Pioneer 9 G

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Soukki, 24.03.2008.

 1. vanhakehno

  vanhakehno Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, tuskaisan odottamisen jälkeen 5090H sai lopultakin arvoisensa custom-tason ja pääsin virittelemään uuden television muun laitteiston kera olohuoneeseen noin viikko sitten. Suoraan 28" CRT-Finluxista Kuroon siirtyneenä erot ovat kaikin puolin niin järkyttävän suuria etten ole vielä lähtenyt juurikaan veivaamaan kuva-asetuksia joitain yleisiä säätöjä lukuunottamatta, täytyy selvitä alkushokista ennenkuin pystyy suhtautumaan subjektiivisesti koko hommaan ja ISF-kalibrointi on edelleen mukana suunnitelmissa (kymenlaakso, anyone?) joskaan sitä tuskin kannattanee tehdä ennenkuin uuden DVD/BD-soittimen hankinta on poissa päiväjärjestyksestä. Muutamien käyttäjien mainitsema plasmapörinä ei ainakaan minua häiritse juuri ollenkaan lukuunottamatta yhtä erikoistapausta josta lisää myöhemmin, lähinnä tuon huomaa ainoastaan silloin kun käyttää ulkoisesta lähteestä katsoessa äänetöntä kelausta.

  Jossain aikaisemmassa viestissä oli pohdittu ei-lisälaitekaiutinten yhdistämistä telkkuun, itse koin että "määritettyjen kaiuttimien" hankkiminen on turhaa rahanhaaskausta koska hankintalistalla on kunnolliset erillisvehkeet joten päätin määritellä kaiuttimet ihan itse vaimon rikkoutuneesta ministereosarjasta. Hyvin toimivat eikä mitään ongelmia ole ollut ainakaan toistaiseksi: Television oma vahvistin jaksaa puskea ihan hyvin tuollaisia purkkikaiuttimia, ja ne saavat välttää siihen asti kunnes on paremmat vehkeet mistä kytkeä.

  Sitten huomioihin ja kysymyksiin:

  PS2 ei jostain syystä tunnu olevan suostuvainen saumattomaan yhteistyöhön tämän television kanssa ainakaan nykyisellä kokoonpanolla, en saa 16:9-kuvaa millään täyttämään koko ruutua: Boottiruutu ja mod-piirin asetusscreeni kyllä toimivat ongelmitta mutta pelien kohdalla reunoille jää aina enemmän tai vähemmän surureunaa vaikka mitä kuvakokoa käyttäisi (lukuunottamatta niitä vaihtoehtoja jotka zoomaavat "yli" tai vääristävät kuvasuhdetta), joskus pelkästään sivuille ja joskus taas joka laidalle. Kone on kiinni telkussa RGB-scartilla mutta kaikki muut RGB-lähteet näkyvät ongelmitta, tiedä sitten sotkeeko HDloader jotain asiaan liittyvää. Matrix Infinityn pakotetut kuvastandardimuutokset eivät ole päällä. Samaten ihmetyttää se että tässä tapauksessa jotain plasmapörinän kaltaista tunkee ulos myös kaiuttimista, asia on aiheuttanut jo alkavaa parisuhdekriisiä koska vaimon rakastamien Singstarien tapauksessa ongelmaa ilmenee jo häiriöksi asti - ruudulla kun on noissa peleissä älyttömästi valkoista koko ajan ja äänentason täytyy olla suhteellisen korkealla. Olisiko ideoita mistä tällainen johtuu?

  Ylen kanavien tekstitykset eivät näy vaikka käsittääkseni virittimen maa- ja kieliasetusten pitäisi olla kohdallaan, miten muilla?

