Pimennysverho kiskoilla

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Enoelmeri, 24.01.2010.

 1. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kiitoksia vinkeistä Aarno. Itselläni suurin vuoto tulee nykyisessä ratkaisussa yläpuolelta. Sivuista on 10 cm yli ja verhot tiellä, sen kestää, mutta ylhäältä vuotaa häijysti pahimmassa auringonpaisteessa.

  Otanpa Osio:n myös yhteyttä ja kysäisen, että mitenkäs homma hoituisi.

  edit: Osiokaihtimet oli nykyisin näköjään firman nimi.
   
 2. northrob

  northrob Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  21
 3. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tupstahan sen saisi itse askarreltu:

  Ylös l-profiili ja sivuille tsi-kiskot, kokonaishintaa ehkä 30-40e?

  Kiitoksia linkistä! Odottelen vielä kokonaisratkaisun hintaa muutamalta toimittajalta :)
   
 4. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Itselläni on olohuoneessa Thomanilta tilatusta mustasta Molton kangaasta ommellut verhot, jotka pimentävät huoneen melkeinpä täydellisesti.

  Tein pienen mittavirheen ja sen takia verhot jäävät noin sentin verran lattiasta, tämän toki voisi korjata laskemalla verhokiskoja hieman alemmaksi, mutta käytännössä tuo pieni noin sentin väli lattian ja verhojen välillä ei minua haittaa.

  Tuossa pikainen video jossa näkyy jotenkin, kuinka pimeäksi olohuone tulee.  Vastakkaisella "seinustalla" on myös samaa kangasta oleva verho, joka sulkee avoimen olohuoneen jossa ei siis ovea omaksi huoneekseen
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2016
  mailman tykkää tästä.
 5. i-kari

  i-kari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  320
  Saadut tykkäykset:
  102
  ^ Näppärää. Minkälainen moottorisysteemi noilla verhoilla on?
   
 6. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
 7. valhalla-77

  valhalla-77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2007
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hitto miten näppärät!!! Tollahan systeemillä sais sivuheijastuksetkin paremmin kuriin kun laittais molemminpuolin huonetta!
  Paljonko tuli kokonaiskustannukset noin verhoille.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Onko kenelläkään ideoita, miten valkoisen katon saisi tummaksi helposti?
   
 9. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tulihan niille hieman hintaa, mutta toisaalta kyllähän tässä harrastuksessa rahaa menee. Kiskoihin yhteensä noin 440e sisältäen postikulut.

  Moltonia tilasin 20 metriä Thomanilta jolloin niiden hinnaksi tuli 233,80 € Tilasin siis tuota http://www.thomann.de/fi/stairville_buehnenmolton_schwarz.htm 300g versiota, mutta tuo ei blokkaa täysin valoa ikkunan edestä, joten jouduin laittamaan 2 moltonit päällekkäin.

  Jos tilaisi suoraan tuota 500g versiota http://www.thomann.de/fi/stairville_acoustic_curtain_black_300_cm.htm se varmaankin blokkaisi valon täysin ihan yksikerroksisenakin.

  Ikkunaseinällä on siis molemmilla puolilla 3m pätkät moltonia, ja koska ne ovat kaksinkerroin niin yhteensä 12m moltonia ikkunaseinällä, väliverhossa on moltonia yksi iso 7m levää pätkä korkeutta verhoilla tosiaan 255cm

  Lisäksi kiikutin nuo kankaat paikalliseen ompelimoon joka otti niiden ompelusta ja leikkaamisesta n 150e. vein samalla myös tuollaista ikean laskosnauhaa http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80296955/ jolloin ei tarvinut maksaa ompelimolle heidän oman nauhan käytöstä.

