Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

 1. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Onko olemassa sellaista ohjelmaa, jossa hiirellä rajattuaan kuvan tietyn osan, ohjelma sitten automaattisesti tallentaisi sen kohdan (siten ettei itse tarvitse lisätä mitään tiedostonimeäkään) kuvatiedostona haluttuun kansioon?

  Nyt esim pdf:ssä pystyy kopsaamaan kuvamuotoista tekstiä, mutta sen jälkeen se pitää liittää Paintiin ja tallentää nimellä jne. Helvetinmoinen vaiva verrattuna ihanneratkaisuun.

  Toki muitakin ehdotuksia voi antaa. Pääasia, että homma sujuu enintään neljäsosalla siitä ajasta mikä menisi Paintin kanssa säätäessä.
   
 2. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Eipä tule mitään entuudestaan mieleen, mutta jollain tämmöisellä http://www.chami.com/html-kit/services/is/ voisi kokeilla jos rajaus ei kovin tarkkaa puuhaa ole eikä laatuvaatimukset ole korkealla.
   
 3. Zarniwoop

  Zarniwoop Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  3
  Wintoosan leikkaustyökalu (Käynnistä > Apuohjelmat > Leikkaustyökalu) on aika lähellä haluamaasi. Tiedostonimen joudut toki antamaan, jos teet samaan hakemistoon useamman tallennuksen.
   
 4. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kiitos, tuo on käytettävyydeltään juuri sellainen mistä haaveilin, mutta nimeäminen vie aikaa ja hermoja. Parin testin perusteella vie n. 40 % vähemmän aikaa kuin Paintilla ja on lisäksi paljon vähemmän sähellystä vaativaa, mutta mielellään tuostakin parantaisi.

  Kun tuolla leikkaustyökalulla rajaa ja sen jälkeen kokeilee pastea Paintissa, niin Paintiin tulee täsmälleen sama eli tiedosto on leikepöydällä. Onko sellaista ohjelmaa, joka tallentaa kaiken leikepöydälle tulevan? Se ratkaisi ongelman näppärästi.

  Nyt tuon puutteessa valitsin halutun kohdan Leikkaustyökalulla ja Ctrl+V:llä heitin sen Microsoft Clip Organizeriin (nopeampaa ja vähemmän ärsyttävää kuin tiedoston nimeäminen leikkaustyökalussa). Session lopuksi sitten Clip Organizerissa "Valitse kaikki" ja tiedostojen kopiointi haluttuun kansioon. Sitten nuo wmf-muodossa olevat tiedostot lopuksi converterilla jpg:ksi. Tässä on toki ehkä vaarana että ne menee ajallisesti sekaisin tuossa konversiossa.
   
 5. Zarniwoop

  Zarniwoop Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  3
  Googlella näyttää löytyvän jotain. "Clipboard Manager" -haku näyttää myös tuottavan tulosta...
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Gyazo on tarkoitettu lähinnä nettijakamiseen, eli kaikki kuvat tallentuvat automaattisesti pilveen palvelimelle ja omalle käyttäjätilille, mistä niitä voi jakaa www-linkin tai html-tagin kopioimalla mihin tahansa nettimediaan tai vaikkapa pikaviestimiin. Tuolta palvelun sivulta omasta profiilista näkee yhdestä kohdasta kaikki omat kuvat galleriana, eli sikäli tuo soveltuisi myös henkilökohtaiseen tallennukseen. Pääpaino on kuitenkin selvästi jakamisessa, joten ei tämäkään täysin optimaalinen ole Tilt-typen tapaukseen. Tuossa vielä ohjelman esittelyvideo, missä se 'My images' gallerianäkymä on tuolla lopussa vilaukselta 3:20 tienoilla.
   
 7. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mihin perustuu kirkkojen oikeus soittaa kellojaan, kun muuten pääsääntöisesti kaikenlainen tahallinen meluaminen on kiellettyä? Saanko itse hankkia kirkonkellon ja soitella sitä milloin huvittaa, koska se "kuuluu uskontooni" ?
   