  Tallentavan boksin (Sony RDR-HXD870) HDMI-ulostulon asetukset ovat minulle vähän hämäriä, mihin ne kannattaisi veivata parhaan tuloksen saamiseksi? Vaihtoehtoina ovat YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2, RGB (16 to 255) ja RGB (0 to 255), tällä hetkellä käytössä RGB (0 to 255) ja 1080p. Jossain mainittiin että DVD- ja BD-elokuvat ovat alunperin YCbCr 4:2:2-muodossa mutta tätä laitetta ei käytetä ollenkaan DVD-elokuvien katseluun vaikka siinä asema onkin vaan pelkästään tallenteiden toistoon, vaikuttaako asiaan?

  Lisäksi ihmetyttää että olenko vain tyhmä vai eikö Kurossa todellakaan ole sellaista zoomausvaihtoehtoa joka automaattisesti skaalaisi letterboxatun kuvan ruudulle kuvasuhteen säilyttäen mahdollisimman suureksi ylä/alareunojen mukaan tai edes mahdollisuutta säätää zoomauskerrointa manuaalisesti?
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2009
 2. Pibe

  Pibe Guest Guest

  Liittynyt:
  22.05.2008
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä aihetta sivuten:
  Mulla on vahvistimena Denonin AVR-4308 ja kun laitan sieltä päälle 1080p-skaalauksen, kuvan oikeaan reunaan jää n. 0,5cm levyinen musta raita, eli skaalaus ei onnistu oikein. Samalla kombolla löytynyt jollain ratkaisua? Muuten skaalaus toimii hyvin ja kuva on hyvä, mutta tuollainen ongelma hieman sapettaa.
   
 3. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itselläni myös sama tilanne, mutta tämä taitaa olla kyllä nyt PS2:n tekemisiä eli ei Kurosta johtuva juttu. Esiintyi myös edellisellä televisiolla.

  Itse en ole kyllä havainnut että kaiuttimista (minulla on nuo "määritetyt kaiuttimet") tulisi mitään ylimääräistä, mutta tuota "plasmapörinää" voi yrittää vaimentaa laittamalla töllöstä energiansäästön mode 2:lle. Tuolloin ainakin kirkkaus heikkenee, mutta tuota voi kompensoida sitten säädöillä.

  Painahan myös kaukosäätimestä tuota tekstitys-näppäintä niin kyllä ilmestyvät. On muistaakseni ekana painikkeena samassa rivissä, josta myös laitetaan tuo tekstitv päälle.

  Joo, tässä suhteessa KURO on kyllä hieman heikko eli laajakuvamoodit kattavat huonosti nämä tilanteet ja minkäänlaista ylös/alas -siirtymistä ei ole töllön tarjoamissa letterbox-kuvatiloissa. Muistaakseni ainakin SD-kuvalla on mahdollista laittaa "cinema"-kuvatila päälle joka taitaa osua tarkimmin tuohon käyttötarpeeseen, mutta muuten ollaa kyllä heikoilla kantimilla. Itse olen tyytynyt letterbox-tapauksissa valitsemaan suoraan 4:3 tilan päälle.
   
 4. fado

  fado Guest Guest

  Liittynyt:
  01.03.2006
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näytönohjaimesta menee 1080p48 signaali Krp-500M töllöön, ni toimiiko se ihan 48 Hz:n taajuudella vai muuntaako se esim.50 Hz?

  Kuva näkyy kyllä ja 1080p24 mkv videotkin näyttävät pyörivän varsin hyvin.
   
 5. Kuro

  Kuro Guest Guest

  Liittynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin kans yhden viimeisiä Kuroja ja pääosin olen tyytyväinen:) Pientä pörinää ja sirinää kyllä kuuluu välillä jos äänet ovat hiljaisella, mutta siihen kyllä sopeutuu ja tuntuu että kun tv lämpenee niin sirinätkin vaimenee..

