Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

 1. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 854
  Saadut tykkäykset:
  268
  Oma aineenvaihdunta on aivan helvetillisen kova, neljästi joutuu kääntää tyyliin tyynyn yön aikana näillä keleillä vaikka ilmalämpöpumppu hönkii päälle.. Näilläkin keleillä tulee se 5x vkossa käytyä salilla ja 2 x joka pvä lenkillä... Mutta juu, Triple Dryn Active antipersp. on itselläni toiminut kivasti saa esim. sokkareilta ja apteekeista.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 241
  Saadut tykkäykset:
  112
  Nivean Sensitive Protect -antiperspirant roll-on oli minun valintani. Tuoksu on kivan raikas, joskin himpun verran liian voimakas, eikä se sodi liiaksi käyttämäni Paco Rabannen EDT:n kanssa (jota tosin en käytä kuin tiettyinä päivinä viikosta). Toistaiseksi ko. deodorantti ei ole pettänyt, vaikka näillä helteillä on tullut juostua ja treenattua.

  Itsekin olen ns. manscapingia harrastanut 2000-luvun alusta saakka. En tosin ole varma, miten tämä on auttanut juuri kainaloiden hikoontumisen kohdalla, mutta sanotaanko näin, että tehottomammakin antiperspirantin kanssa niitä kertoja, kun kainalot ovat haisseet hielle (= luotansa työntävälle) mahtuu vuosikymmenen sisään alle viisi. Halusin siis kuitenkin uudistaa deorutiinejani, kun tuossa taannoin pompin tanssilattialla pari tuntia putkeen ja yhtäkkiä nenään leijui pistävä oman kainalon hien tuoksu.

  Katselin itsekin deodoranttikiviä sekä esim. Saksan Amazonin valikoimaa, jossa oli pienempien brändien ihmedeoja (poistaa täysin hien erityksen kainaloista, tarvitsee käyttää kuurimaisesti ja vain muutaman kerran viikossa, suihkussa käyminen välissä ei haittaa), joiden arvostelutkin vakuuttivat. Ennen tilausta tulin kuitenkin lukeneeksi alumiinista, jota epäilemättä käytetään suuremmissa määrin ko. tuotteissa, mikä selittää "ihmetehon". Vaikka kaiken lukemani perusteella alumiinia ei tarvitse säikähtää (suurin osa tämänkin maan ihmisistä sitä päivittäin kainaloonsa laittaa), niin haluan kuitenkin välttää niitä tuotteita, joissa sitä on mahdollisesti käytetty enemmän. Olenkin nyt tehnyt niin, että kuumina kesäpäivinä sekä päivinä, jolloin tulen hikoilemaan enemmän, käytän aluminiini-Niveaa (joka toinen päivä) ja noin muuten netistä tilaamaani alumiinitonta Natio-merkkistä roll-on -antiperspiranttia.

  Aktiivinen elämäntyylini edellyttää usein myös sitä, että vaikka parempi olisi painia kahden tuotteen kanssa, niin ajan ja stressin säästämiseksi koitan pärjätä yhdellä. Näin ollen kaiken muun ihonhoitoon ja hygieniaan liittyvien rutiinien takia en haluaisi lähteä siihen, että ensin käyttäisin jotain "pohjadeoa" hienpoistoon ja siihen päälle sivelisin esim. Paco Rabannen deoa (jos nyt ajatellaan yhteensopivuutta EDT:n kanssa).
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 534
  Saadut tykkäykset:
  367
  Done
  Enpä ole koskaan tuollaisesta kivestä kuullutkaan.
  Eipä itsellä sinänsä mitään ongelmaa kainaloiden kanssa ole. Tai hikoilun muutenkaan. Lähinnä nämä 30 asteen helteet saavat välillä hien päälle, kun ei toimistolla ole ilmastointia eikä läpivetoakaan saa. Ja sen lisäksi myös tällä kelillä pitää käydä salilla ja/tai rullahiihtämässä päivittäin, joten sitä kautta hikoilua ja suihkun tarvetta toki tulee. Ja itse mieluummin käyn pikaisessa viileässä suihkussa, jolla saa kuitenkin koko kropan huuhdeltua hiestä kuin, että yritän hikeä peittää hajuilla.