  Hinnasta olisi varmaankin saanut nipistettyä jonkin verran pois jos olisi itse leikellyt kankaat valmiiksi, mutta esim tuollaisen 7m "leveän" ja 3m korkean kangaspalan leikkaaminen suoraan ei olisi ollut mukavaa, varsinkaan kun kotona ei olisi ollut edes tiloja avata tuota kangasta kokonaan auki mitenkään :D

  Verhot kiinnitin kiskoissa oleviin liukuihin tuollaisilla koukuilla, http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40212203/ jotka sujahtavat siis hienosti tuohon laskosnauhaan, ja kestävät hyvin nuo verhojen painon, koska tuo molton tosiaan suht painavaa materiaalia. Kiskojen tiedoissa luvattu, että kestää kuormaa 25 kiloa per kisko, yhdellä moottorilla.

  Eli yhteensä noin 850e tuli nuo maksamaan.

  Vielä tarkoituksena olisi ostaa yksi tuollainen kisko ja laittaa se takaseinälle, ja siihen myös 7m moltonia, tällöin saisi myös nykyään valkoisen takaseinän tummaksi kun leffan katselu alkaa, ja taas normaaliksi valkeaksi seinäksi kun katselu päättyy.

  Tähän olisi kiva kuulla itsekkin ideoita, se kun olisi sitten ainut valkoinen kohta joka pitäisi peittää omassakin "teatterissa"

  Olen miettinyt sellaista "hölmöä" ideaa, että kun minulla kerran menee jo nuo kaksi moottoroitua kiskoa vastakkaisilla puolilla, niin jos ripustaisin niiden väliin tumman kankaan (vaikka molttonia tai jotain ohuempaa mustaa kangasta) mahdollisimman kireäksi.

  Ne voisi kiinnittää suoraan noihin nykyisissä kiskoissa kulkeviin liukuihin, ja tällöin kun väliverho / ikkunaverho on auki, olisi tuo "kattokangas" myös tuolla valkokankaan yläpuolella kasassa, ja kun verhot menevät kiinni, levittyisi tuo katossa oleva kangas samalla automaattisesti. Tällöin normaalissa olohuonekäytössä katto ei olisi häiritsevän musta jne.

  Toki tässä voi tulla ongelmaksi miten tuon kankaan saa tarpeeksi kireäksi ilman, että se alkaa roikkumaan tms, mutta kokeilemallahan se selviäisi.

  Toki tuohon keskelle voisi laittaa tueksi vaikkapa tuollaisen verhovaijerin http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60075295/ joka olisi edullinen ja suht huomaamaton ja tukisi keskeltä hyvin.

  Edit: itseasiassa tuollainen ikean verhokisko http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00079362/ voisi olla parempi, niitä laittaisi vaikka kaksi kpl tuohon väliin, eli silloin verho olisi tuettu yhteensä neljästä kohtaa, (moottorikiskoista ja noista ylimääräisistä kiskoista keskemmältä) tällöin luulisi jo pysyvän ilman suurempia roikkumisia. hmm viikonloppuna pitääkin suunnistaa ikeaan hakemaan kiskot ja testava vaikka jollain halvalla ikean kankaalla miltä idea näyttää ja miten toimii, laitan lopputuloksesta sitten kuvaa / videota :)

  Näin myös selviäisi neljällä pienellä reijällä katossa, jotka helppo peittää kun hökötyksen aikaan purkaa pois :)

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2016
  valhalla-77 tykkää tästä.
 10. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Eipä onnistunut kankaiden avulla. Hyvin vaikea saada niin ettei roiku joka kohdasta pussimaisena. Tulipa mieleen testata parilla ikean verhotangolla ja niiden kiinnikkeillä (laitoin aiemmin porattuihin kangaskokeilun kiskoihin, joten ei tarvinut tehdä uusia reikiä, ja siitä se ajatus lähinnä lähtikin), sekä thomanista tilatulla halvalla "akustiikka vaahtolevyillä". En ole vielä varma pidänkö virityksen katossa vai otanko pois, mutta onneksi tuosta ei jää muuta kuin 6 kpl pieniä 4 millin reikiä jotka helppo piilottaa pienellä nokareella kittiä tms.

  Lisäksi mietin, että pitäisikö nuo maalata esim mustalla matta spraymaalilla täysin mustaksi, jolloin nuo mustat verhotangot jotka painavat levyt kattoa vasten eivät erottuisi läheskään niin selvästi kuin nyt.