 8. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 542
  Saadut tykkäykset:
  262
  Perustuu uskonnonvapauteen ja siihen että kansalaisia pitää aina välillä muistuttaa siitä kuka on kaikkien ylipomo.

  No tottahan toki, ripustat vaan sen 500kg painavan pronssikellon olohuoneesi kattoon ja ala soittamaan. :thumbsup:
   
 9. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tätä on tullut käytettyä. Ilmainen on ollut itselläni riittävä.
  http://www.gadwin.com/printscreen/

  Asetuksista laitat sen tallentamaan kuvan vain automaattisesti ja haluamasi muodon kuvalle ja tietysti printscreen toiminto Rect Areaksi.
  Tuon jälkeen Printscr nappi (tai minkä haluatkin) -> hiirellä vasen nappi pohjassa alueen rajaus -> Kun alue valittu, klikkaat oikeaa hiiren nappia -> Valmis
  Kuva on leikepöydällä ja valitsemassasi hakemistossa tiedostona.

  edit: Ne vähät asetukset käyt vain läpi. Previewit pois käytöstä jne, widgetti pois näkyvistä yms turhuudet piiloon.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2014
 10. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kiitos, tuo on täydellinen tarpeisiini.

  Projekti Leikepöydän kautta olikin mennyt jäihin, kun luin arvosteluja eri ohjelmista ja latasin parhaalta vaikuttavan Ditton, mutta heti asennuksen jälkeen pamahti palomuurilta ja AVG:ltä viesti. Latasin ohjelman kuitenkin varmasti turvallisesta paikasta eli vähän ihmetytti AVG:n valitus.
   
 11. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tinkiminen täysin kuollut ja moukkamainen tapa pääkaupunkiseudulla? Ostin tänään 150€:n arvoisen urheiluvälineen ja kysäisin sitten siinä, että onko tälle jonkinlaista uuden vuoden alehintaa. Myyjä oikein hiljeni ja ihmetteli hetken, ennen kuin sanoi, ettei tuotteelle ole mitään tarjoushintaa. Kyseessä kuitenkin suuri retkeilyliike, missä tarjouksia omasta takaa ja myyjänäkin kokeneen näköinen vanhempi herrasmies. Kehä III:n pohjoispuolella kun ostaa jotain, niin yleensä hinta "pyöristyy" aina. Melko usein jopa myyjän aloitteesta "lasketaanpas näille joku pakettihinta". Yleensä ~10%, mutta joskus yllättäen lähtee useammankin kymmenen prosentin siivu pois.

  En ole mikään tinkijä ja kaupan vääntäjä, en varsinkaan mikään turkkilaistyylinen "teet esiin ja sovitaan hintaa seuraava tunti", mutta lopullinen hinta tulee aina varmistettua. Hinnathan ovat toki kauppiaan laittamia "tällä tätä myydään" hintoja, mutta kyllä asiakkaalle tulee parempi mieli, kun ainakin luulee olleensa oveja kun on saanut muutaman euron hintaa alaspäin. Toki on liikkeitä, missä tuo tinkimisen puuttuminen ei ihmetytä yhtään, mutta jotenkin pääkaupunkiseudulla tämä on erityisen nihkeää.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Itse aina hieman tingin rautakaupoissa. Jos hiemankin enemmän ostan, niin sanon myyjälle, että pyöristäppä kivaan tasasummaan. Joskus saa jonkun kympin hinnasta pois. Ei kai siitä mitään haittaa ole, vaikka alehintaa kysyisikin.

