Pimennysverho kiskoilla

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Enoelmeri, 24.01.2010.

 1. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 471
  Saadut tykkäykset:
  86
  Tuo Buller olisikin edullinen levy kattoon. Onkohan sitä keskiharmaana ja millaisissa pakkauksissa? Tuohon varmaankin käy tuo kisko/spiraalikoukkukiinnitys? Luulisi, että tuossa pitää tuo spiraalikoukku, levythän eivät ole kovin raskaita ja varmaankin spiraali uppoaa sopivasti levyyn.
   
 2. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Näyttää olevan harmaana, ja 13 levyn pakkauksissa.
  Sivu 22 tuosta pdf:stä
  http://www.paroc.fi/-/media/Files/Brochures/Finland/PAROC-Acoustics-price-list-7A-FI.ashx

  Edit: sivulla 34 mainittu, että kuljetus maksaa 92-115€ + alv, tai jos noutaa levyt niin "noutomaksu" 80e + alv, kannattaa siis tuo ottaa huomioon kun laskeskelee hintoja. Toki jos noita ostaa jostain muualta kuin parocilta suoraan (myydäänkö muualla ? ) ei tuota tarvitse miettiä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2016
 3. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 603
  Saadut tykkäykset:
  149
  Itse tilasin levyt Starkilta ja hain Parocin varastolta. Toimitusaika oli noin 2 viikkoa tilauksesta. En muista, että mitään erillistä noutomaksua olisi peritty...
   
 4. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ok, ei tosiaan mitään hajua tuosta. Noin vain luki tuossa hinnastossa. Tokihan tuon saa helposti selville soittamalla tai kysymällä myymälästä tms. Tai sitten ymmärsin tuon vain väärin :)
  Edit ja olikin näköjään käsittelymaksu :D no kuitenkin

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2016
 5. Kassu62

  Kassu62 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  1
  Roikkumattoman verhon olisi saanut aikaiseksi ompemalla kattoverhoon tasaisin välein kujanteita. Kujien sisään pujoitetaan kevyitä, mutta jäykkiä hiilikuituputkia. Hiilikuituputkea saa kaupasta suhteellisen edullisesti ostamalla teleskooppivapoja.
   
 6. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Piti parannella tuota edellistä katon tummennus "versiota" :D Olkoon tämä nyt sitten vaikka "v 1.3" En tykännyt sittenkään, että levyjen etureuna oli paljaana, vaikka siis olikin täysin joka suunnasta verhoiltu kankaalla.

  Piti hetki miettiä, että miten saisin siihen eteen fiksusti jonkun listan tms, varsinkin niin, että ei tarvitsisi tehdä kattoon enää yhtään reikää noiden kuuden aiemman kiskoreikien lisäksi.

  Lopulta päädyin ottamaan kiskot hetkeksi pois, laittamaan sinne laudan pätkät alle (levyjen suuntaisesti) ja tarpeeksi pitkät niin, että ne ylettävät etuseinästä levyjen reunalle. Jokainen laudanpätkä siis noissa vanhoissa kiskojen kiinnitys reijissä kiinni. 2 per lauta. Ja kiskot sitten noihin lautoihin kiinni. Ja levyt takaisin tuttuun tapaansa.

  Sitten vain rautakaupasta hakemaan jotain listaa. Päädyin tuollaiseen valkoiseen peitelistaan. Punnitsin pitkään (ja edelleenkin) jätänkä valkoiseksi vai maalaanko / päällystänkö esim mustalla velour dc-fixillä, tällä hetkellä tosiaan saa olla valkoinen kunnes saan päätettyä kumpi olisi parempi.

  Listat päädyin laittamaan kahdessa palassa, koska en löytänyt nelimetrisiä peitelistoja (ja helpompi kuljettaa noita lyhyempiä). Listat on ruuvattu niiden lautojen päihin ruuvattuihin puupalikoihin kiinni. Olisi tuolle varmasti ollut joku fiksumpi / parempi kiinnitystapakin, mutta tosiaan halusin päästä poraamatta yhtään lisäreikää.

  Tuossa tämän hetkinen tilanne. Pitää noi ruuvinreijät vielä peittää sekä tuo sauma. Mutta jos päädyn laittamaan esim sitä mustaa velour dc-fixiä niin ne peittyvät sillä sitten, joten en niille tee mitään ennekuin päätän värin. Lisäksi pitäisi tuo viimeinen akustiikkalevy laittaa paikalleen, kunhan saan tilattua vielä yhden, tosin yhtä ei saa tilattua. Joten pitää tilata kaksi kpl, sahata toinen sopivan kokoiseksi ja sitten jää yksi ihan turhaksi :)

  [​IMG]
   
 7. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ja niinhän siinä kävi, että tuo valkoinen lista alkoi ärsyttää. Tuohan oli kauhean kiiltävää, joten tuossa valkoisen listan alalaidassa sitten välkkyi iloisesti kankaalta heijastuvat värit / kuva.

  Tilasin siis 5m rullan mustaa velour dc-fixiä ja päällystin tuon valkoisen listan sillä. Jo loppui heijastukset, ja vihdoinkin alkaa olemaan tuo katon tummennus sellainen mitä haluan.Toki koko katon tummennus olisi parempi, mutta ei mahdollista nyt, joten tuokin on tyhjää parempi.

  Muut pinnat alkaakin olla kunnossa. Kunhan vielä tilaamani isompi ja tummempi matto saapuu, niin lattiakin alkaa olla kunnossa :)
  [​IMG]
   
 8. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hienoa kun olet jakanut tämän projektin! Antaa hyvin ideoita leffahuoneen pimentämiseen.

  Edit: Aceman, olisiko sinulla laittaa kuvaa josta näkisi huonetta hieman paremmin? Kiinnostaisi miltä näyttää kun vain osa katosta on levytetty. Ja muistatko mistä ostit tuota Parocin levyä?
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2016