aina sekaisin mitä nuo napit tarkoittavat, jos katseli toistoa tai chaseplaytä... Jos punainen nappi käytössä, niin ei voi toiston aikana katsoa PiPiä.