Pioneer VSX-S300 & VSX-S500

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana jarkko_h, 25.09.2011.

 1. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve,


  Onko täällä vielä kokemuksia otsikonmukaiseista laitteista?


  Vanha vahvari on päässyt ~ 20 vuoden ikään ja löytämässä uuden ja turvallisen kodin :weep:
  Eli uutta pitäisi saada seuraavaksi 20....30 vuodeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2011
 2. pietari

  pietari Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minua kiinnostaa myös ko. vahvistimet lähinnä pienen koon takia. En löytänyt muita pieniä hdmi liittimillä varustettuja vahvistimia. Digitaalivahvistin päätteet hieman arveluttavat. Käyttökokemuksista ja edullisista ostospaikka vinkeistä olisin kiitollinen.
   
 3. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tere,
  tänään meni ostokoriin VSX-S300 Cambridge Audion Minx S300 5.1 kaiutinsarjan kanssa (= 5 x minx 10 + 300 subbari) . Tuskin noilla kaiuttimen rimpuloilla vahvistimen luonnetta ja hyvyyttä saa testattua, mutta riittänevät kuitenkin käytettävyyden testaamiseen. Pioneerin käytettävyyden puutteet on itselläni suurin huoli ja katsotaan tuleeko niiden kanssa toimeen.

  Eli testirapsaa seuraa muutaman viikon kuluttua, kun päästy vahvistimen kanssa sinuiksi.

  ---
  ps,
  VSX-S500 ei tuonut itselleni mitään merkittävää lisähyötyä verrattuna VSX-300:iin. Olisin ehkä maksanut metallisesta volumenapista+sr -kaiuttimen naparuuveista ja verkko-ominaisuuksista 40-50 lisäeuroa, mutta en missään tapauksessa ~200 euroa. Säästän mielummin tuon minx 10:ä parempiin etukaijuttimiin. Eli todennäköisesti korvaan jossain vaiheessa 2 kpl minx 10 rimpulaa vähän tukevammalla tavaralla.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2011
 4. temeownz

  temeownz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2004
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. Mettis

  Mettis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli kans tänään ostettua tuollainen Pioneerin VSX-S300. Perjantaina saan laitteen kotiin, saas nähdä millainen peli se on sitten käytännössä. Laitan sitten fiiliksiä tänne ja toki kysyäkin saa, yritän vastailla jos osaan:rolleyes:
   
 6. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamia huomioita laitteesta :


  ---Käyttöliittymä
  Vaatii totuttelua, koska itse etulevyssä ei ole näppäimiä. Arkikäytössä kaipaisin radioasemia varten radiokanavan valitsimen etulevyssä. Radioasemien virittäminen ja tallentaminen on vähän vanhakantaista. Voimakkaimpia asemia ei voi etsiä automaattisesti ja kanavajärjestystä ei voi vaihtaa. Tämän asian kanssa tulee kuitenkin toimeen. Kaikkeen tottuu. Pienellä vaivalla Pioneer olisi voinut tehdä vaikka vahvistimen TV käyttöliittymän kautta automaattisen radiokanavahaun ja talletus/järjestyksenhakutoiminnat. Nyt kökkö käyttöliittymä häviää 6-0 käytettävyydessä käytössäni olleeseen 1996 vuoden Kenwood KT 3080 mankkaan. Tuossa vielä kuvaa tuosta vanhasta kunnon radiosta.

  Kotiteatterijärjestelmän viritys helppoa. Mikrofonin kautta tehty automaattiviritys (MCACC) toimi hyvin ja hienosäätö helppoa. TV:n OSD käyttöliittymä on visuaalisesti heikko, mutta toimiva. Pienen harjoittelun jälkeen pärjää virityshommissa aivan hyvin etupaneelin omalla näytöllä ilman tv:n OSD -käyttöliittymää.

  Kaukosäädin on mukavasti muotoiltu, pysyy takana olevan kevennyksen ansiosta hyvin kädessä. Näppäimiä on riittävän vähän ja ryhmittely kohtuullisen onnistunut.


  ---Sähkönkulutus & Eco -toiminta
  Tehonkulutus on keskikovilla kuunteluvoimakkuuksilla 20...21W powerfactorin ollessa 0,47..0,51 paikkeilla. Tehonkulutus on siis erittäin pieni, mutta power factorin heikkoudesta johtuen ekologisuus on osittain näennäistä.