  Lisäksi ei ole mitään hajua auttaako / vaikuttaako tuo mitenkään vähentämään kankaalle heijastuvan valon määrää, pitää illemmalla testata ja katsoa joku leffa :)

  [​IMG]
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Hienoa, että olet viitsinyt kuitenkin kokeilla tuota katon tummentamista. Se on varmasti kaikille se hankalin juttu ja ihan varmasti siitä saa selkeän edun, jos katon vain jollain tummalla ja matalla saa päällystettyä.
   
 12. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Katon tummennus versio 1.2 :D
  En ollut tuohon aiempaan tummennukseen tyytyväinen, niin värin kuin ulkonäönkään suhteen. Joten piti taas palata "suunnittelupyödän" ääreen.

  Miten saisi paremman tummennuksen ilman hirveitä jälkiä katossa, ja niin, ettei koko huoneen katto ole sysimusta? Päätin hyödyntää nuo version 1.0 jäljiltä jääneet kuusi pientä reikää ja laitoin kattoon ikean verhokiskoa. Ja koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin siispä:
  (seinän väri on myös tässä v 1.2 vaihtunut basalttin harmaaksi, niin etu kuin takaseinässäkin)

  [​IMG]

  Noihin kiskoihin olisi siis tarkoitus ripustaa jotain tummentavaa, joten eikun nettiä selaamaan. Pienen etsinnän jälkeen löysin thomannista akustiikkalevyjä (mustia tottakai) ja niille kätevät kiinnikkeet, jotka vain kierretään levyn taakse haluttuun kohtaan ja näkyvin jää vain varsi ja kätevä koukku. Tämän pituutta on suht helppo säädellä, joten siis voi hienosäätää etäisyyttä katosta. Kiinnikkeet näyttivät tuolta:

  [​IMG]

  Ja eikun mittanauha käteen ja kaikkiin levyihin kiinnikkeet samoille kohdin, tässä ei tarvittu mitään muita työkaluja kuin mittanauhaa, nuo kiinnikkeet menivät kevyesti kiertäen levyn sisään, ja ei kun ripustamaan. Lopputulos (*tällä hetkellä) näyttää tuolta: (kunhan loput levyt saapuvat päätän jätänkö nykyiselle korkeudelle vai nostanko lähemmäs kattoa)

  [​IMG]


  * UPS sähläsi jotain ja kaikki paketit eivät saapuneet samaan aikaan, joten loput levyt pitäisi tulla ilmeisesti ensi viikolla. Tuohon tulee siis vielä kolme levyä lisää, jolloin noista raoista päästään ja leveyttä on tarpeeksi peittämään nuo listat kokonaan.

  Materiaalina käytin siis:
  kiskot http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00079362/ ja tietenkin niille kattokiinnikkeet (tähän kävisi varmaankin hyvin myös se ikean verhovaijeri. Ja pääsisi myös 6 reijällä, mutta päädyin silti kiskoihin

  Akustiikkalevyt: https://www.thomann.de/fi/acousti_pro_spectrum_studio_tile_25l_black.htm Tuosta olisi ollut vielä tuota tuplasti paksumpaa mallia, mutta päädyin kuitenkin näihin ohuempiin.

  Kiinnikkeet: http://www.thomann.de/fi/acousti_pro_spectrum_cloud_ceiling_fixings.htm?ref=prod_rel_256858_0

  Loppujen lopuksi noita levyjä piti tilata 4 pakettia (tarvitsin 7 levyä) ja kiinnikkeitä 4 pakettia. Lisäksi 6kpl verhokiskoja (yhden pituus 140cm) ja 6kpl kattokiinnikkeitä. Hintaa tuli kiskoille ja kiinnikkeille yhteensä 60e + levyt ja niiden kiinnikkeet 406€ eli yhteensä n 466€

  Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen (vaikka ei olekkaan vielä täysin valmis, mutta voin jo kuvitella miltä lopputulos näyttää :)

  Toki tuo ei tummenna koko kattoa,mutta se ei niin haittaa. Mutta tummentaa tuo kuitenkin ratkaisevasti sen 1,15m matkalta (ja koska en laittanut noita aivan seinään kiinni (koska se "nurkka" on kuitenkin aina pimeä, kun se on kankaan takana eikä sinne heijastu valoa mistään) niin tuo kankaan edusta on 1.2m matkalta tummennettuna.

