Pihistelyprojekti: 600 euron tykki + screen + teline + tarvikkeet (HD Ready)

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana johniemi, 22.03.2012.

 1. johniemi

  johniemi Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitkään olen ollut ostamassa tykkiä mutta homma on aina kaatunut siihen että en ole kerralla löytänyt taskun pohjalta n. 2000-3000 euroa mitä valmis FullHD 3D setup valmiskankaineen vaatisi. Menin sitten hetken mielijohteesta ostamaan käytetyn HD Ready tykin joka on sikäli hyvä vaihtoehto että minulla on tykille tulevaisuudessa myös työkäyttöä jos päivitän tykin uudempaan. Enkä muutenkaan ole ikinä oikein ollut teknologian kärjessä. Tähän asti on kelvannut 51" projektioTV jolle matsku on tullut SuperVHS-piuhalla :) Joten parannus on silti huima vaikka heijastaisin tuon kuvan seinään ja tykki olisi olkkarin pöydällä.

  Eli aloitetaan tämmöinen pihistelyprojekti jos tästä olisi jollekin apua. Päivitän tähän listaan kaikki tuotteet mistä olen ne löytänyt mahd. halvalla ja katsotaan lopuksi millaisen investoinnin n. 100-120" HDReady kuva vaatii. Toivoisin että saisin vinkkejä hankintapaikoista ja muistetaan että vaikkakin olen budjetilla liikenteessä niin ihan halvinta kiinasontaa en ole silti ostamassa. Eli sanotaanko näin että en osta halvinta... mutta ostan hinta-laatusuhteeltaan parhainta tavaraa :)

  Kertokaa mitä muuta tarvitsen. Äänentoisto löytyy jo (Sonyn joku 5.1 vahvistin + Wharferdale 10-sarjan setti), samoin BluRay-soitin (joku Harman Kardon).

  OSTOSLISTA:
  Optoma HD72i -hankittu- 278,50 euroa postikuluineen (alle 100h käytetty, löydetty tämän foorumin myyntipalstalta)
  10 metriä HDMI-piuhaa -?-
  Tykkiteline kattoon tai takaseinään -?-
  100-120" Screeni -?-

  KOKONAISKUSTANNUKSET: 278,50 (tavoite pysyä ihan vaan periaatteesta alle 600,- ... katsotaan onnistuuko)


  Eli:
  mistä 10m HDMI joka ei pätki?
  mistä halvin mahd. tykkiteline? Voisiko huokein ratkaisu olla rakentaa pieni hylly takaseinään vai olisiko jossasi huokeita kattoasennettavia putkimallisia telineitä?
  screeni menee varmaan itseväsäämiseksi? Ei haittaa kyllä yhtään. Toinen vaihtoehto maalata seinä mutta vuokra-asunnossa saattaisi aiheuttaa ongelmia tulevaisuudessa :)
   
 2. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  225
  Piuha verkkokauppa.comista, 10m high speed 23,90e. Toimii.

  Teline huuto.net/ebay joku halpis 30e tjsp. Jos hyllyn meinaat väsätä niin joudut pulttaamaan tuon tykin hyllyn alapuolelle nurinpäin.

  Halpoja rullakankaita liikkuu käytettynä satasen pintaan. Tee-se-itse malleja löytää välillä nimellistä korvausta vastaan kunhan noutaa itse.
   
 3. kkuula

  kkuula Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokemuksesta voin ehdottomasti suositella optoman hd600x uutena kotiintoimitettuna alta 500 eur saksasta, ja siihen maaluttu levy screeniksi. Piuhaksi halvin fujtech tai vastaava, jos pätkii tai muuten ei toimi niin takuusta uutta niin kauan kun saat ehjän. Noita jokunen piuha tullut vastaan ja eipä niissä silmämääräisesti ole mitään eroa missäänsuhteessa 17€ ja 47€ 15m piuhan suhteen, yhtäytukevia ja samanlai "kullattuja"

  Ylösalaisin se tykki on asennettava jos meinaa kankaan ylle sen asentaa. Huomioon otettava myös noitten halvempien tykkien linssinsirron puuten ja siitä tuleva asennuskohdan tarkkuusvatimus.
   
 4. minigrip

  minigrip Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni oli joskus erittäin edullisena vaihtoehtona tykki ruuvattuna kiinni ylhäältäpäin liimapuulevyyn, ja alhaaltapäin laipioon. Toimii matalilla huonekorkeuksilla mutta voi joutua kangasta passaamaan turhan ylös. Lisäksi voi joutua käyttämään keystonea, jolloin kuvanlaatu kärsii. Tuostakin voisi tietysti tehdä korkeussäädettävän mallin. Kaltevuuksiahan tuosta voi säädellä ruuveilla.

  Nyt saattaisin jo lähteä tekemään alumiiniprofiilista jos pitäisi halvalla tehdä. Missäköhän hintaluokissa ebayn halvimmat oikeasti ovat nykyään?
   
 5. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  225
  Huuto.netissä näyttävät olevan 20e halvimmat telineet (hakusanat: videotykin teline). Millaisiakohan rimpuloita lienevät?