Pioneer 9G voittanuttanutta?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jnijni, 10.09.2011.

 1. jnijni

  jnijni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lyhyt kysymys asiantuntijoille.

  Ostin PDP-6090 60" plasman vuonna 2009. En ole tuon jälkeen seurannut TV:n laadun tms. kehitystä. Ajatuksissa on ollut päivittää ko. TV. Kysynkinkin nyt asiantuntijoilta seuraavaa:
  - löytyykö markkinoilta tänä päivänä huomattavasti parempaa kuvaa tarjoavaa mallia?
  - mikähän lienee ko. Pioneerin jälleenmyyntiarvo tänä päivänä?

  Nykyisen TV:n kuvan laadussa ei ole mitään vikaa. Kunhan vaan tiedustelen, onko joku keksinyt vieläkin parempaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 2. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei löydy...
   
 3. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todennäköisesti ei ole tulossa parempaa vielä vähään aikaan.
   
 4. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollaiset 25" taitaa olla suurin koko mistä löytyy "selkeästi" parempaa kuvaa, mutta tuollaista 60"+ kokoista näyttöä/televisiota joutuu vielä odottamaan.

  Sony BVM-E250:
  http://geizhals.eu/122838711

  Tai "hitusen" halvempi Sony PVM-2541:
  http://geizhals.eu/659522

  edit:
  Uskallan jo veikata että vuoden 2013 lopussa on esitelty myyntiin päätyvä malli jonka koko on ~50" tai suurempi ja hakkaa Pioneerin kuvanlaadullisesti ;)
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 5. ExC

  ExC Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.01.2002
  Viestejä:
  1 206
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jälleenmyyntiarvo on em. syistä harvinaisen kova. Ainakin AVSForumilla jne. tiedostavien harrastajien keskuudessa (erit. hullut jenkit).
  Hurjimmillaan sen voi saada halutessaan vaihdettua saman kokoiseen uuteen ja puhutaan mallistojen parhaista.

  Loppuvuodesta tulevaa sikakallista Sharpin Elite-sarjaa pitävät mahdollisena voittajana tai kilpakumppanina.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 6. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mustan tason osalta ei edelleenkään taida löytyä voittajaa plasmojen tai LCD-televisioiden joukosta. Ainakaan HDTVTest:n mittauksissa uusimmatkaan Panasonicin plasmat eivät edelleenkään yllä siihen, mihin Pioneer PDP-LX5090 eli se ensimmäinen "9G KURO" ylsi jo reilut kolme vuotta sitten. Tuo 6090 lienee käytännössä täysin sama tv, mutta 10" suurempana.
  Noiden jälkeen tuli yksi ainakin hieman uudistettu mallisarja, Pioneer KRP-500 jne. Kuulemma vielä pikkuisen parempi kuva. Ainakin ohuempia olivat ja uudistetuilla menuilla. Mustan tasosta en tiedä, että oliko mitään eroa.

  Sitäkään en tiedä, että kärsiikö myös ko. Pioneer ajan myötä heikentyvästä mustan tasosta, kuten vähintäänkin monet Panasonicin plasmoista. Ja jos kärsii, niin miten vakavasta ilmiöstä on kyse. Tämä ikävä ilmiö koskee vain plasmatelevisioita, tai siis ainakin monia/joitain niistä. Vaiko aivan kaikkia, mutta vaihtelevissa määrin? Tätä ilmiötä lienee hyvin vähän tutkittu, ainakaan julkisuudessa.
  Kuluttajan kannalta on tietenkin olennaista, että huononeeko se mustan taso silminnähtävästi. Ja että tapahtuuko se jo puolessa vuodessa, vaiko vasta parissa vuosikymmenessä.

  Aikanaan tulevat OLED-töllöt, mutta juuri nyt ne ovat pienikokoisia. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niissä voidaan sammuttaa pikselit yksitellen, minkä pitäisi ainakin teoriassa johtaa täydelliseen mustaan (0 cd/m2), täysin pikselikohtaisesti. Ja ennenkaikkea, aivan millä tahansa kuvasignaalilla. Plasma- ja LCD-tekniikalla moinen temppu ei onnistu, siis käytännössä.
  Aivan ääritapauksessa - eli kun kuva on täysin musta - jo nykyiset Local Dimming:llä varustetut LCD-televisiot voivat sammuttaa koko taustavalonsa. Mutta tosielämän kuvalla mikään niistä ei kuitenkaan pärjää ko. Pioneerille. Sillä itsenäisiä taustavalon alueita on aina todella paljon vähemmän kuin pikseleitä. Eli ANSI-kontrasti on Pioneeria heikompi.
   