  Kuvaa olen katsonut sekä omalla että muilla digivirittimillä sekä CD:n PVR HD purkilla. Kuva on vaan mielestäni välillä aika tumma ja kontrasti aika voimakas vaikka olen sen säätänyt +32 muuten TV omaa Johannesk asetukset, mutta niissäkin tuo värilämpötila on liian keltainen ja valkoinen ei ole valkoista:confused:

  Jos taas kuvaa katsoo DVD soitimella Pioneer 610 (hdmi) niin värit ovat haaleat ja kuva tumma kauttaaltaan:eek: öö miksihän näin. Ed tv oli Pioneer 427XD ja siinä oli selvästi kirkkaampi ja värikkäämpi kuva kuin Kurossa samoilla laitteilla ja kaapeleilla, missähän vika. Jos tuon DVDn kuvan aikoo saada edes jotenkin normaaliksi täytyy TV värisäätö laittaa +10 mutta siltikin kuva on jotenkin pimeä. Roomsensor ei ole päällä ja asetukset ovat tälläkin inputilla muuten samat:hitme:

  Sitten kuva yleensä jää jälkee vaikka kokeilee mitä tahansa asetusta 1-3 jos kamera siirtyy vähänkin nopeemmin sivusuunnassa niin kuvasta tulee epätarkka kaksoiskuva (no ed pioneerissa oli myös samaa vikaa, vai onko tämä isojen töllöjen ominaisuus kaikissa?).

  Toisaalta taas jos toistaa usb-tikulta 1080p matskua suoraan on kuva kirkas sävykäs värikäs ja muutenkin sopiva. Blu-raytä olen kokeillut vain vähän joten mitä pitää säätää ja mihin suuntaan?

  Noi kuva asetukset olen kyllä tehnyt käyttäjä profiiliin ja virran säästö on mode2 mutta sillä ei ole kuvan kirkkauteen mitää vaikutusta vaikka olen sitä monesti kokeillut.

  Mites Kurojen omistajat, olenko ainoa joka tästä kärsii vai missä meni vikaan :confused:
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2009
 6. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kokeiles näitä:
  --------------------------
  Movie/Pure -profiilit:

  Contrast: 40
  Brightness: 0
  Color: +10
  Tint: 0
  Sharpness: -15

  Film mode: standard (digitv ja töllön oma viritin) / advanced (pelit, blu-ray, DVD, HD DVD)
  Text optimization: off
  Intelligent mode: off
  DRE picture: mid
  Black level: off
  ACL: off
  Enhancer mode: 2 (digitv ja töllön oma viritin) / 1 (pelit, blu-ray, DVD, HD DVD)
  Gamma: 2
  Color temp: mid-high
  CTI: off
  Color space: 1
  Color management: ei muutoksia
  3DNR: off
  Field NR: off
  Block NR: off
  Mosquito NR: off
  3DYC: off
  I-P Mode: 2 (digitv ja töllön oma viritin) / 1 (pelit)

  Energy save: off

  Drive mode: 2 (digitv ja töllön oma viritin, 50 Hz pelit) / 1 (muut pelit, blu-ray, DVD, HD DVD)

  Room Light Sensor: off
  --------------------------
   
 7. vanhakehno

  vanhakehno Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on kyllä mielenkiintoinen ilmiö jonka soisi selkenevän enemmänkin, muutaman pelin kohdalla huomasin myös että vaikka kuva on keskitetty pelin omista asetuksista se vaihtaa selkeästi paikkaa sivummalle joissakin tilanteissa. Aiemman television kanssa ei ilmennyt mitään tuollaista.

  Haa, enpä osannut ajatellakaan että ne pitää erikseen aktivoida. Onneksi Kuro muistaa nuokin asetukset kanavakohtaisesti ettei tarvitse alvariinsa olla tekstitysnappulaa räpläämässä.

  Tuo on oikeastaan ainoa mainittavampi ja vähän surullinenkin miinus muuten mahtavassa televisiossa. Toki nuo alle 16:9:n menevät letterboksaukset ovat jo niin snadeja että ne pystyy sulattamaan hammasta purren täyskuvatilassakin, mutta sitten kokoelmassani on esim. muutamia LD-levyjä joissa kuvakoko on kyllä 1.85-2.35 mutta boksaus ei ole pystysuunnassa kuvan keskellä ja niitä ei pysty zoomaamaan katsomisen kannalta parhain päin millään.
   