  Edit. Tuossa vielä pikainen huono räpsäisy pimeässä sohvalta istuen (väliverho kuitenkin auki) Toki nyt nuo raot näyttävät ikäviltä, mutta kunhan loput levyt saapuvat ja saan raot peittoon olein oikein tyytyväinen.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2016
 13. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  68
  Tuohan vaikuttaa fiksulta systeemiltä! Yleensä myydään vain akustisia levyjä, eikä vaivauduta suunnittelemaan kokonaisuutta.
  Miten nuo kattokoukut ja levykoukut saadaan niin, että levyt tulevat siististi reunat reunoja vasten?
  Tarkoitan mitoitusta, siis ensinhän on laitettava kattokoukut kattoon ja sitten nuo spiraalikoukut levyihin. Onnistuuko tuo siten, että kattokoukkuja pyöräyttämällä tehdään hienosäätö levykoukuille? Siis kattokoukkuja ei kiristetä heti täyteen tiukkuuteen. Samalla tavoin varmaankin levykoukuilla? Tuossa kuvassasi näkyy merkkiteippi levyssä kohdistusta varten.
  Tuo kiinnityshän on todella nerokas sinänsä!!
  Laittaisin kyllä mieluummin harmaita levyjä, nekin blokkaavat valoa hyvin. Hyvä, että on värivaihtoehtoja saatavilla, ymmärsin, että harmaita levyjä saa?
  Levyjen hinta on kyllä suolainen, melkein 50€/kpl ja sitten vielä rahti päälle!!
  Mitenkähän on tuo lasikuidun akustointiominaisuus verrattuna lasivillaan tai turvelevyyn?
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2016
 14. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Kattoonhan ei tuossa omassa toteutuksessani tullut mitään koukkuja. Se toki on yksi vaihtoehto, mutta kuten itsekkin totesit vaikeampi kohdistaa. Ja jos käyttäisi koukkuja tulisi reikiä paljon enemmän, 4 per levy, joten 7 levyllä 28 reikää, kun nyt samaan määrään riittää yhteens kuusi reikää (kiskojen päätyyn ja keskelle x2, koska kaksi kiskoa) Käytin tosiaan tuota ikean verhokiskoa, jossa on sopivasti ura myös yläpuolella, jonne tuo koukku sujahtaa nätisti, siis tuo koukku joka kierretään levyihin. joka kulmaan yksi, eli neljä per levy. Ja koska oletuksena tuo ikean kisko on suht suorassa katossa (ellei asentaja ole nauttinut liikaa asennusjuomaa :D ) Ja koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin :

  [​IMG]

  Tämä katon (tai siis tummennettavan alueen) leveyksiset kiskot, jotka ovat suorassa kiinnittety kattoon mahdollistavat sen, että levyt on helppo saada keskenään samoille kohdille. Riittää, että mittaa yhdelle levylle tarvittavat koukkujen paikat, eli kuinka monen sentin päähän toisesta päädystä eka koukku "rivi" tulee ja toisesta päästä sama homma. Sivusuunnassa niiden sijainnilla ei ole merkitystä, koska tuo kiskojen päällä oleva ura on jatkuva, joten se kyllä osuu sinne ja mahdollistaa levyjen liikuttamisen sivusuunnassa.