  Vertailun vuoksi 20 vuotta vanhan Pioneerin A656 -vahvistimen tehonkulutus 45...50 W ja power factor 0,9 ja tuoreen Cambridge audio S300 subbarin tehonkulutus ~7W ja power factor 1,0. Näyttäs että Cambridgellä osataan tehdä powereja hyvällä tehokertoimella.

  Eco -toiminta ei vaikuta millään tavalla teholukemiin. Eco -asennolla sekä taka- että keskikaiuttimista kuuluu kohinaa, eli käyttämättömät osat ei mainoksen lupauksen mukaisesti deaktivoidu. Eco -toiminta ei siis omien mittausteni mukaan vaikuta tehonkulutukseen. Ei maata kaatava asia koska tehonkulutus ilman eco toimintakin on erittäin pieni. Silti Pioneerin mainonta on mielestäni eco -toiminnan osalta harhaanjohtavaa. Toki voi olla että laitteessani on vikaa. Olen tästä yhteydessä Pioneeriin.


  ---Lämpiäminen
  Vahvistin lämpeää kohtuu normaalisti. Kuoren korkeimmat pintalämpötilat mitattuna 48...50 asteessa kun laiteen ympärillä hyvin ilmatilaa. Vaikka tehonkulutus on pieni ei vahvistimen päälle kannata laittaa soitinta lämpiämisen vuoksi. Näppituntumalla päälle tarvitaan ~2...3 cm vapaa ilmatila ja reunoille 2 cm.


  ---Äänenlaatu
  Käytössä Cambridge Audion Minx 5.1 kajarit (& stereokäyttövertailussa myös infinity rs2000). Näillä kaiuttimilla tuskin saa eroja aikaiseksi vahvistimien välillä (kaiutin heikoin lenkki). Alla kuitenkin fiilistelyä:

  CD- ja stereokäyttö: Ei isoa käytännön eroa 20 vuotta vanhaan Pioneerin A656 (AB luokka?) -vahvistimeen. Toki tässä uudessa voi säätää viiveet... ja vahvarin saa näin soimaan hienosti normaalissa kerrostaloasunnossa. Toki saman asian voi hoitaa vanhalla vahvistimella hyvällä kaiutinsijoittelulla. Pohjakohinataso tässä Pioneer VSX-S300 on Wanhaa A656 isompi, mutta tuolla ei ole käytönnön kuunteluvoimakkuuksilla mitään merkitystä. Kokonaisuutena äänenlaatu CD -käytössä :thumbsup:

  Blue ray ja DVD -käyttö: Pelittää hyvin ja äänen laatu muikean kirkas ja erotteleva. Ei mitään moitittavaa :thumbsup:


  ---Yhteenveto
  Käyttöliittymään ja eco -näppäimeen liittyvistä moitteista huolimatta olen toistaiseksi tyytyväinen. Pieni kotelo mahdollistaa tavalliseen kirjahyllyyn asennuksen ja kotiteatterilaitteeksi pieni tehonkulutus laittaa hymyn naamalle. Jos arkipäivän käytettävyys alkaa pidemmällä aikaa riipiä, unohdan kotiteatterivillityksen ja vaihdan koneen johonkin yksinkertaiseen stereoon ( Cambridge audion Sonataan tai vastaava). Nyt ei kuitenkaan vielä vaihtohaluja.
  ---ps. muuta asian vierestä
  Lyhyen kotiteatterikäyttökokemuksen mukaan takakaiuttimia ei mielestäni välttämättä tarvitse hyvään elokuvanautintoon. Tänään Inarritu Bardemin Biutiful leffa ja takakaiuttimet lienevät päällä vain tissibaarikohtauksessa :D Noin hyvän elokuvan olisi katsonut vaikka monona.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2011
 7. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Virittelin päälle HDMI -ohjauksen ja pelaa mainiosti Sonyn 40W5500 kanssa. Nyt jos TV on päällä ja laittaa tämän jälkeen vahvistimen päälle, menee vahvistin automaattisesti tv tilaan ja televisio tiputtaa omat kaiuttimet pois päältä ja siirtää äänet vahvistimeen kytketyille kaiuttimille. Ja eikä tässä vielä kaikki. Vahvistimen äänenvoimakkuutta ja mutea voi säätää Sonyn kaukosäätimellä. (Sonyn kaukosäädintä käyttäessä tv ruutuun tulee ilmoitus äänijärjestelmän äänenvoimakkuus ). Asia on toki pieni, mutta normaali TV:tä katsottaessa lisää vahvistimen käytettävyyttä mukavasti. Turha sählääminen jää vähemmälle. :thumbsup:

