Pioneer 9 G

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Soukki, 24.03.2008.

 1. >>Kaitsu

  >>Kaitsu New Member

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kettu kuittaa, kiitoksia!
   
 2. Laza

  Laza New Member

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttäisi Hifistudiolla olevan remonttimyynnissä 60" pinohiiri aika edukkaasti:

  Pioneer PDP-607XD Plasma-televisio 2990

  Perhana kun olisi rahaa hakea tuo pois...
   
 3. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kokoahan tuossa kyllä on nykymittapuunkin mukaan kivat 60". Mutta siltikään en itse juuri tuota Pioneeria taitaisi ostaa, vaikka tuonkokoista televisiota etsisinkin. Varsinkaan jos nykyiset ja etenkin lähikuukausina ilmestyvät 55" televisiot laskettaisiin tarpeeksi suurikokoisiksi. Noin suuria 9G Kuroja ei taida tuohon hintaan vieläkään mistään saada? Lisäksi voi hyvinkin olla, ettei niitä pian saa enää yhtään mihinkään hintaan ja siksi kaupoista tulee löytymään vain noita wanhoja malleja. Nimittäin Pioneerin sivustolla sanotaan 2. Joulukuuta 2006 julkaistussa uutisessa:
  "Uusin Pioneer-plasmatelevisio – 60-tuumainen PDP-607XD – tulee eurooppalaisille jälleenmyyjille tammikuussa 2007.
  PDP-607XD täydentää 7. sukupolven plasma-mallistoamme... ...PDP-607XD:n natiiviresoluutio on 1,365 x 768...
  "


  Eli kyseessä on 7G, ei uusin 9G tai toiseksi uusin generaatio eli 8G. Kts. myös Pioneer PDP-607XD:n tekniset tiedot (pioneer.fi).​
  Eli tuossa 607XD:ssä ei ole Full HD -resoluutiota (1920 x 1080). Lisäksi kaikki ne hehkutukset 9G Kurojen erinomaisesta mustan tasosta jne. pätevät tietenkin vain ja ainoastaan 9G Kuroihin. Vanhemmat 8G Kurot luonnollisesti eivät yllä samaan mustaan, eivätkä kait aivan yhtä hyvään kuvaan muutenkaan. Vielä vanhemmista puhumattakaan. Siksi en itse pidä tuota hintaa erityisen huokeana, noinkin suuresta koosta huolimatta. Mutta kannattaa varmasti koekatsella ja päättää sen perusteella ihan itse.
  Tuo ei varmaankaan kovin kauaa kaupassa lojuisi, mikäli kyseessä olisikin joku Pioneerin 9G KURO plasmoista, eli uusimman 9. sukupolven 60" plasmoista. Alla ne listattuna ihan vain varmuuden vuoksi, kun kerran tämän ketjunkin nimi on "Pioneer 9 G". Noista kaikista on myös 50" versiot, eli 500A, LX5090 jne.:
  - Pioneer KRP-600M (monitorimalli, ei viritintä)
  - Pioneer KRP-600A (mediaboksi, jossa viritin)
  - Pioneer PDP-LX6090H (vanhempi paksumpi malli)
  - Pioneer PDP-LX6090 (se aivan eka 9G KURO karummilla menuilla yms.) ​
   
 4. jhautajoki

  jhautajoki Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.11.2002
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  0

  Grokea
  kannattaa kuunnella siinä mielessä, että juuri seitsemännen ja kahdeksannen sukupolven välissä tehtiin suurin hyppäys kuvanlaadussa ja erityisesti mustan tasossa. 7G Pioneerit pärjäsivät juuri ja juuri oman aikansa Panasonicin plasmoille, vaikka olivatkin huomattavasti kalliimpia. Kuvan laatu oli piirun verran parempi, mutta hinta-laatu-suhteessa tuli turpiin about 6-1. 8G oli taas aikanaan omaa luokkaansa, jonka kuvaan on jopa Pansun 12G plasmoilla edelleen tekemistä.

  Mielestäni tuo 3000 euroa on liian paljon noinkin vanhasta plasmakoneesta, vaikkakin kuvalla on kokoa ja Pioneer on erittäin hyvä brändi. Aika on vain ajanut selkeästi ohi.
   