 8. Kuro

  Kuro Guest Guest

  Liittynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo kokeilin noita säätöjä ja kuva näyttää paremmalta. Jos katsoo satelliitilta niin kontrastin saa tiputtaa +32 ja värin 0 muuten menee yli ,mutta DVD toimii hyvin. :naminami:

  Miten vaikuttaako tuo kuvan tila (siis esim. elokuva > käyttäjä) mihinkään muuhun asetukseen vai onko nuo kaikki tilat säädettävissä vaikka samoiksi eli onko siis sama tekeekö nuo asetukset käyttäjä tai mihin muuhun proofiiliin tahansa :confused:
   
 9. oppander

  oppander Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
 10. Risto Malinen

  Risto Malinen Guest Guest

  Liittynyt:
  17.04.2004
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari viikkoa sitten tuli kotiovelle Pioneer LX-5090H ja perjantaina tuli haettua uusi PlayStation-3 Slim. Eilisiltana Tiger Woods 10:ä tuli poikien kanssa hakattua yli puolen yön ja johan siinä perjantai-iltana ehdittiin katsastella Snakes & Arrows ja Flight 666 ihan lyhyesti. Itse ainakin olen todellä tyytyväinen hankintoihin. X-Box 360:kin näyttää nyt ihan hyvältä ja ainakin tuo meidän PS3 on tuohon 360:een verrattuna lähes äänetön vaikka joillakin foorumeilla sen meteliä on jo ehditty moittimaan. No jos X-Boxin "helvetillinen" rouskutus muuttuu vähän hiljaisemmaksi, on se tietysti edistystä. Säätöjä ei ole vielä TV:hen haettu, kunhan tässä nyt ensin tottuu noihinkin vermeisiin.
   
 11. visionary

  visionary Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietokone kiinni Pioneeriin ristiinkytkentäkaapelilla, tai sitten suorakytkentäkaapelilla esim ADSL-hubin kautta.

  Yleensä ADSL-hubit hanskaa DHCP:n joten IP Pioneerille ja tietokoneelle tulee siltä automaattisesti.

  Jos kytket ristiinkytkentäkaapelilla, niin IP (ja GW yms) pitää Pioneerista ja tietokoneesta asettaa manuaalisesti.

  Jokatapauksessa, tsekkaa IP-osoite Pioneerista kaapeleiden kytkennän jälkeen ja syötä linkin takaa löytyvä URLi IP:n kera selaimeen, thats it.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2009
 12. >>Kaitsu

  >>Kaitsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys!

  Päätinpä rekisteröityä tänne(kin) kun on uuden television hankinnan aika ja Pioneerin 5090H:n saisin aika edulliseen hintaan. :)

  Liikkeessä laitetta hämmästellessäni kiinnitin huomiota Blu Ray matskulla nykivään liiketoistoon, erityisesti hitaasti liikkuvissa kohdissa. Viereinen Samsung samalla materiaalilla toisti liikkeen pehmeästi ja rauhallisesti. Myyjän näkemyksen mukaan ilmiö on plasmoille tyypillinen. Onko tosiaan näin, vai eikö myyjä tiedä mistä puhuu, taikka osaa säätää asetuksia kohdilleen. Soittimena näytti olevan joku Pioneerin BD soitin.

  Netistä kaivelin seuraavia poimintoja 5090H mallin testeistä:

  "We start by feeding LX5090 some HD content from the CarsBlu-ray disc, and are bowled over by the lusciously rich and vibrant colours, packed with juice yet at the same time still capable of demonstrating subtlety and insight. There are a panic-inducing number of adjustments at your disposal, but if you at least investigate 'Film Mode' you’ll turn on some seriously smooth motion, without which we did find the Pioneer displayed a touch of judder at times."