  Etukaiuttimet ovat mulla asennettuna kohtuu etäälle toisistaan ja normaalissa stereo tv lähetyksessä dialogia kuunneltaessa keskialue vähän hukkuu istuttaessa vähän keskilinjaasta sivulla. Toki kajarit voisi stereo tv -lähetyksissä tuoda lähemmäs toisiaan, mutta keksikaiuttimen saa kevyesti tukemaan keskustaa adv surround unplugged toiminnalla. Auto directistä auto surraud päälle ja tämän perään adv surround toiminnasta unplugged. Tuo jää tämän jälkeen tv lähetyksiin oletukseksi joten sitä ei tarvitse jatkuasti veivata. Unplugged ei mielestäni väritä liikaa ääntä ja vähän sivusta katsoessa dialogit painottuvat hitusen normaalia stereoa enemmän keskelle. :thumbsup: Jos sitten haluaa vieläkin enemmän jakoa, niin ext. stereo päälle unplugged -toiminnan sijasta.

  ---
  Tuolta muuten löytyy arvosteluja Saksaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2011
 8. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään sain vertailukäyttöön tarkaksi testatun EMT707CTL -sähkönkulutusmittarin. Tuolla mittarilla lukemaksi tuli kotiteatterikäytön tehonkulutukseksi 22...23W power factorin ollessa 0,51...0,52 (-> 43...44 VA). Sama kulutus sähkönkulutus blue ray käytössä (5.1 bd) käytössä on sitten eco -toiminta päällä tai ei. Nyt tämä toimimattomuus on todettu kahdella eri tehonkulutusmittarilla. Seuraavaksi voisi ottaa vielä oskilloskooppikuvaa.

  Power factor on siis vain ~0,5. Olen ollut uskossa että Eurooppassa ei enää edes saisi myydä näin huonon powerin omaavia laitteita (IEC 555-2). Olen ollut väärässä tai sitten tässä Pioneerin powerissa on jotain niin hienoa että tehomittari ei sitä ymmärrä. Jos ymmärtää, niin Pioneerin insinöörit ovat halunneet tehdä superekoleimaisen tuotteen, jolla lämmitetään voimalinjoilla nuokkuvien varpusten varpaita. :p

  No joka tapauksessa laitteen tehonkulutus on erittäin pieni toimii eco -toiminto tai ei. VSX-S300 kuluttaa täydessä 5.1 Blue Ray -käytössä saman verran tehoa kuin jotkin huonoimmat kotiteatterit lepotilassa HDMI -ohjauksella. :eek: :thumbsup:


  ---
  Mettis, joko on kertynyt kokemusta laitteesta?

  .
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2011
 9. Oj-

  Oj- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve,

  olen kanssa katselemassa slim-mallin vahvistinta ja todennäköisesti tämä Pioneerin VSX-S300 -malli se tulee olemaan. Tai onkin. Nyt kun vielä kaiuttimista pääsisi päätökseen ja tilaus sitten vetämään.

  Jarkko_h, mitä tarkoitat tuolla ettei pohjakohinalla ole merkitystä käytännössä? Eli kaiuttimet ei suhise tai puhise, vaikka volumea olisikin ja esim. leffassa hiljainen hetki?

  Olen hieman noviisi, vaikka kovasti koittanutkin lukea ja ottaa selvää asioista. Oma ensimmäinen ja tähän mennessä ainut setti on sonyn 5.0 stereosarja vuodelta ~1996, ja se todellakin kohisee ja ulisee :p
   
 10. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sori, että mainostan toista merkkiä tässä ketjussa, mutta kun näitä slim-mallisia a/v-vahvareita on niin vähän markkinoilla, niin ajattelin, että on hyvä tietää vaihtoehdoistakin. Marantzilta on näet myös tullut uudet matalat vahvarimallit NR1402 ja NR1602 nyt syksyllä ja näitäkin voi harkita vaihtoehdoiksi. Erona Pioneereihin on ainakin kunnon kaiutinterminaalit jokaiselle kanavalle klipsikiinnikkeiden sijaan.
   