 7. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Mun mielestä mitä olen flatpanelshd:n revikoita lukenut, niin Local Dimming lcd:t ovat antaneet parempaa mustaa... :confused:
   
 8. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Siis parempaa 9G Kuroihin verrattuna? Laitapa linkki. Edellinen töllöni oli Panasonicin PX70 -plasma (ostin kesällä -07) ja nykyinen Local Dimming -töllöni eli Sony X4500 on paljon parempi mustan tasoltaan, tilanteesta riippumatta, eli ilmankin Local Dimming -toimintoa. Myös LCD-monitorissani on tuota plasmaa parempi mustan taso (Eizo S2231W).
  Mutta joku 9G Kuro onkin sitten ihan eri luokan plasma, koska se ainakin em. mittausten perusteella vaikuttaisi päihittävän kaikkein uusimmatkin Panasonicit. Eli sitä kautta kaikki nykytöllöt, mikäli asian oikein olen ymmärtänyt.

  Tai no, antaahan jopa oma Sonyni 9G Kuroja "parempaa mustaa", kunhan vain tarpeeksi törkeää ja epärealistista testiä käyttää. Eli vain tietyillä säädöillä ja silloinkin erikoistapauksessa. Sen sijaan ANSI-ruudukko (kirkkaanvalkoisesta ja mustasta koostuva "shakkiruutu") on ymmärtääkseni myrkkyä kaikille LCD-televisioille, joissa on Local Dimming. Pahimmillaan ne siis käytännössä vastaavat sitä samaa tv-mallia ilman Local Dimmingiä.
  Tosielämän signaaleista tähtitaivas tai vaikkapa pimeä luola, jonka seinät kimaltelevat, lienevät haastavimmasta päästä. Siis jos ei saa hukata mitään kuvasta (osa töllöistä hukkaa, jotta musta näyttäisi mustemmalta).
  Jos yhden alueen/zonen sisällä pitäisi olla sekä mustaa että kirkasta --> mahdotonta --> valitaan alueen kirkkaudelle joku kompromissi.
  Lisäksi aluiden välistä kirkkautta on pakko tasoittaa niin, ettei taustavalosta jatkuvasti erottuisi erikirkkauksisia neliöitä. Muutoin tulisi haloilmiötä ja pimeä taivas tms. näyttäisi hämärässä katsottaessa "tilkkutäkiltä". Mikä todennäköisesti häiritsisi katsojaa enemmän, kuin mustan tasosta tinkiminen.

  Jotta Local Dimming toimisi optimaalisesti, pitäisi niitä itsenäisiä taustavalon alueita olla 1920 x 1080 = 2 073 600 kpl. Vaan harvemmimpa on. Eli ei koskaan, ei edes lähellekään tuota määrää. Mutta kyllä Local Dimming:stä silti keskimäärin hyötyä on, vaikka se periaatteessa onkin LCD-tekniikan kömpelöä tekohengitystä.
  Niissä vaativimmissa kohtauksissa kuitenkin tuppaa ainakin omassa töllössä olemaan niin, ettei välttämättä huomaa lainkaan eroa, vaikka ottaisi Local Dimming:n pois päältä. Mutta useimmiten huomaa ainakin pienen eron. Joskus sitten suurenkin. Ja vain ääritapauksessa - musta ruutu & sopivat säädöt - huomaa valtavan eron. Eli varsin vaihteleva mustan taso/kontrasti. Siksi tuo ANSI-ruudulla mittaus olisi aina hyvä tehdä, jottei kerrottu lukema näyttäisi ruusuisemmalta, kuin se todella on.

