Pitkäkantoisia näppis&hiiri yhdistelmiä?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana -Force-, 27.11.2005.

 1. MiNopa

  MiNopa Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.10.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuo koneboxin dinovo bluetooth malli? vai onko niitä edes muita?

  olisi tuollaiselle tarvetta ja verkkokaupan n. 170 euron hinta on todellakin liikaa näppäimistöstä. Käyteettyä olen katsellut, mutta melkein tuon 90e niistäkin joutuisi maksaa.
   
 2. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  68
  On.Ei. Edullinen on.
   
 3. L&M

  L&M Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.02.2003
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joku aika sitten oli hinta 69€. Jospa joulun jälkeen taas putoaa.
   
 4. UrsusArctus

  UrsusArctus Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2007
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli mieleen, et onko muilla kokemusta Lidlin SilverCrest näppishiiri yhdistelmästä?? Itse olen erittäin tyytyväinen omaani, toimii erittäin hyvin olohuonekäytössä. hintaa oli 30e, joka ei omasta mielestä ollut paha hinta. Ostin omani toukokuussa ja vieläkin samat patterit käytössä.:thumbsup:
   
 5. S-T-P

  S-T-P Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hankittua tuo Logitech DiNovo Edge, ja ei voi kuin kehua. Asennus sujui heittämällä, ja laite toimii kuin unelma. Tuo tasohiiri toimii todella mallikelpoisesti.

  Toimivuuden lisäksi laite on todella hyvän näköinen ja laadukkaan tuntuinen.
  Suosittelen.
   
 6. Niimou

  Niimou Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2007
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli hankittua Logitech diNovo for Notebook ja rotaksi kaveriksi V450 Nano.

  Ensimmäisenä huomioi heti pakkauksestä näppiksen purettuaan näppäimistön jämäkkyyden (mitä kyllä osasin vähän odottaakin, kun edgeä olen päässyt käyttämään kohtuu useasti), näppäimistöä pystyy helposti kannattelemaan ihan nurkasta hennosti sormilla pitäen, eikä näppäimistö tunnu taipuvan, tai edes muovin millään tavalla vääntyilevän.

  Pienenä yllätyksenä oli että näppäimistö sisälsi paristot (4xAAA), kun olin unohtanut ladata akkuparistot valmiiksi :rolleyes:, vaihdoin kuitenkin heti aamusesta ladatut akut paristojen tilalle.

  Näppäinten tuntuma on aivan erinomainen, en voisi sitä enään paremmaksi kuvitellakaan :), näppäinasettelusta sen verran että ensimmäinen rivi (ctrl, windows, alt space jne.) ovat koholla ja joutui hieman opettelemaan käden asettelua uusiksi, ettei vahingossa painanut ko. näppäimiä. Myös F-näppäimet ovat erittäin lähellä numeronäppäimiä, ja aluksi täytyi hieman varoa ettei vahingossa näppäillytkään niitä, kun oli tarkoitus numeroja syöttää.

  Kantamaa olen tämän aamun testaillut, ja olenkin huomannut, että kovin suuria esteitä ei kannata olla näppiksen ja vastaanottimen välissä, muuten saattaa näppäilyt tulla viiveellä, ja jotkut jopa jäädä kokonaan pois. Itsellä on suht vapaa linja näppäimistön ja vastaanottimen välillä, ja tästä n. 3m etäisyydeltä näppis toimii moitteetta. Maksimikantamaksi sain n. 5m, jolloin kaikki näppäilyt tulivat kyllä viiveellä.

  Tyylikkyydestä näppäimistö kyllä saa täydet pisteet, tämän jo tohtii jättää näkyville vieraiden tullessa kyläilemaan :).

  Loppujen lopuksi täytyy kyllä olla tyytyväinen näppäimistöön, aiempi Prodige tuntui täysin lelulta tähän verrattuna.

  Hiireenkin olen kyllä tyytyväinen, akkuparistojen (2xAA, hiiri ei sisältänyt omia paristoja) laiton jälkeen hiiri tuntuu hieman takapainoiselta, mutta se ei minua niin haittaa ja siihen tottui kyllä nopeasti.

  Kantamaa en ole sen kummemmin testannut, samalta etäisyydeltä käytän mitä näppäimistöäkin, eli se n. 3m, eikä ole ongelmia ollut.
   