 11. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oj,
  Kohina on vaatimatonta ja ei häiritse hiljaisissa kohdissakaan. Kävin juuri kuulotestisssä ja kuulo kiitettävä koko taajuusalueen ja näiden korvien perusteella kohina pienten minx10 kaiuttimien läpi huoneen ollessa hiljainen ja lähestyttäessä kaiuttimia (kohinakuvioa ei silloin rekistöröitynut aivoihin):
  -Juuri haivaittavissa korvan ollessa 40 cm etäisyydellä
  -Selvästi haivaittavissa korvan ollessa 20..30 cm etäisyydellä

  Sen jälkeen kun kohinakuvio tunnistettu (korva herkistyy sille), huomaa sen ~20....30 cm kauempaa. Eli jos vedät päätä kajarista poispäin huomaan juuri ja juuri kohinan ~60..70 cm etäisyydelle. Joka tapauksessa kohinaa ei huomaa mitenkään normaalissa kuuntelussa.


  Jaykay,
  Tuota Marantzia itsekin katselin. Olisin ottanut sen, mutta oli himpun liian syvä kirjahyllyyni. Tosin nyt Pioneeriin tyytyväinen ja tuohon etupanelin napittomuuteenkin on alkanut jo tykästyä.

  VSX-S500 mallista löytyy myös ruuviterminaalit kaikille kajarilähdöille. Tosin en näillä kuormilla ja taajuuksilla olisi hirveän huolestunut jousikuormitteisista liittimistä. Teollisessa käytössä ollaan mitattu(eri taajuuksilla)&käytetty vastaavia ja käytännön tilanteessa hyvälaatuinen jousikuormitteinen kiinnitys voi olla jopa parempi kuin naparuuvikiinnitykset. Sterolaitetason ruuvirimpuloissa on se vika että kiinnitys viruu (k/k_alusta huono) ja niitä pitää jälkikiristää jos haluaa että R/L täysin tasapainossa. Jousikuormitteinen liitos pitää paremmin tasapainon ajan kanssa. Myös esikiristeinen banaani on hyvä ratkaisu. Jos liitoksista tosissaan huolissaan, niiden impedanssia kannattaa vakauttaa kontaktirasvalla.

  Asia on sitten aivan eri kun kun puhutaan kunnon virroista (10-1000A), niin silloin kunnon ruuviliitokset oikeine jämäköine kuparisine kytkentäkiskoineen ilman hempuleita hifilaitteitten naparuuvikötöstyksiä. :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2011
 12. temeownz

  temeownz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2004
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt lähti tilaukseen VSX-S500 ja Pioneer BDP-440 kaveriksi :)
   
 13. zeipiii

  zeipiii Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2006
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos oikein ymmärsin VSX-S500:ssa on HDMI Standby Passthrough, mutta ei suoraan yhteensopiva iControlAV2:n kanssa? Eihän näillä sinällään mitään tekemistä ole toistensa kanssa, mutta kiinnostaa :)
   
 14. Oj-

  Oj- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänne on toivottavasti jo ensi viikon aikana tulossa tuo S300. Voin sitten omat fiilikset laitteesta kirjoittaa, kun sen saan. Vertailupohjaa tosin ei ole mihinkään nykyaikaiseen vahvistimeen, paitsi mitä olen muutaman kavereilla nähnyt sen enempää mihinkään koskematta/kuuntelematta.

  Toivottavasti ei tuota pettymystä, en itseasiassa tiedä edes miten se voisi :D
   
 15. Mettis

  Mettis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotain kommenttia vois laittaa nyt vajaan parin viikon käytön jälkeen.
  Etulevyyn kaipais kyllä kans vähän namikoita mutta ehkä tuohon tottuu ajan kanssa.
  Laatuvaikutelma itse laitteesta on ehkä vähän halvahko tosin täytyy muistaa hintaluokka mutta väittäisin, että tämän joutuu ohuudesta maksamaan verrattuna paksumpiin kavereihin.
  Aiemmin mainittiin niin mm. ne naparuuvit myös muille kaiuttimille, kaukosäädin on sellainen kevyt läpyskä ja valaistus olisi myös ollut plussa. Kakeen ei myöskään pysty ohjelmoimaan muita laitteita?

  Jotain käytöstä. Käyttöliittymä ja valikot on sinänsä selkeät mutta typerä homma on se, että se ei toimi hdmi kautta tv:ssä vaan pitää mennä erillisen videokaapelin kautta valikkoon( joka on karu) tai sitten yrittää tihrustaa pieneltä vahvistimen näytöltä ja tietty tuo napiton etulevy.