  Jos sinulla on joitain linkkejä paremman mustan suhteen, niin niitä olisi kiva vilkaista. Alla esimerkkinä Sonyn nykyisten LCD-töllöjen huippumalli, jossa on Local Dimming. Itselläni taas on Sony X4500, jonka ANSI-tulosta en tiedä. Mutta tuota kyllä netissä aikoinaan verrattiin jopa 9G Kuroihin, että olisi mukamas yhtä hyvä musta. Mikä on tietenkin liioittelua pl. aivan ääritilanteet.
  LD:n alueita on muistaakseni vain 72 kpl, kun kokona on 46". En tiedä montako uudemmassa, ainakin joiltain osin paremmassa mallissa on, mutta paljon enemmän varmastikin. Joka tapauksessa varsin nolo tulos Sonylta, eli ANSI-ruudulla sama lukema kuin Sony HX723:lla (vaikka HX923 onkin keskimäärin parempi). En ole muiden testaajien mittauksia nähnyt. Sony KDL-46HX923:
  Calibrated black level (black screen): 0 cd/m2 (LEDs turn off) :king:
  Calibrated black level (ANSI checkerboard): 0.05 cd/m2
  :eek:
   
 9. Sivuosuma

  Sivuosuma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2008
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on ollut KRP-600M nyt noin puolitoista vuotta. Oli uusi, about viimeisiä hyllystä.

  En ole mitannut laitetta muuta kuin silmälläni, joten yhtä luotettavat ovat tuloksetkin. Mutta koska laitteen reunukset ovat pianomustaa, on esimerkiksi leffojen ylä- ja alalaidan mustia palkkeja ollut helppo verrata pimeässä reunuksiin. Sanoisin, että aika rajulla käyttömäärällä (TV usein illat auki ja blurayleffoja menee viikossa 5-10 kpl) voin nykyään erottaa kuvan mustat palkit reunuksista, tosin hiuksenhienolla erolla. Mitään merkittävää eroa kuvassa en ainakaan tuolta osin ole löytänyt. Pakko myöntää, että wow-efekti tulee yhä hyvin tehtyjä bluray-leffoja katsellessa kakilta osin (ml. musta).

  Jos ruutu näyttää täysin mustaa, reunat erottuvat selkeämmin kuten aina ovat erottuneet (minulla oli ennen 5090H ja siinä oli sama tilanne - tuo taitaa olla plasmoissa tuttua ominaisuutta muutenkin), mutta nykyään huomaa pienen vaaleamman laatikkomaisen alueen tekstitysten kohdalla (mutta siis tosiaan ainoastaan silloin kun, ruudulle ei pusketa mitään muuta kuin mustaa). Kyse lienee jonkinlaisesta kuvan palamisesta, jota kai voisi jotenkin korjatakin, mutta en ole edes viitsinyt katsella manualia tai konsultoida viisaampia, kun ei ole muulloin havattavissa...

  Eli en tiedä antaako täällä kenellekään hifistille lisäarvoa, mutta ainakin oman veikkaisin nelinumeroisen tuijotteluni pohjalta näkemykseni on:
  - mustien taso on heikentynyt, tosin vain sen verran, että silmillä juuri ja juuri havaittavissa
  - valkoisten tesktitysten kohdalla on vastaavaa vaalenemista

  Asetuksiani en muista, säädin ne kertaalleen kuntoon AVforumsin threadien ja oman silmän pohjalta (oli mm. huomioitu jonkinasteiset palamisen suojaukset) eli niissä ei mitään dramaattista pitäisi olla.

  Jos jotakuta kiinnostaa, voi katsoa asetuksiani tarkemmin.

  P.S. Onko muilla KURO-käyttäjillä vastaavanlaisia kokemuksia?
   
 10. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Mustan tason osalta en ole huomannut omassa KRP-500A:ssa kehitystä suuntaan tai toiseen.

  Vaalenemista olen huomannut hieman vastaavassa tapauksessa: omassa tapauksessa tuota aiheuttavat pelien HUDit. Orbiterin käyttö ja video pattern -ajot tosin pitävät nuo kurissa eli pienellä huomaavaisuudella voi suojella paneelia. Video pattern on ratkaisuna mainio eli tuon kun pistää päälle niin tunnin kulttua (kun ajo on valmis) töllö katkaisee virrat automaattisesti. Toimii hienosti pitkien pelisessioiden jälkeen.