  Ja kun yhteen levyyn on saatu mitattua sopivat paikat koukuille, (esim itsellä lyhyemmästä päästä 24cm reunasta ja pidemmästä päästä 41cm päästä reunassa, tämä koska käytin vanhoja reikiä katossa, enkä siis laittanut kiskoja "keskelle", mutta levyt ovat tosiaan vankat joten pysyvät suorassa vaikka kiinnitys ei ole massakeskipisteessä) saadaan ne helposti "kopioitua" muihin levyihin käyttämällä samoja mittoja (edelleen oletuksena kisko kiinnitetty kattoon suoraan, joten mitathan eivät siis muutu mitenkään :) )

  [​IMG]

  Sitten levyt vain nostetaan kiskoille, niin, että koukut sujahtavat uraan, ja kunhan ne on sinne saatu voi levyä varovasti siirtää sivusuunnassa. Työnsin nuo levyt jo valmiiksi yhteen, odottamaan loppujen saapumista. Ja kunhan ne ovat katossa katson ovatko levyt tarpeeksi tasaisesti vai vaatiiko hienosäätöä tms. Ja halutessa tuohon olisi helppo tehdä eteen peitelista ihan vaikka jostain laudasta tms, ja sen voisi maalata mustaksi. tai jos käyttää jotain kevyttä materiaalia esim muovia niin sen saisi kiinnitettyä noihin levyihin yläpuolelta tietenkin, niin ei näy edestäpäin tuo katon ja levyjen raja. Tai esim kevyttä peitelistaa, esim samaa josta tein tuon verholistan joka näkyy myös kuvassa. Se on niin kevyttä, että pysyisi katossa parilla ruuvilla, tosin pituutensa takia, ehkä vaatisi kolme. No pitää katsoa kunhan kaikki levyt saapuvat, että häiritseekö tuo. Niin tai sitten voisi käyttää esim mustaa kangasta tms, mielikuvits rajana :)

  [​IMG]

  Toki fiksumpiakin tapoja kiinnittää varmasti on, mutta itse koitan käyttää kekseliäisyyttä niin, että kattoon tulee mahd vähän jälkiä, koska tosiaan vuokra-asunto.

  Tuolla Thomannilla tosiaan on ainakin sinistä, punaista, mustaa ja harmaata. Tuossa esim tuo harmaa http://www.thomann.de/fi/acousti_pro_spectrum_studio_tile_25l_grey.htm Hinnasta olen samaa mieltä, aika ikävä hinta, mutta toinen vaihtoehto olisi hankkia esim suomesta akustiikkalevyjä, mutta olen ymmärtänyt, että niitä pitää tilata kerralla sitten isompi paketti, monia kymmeniä neliöitä? Lisäksi autottomana tuo thomannin kotiinkuljetus, joka muuten on aivan ilmainen kunhan tilaus ylittää 199e (ups kuljettaa ovelle, ja tuotteet tuli saksasta 3 arkipäivässä) oli kätevämpi kuin vuokrata paku ja lähteä rautakauppaan, mutta tämän jokainen toki arvioi itse, onko sen arvoista jne, kunhan vain esille oman ratkaisuni :)

  Mietin jopa, että jos ostaisi kangasta ja rakentaisi itse puusta tms kehikot joihin pingottaisi kankaan, mutta päädyin siihen, että siitä tulisi enemmän säätöä lähteä hakemaan puutavaraa, rakentaa kehykset, ja lisäksi lopputuloksesta ei mitään hajua, niin mieluummin tilaan valmiit, ja säästän ainakin hermojani.

  Akustointiominaisuuksista ei itselläni ole hajua, kun hankin nuo lähinnä sitä tummennusta varten, eli akustointiominaisuuksilla ei itselleni ollut niin merkitystä (jos olisi olisin ottanut tuplasti paksummat levyt ) Tuossa valmistajan sivut, en tiedä löytyisikö sieltä mitään tietoa asiasta. http://www.eqacoustics.com/products-page/acoustic-treatment/spectrum/spectrum-studio-cloud-tile-25l
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2016
  nepa tykkää tästä.
 15. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  68
  Joo, sori, en tiennyt, että noita kiskoja käytit levyjen kannatukseen. Varmaan ihan hyvä systeemi, täytyy ajatuksella lukea, tiedä vaikka itse laittaisin. Olen kauan harkinnut kattolevytystä, mutta tuo akustointi on myös tärkeää, saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kuitenkin nuo Thomannin levyt varmasti blokkaavat tärykaikua, mikä pahiten betonikatossa kiusaa. Lasikuitu levyjen materiaalina tosin on paljon kevyempää, kuin mieraalivilla tai turvelevy. Nuo levynkannatinkoukut eivät kylläkään käy turvelevyyn, koska se on niin sitkeää, mineraalivillalevyihin ehkä käyvätkin.
  Hellapoliisi on vahvasti vastustanut kattolevytystä, siksi ei ole vielä tehty, olen tosin pähkäillyt juuri helppotekoista ratkaisuakin. Tuo kuva päittäin asennetuista levyistä kertookin, että hyvin saa puskuun levyjen asennuksen!
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2016
 16. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tuolta valmistajan sivuilta löytyi tuollaiset tiedot.

