Pioneer 9 G

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Soukki, 24.03.2008.

 1. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tähän vielä tarkennuksena että Film Mode koskee pääasiassa kahden erilaisen lomitetun signaalin käsittelyä. Lomittamattomia signaaleja ovat esim. 480p, 576p, 720p ja 1080p. Film Mode ei vaikuta niihin mitenkään (paitsi ehkä smooth, siitä en tiedä).

  Nuo erilaiset lomitetut signaalit ovat:

  - Filmi-pohjainen signaali, jossa peräkkäiset kentät sisältävät saman progressiivisen freimin kuvainformaation. Liittämällä kentät suoraan toisiinsa saadaan aikaan "täydellinen" alkuperäinen filmifreimi.

  - Video-pohjainen signaali, jossa peräkkeiset kentät sisältävät toisistaan ajallisesti eroavaa kuvainformaatiota. Liittämällä kentät suoraan toisiinsa saadaan aikaan hirvittävä kampausta sisältävä freimi, joten puuttuva kuvainformaatio on yhdisteltävä peräkkäisistä freimeistä sekä lisäksi keksittävä pikseleitä osittainen hatusta mm. liikevektoreiden avulla (=video deinterlacing).

  OFF: Kaikki sisääntuleva lomitettu signaali (480i, 576i, 1080i) käsitellään lomituksenpoistossa video-pohjaisena (pikseleitä keksitään "hatusta").
  STANDARD: Kaikki sisääntuleva _lomitettu_ (480i, 576i, 1080i) signaali käsitellään lomituksenpoistossa filmi-pohjaisena (peräkkäiset lomittaiset "kentät" kudotaan toisiinsa).
  SMOOTH: Just tota liikekompensointia, eli jotain pirullista interpolointia.
  ADVANCE: Standard-kohdan lisäksi Pioneerin prosessointi yrittää rakentaa filmipohjaisesta 480i60-signaalista (ntsc-leffat) sekä 1080i60-signaalista (jotkut blu-ray:t/blu-ray-soittimet) 1080p24-signaalia jonka esittää sitten 72hz:lla. Eli tällöin kuva esitetään alkuperäisellä filminopeudella ja samalla päästään eroon 3:2-pulldown nykimisestä. Paitsi jos 480i60/1080i60-signaali on ollut videopohjaista, siinä tapauksessa seuraa kuumottavaa nykimistä.

  Blu-ray-soittimesta tuleva 1080p24-signaali (24hz) esitetään automaattisesta 72hz:lla riippumatta Film Mode -valinnasta.

  Tätä voi tietty vielä joku tarkennella jos haluaa...
   
 2. Janne_83

  Janne_83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselle on jäänyt vähän epäselväksi millä asetuksilla Pleikka 3:sta pitäisi pitää, kun pääkäyttö sillä on sekä BD että DVD leffojen katselu yhdistettynä 5090 Pioneeriin ja joskus kyllä tykkiinkin. Asetuksista hämmennystä aiheuttavat näyttöasetuksista löytyvät RGB täysi ja Y Pb / Cb Pr / Cr Super-White asetukset. Löytyskö joltain lyhyttä ja ytimekästä vastausta?

  Joskus tulee toki vähän pelailtuakin, joten jos silloin asetukset poikkeavat leffa-asetuksista, niin sekin olisi kiva kuulla.
   
 3. rez

  rez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  731
  Saadut tykkäykset:
  8
  AVForumsilla väittävät, että 72Hz-tilaa käytetään vain kun Film Mode on "Advanced" - 24p-signaalillakin. Olisiko tuossa syy yhdessä suomalaisessa arvostelussa mainittuun panorointien nykimiseen - Film Mode on ollut "Standard" ja kuvalle on tehty 3:2 pulldown?

  KRP-500M saapuu olohuoneeseen vasta muutaman viikon päästä, joten en pääse itse vielä testaamaan. :)
   
 4. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toi Tony on jonku Pioneeria kauppaavan putiikin myyjä, eikä mun mielestä hirveen hyvin perillä tekniikasta. 24p-signaali näytetään kyllä 72hz:lla (eikä 60hz:lla). Ton voi tosiaan ite koklaa.

  Mutta filmistä tehty 480i60 sekä 1080i60 esitetään 60hz:lla, ellei Advanced ole valittu.

  Lehdessä mainittu panoroinnin nykiminen saattaa olla ihan tavallista 24p-kuvan nykimistä verrattuna jollain konstilla interpoloituun kuvaan.
   