 5. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tulipa Hifimessuilla tiirailtua muutamaa Pioneeria ja kylläpä niissä oli vain erinomainen kuva. Kuva oikein huokui kolmiulotteisuutta ja syvyyttä ainakin sillä materiaalilla mitä tuli nähtyä. Tuo ditheröintikohina on kuitenkin omille silmilleni liikaa ja on ilmeisesti pakko kääntyä Panasonicin puoleen... no säästääpä siinä samalla muutaman satasen :hitme:
   
 6. sampo.666

  sampo.666 New Member

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei sitä töllöä ole pakko ostaa jos mieleistä ei löydy. Onneksi uutta mallistoa ei tarvitse odottaa enää montaa kuukautta.
   
 7. rez

  rez New Member

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  731
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kyllähän tuo aikalailla tuntuu kohisevan. Se tuli vähän yllätyksenä Panasonicin PZ70:n jälkeen. Leffakäytössä ei kuitenkaan haittaa ollenkaan sohvalle asti. Lähempää sen toki huomaa.

  Piditkö sitä häiritsevänä normaalilta katseluetäisyydeltäkin?
   
 8. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  Normaali katseluetäisyys minun tapauksessani olisi kaksi metriä tai hitusen yli sen. Kyllä se kohina oikeastaan tuoltakin etäisyydeltä näkyi, tosin sen lopullinen häiritsevyys selviäisi vasta kun laite on kotona. Panasonic tuntuu tosiaan tarjoavan siistimpää kuvaa, sillä kohinan havaitakseen nokka pitää työntää lähes ruutuun kiinni.
   
 9. Laza

  Laza New Member

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Groke, kiitoksia täsmennyksestä. Kyllähän nuo sukupolvierot olivat tiedossa, en vaan hätäpäissäni tajunnut katsoa sitä mallinumeroa noin tarkasti. Outoa, että noinkin vanhaa mallia sitten vielä myydään. Onko noita 9G kuroja noin yleisesti muuten enää saatavilla mistään? Vissiin tilanne ei ole mahdoton jos niitä näkyy vielä hifimessuillakin.

  Pitää odotella Tampereen messuja, ovat vissiin 10-11.10.
   
 10. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllähän noita löytyy vielä esim. Mareksilta ja sitten saksastakin saa tilattua ihan kohtuulliseen hintaan.
   
 11. avisti

  avisti Member

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  3
  Onhan niitä tämänkin sivun bannereissa koko ajan mainostettu :)
   
 12. >>Kaitsu

  >>Kaitsu New Member

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saahan niitä. Itse otin tänään uuden (tosin ko. liikkeen viimeisen 5090:n), kun edellinen käytettynä ostettu 5090H olikin viallinen. Sen verran ehdin tilannetta kartoittaa, että Marekilla ainakin on niitä ja myös toisella pääkaupunkiseudun hifiliikkeellä.
   
 13. Janne_83

  Janne_83 New Member

  Liittynyt:
  27.01.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan muu pannut merkille sellaista, että esimerkiksi jääkiekkoa katsottaessa kuvan liikkuessa sivuttain, valkoinen jää ei pysy koko ruudun osalta valkoisena. Omassa Pioneerissä tällaisessa vaakapaneroinnissa tulee ikään kuin kaksi tummempaa pystysuoraista viivaa, jotka erottuvat muusta valkoisesta. Kun kuva pysähtyy, myös tummemmat kohdat katoavat ja jää näyttää taas tasaisen valkoiselta.

  Tänään tuli huomattua myös sellainen seikka, että telkun mustan taso syvenee täysin mustaa ruutua näytettäessä hetken kuluttua huomattavasti. Esimerkki: vaihdan television sisääntuloksi lähteen joka on pois päältä, kuva on pimeässä huoneessa hivenen harmahtava, mutta hetken kuluttua menee täysin mustaksi. Miksi televisio tekee näin ja miksi mustan taso ei voi olla noin hyvä esimerkiksi ylä- ja alalaidassa esiintyvien palkkien osalta? Nämä eivät nimittäin ole tummahkossa kohtauksessa täysin mustia, vaan erottuvat esimerkiksi television mustista reunuksista.
   
 14. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  Näkyykö tämä ilmiö myös muilla kuvalähteillä samanlaisissa tilanteissa? Kuulostaa kovasti ns. dirty-screen efektiltä, joka on sinänsä ihan normaali ilmiö taulutelevisioissa.

  Kuva-alkioiden varaus poistetaan kokonaan, jolloin mustan taso luonnollisesti tippuu. Tuo ei ilmeisesti onnistu normaalitilanteessa, koska pikseleiden palauttaminen off-tilasta normaalitilaan vie x-määrän aikaa.
   