  Itse olen pohdiskellut myös "elämää KUROn jälkeen" ja ratkaisuna on todennäköisesti (ko. ajankohdan) hdtvtest.co.uk-sivustolla olevan "Best HDTVs"-listan kärkimalli. Minulle hinta ei ole ostoperuste kunhan pysytään alle 5-6k eur hintatasossa. Toivottavasti KURO kestää vielä pitkään...
   
 11. >>Kaitsu

  >>Kaitsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  5090 löytyy multa ja aika tarkkaan tasan kaksi vuotta sitten uutena ostin, itseasiassa viimeisen Turun seudulta löytyneen. Tuon saman, todennäköisesti tekstityksistä jääneen, ilmiön havaitsen myös omassani. Ei tosin ole mitenkään haitannut, kun ei normaalissa katselussa näy mitenkään. Video patternin olen muutaman kerran laittanut päälle, mikä ei tuohon ole kylläkään auttanut. Muuta murhetta ei kyllä ole ollut. Mustan tason mahdollista laskua en ole huomannut ja katseluolosuhteetkin tuppaavat vaihtelemaan iltahämärästä kirkkaaseen päivään, joten vertailua parin vuoden takaiseen kuvaan on minun silmillä vielä toistaiseksi mahdoton tehdä. Mutta kyllä sen sitten huomaa, jos dramaattisesti muuttuu.

  Tämä on meidän huushollin ainut televisio ja on aika paljon päällä. Kakkostelkkari olisi tarkoitus hommata, että niitä kaikkia vaimon sarjoja tai muksun pikkukakkosia ei tarvitsisi luukuttaa siitä Kurosta. Sitä säästellään sitten isin leffailtoihin... :D

  Kaikenkaikkiaan erittäin tyytyväinen olen tuohon hankintaan. Ihan joka pennin väärtti, kun 2400 maksoin jalustalla ja kaiuttimilla varustettuna. Samaa tosin olen pohtinut kuin moni muukin, että mitä Kuron jälkeen, jos tuo vaikka jostain syystä hajoaa. Toivotaan että menis vielä muutaman vuoden ainakin.
   
 12. Jepe

  Jepe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen myös huomannut omassa KRP-500m:ssä tuon tekstityksen kohdalle ilmestyneen aavistuksen vaaleamman kohdan. Näkyy toki minullakin ainoastaan kun kuva on täysin musta.
  Mustan tasossa en ole huomannut merkittävää muutosta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2011
 13. visionary

  visionary Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  KRP-500M myös itselläni ja tekstityksen kohdalla myös hieman vaaleampi alue ja ruudun reunat aavistuksen vaaleampia kun ruutu täysin mustana ja huone täysin pimennetty. Mustan tasossa ei mielestäni muutoksia. Vaalentumaan tekstialueella ei useammatkaan video pattern ajot ole auttaneet. Tälle ilmoille ei käsittääkseni oikeastaan voi mitään. Suomitekstityksillä kun katselee toistuvasti ohjelmia vanhentaa tekstien kirkkaus paneelia siltä kohdalta paneelia niin paljon että sen tasoittamiseksi ei aivan muutamat video pattern ajot kyllä auta mitään. Tosin eipä tämä paneelin minimaalinen epätasaisuus häiritse juurikaan elokuvia katsellessa.

  Ja tosiaan, mitäs sitten kun Pioneeri hajoaa, ei oikein ole varteeenotettavia vaihtoehtoja tällä hetkellä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2011
 14. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  5090 täälläkin ja kuva edelleen upea :king:
  Täytyy vaan toivoa että parempaa tekniikkaa on tarjolla kun tuosta aika jättää...
  50" OLED? tms.
  Jos tuo ykskaks hajoais, niin vissiin väiaikaisratkaisuksi joku iso panasonicin plasma... :confused:
   
 15. >>Kaitsu

  >>Kaitsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. P.Kosunen

  P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Hintaluokkakin on eliteä, yli 5000$.
   
 18. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
 19. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  418
  Miten helvetissä olen onnistunut välttämään tietoisuuden tästä Sharpin mallistosta? Ensimmäinen kerta, kun Elitestä mitään luen. Kiitokset linkistä.
   
 20. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saatiinko koskaan Eliten värit kohdalleen? Softakorjausta lupailtiin mutten olen bongannut että sellainen olisi koskaan julkaistu?