Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

 1. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 792
  Saadut tykkäykset:
  162
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  484
  Viimeksi muokattu: 30.09.2022
  nepa tykkää tästä.
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Yep. Ärsyttävää.
  En ole kyllä jaksanut korjata vielä.

  Mutta muuten ainakin työläppärissä Win11 on ollut ihan toimiva alun epästabiilisuuden jälkeen.
  Jos pelikoneesta haluaa kaiken tehon irti, niin ilmeisesti Win10 pyörittää (tai ainakin pyöritti) pelejä muutaman prosentin nopeammin.
   
 4. Kusni

  Kusni Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  581
  Saadut tykkäykset:
  118
  Onko Vitaepro oikeesti paskaa? Tässä vaiheessa elämää 30 euroa kuukaudessa ei kaataisi taloutta, mut en tietenkään halua tukea huijareita.
   
 5. kimbyyri

  kimbyyri Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2013
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  13
  On!
   
  Kusni tykkää tästä.
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  En nyt sanoisi, että paskaa. Varmasti monella vanhemmalla ihmisellä on puutosta vaikka ja mistä. Mutta tuskin se mikään ihmeaine on, jolla elämä muuttuu ruusuilla tanssimiseksi. Monipuolinen ruokavalio ajaa varmasti saman asian.

  Ja varmasti on niitä ihmisiä, joille se on tuonut parannusta elämään. Mutta itse lähtisin miettimään muutoksia ruokatottumuksiin yms. ensin. Samanlaisia valmisteita löytyy varmasti halvemmallakin. Tuossa on kuitenkin se hyvä puoli, että tuote on tuttu ja tutkittu eikä itsessään mikään huijaus. Kallis toki. Jos kiinnostaa, niin kuten totesit, niin eihän tuo maailman suurin summa ole kokeilla.

  Ehkä tuossakin tuotteessa ikävänä puolena on tuo typerä markkinointi ennemminkin kuin itse tuote. Markkinoinnin perusteella jokaisesta vätyksestä tulee supermies. Tuotehan on ihan hyvä niille, joilla on puutetta vitamiineissa, hivenaineissa ja makkarissa.
   
  Kusni tykkää tästä.
 7. latexii

  latexii Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  514
  Mihin haluaisit Vitaepron tuovan muutosta ? Jos mietit että pienellä testosteronitasojen boostilla saisi vireytasoa nostettua niin kannattaa unohtaa ja sijoittaa tuo parin kk:n vitaepron satsin hinta tilaamalla puhti.fi : stä testotasojen mittauspaketin. Tällä voi mittauttaa tasot about jokaisessa kaupungin labrassa. Nuo nyt olisi hyvä mitata jos tuntuu että on alkanut askel painamaan. On niin älytön vaikutus kaikkeen miehen elimistössä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2022
  Kusni ja nepa tykkäävät tästä.
 8. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 398
  Saadut tykkäykset:
  32

  On paskaa, törkeästi ylihinnoiteltua valehtelemalla mainostettua, määräaikaisilla sopimuksilla naruttavaa ripulipaskaa.
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Tuollainen kommentti kaipaisi hieman perusteluja. Vitamiini- ja hivenainelisät eivät itsessään paskaa ole. On sitten ihan eri asia onko niistä mitään hyötyä. Varsinkaan sellaista, mitä ei voisi muuten saada. Pelkästään makkaraa ja olutta syöville niistä voi ollakin hyötyä, mutta monipuolisesti syöville tuskin.

  Markkinointi tuolla tuotteella on persiistä sekä hinta on kova. Nehän tuli jo todettua.
   
 10. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  571
  Saadut tykkäykset:
  214
  Oli miten oli, alkuperäisen kysyjän kannattaa mielummin lähteä tarpeesta tai tavoitteesta liikkeelle, kuin jostain yksittäisestä tuotteesta tai satunnaisesti valitusta rykelmästä lisäaineita joilla toivoo olevan jotain vaikutusta.
   
 11. Kusni

  Kusni Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  581
  Saadut tykkäykset:
  118
  Niin minä siis olen alkuperäinen kyselijä. Mainoksien esittelemä tuote, Vitaepro, vetoaa minunlaiseen, jolle on tullut kremppaa enemmän kuin ikä sallisi. Yksi nappi olisi tietenkin liian yksinkertainen ratkaisu.

  Kohdallani askeleita tulee päivässä 10-15 tuhatta, mieskuntoa en huomaa kaipaavani lisää, loka-toukokuussa vedän D-vitamiinia 50 mikrogrammaa ja vaimo valmistaa monipuolista, vaikka hieman kasvispainotteista ruokaa. Brenkkua voisin vähentää, en tupakoi. Mutta kyse on tosiaan monenlaisista krempoista ja kankeudesta, pääasiassa selän ja alaraajojen vaivoista, joita kevyt kuntosaliliikunta on enemmänkin pahentanut, ja joille ei ole löytynyt lääketieteellistä syytä. Oloa on helpottanut vain ja ainoastaan rauhallinen venyttely teeveetä katsellessa.
   
