Pioneer VSX-S300 & VSX-S500

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana jarkko_h, 25.09.2011.

 1. Oj-

  Oj- Guest Guest

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Subbari on pieni, aktiivinen AP:n tekele, kytketty RCA-kaapelilla. Testasin juurikin lennosta noita asetuksia ja mikään ei vaikuttanut. Kartio ei siis edes värähtänyt. Kunnes laitoin Speaker Setupista SW PLUS. Tällä hetkellä asetukset sw ch -10db ja crossover 80Hz. Nyt soi niinkuin aikaisemminkin..

  Katselin tuolta manuaalista, että PLUS-asetus pistää subin "aina soimaan" ja antaa "syvempää bassoa".. mutta miks subi ei aina soisi? Eiköhän jokaisessa raidassa nyt ole kohta missä tuo x.over taajuus alittuu.. Ei ymmärrä. Etukaiuttimet laitoin LARGE-tilaan ja muut kytkin pois kun 2.1-setti kyseessä.

  CD-soitinta en omista, mut kaippa tuo xbox jotenkin niitäkin soittelee. Testaillaan huomenna/viikonloppuna lisää.

  Heh. Ajoin tänään tuon auto-calibroinnin mikin kanssa ja ilmeisesti huone tekee aika ihmeellisiä vasteita. Vasen etukaiutin on vahvistimen mukaan 60cm lähempänä kuuntelijaa kuin oikea, subbarikin oli 2m päässä vaikka se on aivan sohvan takana. :rolleyes:
   
 2. jarkko_h

  jarkko_h Guest Guest

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos peruskaiuttimet ovat larget oletetaan niiden hoitavan bassotoiston. Subbari ei silloin toimi stereotoistossa vaan ainoastaan elokuvaefekteissä. Tämä antaa ordodoksihifisteille mahdollisuuden kuunnella isoista etukaiuttimista stereoa ilman subbarin "häirintää". En itsekään tosin haluaisi subbarin häiritsevän normaalissa stereo -musiikinkuuntelussa, jos omistaisin hyvän bassotoiston omaavat etukaiuttimet.

  Jos etukaituttimien bassontoisto ei taasen riitä ja haluat tukea subbarilla bassoa toistavia kaiuttimia (=large), niin silloin plus on oikea asento.

  ---
  Jos subbari on sohvan takana, tullenee pää-ääni kuulijalle ja mikilille jonkin seinä- tai kattoheijastuksen kautta. Tämän heijastuksen vuoksi etäisyyttä tulee lisää. Ilman kalibroinnissa tehtävää vaihekorjausta (~etäisyyden mittaus) subbarin ääni tulisi jäljessä suhteessa pääkaiuttimiin. Toki vaihetta voisi korjata myös subbarista. Etäisyyttä (~viivettä) voi kasvattaa myös subbarissa oleva suodatin. Eli aina kun signaalia suodatetaan tulee siihen viive. Mitä enemmän suodatusta sen enemmän viivettä. Tämä viive voi näkyä etäisyyden kasvuna.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2011
 3. Oj-

  Oj- Guest Guest

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, selvisihän sekin. Kiitoksia vaan :thumbsup: Taidan silti pitää kaiuttimet LARGE-tilassa, kun ei siitä mitään haittaakaan taida olla.

  Perusasiat signaaleista ja suodatuksesta ovat tiedossa, kun satun signaalinkäsittelyä sivuaineena opiskelemaan.
  Kieltämättä yllätyksenä tuli tuo noin suuri "heitto" subbarin paikassa. Mutta huone on akustisesti haastava ollessaan todella epäsymmetrinen, joten vasteet ja viiveet ovat mitä ovat. En sitten tiedä miten vahvistin säätää viiveitä tälläisessä äänen monitie-etenemisessä, kun sama komponentti tulee moneen kertaan mikille. Tai sitten mietin liian monimutkaisia :hitme:
  Korvakuulolla en tosin kuule eroa kalibroidussa ja kalibroimattomassa tilassa, joten mistään kovin suuresta heitosta ei ilmeisesti ole kyse.
   