 5. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  - DVD Upscaler: Double Scale (mielestäni parempi kuin Full, koska pikselikoko kasvaa puhtaalla 2x-kertoimella, lisäksi Pioneerin Dot by dot -moodilla näkyvät turhat mustat raamit häviävät kaikilta laidoilta)
  - RGB: Limited (tän voi testata esim. harmaaliukukuvalla, Full-valinnalla tulee sävykaistoittumista koska pleikkari venyttää sävyasteikkoa)
  - Super White: On (en muista onko tällä isoa vaikutusta perusmateriaalilla)
  - BD/DVD Video Output Format (HDMI): Y Pb/Cb Pr/Cr (tässä muodossa kuva on bd/dvd-levyillä, ei tule turhaa RGB-muunnosta)
  - BD 1080p 24hz Output (HDMI): On/Automatic (Pioneerin kanssa ihan sama kumpi)
   
 6. visionary

  visionary Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään olisi sitten 4 tunnin päästä toimitus omalle Kurolle. Toivotaan että laite on ehjä ja virheetön että pääseen säätämään ja nautiskelemaan :)
   
 7. Sivuosuma

  Sivuosuma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2008
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedoksi jos jollain teistä addikteista on ylimääräistä takataskussa. :)

  Taisi olla perjantai tai maanantai, kun poikkesin Tampereen Hifihuoneella kyselemässä kuroista ja kaiuttimista. Myyjä tarkasti jostain KRP-600M:n hinnan puhelimella ja tarjosi laitetta huomattavan halvalla. Varmistin hinnan useampaan otteeseen. En lähde tässä puhumaan euroista, mutta tarjous oli TODELLA houkutteleva. Kyse oli samantasoisesta tilanteesta kuin, mitä 50" mallien hinnoille kävi jonkun aikaa sitten. Ainakin itse olin ollut siinä uskossa, että noiden hinnat ovat vielä "vanhalla" tasolla...

  Harmi vain, että tuli juuri järkättyä safarimatka kesäkuulle. :OI
   
 8. visionary

  visionary Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dark Knight ja Rambo katsottuna :) :) :) Aika namia, ei voi muuta sanoa.

  Pieni miinus oli että puuttui paketista virtapiuha... Onneksi vastaava maadoitettupiuha löytyi perus pöytätietsikastani. Muistaisin jostain UK palstoilta lukeneeni etten ole ainoa jolta virtapiuha on puuttunut, joten ei tullut täysin yllärinä.
   
 9. Jepe

  Jepe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnittelut! On vissiin aika yleistä että virtapiuha puuttuu ainakin 500M mallissa. Itselläni puuttui myös ja kyllä tällä palstalla oli joku toinenkin joka siitä kirjoitteli ennen mua. Soitto jälleenmyyjälle ja asia korjaantuu. Itsekin jouduin hätäratkaisuna ottamaan tietokoneesta piuhan.
   
 10. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Loistava posti oli tuo tarkennus, mutta silti jäi tämä hieman mietityttämään. Käytännössä töllön omalla digivirittimellä katsottuna kyseisen kuvauksen mukaan tämän moodin käyttämisen pitäisi johtaa aikamoiseen kampaamiseen koko ajan jos kaikki lomitettu videopohjainen materiaali tunnistetaan sokeasti filmipohjaiseksi materiaaliksi. Oman kokemuksen perusteella järkevämmältä kuulostaisi jos tuossa käytännössä filmipohjaiselle materiaalille tehdään tuo kudonta (weave) ja sitten videopohjaiselle materiaalille jonkinlainen "bob deinterlace" (mitenkähän tämänkin suomentaisi...).

  Pointti siis on, että itse veikkaan tuon STANDARD-moodin sopivan myös videopohjaiselle lomitetulle materiaalille.

  Siitä sitten voi olla montaa mieltä, että miten tuo toimii käytännössä. Ainakin töllön omalla digivirittimellä tuntuu olevan aika lailla vaikauksia STANDARD-moodilla käsitellä lomitettua videopohjaista materiaalia eli kampausta tapahtuu ajoittain.
   
 11. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jeah, voi tosiaan olla että kyse ei ole absoluuttisesta valinnasta, vaan Pioneer suosii jompaa kumpaa sisältöä enemmän (filmi/video). Näytön prossu tutkii sisääntulevaa signaalia ja päättelee kummasta materiaalista on kyse (ainakin dvd:llä on jotain lippuja (flag) jotka kertovat tämän, mutta sekään ei aina auta). Tässä arvailussa menevät usein parhaat ulkoiset skaalaimetkin sekaisin...

  Tilanne voi myös tosiaan olla näin:

  OFF: Päädytään useimmissa tapauksissa bobbaukseen tms.
  STANDARD: Päädytään useimmissa tapauksissa weaveen.

  Helppouden vuoksi kannattaa ehkä pitää Standard kokoajan päällä jos mahdollinen kampaus ei ole häiritsevää.

  Tätä vois vielä sekoittaa sen verran, että epäilen itse kaiken Suomen dvb-c (myös t?) signaalin olevan jostain kumman syystä videokandenssia. Ainakin taannoin omistamani DVDO Vp50Pro sai aikaan liikekampausta kaikilla katsomillani digitv- leffoilla kun deinterlace mode oli "Film".

  Ps, Vp50Pro (kuten varmasti Edge) hoiti lomituksenpoiston ja skaalauksen paremmin kuin Pioneer. Se onko ero "Night and day" jääköön kulloisenkin katsojan ratkaistavaksi.
   
 12. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itse olen ratkaissut tuon digiTV-ongelman Topfield 5100T HDMI:llä joka työntää 576p:tä Pioneerille ja jälki parantui heti. Sinänsä Pioneerin kompurointi tässä aiheessa (digitv) ihmetyttää koska edellisellä huomattavasti vanhemmalla plasmallani ei ollut mitään ongelmaa tämän asian suhteen.