  Edit, ei näy kauhean selvästi tähän viestiin liitettynä nuo tiedot, mutta tuossa linkki sivustolle.
  http://www.eqacoustics.com/learn-more/acoustic-performance-data

  Omassa asennuksessa näyttäisi olevan 90mm air gap
  Ja tuollainen tieto löytyi myös:
  Fabric encapsulated 65KG/M3 absorber core providing high sound absorption

  Koodi:
  EQ Acoustics Spectrum Absorbers
  
  Absorption Coefficient / Frequency Band
  Panel Thickness  Mounting Method*  125Hz  250Hz  500Hz  1KHz  2KHz  4KHz  NRC  Absorber Class
  25mm  Flush mounted  0.07  0.31  0.76  1.02  1.09  1.10  0.80  C
  25mm  25mm air gap  0.11  0.42  1.01  1.12  1.09  1.08  0.90  C
  25mm  50mm air gap  0.18  0.55  1.13  1.10  1.05  1.02  0.95  B
  50mm  Flush mounted  0.32  0.90  1.15  1.10  1.09  1.10  1.05  A
  50mm  25mm air gap  0.35  1.04  1.21  1.15  1.10  0.98  1.15  A
  50mm  50mm air gap  0.41  1.02  1.15  1.10  1.03  1.00  1.11  A
  100mm  Flush mounted  0.89  1.11  1.20  1.27  1.27  1.25  1.17  A
  
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2016
 17. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Itse vedin kattoon rimat ja päälle Parafonin 30mm Bulleria, josta tuli aivan kelpo ratkaisu hoitamaan valkoisen katon heijasteet ja akustointikin meni siinä samalla. Jos tekee mieli vielä joskus hifistellä, niin myöhemmin voi vetää vielä kankaan päälle.

  S1530002.jpg
   
 18. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tuo onkin fiksun näköinen ratkaisu! Jos olisin laittanut koko katon mustaksi olisin ehdottomasti päätynyt tuollaisiin / vastaaviin levyihin, Mutta nyt kun niitä tuli vain se yksi rivi niin reunakäsittelemättömät levyt eivät oikein olisi sopineet. Tai olisi ne toki voinut itsekkin jotenkin käsitellä. Tuo olisi ollut edullistakin, näytti maksavan tuo 30mm noin 15e neliö, ja paketissä näytti olevan 10 neliötä about (13 levyä)
   
 19. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  En minäkään koko kattoa noilla päällystänyt, 2 x 120 cm riviä huoneen etuosaan. Itse ajattelin ensin vetää mustalla spraymaalilla sen näkyville jäävän reunan, mutta eipä tuo häiritse. Ja kyllä, se hinta oli suhteellisen passeli. Kun tämä on tällaista karua teollisuuskäyttöön tarkoitettua levyä, niin 26 levyä kustansi saman kuin 10 levyä waf-ystävällistä Royalia.

  Oikeaan seinään tarttis vielä viritellä joku musta verho noiden Royalien päälle, niin sitten tämä homma olisi ehkä taas vähäksi aikaa ns. paketissa.
   
 20. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Okei, tuo kuva hämäsi ja näytti, että koko katto olisi "levytetty". Verhoksi ehdotan moltonia, joko "tavallista" 300g/m2 tai sitten sitä raskaampaa "akustisempaa" 500g/m2. Itse olen ainakin ollut oikein tyytyväinen.

  http://www.thomann.de/fi/stairville_buehnenmolton_schwarz.htm