 4. Mettis

  Mettis Guest Guest

  Liittynyt:
  15.04.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vihdoin ja viimein olen alkanut päästä tän vahvarin kanssa sinuiksi ja äänet alkaa kuulostaan siltä miltä pitääkin.
  Alkuun olin vähän pettynyt tähän Pioneeriin, kun kaikki asetukset yms tuntu niin sekavalta mutta opettelun jälkeen alkoi homma luistaan ja musiikki ja leffat kuulostaa kyllä hyvältä tosin pientä hienosäätöä vielä riittää.
  Hyvin vahvistin kyllä tunnistaa eri ohjelmalähteet ja osaa vaihtaa automaattisesti monikanavasta stereoon tarvittessa.
  Iso kiitos vielä jarkko_h:lle ja myös muille jotka ootte antanu vinkkejä säätöhommiin!!
   
 5. merkki1

  merkki1 Guest Guest

  Liittynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen itsekin kiinnittänyt huomioni Pioneer VSX-S300 vahvistimeen, mutta kannattaako tuollaista ostaa jos omistaa pelkästään toistaiseksi etukaiuttimet? Pitäisikö suosiolla ostaa 2.1 vahvistin?
  Tarvitsen siis kotiteatterivahvistimen, johon saan HTPC:n, BR-soittimen, Xbox 360 (komposiitilla) ja levysoittimen kiinni ja HDMI:llä televisioon kiinni myös.

  Edit: Tässä vähän googlailin ja ilmeisesti tuohon vahvistimeen ei saa sekä, että levysoitinta (RIIA-korjain, RCA) sekä komposiitilla Xbox 360:sta. Mutta jos pistän Xbox 360 komposiitilla suoraan televisioon kiinni, niin saanko ääniä mitenkään vahvistimen kautta, kun pelaan boksilla? Televisiossa on vaan yksi komposiitti-liitin, joten en saa sekä xboxia, että vahvistinta kiinni televisioon. Onko mitään syytä edes pistää vahvistimen outputista komposiittia televisioon?

  Kuten huomaatte, olen melko pihalla hifi-asioista yleensäkin, joten kaikki apu on tarpeen :) Kiitos jo etukäteen!
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2011
 6. MrTunkio

  MrTunkio Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisi hankinnassa uusi vahvistin ja lähinnä olisin kiinnostunut tuosa VSX-S500 -mallista. Aika paljon rajoittaa tuo tila mihin vahvistin tulisi ja tämähän menisi sinne heittämällä.
  Onko kellään ollut käytössä tuo S500 - malli. Lähinnä kiinnoistais nuo verkko-ominaisuudet. Onko tässä AirPlay - mahdollisuutta? Vai miten olette hoitaneet jos haluatte soitella biisejä läppäriltä?
   
 7. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^^Merkki1: Vähän niukat ovat kuvan perusteella nuo VSX-S300:n liitännät, mutta mielestäni saisit kyllä Xbox 360:n äänet vahvariin joko optiseen tuloon tai coaxial in:iin. Kuva pitää kuitenkin vetää suoraan Boxista telkkarille. Phonovahvarin saisit liitettyä vahvarin ainoaan analogituloon "Analog AUX in". Paljon muuta tuohon ei sitten ilman hdmi-liitäntää kytketä...

  Melkein suosittelisin satsaamaan hieman enemmän ja suuntaaman katseen VSX-500:een tai vaihtoehtoisesti Marantzin slim-malleihin NR1402:een tai NR1602:een. Nopealla tsekkauksella noissa Marsuissa näyttäisi olevan paremmat liitännät kuin Pioneereissa. Kannattaa siis käydä kunkin vahvarin featuret ajatuksella läpi ja tsekata mitä ominaisuuksia tarvitset nyt ja miten mahdollisesti jatkossa settisi kasvaa/muuttuu, sillä halvemmaksi tulee ostaa hieman kalliimpi vahvari nyt ja ominaisuuksia "reserviin" kuin sitten taas hommata uusi vahvari muun laitteiston päivittyessä. Itse olen kokenut nämä verkkoliitännällä varustetut vahvarit erittäin käytännöllisiksi, sillä päivitykset onnistuvat lennossa, nettiradiot ja musiikin striimaus toimivat suoraan vahvarista ja näitä laitteita voi yleensä ohjata iPhonella tai Android-laitteilla. Airplayta en itse tarvitse, sillä pärjään mainiosti DLNA:lla.
   
 8. merkki1

  merkki1 Guest Guest

  Liittynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  JayKay70, kiitos vastauksestasi. Itseasiassa itsekin googlailin ja olen päätymässä jompaankumpaan Marantzin slim-malliin, koska niissä on huomattavasti paremmat liitännät omiin tarpeisiini.
   
 9. MrTunkio

  MrTunkio Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota Marantz NR-1602 katselin itsekkin kunnes huomasin että siinä on syvyys jo yli 36cm mikä hankaloittaa asioita aika paljon. Tällä Pioneerillä ei tainnu olla se syvyys kuin reilu 30cm. No kuitenkin asiasta toiseen. Voinko kytkeä tähän Pioneer VSX-S500 aktiivi subwooferin? Aika tyhmä kysymys varmaan mut luin jostain että sais vain passiivi subwooferin kiinni. :) Varmaan olen vain sekoittanut asiat jotenkin.

  JayKay - oletko käyttänyt Airfoilia tai Jamcastia musiikin soittamiseen Pioneer:stä?

  Jos joku vois vielä mitata tuon S500 - mallin kokonaissyvyyden kun on johtojakin takana kiinni olisin kiitollinen. :)

  Edit: Joo näköjään siihen saa kiinni tuon aktiivi/passiivi subwooferin ku latasin tuon ohjekirjan netistä ja lukasin sitä.

  No tulipa sit pari kyssäriä lisää mieleen. Pahoitteluni :)

  1. Jos kytken PS3:n HDMI:llä kiinni laitteeseen ja haluan samalla kuunnella esim radiota niin onnistuuko pelaaminen ja radion kuunteleminen yhtaikaa?
  2. Vähän on epäselvyyttä miten oikein tuo NETWORK - toisto tuossa toimii. Voinko esim soittaa Spotify:lla kappaleita verkon yli tällä laitteella vai täytyykö esim. olla joku "musiikkikirjasto" koneella mistä sitten soitan niitä? Toimisko esim toi Airplay tai Jamcast tuon spotifyn kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2011
 10. jarkko_h

  jarkko_h Guest Guest

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  MrTunkio,


  Aktiivisubbarin voi asentaa. Sille on oma RCA liitäntä takalevyssä. Omassani on kiinni Cambridge audion aktiivisubbari.

  ---
  S300 mitat ovat seuraavat (teknisten tietojen valossa S500 mitat samat):
  Pelkän rungon syvyys ilman etupaneelissa olevia volumenappia ja ilman takalevyssä törröttäviä liittimiä on 282 mm.
  Jäykillä ja suorilla HDMI ja paksuilla RCA kaapeleilla tarvitset rungon takalevyn taakse tilaa 80 mm.
  Joustavilla tai kulmallisilla HDMI liittimillä ja normaaleilla RCA-kaapeleilla tarvitset rungon taakse vapaata tilaa 70 mm.

  Eli jos olet sijoittamassa vahvistimen takaseinälliseen kirjahyllyyn tarvitset liittimistä riippuen hyllysyvyyttä 352-362 mm.
  Tämä jos ei halua etureunan tulevan yhtään hyllyn reunan yli. Käytännössä ~5 mm ylitys ei haittaa ainakaan omaan silmään mitään,
  joten syvyydyksi riittää 347-357 mm liittimistä riippuen.

  Volumenapin korkeus etulevystä on noin 13 mm. Eli sijoitettaessa kaappiin, pitää olla lisäsyvyyttä ~15 mm lisää.
  Eli tällöin kaappisyvyys minimissään 15 + 362 mm (~380 mm) jäykillä kaapeleilla.
   
 11. MrTunkio

  MrTunkio Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksistasi jarkko_h. Tila näyttäisi riittävän hyvin tuolle syvyydellle.

  Vielä askarruttaa nuo muutamat kysymykset joita tuossa aikaisemmin mainitsin.

  1. Jos kytken PS3:n HDMI:llä kiinni laitteeseen ja haluan samalla kuunnella esim radiota niin onnistuuko pelaaminen ja radion kuunteleminen yhtaikaa?
  2. Vähän on epäselvyyttä miten oikein tuo NETWORK - toisto tuossa toimii. Voinko esim soittaa Spotify:lla kappaleita verkon yli tällä laitteella vai täytyykö esim. olla joku "musiikkikirjasto" koneella mistä sitten soitan niitä? Toimisko esim toi Airplay tai Jamcast tuon spotifyn kanssa.
   
 12. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 463
  Saadut tykkäykset:
  31
  Alle 400€:n sais Pioneerin VSX-S500-K:n cdon.fi:stä.

  Liitettävät laitteet ois:
  1) Pioneer BDP-320- bluray-soitin ... HDMI
  2) Miraclebox 9 Twin HD PVR ... HDMI
  3) Topfield TF-500PVRt ... HDMI
  4) Nintendo Wii ... kytketty SCART:lla tällähetkellä tv:hen, josta äänet RCA:lla vahvistimeen
  5) Logitech Squeezebox Duet ... tästä löytyy analogisen lisäksi digitaaliset ulostulot (kuva laitteesta)

  Näyttönä toimii Pioneer PDP-LX5090

  Olen laitteen ohjekirjaa lukenut ja laitteen liitäntöjä tutkinut, niin hieman vielä mietityttää että saanko kaikki laitteeni siihen kiinni? varsinkin nuo Wii ja Duet? Ohjekirjassa puhutaan että pitäis valikoista valita AUX:lle joko digital in tai analog in.
   
 13. Dbol

  Dbol Guest Guest

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo VSX-500 olisi valikoitumassa vahvariksi. Maranztin 1602:ssa ei riitä watit Amphion Ioneille, jotka eivät ole sieltä herkimmästä päästä. Oletteko olleet tyytyväisiä tuohon vahvariin? Oletteko löytäneet jotain kattavaa testiä tuosta laitteesta? Alkaa olla Gigantin hintakin jo ihan kohdallaan laitteelle.
  Joku käyttäjä AVS-forumilla tuntui haukkuvan laitteen äänenlaadun alimpaan helvettiiin? Kokemuksia kaivataan?
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2012
 14. KaparZo

