Pioneer BDP-XXX DVD-skaalaus?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Nuke, 28.11.2011.

 1. Nuke

  Nuke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2007
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi.

  Käyttäjien kokemuksia kysyisin, millaiset DVD-skaalaimet Pioneerin Bluray-soittimista löytyy?
  Pioneer mainostaa että "parantaa DVD-videoidesi sisällön lähes HD-laatuiseksi" - Eli mitä tuo käytännössä tarkoittaa? Eikö tuo osaa skaalata dvd:tä 1080p tasoon?
  Ilmeisesti edullisin soitin on tämä: Pioneer BDP-140, joka kykenee edes jonkinlaiseen skaalaukseen. BDP-120:ssä ei ainakaan mainita skaalauksesta sanallakaan.
   
 2. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Eivätköhän nuo kaikki skaalaa 1080p:ksi, mutta laatu voi sitten vaihdella. Lisäksi skaalausta edeltää lomituksen poisto eli noista on parempi puhua parina. Yleensä erillisen piirin omaat soittimet skaalaavat ja suorittavat lomituksen poiston parhaiten, mutta ovat hinnakkaampia eli rahalla saa ja hepalla pääsee (PS3 tosin hoitaa molemmat kohtullisen hyvin pelkästään softalla). En odottaisi mitenkään kovinkaan kummoista suorituskykyä halvimmilta piirittömiltä malleilta, tosin "mikätahansa" piiri ei ole tae lopputuloksen laadukkuudesta. Pienellä näyttöruudulla asialla ei välttämättä ole merkitystä, mutta jos käytössä on 50 tuumaa tai enemmän niin kummasti alkaa kiinnostamaan lopputuloksen laadukkuus ja kuvakontrollit (terävöitys, kohinanpoisto,...).