  Tuosta skaalaus ja lomituksenpostosta semmoista, että olen myös itse huomannut töllön hyötyvän hyvälaatuisesta skaalauksesta ja lomituksenpostosta, jo pelkällä DVD-materiaalilla "vanha" Denon DVD-2930 (Reon) tuottaa kerrassaan nautittavaa jälkeä ja oikein ihmetyttääkin, että kuinka hyvää kuvaa pelkällä DVD:llä saa aikaa. Osansa on kyllä tietenkin Pioneerilläkin, mutta perhaaseen jälkeen pääsee sijoittamalla myös tuohon toistinpuoleen. Tämän hintatason laitteen kaveriksi ei kannata hankkia 50 eur soitinta :)
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2009
 13. rez

  rez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  731
  Saadut tykkäykset:
  8
  Sain tänään KRP-500M:n, kokeilin ja olet aivan oikeassa.


  On muuten helmi laite. :cool:


  edit: virtapiuha puuttui tästäkin
   
 14. Niklas

  Niklas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on täälläkin seinässä krp-500M . Digiboksin kuva on kyllä positiivinen yllätys. Huomattavasti parempi kuva kuin siskon toshiban 42 lcd:ssä

  Harmi ettei budetti vielä venynyt bluraysoittimeen...
   
 15. Janne_83

  Janne_83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli huomattuun erikoinen seikka liittyen Pioneerin kohtalaisen voimakkaaseen plasmasirinään. Kun Drive modeksi valitsi kakkosen, sirinä katosi omasta yksilöstäni (5090H) täysin. Drive mode 1 valinnalla se sen sijaan on jopa häiritsevän voimakas. Virransäästötila oli koko ajan pois päältä. Onko muut huomanneet omissa telkuissaan samaa?

  Valitettavasti samalla mustan taso heikkenee ja esimerkiksi ylä- ja alalaidassa olevat mustat palkit ovat enemmänkin tumman harmaat kuin mustat, etenkin tummissa kohtauksissa.
   
 16. visionary

  visionary Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma KRP-500M sirisee huomattavasti kanssa, sirinästä olin tietoinen ennen hankintaa, sirinä ei sinällään minua ärsytä liiaksi.
  Kaupungin taustamelu ja kerrostalossa ominaisakustiikka/taustaäänet peittää normaaleilla elokuvan äänenvoimakkuuksilla sirinän taakseen. Olen kanssa huomannut että säädöilllä saa sirinän lähes huomaamattomaksi mutta kuvanlaatu tosiaan kärsii. Kuvanlaatu menee hiljaisuuden edelle, joten pieni sirinä taustalla olkoon siedetty ominaisuus hiljaisissa kohtauksissa.

  Tietokonenäyttönä oleva Samsungin 245T sirisee kanssa joten tuon ominaisuuden kanssa on oppinut elämään. En sitten tiedä jos asustelisi rauhaisalla haja-asutusalueella, pehmeäakustisessa puutalossa tms jossa taustaäänet eivät ole yhtä peittäviä.

  Pioneerin Bluray-soitin oli kyllä pakkohankinta samalla kertaa kuin KRP:kin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2009
 17. Robinson Crusoe

  Robinson Crusoe Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sirinä on omaan korvaan sen verran häiritsevä (katseluetäisyys alle 2,5m) että nyt mennään Drive Mode 2:lla.

  ISF-kalibrointia olen miettinyt mutta otetaanko silloin virransäästömoodi pois päältä?
   
 18. visionary

  visionary Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietoa Pioneerin Plasma-tv/monitorien tuotannon alasajosta.

  http://www.crunchgear.com/2009/03/24/pioneer-gives-up-no-more-kuro-plasma-tvs-from-may/

  Kiteytettynä; Japanissa tehdään vielä yksi erä plasmoja (vain KRP-mallit), 2500kpl 50" ja 500kpl 60"
  sitten on loppu. Englannin tehtaalta ei tule enää plasmoja.

  Japanin malleja ei toistaiseksi ole pahemmin Euroopan kauppiailla näkynyt.

  Mielenkiintoinen uutinen on myös se että ainakin Japanissa takuuasiat ja huolto luvataan
  hoitaa vuoteen 2017 asti.

  Pioneerin plasmojen (myös muiden tuotteiden?) hintojen pitäisi myös nousta ensi kuussa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2009
 19. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  ISF-kalibroinnissa säädetään pääasiassa samoja asetuksia kuin normikäytössä (asetuksissa lisänä ainoastaan melko hyödytön 9 pisteen gammasäätö). Eli virransäästömoodin voi valita kalibroinnissa. ISF:llä saa jostain syystä enemmän valotehoa ilman osavärien leikkausta kuin perustiloilla.
   
 20. Robinson Crusoe

  Robinson Crusoe Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok. Onko mielestäsi optimaaliset kuvasäädöt ainoastaan asetettavissa ilman virransäästöä?

  Yritän argumentoida itselleni satoja euroja maksavan ISF-kalibroinnin mielekkyyttä :confused: