Pioneer 9 G

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Soukki, 24.03.2008.

 1. vrinne

  vrinne Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.02.2001
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vajaa kolme vuotta sitten ostin Pioneerin 506:n Saksasta ja olin tuolloin yhteydessä heihin. Silloin ainakin viesti oli, että takuuasiat hoituvat paikallisesti vaikka laite olisi Saksasta hankittu. En tiedä onko tilanne siitä jotenkin muuttunut.
   
 2. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Nyt on ensimmäiset tunnit käytetty laitetta ja kyllähän tuo uskomattoman hyvää kuvaa tarjoaa, erityisesti kontrastin taso on omaa luokkaansa. Tuli hieman pyöriteltyä Blu-ray -leffoja, HD DVD:tä ja tavallista DVD:tä ja yllättävän hyvää kuvaa nuo kaikki tarjoavat. PURE-moodin olen dedikoinut noille kolmelle ja parasta kuvaa tulee tietenkin 1080p:llä (dot by dot). DVD:n suhteen Denon 2930 antaa tosiaankin parasta kuvaa 1080p:llä ja vaikka kuva semmoisenaan on jo erittäin hyvä (omassa PURE-moodissa enhancer-asetus on 1:ssä) niin Denonin kuvatiloilla on saatavissa vieläkin yksityiskohtaisempaa kuvaa esille. Tähän on tosin mainittava, että siinä missä vanhassa Philipsissä hyvin tarkaa kuvaa antava soitin oli lähes pakollinen niin tässä tapauksessa televisio itsessään jo auttaa pitkälle. Tosin parasta DVD-kuvaa haluava joutuu siis vieläkin investoimaan tuohon skaalaukseen, erityisesti haasteellisemmalla materiaalilla ero tulee esille.

  Tähän mennessä olen siis tyytyväinen ostokseen, oikeastaan ainoa kärinän aihe on tuon videopohjaisen ja filmipohjaisen materiaalin tunnistamisen ongelmat. Ihmetyttää että edes uusi Pioneer ei hanskaa sitä, mikä kaksi vuotta vanhassa Philipsissä toimi ongelmitta ja aina. Laitan uskoni siihen, että jossakin välissä tuo saadaan esim. firmware-päivityksillä kuntoon.
   
 3. jusnurkk

  jusnurkk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2008
  Viestejä:
  191
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyselin muutamilta UK myyjiltä tuosta takuusta ja toimituksesta
  www.leconcepts.com antoi jo vastauksen:

  We can deliver a Pioneer Plasma to Finland with our carrier, DPD.
  The cost of sending only a panel would be £99.99.
  The warranty available is pan-european and thus you would need to contact your local Pioneer service agent in Finland to resolve any faults that may occur.


  //J
   
 4. Jepe

  Jepe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse hommasin myös 5090 noin kuukausi sitten! Vituttaa! :grr: Oli mukava palata lomalta ja huomata että kuukauden vanhan töllön hinta on tippunut loman aikana 1000,- :eek:
  Onko kukaan yrittänyt kysellä hyvitystä vai onko turha toivo?
   
 5. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen kuullut että jos telkku on hommat about 1-2vk ennen hinnanalennusta niin telkun myynyt liike on saattanut pystyä neuvottelemaan asiasta Pioneerin kanssa. Joko siten että Pioneer on tarjonnut seuraavasta Piomeer-ostoksesta alennusta myyjän antaman alennuksen päälle) tai joissain tapauksissa Pioneer on takautuvasti muuttanut liikkeelle toimittamansa telkkarin nettohintaa jonka seurauksena liike palauttaa myös ostajalle rahaa (jos tyyliin pari päivää ennen svh-alennusta ostettu).
   
 6. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Lisää kokemuksia KRP-500A:
  x A-malli ei muista asetuksia reso-/liitäntäkohtaisesti vaan jakaa noita asetusprofiileja (esim. PURE) kaikille resoille/liitännöille. Käytännössä tämä siis tarkoittaa että erilaiselle materiaalille on hyvä olla oma asetusprofiilinsa: PURE-profiilin olen omistanut DVD:lle, HD DVD:lle ja Blu-ray:lle, Game-profiili konsoleille, ja sitten Standard-profiili digiTV:lle ja Topfieldille --> HUOM! Töllö muistaa kyllä liitäntäkohtaisesti, että mitä asetusprofiileja on käytetty eli tuota kannattaa käyttää hyväksensä
  x pelikäytöön töllö sopii mainiosti - ei havaittavaa input-lagia ja kuva jopa vanhojen konsoleiden tuottamana on komeaa katseltavaa; plasman liikeresoluutio pääsee oikeuksiinsa
  x minkäänlaista IR (image retaining)-ilmiötä en ole havainnut, mutta silti en jättäisi valikoita/staattista kuvaa minkään plasman ruudulle pitkäksi aikaa

  Jos nyt on varaa tärvätä tuo 3600 eur johonkin ruutuun niin tämä on se ruutu, joka kannattaa hankkia. Jos digiviritin ja scartit eivät ole tarpeellisia niin M-mallin saa alle kolmen tonnin. Ostopaikaksi voi suositella avoimesti Mr Hifiä; omassa tapauksessa koko hankintaprosessi meni kivuttomasti ja palvelu & asiakkaasta huolen pitäminen oli omaa luokkaansa. Tulen asioimaan tuolla jatkossakin.

  Edit: näköjään USER-asetusprofiilissa on jokaiselle liitännälle uniikit asetukset eli ainakin A-mallissa kannattaa tehdä asetukset nimenomaan käyttämään tuota asetusprofiilia
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2008
 7. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Poimintoja AVForumsin M-ketjusta:

  - 50Hz pal-kuvan 100hz-toisto (Drive Mode 2) pistää tumman pään sekaisin 10IRE kohdalta (Drive Mode 1 taas aiheuttaa kevyttä mikronykimistä koska se esittää 50Hz kuvan 75Hz:lla). Testasin myös itse VP50Pro:n harmaarampilla ja tämä tosiaan pitää paikkansa. viesti

  - M-mallissa on tuplasti tarkempi 9-pisteen gammasäätö kuin esim. 5090:ssä (jossa se on niin ronkeli, ettei siitä ole hyötyä). Tän pääsen pian testaamaan. viesti

  - Yks kaveri sai kaikki paneelin jumittuneet pikselit heräämään - naputtelemalla. Näitä tosin on aika mahdoton bongata katselupaikalta. viesti

  - Muutamiin ISF-asetuksiin pääsee käsiksi selaimen kautta urlilla "http://tähäntelkkarinip/cgi/isf.cgi". Mutta kaikki säädöt eivät ole käytettävissä. viesti
   
 8. Jepe

  Jepe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sulla on varmaan eri lähteille omat asetukset.
  Mulla on käytössä nyt nuo sun asetukset blu-ray kuvalle pienin muokkauksin. Terävyyttä ja kontrastia hieman muokkasin ylöspäin. Omaan silmään kun näytti paremmalta. Riippuu tosin hieman elokuvamateriaalistakin. Olen myös tottunut hieman kylmempään värimaailmaan mutta katsotaan jos silmä tottuu noihin sun manuaalisiin säätöihin. kiitos asetuksista!
  Käytätkö minkälaisia asetuksia sd kuvalle? Pitäisi vielä saada topfieldin masterpiecelle (kaapeli) kunnon asetukset. Nyt käytän vakiota pienin muokkauksin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2008
 9. vrinne

  vrinne Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.02.2001
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nyt on 6090 saatu roikkumaan seinälle. Kyllä tuo alkaa jo olemaan ihan semi-miehekkään kokoinen. Ainakin tällä hetkellä tuntuu, että ratkaisevasti lähempänä aikaisempia videotykkimuistoja, kuin 50". Tietysti ainahan nämä aluksi tuntuvat isoilta ja viikon päästä postimerkeiltä :)

  Maanataina pitäis saapua HES:lle iScan Edge, jonka jälkeen päästäänkin varmaan jo säätelemään. Täytyy toivoa, että Edge saa jotain maagista aikaiseksi tuon digi-tv kuvan kanssa, sen verran pahalta se näyttää :) iScanissa on ilmeisesti jonkinlainen toiminto valmiiksi de-interlacetun kuvan parantamiseksi? Näköjään tuosta omasta digiboksista ei saa hdmi:n kautta kuin 576p, 720p, 1080i tai 1080p, joten jotain "käsittelyä" siihen valitettavasti taitaa tuon boksin kanssa tulla aina. Täytynee kokeilla komponentin kautta tuota myös.
   
 10. Minbarian

  Minbarian Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2008
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys kaikille!

  Aloitan nyt omat hifi kokemuksien taipaleen elämässäni ja olohuoneeseeni tuli sitten hankittua KRP-500AW mallin valkoisella jalustalla. <3

  Telkkari on itsessään upea ilmestys ja valkoinen on myös taustaseinä ja pimeämmässä huoneessa se "hukkuu" seinään näyttäen vain tärkeimmän eli hyvän kuvan.:)

  Asetusten kanssa on hetken aikaa vietetty ja nyt on aika hyvää kuvaa omilla säädöillä vaikka aina tuntuu että voisi varmaa parantaa:hitme:


  Silti vähän löytyy napistavaa telkkarista kun katson kanavia telkun omalla virittimellä niin on ärsyttävän hidas tuo kanavien selailu ja kun tahtoisin vaikka infoa ohjelmasta niin kaukosäätimestä info näppäintä painamalla kuvaan tulee ohjelman nimi ja eikä mistää saa lisää tietoa mitä vaikka elokuvasta on kyse...