  Olen myös vähän sekaisi noiden ääniasetuksien kanssa, kun oikeaa manuaalia ei tullut mukana.
  Tuon mikkikalibroinnin tein ja sitten oon värkänny noitten ääniasetuksien suhteen vähän ees taas.
  Ihan ok äänet olen saanut tulemaan mutta viilausta vielä vaatii.

  jarkko_h voisitko valaista mitä seuraavat tarkoittavat:
  direct, pure direct, auto surround vai mitäs ne olikaan?
  Mitkä asetukset sulla on leffakäytössä?

  Toinen homma niin mulla ei tahdo oikein volyymit riittää.
  Esim kun katson tietokoneelta leffaa tulee (hdmi kautta) volyymi on melkein tapissa vaikka sieltä on äänet täysillä ja sama homma on tv käytössä (optinen johto) ja niin myös radiossa. En tiedä onko tuo ongelma oikean BR soittimen kanssa mutta jotenki ääni ei tahdo riittää.

  No siinä jotain mietteitä:rolleyes:
   
 16. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mettis,

  Mulla tuli CD:llä manuaali. Tosin englanniksi. Jos englanti sujuu, niin manuaalin saat myöstäältä.
  Jos ei suju, niin voimme jeesata.

  pure direct = ääni tuloformaatissa ilman digitaalista käsittelyä
  direct = ääni tuloformaatissa, mutta mukana kaiuttimien ja ääniasetuksessa tehdyt säädöt (etäisyys & vaihe, level, jakotaajuus...). Eli digitaalinen käsittely mukana.
  auto surround = valitsee automaattisesti monikanavaisen surroundmoodin äänilähteen mukaan. Digitaalinen käsittely mukana

  Mulla on blueray -leffakäytössä auto surround. 2-kanavaisen muksiikin kanssa (CD, radio & tv -lähetykset) päällä on direct. TV lähetyksiä porukalla katsoessa olen lisäksi laittanut adv surround napin kautta unplugged -toiminan päälle. Myös extented stereo on hyvä. Näillä molemmilla (unplugged & ext stereo) tulee stereolähetyksissä ääntä keskikajariin ja sivulla keskilinjasta olevat tv-katsojat saavat mukavammat äänet. Muut advanced surround moodit ovat itselle tarpeettomia.

  Volumitasoista: Onko sulla erillinen subbari käytössä? Mitkä on kalibroinnissa syntyneet tasot eri kaiuttimille (-10 bB, -15dB)? Äänenvoimakkuuden 0dB tason pitäis vastata elokuvateatterin tasoa. Jos ei käytännössä vastaa, niin olisiko subbarin oma volumi ollut liian pienellä kalibroinnin yhteydessä (pikkujarien taso menee alemmas ja äänenpaine laskee)? Huomioi myös että volumin saa myös + dB tasoille. Eli 0dB ei tarkoita kaakkoa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2011
 17. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaanpas kuulumisia. Viimekerran jälkeen tullut katsottua&kuunneltua mm:

  DVD (Auto surround -moodissa)
  Bobby Rush, 2003 Live at Ground Zero (on muuten paras blues&soul live...:king:)
  J.Karjalainen & Electric Sauna live
  Mika Kaurismäki, Vesku
  BBC, Planet Earth

  Blue Ray (Auto surround -moodissa)
  Clint Eastwood, Letters from IWO JIMA
  Clint Eastwood, Gran Torino

  CD (Direct -moodissa),
  Iso nippu klassista, Vesa Matti Loiria, J Karjalaista, Niko Ahvosta, Heavyä...


  Millään näillä äänitteillä ei ole tullut pettymystä (toki materiaalin tekninen laatu vaihtelee), päinvastoin. Naama on ollut messingillä. Olen varma että vahvistimen laatu ei rajoita äänenlaatua järjestelmässäni, vaan määräävänä on kaiuttimet ja tilan akustiikka. Kaiuttimina aikaisemmin mainittu Cambridge audio minx s315. Ei nuo missään tapauksessa minkään Geneleccien tasoiset ole, mutta yllättävän hyvät. Olen aikaisemmin ajatellut että kaiuttimiin kannattaa satsata vähintään ~4...5 kertaa vahvistimen hinta, mutta kyllä nämät pikkukajarit riittävät hyvin nykytarpeeseeni ja pieneen tilaani.