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 632
  Saadut tykkäykset:
  915
  Ylipainoa? Mietin, kun mainitsemasi elämäntavat ovat jo aika hyviä. Vaikea parantaa lisäämällä liikuntaa, joka on lähes kaikkiin vaivoihin parannuskeino, kun jo valmiiksi menee 15000 askelta.
  Ehkä jatkat tuolla hyväksi havaitulla venyttelyllä? Miten olisi ammattilaisen ohjelma? Itselläni vähän kankea alaselkä ja kerran kävin fyssarilla (duuni maksoi), joka teki oikein virallisen ohjelman. Opetti ensin liikkeet, sitten kuvasi minua omalla kännykälläni niitä tehdessä, että osaan himassakin tehdä liikkeet oikein. Itselläni jäi kyllä siihen, kun ei normaalia ikäjäykkyyttä enemmän vaivaa. En jaksanut tehdä niitä. Mutta sinulle, jolle mikään muu ei auta, niin miksi et kokeilisi?
  Edit. Ja vain omaa mutua.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2022
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  En mikään fyssari tai lääkäri ole, mutta voisiko noin isolla kävelymäärällä ja alaraajojen ja selän ongelmilla olla jotain yhteyttä?
  Missä kävelet noin paljon? Minkälaisia kenkiä käytät? yms? Kävelläkin voi väärin.

  Tuli vain mieleen, kun itsellä on yksi jumissa oleva hartialihas, joka kipeytyy kävelystä. Se on vaivannut jo vuosia ja alkuperäinen ongelma on lienee 20 vuoden toimistotyö ja hiiren käyttö. Monipuolinen liikunta, venyttely, hieronta ja fysioterapeuttikaan ei ole saanut sitä kuntoon. Välillä se voi olla viikkoja oireilematta, mutta sitten yksi viiden kilometrin kävely kipeyttää sen viikoksi. Juoksu, hiihto, pyöräily, judo yms. ei tee sitä kipeäksi, vaan ainoastaan kävely. Nykyään edes toimistotyö ei kipeytä sitä, kun käytössä on hyvä ergonominen hiiri.
  Niin tuosta mietin vain, että oireet voivat välillä johtua ihan eri asioista kuin ajattelisi ja tuollainen kävelymääräkin voi olla myös haitaksi.
  Ihan vain siis omaa mutua.
   
 14. Kusni

  Kusni Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  581
  Saadut tykkäykset:
  118
  Ihan mieluusti voisin luopua vajaasta kymmenestä kilosta, mutta painolla ei ole yhteyttä vaivaiseen oloon. Joskus 15 vuotta sitten huomasin, että kenkien jalkaan laittaminen alkoi olla haastavaa. Viimeiset 5 vuotta on pitkä kenkälusikka ollut välttämättömyys, jonka otan mukaan myös reissuun. Ei vain taivu, kädet saan vähän polvien alapuolelle. Aamut ovat pahimpia, kun toikkaroin jonkin aikaa kuin katkokävelevä alkkis.
  Koiran kanssa on käveltävä vähintään 5 kilsaa päivässä. Lisäksi usein kävelen työmatkat molempiin suuntiin (2 x 4 km), koska verrattuna joukkoliikenteeseen aikaa menee päivässä vain puolisen tuntia enemmän. Fillari on myös käytössä. Kävely/hyötyliikunta tuo laatuaikaa, mutta näin on, liika on liikaa. Jos kävelen päivässä yli normaalin, esim. lähemmäs 15 kilometriä, niin vaivat pahenevat. Sama toisin päin, jos kävelyt jäävät väliin, niin kroppa menee nopeasti huonommaksi. Kenkiin voisin toki satsata ihan kunnolla.

  Neurologiset syyt ja reuma on suljettu pois ja kun mitään ei löydy, niin sitten tulee ohjaus fyssarille. Tosi monenlaisia tutkimuksia on tehty ja olen käynyt kalliiksi sekä yhteiskunnalle että työterveyden kautta työnantajalle. Päälle päin vaikutan ihan hyvinvoivalta eikä duunista tule poissaoloja, mutta kotona huomaa tilanteen, kun en meinaa päästä lattialta ylös tai kun pukeutumisessa on vaikeutensa.
   