  "We checked out 1080p/24 (fed from a Sony PS3) playback on the Pioneer PDP-LX5090 Kuro plasma. With PureCinema engaged, we observed no evidence of telecine judder. However, if PureCinema was disabled by setting Film Mode to "Off", a subtle telecine judder would become visible on screen.


  Noiden lainausten mukaan nykivä Blu Rayn 1080P toisto saataisiin kuriin laittamalla "Film Mode" päälle. Onko näin? Mites muilla laitteen omistajilla on tilanne?

  Pahoittelen jos aiheesta on jo ollut puhetta. Yritin etsiä ja mitään selkeää vastausta en asialle löytänyt. Myyjäliikekin on n. 50km päässä, joten en ihan viitsi sinne asti lähteä ajelemaan vain testaillaikseni lisää.

  Muuten loistavan kuvan ohella myös liiketoisto on tärkeä, koska Blu Ray leffojen katseluun tuo laite ostetaan. Pioneer jää kyllä kauppaan, mikäli pehmeä 1080P toisto ei laitteelta onnistu...

  Kiitos jo etukäteen!
   
 13. Jayman

  Jayman Guest Guest

  Liittynyt:
  09.10.2002
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on tuollaisen 50" Kuron markkinahinta nykyään? Ja miten paljon noita vielä Suomesta löytyy kaupoista?
   
 14. >>Kaitsu

  >>Kaitsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita näkyy nettikaupoissa olevan vielä, ainakin 5090H mallia. Hintahaarukka 2700-3000 noin suurinpiirtein. Mulla on kiikarissa eräässä Gigantissa olevan 3kk vanha demolaite, jonka saisi kantaa pois kahdella tonnilla.
   
 15. Raitzi

  Raitzi Guest Guest

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  uusia saa sakasasta 1800€.
   
 16. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Muistaakseni homman nimi oli niin, että 24p-kuvalla vehje näyttää 72 kuvaa/s ilman erillisiä asetuksien säätämisiä. Tiedoksi vain, että 24 kuvaa/s ei saa ikinä kuvan liikettä malliin "pehmeästi ja rauhallisesti" ilman keinotekoista liikkeenkompensointia. Sattuneesta syystä asiasta mainitsi myös johannesk (arvoisa gurumme) aivan tässä samassa viestiketjussa puhuttaessa näistä sampan televisoista...ettei vain olisi ollut demosampassa kyseinen ominaisuus käytössä ?

  "Ilmiö on plasmoille tyypillinen" ? Joo.... (ei tätä viitsi edes kommentoida)
   
 17. Raitzi

  Raitzi Guest Guest

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  tolla 72Hz:llä saadaan siis välkkyminen pois kun plasma toimii hieman eri tavalla kuin lcd:t matalilla taajuuksilla. Itse olen kyllä kiistatta 100/200Hz moodien ja muiden liikkeen suvavointien kannalla kun katsotaan bluray kuvaa.(vaikka jotkin tykkää 24Hz nykivästä kuvasta)
   
 18. >>Kaitsu

  >>Kaitsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksistanne. Ymmärsinkö nyt oikein että sulava Blu Ray kuva Pioneerin kanssa onnistuu asetuksia rukkaamalla?
   
 19. >>Kaitsu

  >>Kaitsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli niin tai näin, niin ajelin tänään myyjän tykö vielä kerran katselemaan ja testailemaan Kuroa. Digi tv kuvaa en päässyt testaamaan, kun ei ollut antennia liikkeessä, mutta muuten sen verran vakuuttavan oloinen laitos, että varasin sen sitten itselleni. Parin kolmen viikon päästä kun remppa on valmis, niin käyn sen hakemassa. Kaveriksi Kurolle on tulossa Pioneerin VSX-919 ja BDP-320.

  Eiköhän tolla setillä taas pärjäile hetken aikaa... :)
   
 20. Raitzi

  Raitzi Guest Guest

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä onnsituuu. Pure cinema-> film mode -> Smooth.(koklaa muitakin toki, mikä nyt miellyttää eniten) Toki 24Hz tila pitää olla päällä soittimesta eka.