 15. Janne_83

  Janne_83 New Member

  Liittynyt:
  27.01.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0

  Blu-Ray kuvalla olen tainnut kerran pari huomata ilmiön. Tällöin suurimman osan kuvasta peitti vaalean värinen taivas tai jokin muu vaalea pinta. Ilmiön olen havainnut kuitenkin selvästi useammin katsottaessa SD-kuvaa. Lueskelin vähän tuosta dirty-screen efektistä ja kyllähän tuolla suuressa maailmassa on näköjään havaittu muissakin Pioneerin töllöissä vastaavaa. Onkos täällä ihmisillä kokemusta kyseisestä ilmiöstä?

  Harmi. Vaikka töllö tarjoaakin ilmeisesti edelleen markkinoiden mustinta mustaa, hämärissä kohtauksissa mustan taso tuntuu kuitenkin vähän harmahtavalta. Mikäli ruudulla on kirkkaampaa materiaalia, niin tuolloin nuo mustat palkit hukkuvat täysin television raameihin, mutta hämärissä kohtauksissa palkit näkyvät taasen erillisinä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2009
 16. rez

  rez New Member

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  731
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ovatko televisiosi ja soittimesi asetukset kunnossa? Ethän käytä studio- ja pc-tasoja ristiin? Oletko tarkistanut kirkkaudensäädön testilevyllä?
   
 17. Janne_83

  Janne_83 New Member

  Liittynyt:
  27.01.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0

  Telkun kuva-asetukset on johannesk:n omalle 5090:lle kalibroimat (pohjana movie-asetus). Näitähän taitaa aika moni muukin käyttää ja mielestäni hyviltä säädöiltä ne vaikuttavatkin. Testilevyä en ole säätöihin siis käyttänyt.

  DVD:t ja BD:t hoitaa PS3. Mikäli sen asetuksissa on jotakin hyvin kriittistä liittyen mustan tasoon, niin mielelläni otan ohjeita vastaan. SD kuvan esittää Topparin Masterpiece. Tuon säädöissä nyt ei ole mitään millä mustan tasoon voisi vaikuttaa.

  Sama tilanne on joka tapauksessa molemmilla lähteillä (+telkun omalla virittimellä). Tummemmissa kohtauksissa esimerkiksi nuo mustat palkit erottuvat tosiaan selvästi television omista täysin mustista reunuksista. Hyvänä esimerkkielokuvana tässä toimii Batman Begins, jossa on melkoisen paljon tummia kohtauksia. Sen verran pitää vielä mainita, että katsominen tapahtuu yleensä pimennetyssä huoneessa jossa televisio ainoa valonlähde. Mikäli valaistus on päällä (himmeälläkin) niin tällöin syvin musta jää toki toistumatta olipa kohtaus valoisa tahi tumma.
   
 18. P.Kosunen

  P.Kosunen Active Member

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ettei ole dynaaminen kontrasti tms. päällä?
   
 19. sampo.666

  sampo.666 New Member

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ammattilaitteissahan näkyy ainakin lisävarusteina erillisiä maskeja näytöille. Varmaankin halvin päivitys olisi kehitellä mustat palkit peittävä maski telkulle, mikäli sillä katsotaan pääasiassa 21:9 leffoja. Mikäli kurolle syötetään täysin mustaa kuvaa jonkin aikaa, niin telkku kytkee yksinkertaisesti kuvan pois päältä -> mustempi musta.
   
 20. Janne_83

  Janne_83 New Member

  Liittynyt:
  27.01.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  SD kuvan katsominen on omalla kohdalla noin puolet, joten tuollaisen maskin rakentaminen/käyttö ei olisi oikein järkevää. Menisi jumppaamiseksi koko katselu:)

  Mielellään kyllä kuulen mikä on tilanne muilla. Mikäli muilla hämärissäkin kohtauksissa palkit sulautuvat edelleen täysin television reunoihin, niin silloin omassani on oltava jotain häikkää. Valitettavasti en omista kalibrointilaitteita, jotta voisin yrittää mitata mustan tasoa ja verrata sitä testeissä mitattuihin.

  Niin ja tuon mustan tason tippumiseen hetken kuluttua mustan ruudun ollessa näytössä, uskon Collusionin antaneen pätevän selityksen. Nopealla asetuksien tsekkauksilla en itse asiassa edes löytänyt dynaamisen kontrastin säätöä...