 7. anaboksi

  anaboksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällähän se virtojen pätkiminen loppui kuin seinään. Kiitoksia :thumbsup:
   
 8. Tuliainen

  Tuliainen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ollu jonku kuukauden Logitech:n diNovo Mini "HTPC" käytössä ja täytyy sanoa et aivan mahtava laite.
  Bluetooth-tekniikalla kun toteutetaan ja mukana tulee laitteelle itselleen tarkoitettu Bluetooth-dongle, ni tuntuu olevan ehkä paras Bluetooth laite mitä allekirjoittanut on koskaan "käpistellyt"...
  Sohvalta voi tehdä kaiken tarvittavan ja itseasiassa vielä kauempaakin... Keittiössäkin ollessa pystyt vaihtaa esim. biisiä...tuo musiikki kun tuppaa soimaan nykysin lähes jatkuvasti.:)
  Jopa tuota mollattua pad:iä olen oppinut käyttämään.
  Itselleni tuo koko ja kantama olivat ratkaisevia tekijöitä ja tietysti se että saan näppiksen ja hiiren "samassa paketissa" käyttööni - jos vaatimukset on samat suosittelen!:thumbsup:
   
 9. SSPR

  SSPR Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dinovo Edgeen liittyen sellanen kymysys että saako tuosta padistä poista jotenkin tuon "klikkausominaisuuden"? Muuten on mahtava laite mutta tulee melko usein räpellettyä padin kanssa niin että linkkejä aukeilee ja kansioita kopioituu ihan minne sattuu..
   
 10. marale

  marale Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2009
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellekin tuli ajankohtaiseksi uuden näppis+hiiriyhdistelmän hankkiminen kun Bilteman näppis (mistä täälläkin on ollu juttua) meni rikki vuoden käytön jälkeen (viikko takuun jälkeen). Ei vaan enää tullut signaali perille. Antoivat biltemasta rahat takasin ja nyt pitäs keksiä jotain uutta. Enää kyseistä näppistä ei saanu bilteman kautta hankittua.

  Ilm. toi dinovo edge ois kova peli mutta hieman hinnakas? Uskonpa etten parempaa löydä kuin bilteman näppis. Se oli HTPC-käytössä kätevä, toimi kaukaa jne. Olisikos markkinoille tullut nyt mitään muuta varteenotettavaa vaihtoa näppikseksi kuin logitech dinovo edge?
   
 11. Mr. Hilarious

  Mr. Hilarious Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm, niin, onko kenelläkään kokemuksia? Onko linkkiä? Mistä LIDL:stä löytyi? Useimmissa missä olen käynyt ei tuota elektroniikkapuolta ole hirveästi kaupan...

  Itseä kiinnostaisi kaikki vaihtoehdot, kun tuota tarjontaa ei edelleenkään ole paljoa. Ja tätä Bilteman näppis+trackball -yhdistelmästä hajosi Tracbkall noin vuoden käytön jälkeen (hyppii oudosti, liekkö mennyt optinen tunnistin paskaksi pallon alta).

  Tämä näppis on tullut uutena sen jälkeen kun vimeksi näiden yhdistelmien tilannetta kartoitin. Ja tietty Ione:lta on nyt jopa Suomessa verkkokaupassa myynnissä tällainen touchpadi-yhdistelmä, mutta itseä ei vain touchpädisysteemit hirveästi kiinnosta. Ja toisekseen tuo maksaa mielestäni hieman liikaa (jospa vain joku toisi järkevään hintan noita IOnen muuten tattihiirellistä vastaavia näppäimistöjä, joissa on tatin tilalla trackball).
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2009
 12. Mr. Hilarious

  Mr. Hilarious Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Googlettelin tarjontaa, ja päädyin tilaamaan vähän seikkailumielestä Hong Kongista asti tämän näppäimistön :) . Vain 3$ toimituskulut, maksutapoina PayPal ja WorldPay.

  Laskeskelin että ei pitäisi jäädä tulliin (näppiksille tariffi 0% ja ALV jää juuri alle 10€ nykyisellä dollarin kurssilla). Tuo tulee tietty oletettavati jenkkilayoutilla. Mutta pitää hommata tarrat jostain jos se seikka rupeaa ärsyttämään :)

  Postaan varmaan kommenttia toimitusajasta ja kokemusta tänne kunhan tuo saapuu postitse.
   