 15. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 388
  Saadut tykkäykset:
  212
  Sitä kutsutaan noilla oireilla ihan vaan vanhuudeksi. :D
  Jos kykenet oikeasti veivaamaan päivittäin jotain 5 kilsan lenkkejä, niin mitään oikeata ongelmaa tuskin on. Ei se Vitaepro tuohon ainakaan auta.
  Sanotaan vaikka että kaikki on hyvin.:)
   
 16. latexii

  latexii Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  514
  Itse olen PT:n roolissa aika paljon törmännyt näihin selän kankeuksiin. Tässä muutama mitä voisit koittaa ja mitä teetätän omille valmennattaville heti alku stepeillä. Ensimmäisenä ns. Thomas test. Alla video


  Eli tarvitset jonkun kovan pinnan (ei sänky... ei todellakaan toimi, eikä sohva) joka on suht korkealla. Heität siihen pitkäksesi siten että ristiselkä on kokoajan sitä kovaa pintaa vasten. Ja niin että puolet reidestä on ns. tyhjän päällä. Vedät toisen polven rintaasi vasten. Sitä ei ole tarkoitus vetää väkisin vaan siihen saakka mihin se luonnollisesti tulee ja pidät se siinä kädelläsi. Jalka joka jää vapaaksi nostat sen pystyyn ja lähdet hitaaaasti laskemaan alas... ja katsot mihin se asettuu. Sitä ei tule pakottaa yhtään mihinkään vaan katsot mihin se luonnollisesti laskeutuu.

  JOS takareiden ja sen kovan pinnan väliin jää tyhjää tilaa se kertoo että sinun lonkakoukistajat on kireät. Jos sinun jalka jää suoraksi eli jalkapohja osoittaa lattian sijasta etualaviistoon se kertoo että sinun etureitesi kiristää... (kuva saattaa auttaa hahmottamisessa) Jos nämä molemmat tai edes toinen kiristää on siinä jo vähintään osasyyllinen selkäongelmiin. Nuo vetää lonkkaa vika-asentoon (esim. anterior pelvic tilt) ja selkä kärsii.

  Toinen "yksinkertainen" juttu on pakaroiden aktivaation vähyys eli pakarat ikäänkuin nukkuu pitkin päivää.. Yksi syy pakaroiden “nukkumiseen” eli siihen, että ne eivät aktivoidu tarpeeksi voi olla runsas päivittäinen istuminen, joka jättää pakarat helposti heikoiksi ja laiskoiksi jolloin ne eivät myöskään aktivoidu kunnolla edes liikkuessa. Lonkankoukistajat voivat samasta syystä olla lantion etupuolella liian kireät, joka puolestaan vaikeuttaa pakaroiden toimivuutta.

  Pakaroiden voimaa voi rakentaa ja myöhemmin ylläpitää kotona tehtävillä liikkeillä. Tähän ei tarvitse kuin jumppamaton. Jalkaprässit tai kyykyt ei nyt riitä, sillä niissä pakarat eivät aktivoidu koko liikeradalla, jota tässä tapauksessa tarvitaan.

  Eli jos ja kun kävelet niin tekeekö pakarat oikeasti sitä työtä ? Seuraavalla kävelylenkillä laita kädet persiille ja tunnustele.. eli jännittyykö ne kunnolla ? Jos pakara ei aktivoidu kunnolla niin takareidet kuormittuvat tehdessään ekstrasti töitä kompensoidessaan pakaran toimimattomuutta ja jo tässä tilanteessa alaselkä joutuu normaalia kovempaan kuormitukseen.  Tämä pakaroiden nukkuminen tekee takareisistä yliaktiivisia ja ne voivat tuntua aroilta ja siltä kuin niitä pitäisi venyttää koko ajan. Takareidet ovat tässä tapauksessa sijaiskärsijä ja juurisyy niiden ongelmiin on nimenomaan se pakaroiden toimimattomuus. Kuten itsekin sanoit että jos liikaa kävelet niin kipuja tulee joka vois viitata että kuormitat vääriä lihaksia.. Jos kävelet liian vähän ei lihaksesi herää tai aktivoidu sitä vähääkään.

  Eli jos tuon Thomas testin mukaan sinulla on kireyttä etureisissä ja lonkankoukistajissa niin

  1. Aloita venyttely ETUREISISTÄ ja LONKANKOUKISTAJISTA (älä takareisistä)

  Monilla tuntuu jumia ja kireyttä takareisissä. Pelkkien takareisien venyttely ei kuitenkaan auta. Usein etureidet ja lonkankoukistajat ovat lyhentyneessä tilanteessa kääntäen lantiota eteenpäin (anterior pelvic tilt) , eikä takareisillä ole enää yksinkertaisesti tilaa venyä yhtään pidemmäksi.

  2. Tee kotona lantionnostoja joka päivä esim. 3 sarjaa jossa kussakin 10-15 toistoa. Pidät lantiota yläasennossa pakaroita tiukasti yhteen puristaen 5 sekunnin ajan joka toistolla. (video)

  Väitän että noilla ei se selkäsi ainakaan huonompaan suuntaan mene. Voi olla että kipuja ei noiden harjoitteiden myötä ole ollenkaan kuukauden päästä jos noita oikeasti viitsit tehdä. Tuo kuitenkin vaatii jatkuvaa tekemistä ja eikä homman lopettamista kun kipuja ei ole... ne palaa kyllä äkkiä takaisin.

  Jos huomaat että pakarat ei jännity kävellessä juuri ollenkaan tai vaan vähän niin tuo kannattaa ottaa fyssarin kanssa puheenaiheeksi miten sitä vois parantaa ihan päivittäisessä liikkumisessa, siitä vois olla iso apu noiden harjoitteiden lisäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2022
  kmruuska, Kusni ja Hippo tykkäävät tästä.
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Mitäs, jos ottaisit tavaksi venytellä selkää ja jalkoja aamuisin noin 10 min?
  Samoin iltaisin hieman enemmän venyttelyä kuin vain kevyttä. Venyttelyssäkin on omat niksinsä, jotta siitä saa kaiken hyödyn. Eikä tehokasta ja pidempikestoista venyttelyä edes joka ilta tarvitse tehdä, vaan muutama kerta viikkoon toimii jo hyvin. Tuohon olisi varmastikin hyvä saada kunnon ohjeet. Joko fysioterapeutilta tai sitten itse juutuubista videoita katsomalla ja venyttelyjä opettelemalla. Itse seuraan somessa muutamaa joogakaveria. Ihan vain siksi, että heiltä saa hyviä vinkkejä ja ideoita venyttelyyn. Sovellan niitä itse sitten omassa venyttelyrutiinissani. Mutta, jos venyttely ei kauhean tuttua hommaa ole, niin on parempi siinäkin saada muualta apuja tai aloittaa helpoista perusliikkeistä. Venyttelykin on mahdollista tehdä väärin.

  Tutkimukset ovat osoittaneet, että vanhemmiten kuitenkin lihaskunnosta on enemmän hyötyä kuin venyttelystä. Mutta jotenkin tuntuu ainakin itsestäni hölmöltä se, että keskittyisi vain lihaskuntoon ja unohtaisi venyttelyn. Tuo Latexiin yläpuolella oleva ohje pakaroiden tehostamisesta kuulostaa järkevältä ja on varmasti juuri sellaista lihaskunnon tehostamista, jota vanhemmiten tarvitsee.

  Tuossa on myös ihan hyvää settiä lonkankoukistajista. Teimme urheiluseurassa tuota samaa testiä ja melko monella urheilijallakin on lonkankoukistajien kireyttä yllättävän paljon.
   
 18. latexii

  latexii Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  514
  Toki olen myös törmännyt henkilöihin joilla on olleet lihakset niiiin jumissa että se aktivaatio on todella vaikea saada aikaiseksi. Esim alaselkä vammaisten kannattaisi ensin käydä hierotuttamassa etureidet ja pakarat auki ennen harjoitteita tai venyttelyitä.

  Jos pakaralihas on oikeasti todella kireä & juntturassa ja lähdetään tekemää venytyksiä niin se pakara ei veny, mutta alaselkä joutuu venymään senkin edestä (esim. eteen / alas taivutus, joka on mielestäni kyllä paska liike) ja taas mennään perse edellä puuhun.
   
 19. sammy73

  sammy73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tuosta tuli mieleen Dana Whiten hehkuttama juttu kun ei saanut kenkiä kunnolla jalkaan eli mm. keto ruokavalio ja pätkäpaasto, sitäkin voi kokeilla kun tuskin haittaa ainakaan on.
   
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 632
  Saadut tykkäykset:
  915
  Keto ja muut konstit näyttävät heikosti toimivilta. Koskas tämä tulikaan? Olisiko vuosikymmen sitten? Sellaista tusinaa keski-ikäistä miestä olen seurannut vierestä duunissa, jotka kovasti tämän nimeen hehkuttivat ja sitä noudattivat. Yksikään ei laihtunut pysyvästi. Näin silmämääräisesti sanoisin kaikkien lihoneen 5-10kg tuossa 10 vuodessa. Toki kukaan heistä ei varmasti noudata tuota enää ja on ne hehkutuksetkin jääneet unholaan. Ihmisen on vaikeata pysyä tuollaisessa ihme ohjelmassa pitkään. Etenkin, kun syy ylipainoon ovat juuri ne aineet, joita tuossa dieetissä pitäisi vältellä.
  Itselläni paino on pysynyt samana, kun huolehdin liikunnasta päivittäin.