  Emporio Armanin White oli aikoinaan ylivoimaisesti paras tuoksu, vaan sen valmistaminen jostain syystä lopetettiin noin 10 vuotta sitten. Sen jälkeen ei ole dödöjä kummempia hajuja tullut käytettyä. Joskus viihteelle saatan jotain ylimääräistä hajua laittaa, mitä kaapista löytyykään lahjoina saatuina.
   
 4. Kusni

  Kusni Active Member

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vanhemmat tilasivat sukulaistytölle Gigantista liian isot ja painavat kuulokkeet. Käskin palauttaa lähimpään (turkulaiseen) myymälään kunhan ovat noutaneet luurit pakettiautomaatista. Nyt isä friikkaa etteivät osaa palauttaa eivätkä toki aio kysyä myyjiltä apua. Miten väännän rautalangasta palautusohjeen? Hoitaako Gigsuissa noutopiste palautukset vai pitäisikö kävellä osastoille vai kassalle?
   
 5. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 818
  Saadut tykkäykset:
  68
  Eikös Giganteissa oli ihan erillinen asiakaspalvelutiski? Sinne vaan paketin ja kuitin kanssa.
   
 6. lepreconn

  lepreconn Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 372
  Saadut tykkäykset:
  37
  Varasin matkan Ebookersista, lennot ja hotellin. Miten ketussa tuolta saa matkustusasiakirjat? Nyt on vaan jotain varausnumeroja, tuleeko niitä sähköpostiin erikseen. Finnairilta olis neljä eri lentoa ja hotelli päälle.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 241
  Saadut tykkäykset:
  112
  Onko kenellekään kokemuksia ns. factory refurbished -laitteista, etenkin sellaisista, jotka tulevan näkyvään käyttöön (eli että esim. naarmuilla ja esteettisillä virheillä on väliä)? Millaisessa kunnossa keskimäärin ovat? Tuli tarve ostaa BT-kaiutin ja huomasin, että JBL:tä löytyy ihan suomalaisetkin sivut, josta voi ostaa tehdaskunnostettuja kaiuttimia, joita luonnehditaan seuraavanlaisesti:
  Esim. etsimääni Flip 4 -mallia saisi tehdaskunnostettuna hintaan 74.95 EUR (vrt. uusi JBL:n sivuilta 139 EUR ja kaupoista 99 EUR). Jokin noin roimassa alennuksessa kuitenkin huutaa, ettei sieltä välttämättä tule sellaista laitetta, jonka ainoa ero uuteen on se, että paketti on kertaalleen avattu ja laitetta pidetty kädessä. Tuollahan on toki ilmainen toimitus ja palautus mutta sen verran kiireellä tarvin kaiuttimen, ettei jaksaisi tilata vain palauttaakseen, jos kaiuttimen pinta on vähän turhankin paljon elää nähnyt.
   
 8. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  176
  Osaako joku teistä kertoa että tarvitaanko Teosto-lupa, jos työpaikan toimistolla soi radio? Koitin Teoston sivuilta tutkailla asiaa niin siellä ei suoraan mainittu toimistotiloista mitään, taikka kyllähän sekin varmaan on "julkista"?

  Musiikintekijöiden ja musiikkikustantajien ja äänitemusiikin osalta myös musiikin esittäjien lupa musiikin käyttöön tarvitaan kuitenkin aina, kun musiikkia esitetään julkisesti. Musiikin julkista esittämistä on esimerkiksi musiikin soittaminen diskossa, tansseissa, keikoilla, konsertissa, festivaaleilla, näytöksissä, teatteri-esityksissä, messuilla, yrityksen pikkujouluissa tai asiakastilaisuuksissa. Musiikinkäyttölupa tarvitaan, vaikka tapahtumaan ei ole pääsymaksua.