  Painamalla EPG näppäintä kuva sammuu ja menee n. 5sek kuluttua ohjelma oppaaseen joka on hyvä mutta NIIN hidas käyttää että :weep: ja miksi tarttee tv kuvan sammua eikä vain vaikka pienentyä?

  PiP en ole saanut katsottua kahta eri kanavaa ja mietin onko tuo edes mahdollista?

  Sitten tuo USB on hyvä (vaikka hidas) mutta ihmetyttää miksi ei ole AVI toistoa kuiteskin yks yleisimmistä muodoista?

  Seuraavaksi on muiden kivojen laitteiden hankinta ja suunnitelmissa on joku aloittelijan putkivahvistin ( arkham.fi ?), kaiuttimet B&W 700 tai 800 series, DVD Oppo 983H ja ehkä PS3 :king:
   
 11. laama2

  laama2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaisin, että kyllä se avin toistaa, mikäli se ei ole mitenkään pakattua. XVID/DIVX-pakattu materiaali taas jää toistamatta, sillä laite tuskin osaa purkaa kyseisiä koodekkeja.
   
 12. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ekoja asetuksia 500M:lle (ja 500A:lle?), kirjoitettu siten että niitä on helppo käyttää myös ControlCAL:in kanssa:

  Picture Settings:
  AV Selection: Pure, ISF-Day, ISF-Night
  Contrast: Pure Day 38, Pure Night 32, ISF Day 32, ISF Night 22
  Brightness: 1
  Color: +2
  Tint: 0
  Sharpness: -15

  Pure Cinema: 2 (Advance)
  Black Level: 0 (Off)
  CTI: 0 (Off)
  Color Space: 2
  Color Temp: 6 (Manual)

  ACL: 0 (Off)
  3DYC: 0 (Off)
  I-P Mode: 2
  Text Optimization: 0 (Off)
  Intelligent Mode: 0 (Off)
  DRE Picture: 0 (Off)

  Enhancer Mode: 1 (jos tuntuu yliskarpilta, niin 2)
  Block NR: 0 (Off)
  3DNR: 0 (Off)
  Field NR: 0 (Off)
  Mosquito NR: 0 (Off)

  Power Save Mode: Off
  Orbiter: Mode 2

  RGB Controls
  R High: -3
  G High: +4
  B High: 0
  R Low: 0
  G Low: +1
  B Low: 0

  Color Management
  R: 0
  Y: 0
  G: 0
  C: 0
  B: 0
  M: 0

  Gamma
  Pure: 2
  ISF-Day: all zero
  ISF-Night: all zero

  ...

  Mielenkiintoinen juttu on se että näistä 9G-Pioneereista ei saa parasta suorituskykyä ulos ilman ISF-moodeja:

  Kontrastiasetus Pure-tilassa 38: valoteho 120cd/m2 - suurempi arvo sai yläpään väritasapainon keturalleen.
  Kontrastiasetus ISF-tilassa 32: valoteho 150cd/m2 - yläpään väritasapaino 100% ok.

  Ja nukkumaan...

  Edit: ohessa vielä CalMAN:in raportit eri asetuksilla. Ja täällä on avattu mitä mikäkin osio noissa raporteissa meinaa.

  Ps, huomasin KRP:ssä yhden oudon featuren joka 5090:ssä on kuosissa:

  "Input Setup"-valikon "Video: Auto"-asetus ei tunnu toimivan yhtä hyvin kuin 5090-mallissa. Esim. digiboksista ja PS3:n käyttiksestä tuleva RGB-signaali esitetään selvästi "Video: 4RGB (0-255)"-asetuksella, sillä mustan taso hyppää harmaaksi. Eli joutuu erikseen valkkailemaan "Auto"-asetuksen YCbCr- ja "3(RGB16-235)"-asetuksen RGB-lähteille (dvd&bd-leffat / tv&pleikan käyttis). Täytyypä selvitellä...

  edit2: syypäänä lienee taas Denon AVR-4308...
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 08.01.2009
 13. nekki

  nekki Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.12.2002
  Viestejä:
  189
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitäs luulet (johannesk) miten nuo M:n asetukset sopivat A-malliin? Onko tuo M-mallin säätövalikko erillainen, kellään tarkempaa kokemusta?
   