 13. UrsusArctus

  UrsusArctus Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2007
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tossa linkki: http://www.skenegroup.net/fi/artikkelit/silvercrest_mts2118

  Ja se vielä, et kannattaa väijyä noita Lidlin mainoksia, koska noi on kamppanjatuotteita joita on vain rajoitettu erä. Itse ostin toisen samaan hintaan, jota oli vielä "uudistettu" ja hiiri toimii vain yhdellä patterilla (vähentää käyttöikää) sekä se on muotoiltu paremmin käteen sopivaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2009
 14. hatih

  hatih Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.01.2007
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä ostin olohuoneeseen Logitechin näppis/hiiri-paketin, luvattiin hyvä kantama ja pitkä patterikesto eikä hinta ole paha. Kantama riittää minulle, patterikestosta ei ole vielä tietoa kun ei laitteet ole vielä niin kauaa olleet että olisi tarvinut niitä vaihtaa (ja muutenkin noiden käyttö on todella vähäistä).
  http://www.logitech.com/index.cfm/business/products/keyboards/devices/591&cl=gb,en
   
 15. Mr. Hilarious

  Mr. Hilarious Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oho, taisin eksyä väärään threadiin, kun etsin näppäimistöä jossa on integroitu hiiri (ei erillistä näppis ja hiiri -yhdistelmäpakettia), kun minusta vain erillinen hiiri ei toimi olohuoneessa. Kaikki tasot kun on jo muutenkin täynnä tavaroita.

  Mutta postailen tuosta omasta tilauksestani kokemuksia vaikka tähän asiaani paremmin liittyvään threadiin kunhan saapuu. Toimitusajaksi taisivat luvata 7-21 päivää eli vielä pitää odotella, mutta seurantakoodin perusteella on jo lähtenyt liikkeestä eteenpäin =)

  EDIT: Saapunut Suomeen eilen. Saa nähdä mitä tulli tykkää tuosta...
  EDIT: Tullista meni läpi niin kuin odotinkin. Tässä threadissä lisää kommenttia kiinnostuneille.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2009
 16. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on erillinen Logitechin trackball, käyttömukavuus(nopeus, kitkattomuus) aivan toista kuin näppiksien trackballeissa. Johto nyt on ainut haitta, mutta se poistaa tarpeen latailuille. (Ehkä mulle on jäänyt päälle uutiset nopeasta akunhupenemisesta niistä ensimmäisistä langattomista hiiristä, en tiedä miten nykyiset toimii ja langattomat trackballit taitavat olla vielä harvinaisempia)
   
 17. Mr. Hilarious

  Mr. Hilarious Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  No minulla on pöytäkoneessa langaton hiiri. Ehkä kerran kuussa joudun sitä lataamaan vaikka välillä tulee aika paljonkin käytettyä konetta. Bilteman langattomaan näppikseen, jossa trackball, en ole kertaakaan vaihtanut pattereita puolen vuoden aikana (tosin sen trackball hajosi ennen kuin patterit loppuivat).

  Telkkariin / HTPC:hen on 3 metriä matkaa, joten johtoa en kyllä missään nimessä tuohon välille halua. Mutta makunsa kullakin =)
   
 18. sonymies

  sonymies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!

  Tarvitsisin pitkän kantomatkan omaavan bt-näppiksen ja hiiren, liekö kukaan törmännyt class 1 -tason kamppeisiin (100 mW/Class 1)?

  Toisekseen, kuinkahan pitkistä kantomatkoista esim. DiNovolla on realistisesti mahdollisuus selvitä? Entä kuinka paljon haittaavat välissä olevat kiviseinät?

  Kiitti!
   
 19. Naapuri

  Naapuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.08.2004
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iltaa.

  Tuli tänään tilattua kyseinen näppis hd-htpc projektia varten. 49e oli Gigantin verkkokaupassa ( 65e paikallisessa gigantissa ) No tietty suoritin Collect@Store tilauksen, alkuviikosta hakemaan tosiaan 49e hintaan. Onkos porukalla käyttökokemuksia näppis+hiiri combosta ? Soveltuuko pelailuun ollekaan, hiiren lagi/tarkkuus ? Entä muita kommentteja, välimatka koneeseen tulisi olemaan vajaa 7-8m.

  Hiukan arvosteluja lueskelin lontooksi ja ihan "ok" kamaa tuntuu olevan. Tosiaan 49e hintaan vielä kun saa. Sinänsä hauskaa kun Hintaseurannassa halvimmillaan bout 80e ja Markantalossa joku 120e :eek: sama kyseinen setti...
   
 20. sonymies

  sonymies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten on, toimivatko usb-donglella varustetut langattomat näppäimistöt/combot, jos ne kytkee adapterilla ps/2-porttiin?

  Näemmä joissain myytävissä erikseen mainitaan tuo usb/ps2 -mahdollisuus, mutta pääosin speksistä löytyy vain usb. Tarkoittaako tämä siis, ettei kampe toimi ps/2-portissa?

  Tarvis olisi nimenomaan ps/2-liitäntäiselle, koska wake-on-usb -toiminto emollani toimii vain ps/2-portissa :mad:

  Kiitti!