  Kun musiikkia esitetään läheisen perhe- ja ystäväpiirin tilaisuuksissa kuten häissä, syntymäpäivä- tai valmistujaisjuhlissa, ristiäisissä tai hautajaisissa, musiikin käyttöön ei tarvita lupaa eikä sen käytöstä tarvitse maksaa korvauksia.
   
 9. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 882
  Saadut tykkäykset:
  149
 10. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 230
  Saadut tykkäykset:
  119
  Mikäli vain toimipaikan oma rajattu henkilöstö on yleisönä, ei ylimääräisiä lupia tarvittane.
  Mutta heti kun jollakin yritykseen sidoksissa olemattomalla henkilöllä on mahdollisuus kuunnella, asia muuttunee.
  Tekijänoikeusmafia on kieroa porukkaa.
  Jopa puhelinkeskuksen jonotusmusiikkina on syytä käyttää geneerisiä pimpeli pom -ääniä...

  En oikeasti tiedä näistä mitään.

  T: Vesku
   
 11. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  176
  Sain tietoon että jos toimipaikan henkilöstö ylittää 25 niin sitten tarvitsee luvan.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 534
  Saadut tykkäykset:
  367
  Mistä ihmeestä Suomeen voisi tilata Kindle Oasiksen?

  Amazon.com myy international-versiota ja sanoo toimittavan sitä Suomeen, mutta kun yrittää tilata, niin Amazon ilmoittaa, että laite pitää tilata Suomeen Amazon.co.uk:sta ja siellä ei ole myynnissä Kindle Oasiksen international-versiota.

  Ebayssä näyttäisi olevan, mutta mieluummin tilaisin suoraan Amazonilta.

  Suomessa laitetta myy yksi liike, mutta huonointa versiota, jossa on vielä mainokset mukana (eli oikeasti US-versio) ja hemmetin kallilla hinnalla kaikenlisäksi.
   
 13. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  27
  Onnistuisko Saksan Amazonista?
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 241
  Saadut tykkäykset:
  112
  Ei onnistuisi.
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 534
  Saadut tykkäykset:
  367
  Ei.
  Tosin taidan jättää Kindlen ostamisen väliin.
  Syy Kindlelle oli, että halusin saada alan (softan teko) kirjallisuutta kätevämmässä muodossa kuin kirjoina, mutta näköjään Kindle ei ole hyvä valinta kuin fiktiolle. Porukka netissä suosittelee värinäytöllisiä ja nopeamman selauksen mahdollistavia laitteita kuten iPadeja taikka ihan perinteisiä kirjoja. Ja taidan jäädä noihin kirjoihin. Tahtoo vain hyllyt täyttyä niistä.
   
 16. Maky

  Maky Member

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  12
  Muistikuvani mukaan Italian amazonista saattaisi onnistua. Olen lukijalaitetta katsellut ja foorumeita lukenut ja jostain jäi tuo mieleen.
   
 17. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  226
  Mistähän syystä en saa vastata ”LG OLED-televisiot” -ketjuun? Kirjautuneena käyttäjänä foorumi ilmoittaa ”You do not have sufficient privileges to reply here”.

  Toinen kysymys on sitten että missä ja millä metodilla tällaisista ylläpitoa koskevista ongelmista pitäisi ilmoittaa?
   
 18. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  176
  :D:D Toihan on jo aikas saavutus! Toivottavasti kyse on teknisestä virheestä....
   
 19. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  226
  No nyt saan kirjoittaa LG-töllöistä. Kiitos vaan moderaattori latexiille tästä luottamuksesta. Vielä kun saisin tietoa että mikä kirjoitukseni ko. ketjussa oli asiaton?

  Maahanmuuttokritiikkiketju on edelleen myös suljettu samalla viestillä joten jälki on aika selvä.
   
 20. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  226
  Kyse lienee ollut latexiin näppäilyvirheestä tai sitten vaan ajatellut ihan vaan vittuillakseen sulkea senkin ketjun.