 14. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 432
  Saadut tykkäykset:
  27
  Tossa taas aamun yritin säädellä, mutta en kyllä digikuvassa tapahtuvaa liikettä saa sulavaksi. Eli jos kuvalla liikkuu jotain kuvaruudun poikki niin kuva ei ole tarkkaa. Liikkeen suunnalla ei väliä eli sama nykiminen/epätarkkuus tapahtuu niin vertikaalisessa kuin horisontaalisessa liikkeessä.

  Esimerkkikohtia:
  - Startissa auto ajaa kuvaruudun poikki --> hyvä että auton tunnistaa :(
  - lopputekstit Discoveryn jossain tuunausohjelmassa --> nimistä ei saa selkoa :(

  No ehkä nuo "viat" on hieman paisuteltuja, mutta ehkä ymmärrätte mitä ongelmia tarkoitan. Kuvahan on muuten hyvä kunhan pysytellään paikoillaan tai sitten kamera seuraa liikkuvaa kohdetta.

  Laitepari testissä Topfield TF-5100CoT & LX5090.
   
 15. MELKA

  MELKA Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.11.2007
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisko mahdollisesti asetuksissa tai itse koneessa( toivottavasti ei!) vika?!
  Luulis että esim. Johannesk olis asiasta jo muuten raportoinut!
  Oliko kyseessä muuten 5090 vai 5090H malli? Onkohan noilla mitään muuta eroa kuin sat.viritin?
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2008
 16. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Syötän itse Pioneerille skaalaimen rouhimaa 1080p50-signaalia, ehkä tv:n oma lomituksenpoisto jotenkin sässii videopohjaisen materiaalin tai prosessointivalinnat eivät matchaa? Koititko Film Mode OFF + Drive Mode 2 + Text Optimization ON? Ja lisäksi kaikkia eri vaihtareita I-P Modeksi?

  M-asetukset pitäisi sopia suoraan A-mallille, tuo Gamma-valinta 2 pitäisi myös olla oikea vaikka M:ssä on tilat järkätty eri tavalla. Ne on tehty HDMI-liitäntää ja Pure-tilaa varten. Kohdeväriavaruutena oli Rec. 709 eli HDTV, mutta se on koordinaateiltaan ERITTÄIN lähellä Pal-väriavaruutta joten mielestäni ei ole tarvetta kalibroida molempiin. NTSC on sitten asia erikseen.

  Killailin myös CMS:n kanssa värien Delta-E:n minimiin, mutta samalla harmaaliu'un alapää meni keturalleen joten jätin värit nollaan. CMS on todella puutteellinen, koska kuten tuolla aiemmin totesin niin jopa LG:n halvimmassa mallissa on paljon parempi CMS :OI

  Tein kalibroinnin tällä setillä: CalMAN + Chroma5 + ControlCAL + PS3 + AVSHD 709.
   
 17. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja taas poiminta:

  "When I output bluray at 24Hz through my C2, the 600M needs to triple the rate to 72Hz and this causes a slight lip sync issue in my display chain. When I output bluray at 48Hz, I get zero lip sync issues. It seems the monitor is doing no further processing of the signal and just accepts it, as it is."

  Eli M:lle kelpaa mainiosti myös 1080p48.
   
 18. MELKA

  MELKA Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.11.2007
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Johannesk kirjoitti - Muutamiin ISF-asetuksiin pääsee käsiksi selaimen kautta urlilla "http://tähäntelkkarinip/cgi/isf.cgi". Mutta kaikki säädöt eivät ole käytettävissä.

  Päteekö tämä myös 5090H malleihin ja jos, niin saako toiminnasta jotain hyötyä irti ? (esim. isf tilat käyttöön, lisää kirkkautta yms.):confused:
   
 19. Jepe

  Jepe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysymys sinulle Johannesk.
  Miten olet saanut lisättyä valikkoon nuo ISF DAY / ISF NIGHT asetukset? Olet tietenkin kalibroinut tv:n mutta voiko tuonne valikkoon lisätä itse omia säätöja juuri esimerkikisi päivää ja iltaa varten vaikka ei omistaisikaan välineitä itse kalibrointiin?

  Onko tulevan Kuron malli ja koko jo valittu? :)
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2008
 20. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Käsittääkseni pätee vain M-malleihin. ISF:llä saa lisää valotehoa irti ilman että kirkkaan pään väritasapaino menee ketuilleen. Mutta tuolta on niin moni säätö poissa ettei tuosta ip-isf:stä ole juuri apua.