  KaparZo Guest Guest

  Liittynyt:
  22.04.2008
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse päivitin vanhan VSX-919 tilalle tuon S500:n. Juuri slim vahvistimen tarvitsin kun teimme olohuoneeseen remonttia ja vaihdoimme tv-tason, joka taas pakotti minut päivittämään vahvistimen. Myös päivitin koska hommasin tuohon Pioneerin oman Bluetooth adapterin, jonka avulla kuuntelen suoraan esim. Spotifystä Macin kautta musiikkia. Toimii kun junan vessa ja emäntäkin on ollut todella tyytyväinen miten helppo on musaa kuunella langattomasti :thumbsup:
  Ainut miinus ja itku on se että laite ehti olla käytössä about 3 vko. ja sitten alkoi tapahtumaan. Illalla katsoin tv:tä ja äänet tulee aina Monitor Audion kajareiden kautta. Aamulla kun uutiset meinasin vilkaista niin ääntä ei tullut yhdestäkään kaiuttimesta... No nyt on vahvari laitettu Pioneerille huoltoon ( ilmeisesti päätevahvistin paskana ). Sanoivat kyllä että todella harvinaista heidän laitteilta :D
  Toivottavasti saan omani takaisin asap. Todella hyvä laite, suosittelen kyllä vahvasti. Itsellä kiinni tässä 5 x MA Radius HD 90:t + Amphion impact 400. PS3 ja Humaxin HD-boxi. Musiikki langattomasti Macilta Spotifyn kautta. Ei kuumene, helppo oli ottaa käyttöön ja asetuksia löytyy mielestäni tarpeeksi. Itse kun remontin sain valmiiksi ja etukajarit löytivät uudet paikat niin tuntui että kajareihin tuli tästä vahvarista uutta puhtia ja ääni on mielestäni todella tarkka ja terävä sekä elävä.
   
 15. ege

  ege Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2003
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinasin jomman kumman näistä laittaa. Mitenköhän kun tuohon 500:aan saa tuon WLAN-adapterin, niin täytyykö se olla juuri tuo Pioneerin oma (todennäköisesti ryöstöhintainen) palikka, vai käykö mikä tahansa USB-WLAN-palikka? Takapaneelissa kun ihan USB-liitäntä WLAN-palikalle on.

  EDIT: Tarkemmin tutkittuani tuo takapaanelin USB onkin vain Pioneerin oman palikan virransyöttöä varten ja Pioneerin palikka on itseasiassa vain LAN-to-WLAN-muunnin. Siihenhän vedetään piuha 500:n LAN-liittimestä ja virta USB-liittimestä, joten en keksi mitään syytä miksei tuossa toimisi mikä tahansa LAN-WLAN-muunnin.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2012
 16. Poinas2

  Poinas2 Guest Guest

  Liittynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuliko tähän jotain konsensusta ? Eli hankinko pinskun palikan vai jonkun muun ratkaisun ?
   
 17. Poinas2

  Poinas2 Guest Guest

  Liittynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin itse itselleni vastaillen. Tuohon tosiaan käy mikä tahansa LAN-WLAN muunnin. Omani hommasin Verkkokauppa.com.

  Täytyy laitetta harkitseville todeta, että:

  OSD on kivikautinen
  Laite on hidas vaihtamaan sourcea ja sitä myötä jos päätteen kautta ohjaa lähteet HDMI:llä niin vastaavasti kestää kuvan saaminen ruutuun yhtä lailla
  Network-toiminteet ovat vaatimattomat lähinnä käyttöliittymän alkeellisuuden takia
  HDMI Control-feature on logiikaltaan Japanilainen (lue sekava)
  Stereokuvaltaan laite ei ole kummonen (sillä varauksella että omaani vaivaavat ongelmat pääteasteessa/liittimissä luultavasti vaikuttavat asiaan)

  Eli jos ei em asiat häiritse ja käyttö painottuu lähinnä äänen toistamiseen mielellään yhdestä ja samasta lähteestä, on tää varmaan ihan OK peli. Tehoa luvataan kokoon nähden kivasti ja laitteessa ei ole tuuletinta josta plussaa. Toivotaan vielä että uusi kestää nipussa pidempään kuin päivän. =)
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 18. geo

  geo Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saitko vahvarin kuntoon? Itselläni sama laite ollut kolme kertaa peräkkäin Pioneerin huollossa eikä tullut toimivaa. Uusi on nyt tulossa tilalle. Onneksi takuuta (2v) on vielä pari kuukautta jäljellä. Muuten olen ollut vahvarin ominaisuuksiin tyytyväinen tämän vaajan parin vuoden käyttökokemuksella. Toivottavasti uusi kestää pidempään.