  Laitteen käyttöliittymään on nyt lopulta tultu totuttua. Toki parannusta voisi olla, mutta tottumisen jälkeen jäljellä ei ole mitään todella rankasti häiritsevää (radion kavanavirityksen joutuu tekemään ~kerran vuodessa, joten ei tunnu pahalta...).
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2011
 18. Oj-

  Oj- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt muutaman päivän olen kerennyt tuota omaa S300-vahvistinta käytellä ja ihan positiivinen ensivaikutelma on jäänyt. Noh, ensimmäinen kunnon vahvistin niin paremmasta ei tietoa olekaan :)

  No tässä nyt jotain omia ajatuksia laitteesta, mitä on herännyt:

  Alkusähläyksen jälkeen käyttöliittymä on varsin helpohko käyttää ihan tuolla kaukosäätimelläkin. En ole edes käyttänyt telkun kautta OSD:ta, koska eihän se toimikaan HDMI:n kautta ja komposiittikaapelia ei ollut käsillä :OI Tästä ehkä pieni miinus. Niin ja se alkudemo, mikä tuossa ruudulla pyöri on todella ärsyttävä, häiritsee kaikkea säätämistä ennenkuin löytyy kohta mistä sen saa pois.

  Äänenlaadusta on vaikea sanoa mitään, kun vertailupohjaa ei juurikaan ole. No, ainakin ne hiivatin hurinat ja vinkunat on poissa :thumbsup:
  Kaiuttimiksi tuli pari Dalin Concept 2 ja mielestäni oikein nätisti soivat.

  Subwooferin kanssa oli hieman ongelmia, enkä oikeastaan vieläkään tiedä onko tuo nyt oikein. Ainakin sieltä nyt kuuluu jotain, kun asetuksista väänsi SW PLUS. Jos asento on vain YES niin sieltä ei kuulu mitään, vaikka laittaisi kaikki korostukset päälle? Vai johtuuko tuo äänilähteestä? Kuuntelen läppäriltä, joka on kytketty 3,5mm - 2xRCA -piuhalla vahvistimeen. Vahvistimen testisignaalit kyllä kuuluvat.

  Elokuvia en ole kerennyt katsomaan enkä xboxia pelaamaan, mutta pitänee korjata se pian.
   
 19. prootus

  prootus Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loistavia käyttäjäkokemuksia olette jakaneet, muutama kysymys tuosta laitteesta vielä, kun hankinnassa varmaan täälänen tai sit se marantzin slim malli.

  Onko tässä hdmi 1.4,missä se 3d tuki?

  onko pre out liittimiä?

  ymmärsinkö oikein että suomenkielistä ohjekirjaa ei tule mukana?
   
 20. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oj,

  Mikä subbari sulla on (aktiivinen?, bassiivinen?, merkki?) ja onko peruskaiuttimet asennossa large?

  Jos peruskaiuttimet large tilassa ei subbarille laiteta stereolähetyksissä bassoa ellei se ole asetettu plus asentoon. Eli jos peruskaiuttimet ovat larget (eli halutaan että hoitavat basson toiston), niin silloin plus on oikea asetus subbarille jos halutaan myös sen toistavan bassoja. Jos peruskaiuttimet on small asetuksilla ja silti subbari ei puhalla, niin ei muuta kuin säätämään vahvistimesta subbarin jakotaajuutta ja tasoa. Jos x.over asetettu liian alas voi subbarin bassot vaimentua liikaa. Voit kokeilla x.overin vaikutusta suoraan lennosta kuuntelemalla radiota, cd:tä... Eli musa soimaan ja kaukosäätimen home menu -valikon kautta x.over asetusta (ja tasoa) säätämään.

  Jos epäilet tietokonetta, niin oletko kokeillut, että onko sama bassojen vaimeus vahvistimen radion kanssa? Paras kuitenkin mielestäni tehdä perusvirityksen lopputarkastus ja hienosäätö kunnon blue ray ja/tai cd laitteen kanssa. Mieluiten semmoisella levyllä, jonka tuntee ennestään kohtuu hyvin.  prootus,
  HDMI 1.4 3D löytyy. Suomenkielistä ohjekirjaa ei löydy. Mukana tulee vain surkea englanninkielinen pikaopasläpyskä ja itse englanninkielinen manuaali on CD:llä. Saman saa luettua täältä. Preoutteja ei ole. Jos haluaa pienen vahvistimen preouteilla, niin nyt on tullut markkinoille Cambridge Audio Azur 551R. Tosin hinta tuolla ~3 kertainen VSX300:een verrattuna.


  ..
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2011