  Osaisiko kukaan muuten kertoa, mistä saisi hankittua lukollisia kaksiovisia (vaate)kaappeja? Pitäisi ase saada parempaan talteen ja sen lisäksi olisi hyvä saada tärkeät paperit säilöön. Eikä haittaisi, jos tilaa jäisi vielä muullekin tavaralle. Metalliset lukolliset kaapit näyttävät pääsääntöisesti olevan yrityskäyttöön ja järjettömän kalliita+alv. Normaalit vaatekaapit taas ovat lastulevyä, josta mikä tahansa lukko lähtee vetämällä irti.
   
 13. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 545
  Saadut tykkäykset:
  479
  Rautakauppa on se yksi ala vielä, jossa hinnoissa on holtittomasti ilmaa. Koko toiminta pyörii sen ympärillä, että isompaa prokkista tekevälle asiakkaalle voidaan myydä "tarjouspyynnön perusteella" tavaraa prosenteissa isommallakin alella. Ja sitten jos joku hakee hyllyhinnalla jonkun maalipurkin, niin siitä saadaan raastettua isompi kate.

  MotoNet suututti useammankin vanhan toimijan nimenomaan sillä, että hinnat on monesti edullisemmat suoraan hyllyn kulmassa. Tinkivaraa siellä sitten ei ole.
   
 14. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Miten saan tuon mun blog-entryn pois tuosta nimimerkin alta?

  No sainkin sen poistettua nyt. Viimeksi ei onnistunut jostain syystä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2015
 15. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Miksi ei ihan vain asekaappi? (Hinnat 100e ylöspäin koosta riippuen)
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Asekaappi olisi muuten paras ratkaisu, mutta haluaisin tuollaisen isomman kaksiovisen, johon voisi reissun ajaksi laittaa muutakin arvokasta talteen. Hinnat sellaisissa asekaapeissa ovat liian suuret.
   
 17. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 962
  Saadut tykkäykset:
  293
  Kuule, tarvittava rauta ja sen käsittely viranomaisvaatimukset ja standardit täyttäväksi kaapiksi valitettavasti tuppaa maksamaan..

  T: Vesku
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  No siis. Eihän viranomaisilla ole mitään isompia vaatimuksia aseiden säilytykseen, ellei sitten aseita ole useita. Lukollinen kaappi riittää. Kyseessä on vain puoliautomaattinen .22 pistooli. Se on ollut lukitussa laatikossa, lukitussa kaapissa ja vielä liipaisinlukolla varustettuna, mikä täyttää viranomaisten vaatimukset enemmän kuin täysin.

  Kaappi, mitä itse haen olisi mielellään kaksi ovisen vaatekaapin kokoinen, johon olisi mahdollista saada lukko, jota ei saa helposti rikki. Metallinen kaappi olisi paras, mutta ne ovat melkoisen kalliita. Pistooli olisi edelleenkin kaapissa vielä tuossa lukollisessa laatikossa ja liipaisinlukolla varustettuna. Eli edelleenkin viranomaisen vaatimukset täyttyvät.

  Vähän näyttää siltä, että mitään edullista vaihtoehtoa ei ole olemassa, jos ei puista kaappia halua.
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Onko 2.35:1 -kuva aina pystysuunnassa samassa kohdassa 16:9 -kuvan sisällä bluray-levyillä?
  Tarkoitus olisi rakentaa 16:9-screenin ylä- ja alaosaan tummat paneelit, jotka voi laittaa paikoilleen 2.35:1 -kuvasuhteen elokuvillla.
  Mutta, jos 2.35:1 -kuvan paikka vaihtelee levystä riippuen edes hieman, niin menee turhaksi säätämiseksi tykin kanssa. Toki onnistuu, mutta on hieman hankalaa.
   
 20. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Muistin varaisesti sanoisin että. Kylläpä se kuva on aina keskitettynä ja vain tekstitykset seilaavat levyn valmistajan oikkujen mukaan. Tosin en muista katsoneeni blu-rayltä elokuvaa jonka tekstityksetkään olisivat olleet kuva-alan ulkopuolella.