Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    En malttanutkaan odotella testituloksia, vaan kävin poimimassa Lidlin tarjouksesta laturin ja nipun AA- & AAA-akkuja.
     
  2. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
  3. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Mikä on parasta plaatua tuottava lamen versio mp3:n tekoon? Ongelma on seuraava: Tauottoman soiton raidan vaihtumisen yhteydessä käännös flacista -> mp3 tuottaa napsauksen. Kokeilumielessä vaihdoin 3.98r version -> 3.97 ja napsahdus pieneni lähes olemattomaksi, mutta silti se siellä on. Olen käyttänyt (-V2 fast) -asetusta ja ohjelmana on ollut Foobar2000.
     
  4. Staalo

    Staalo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2005
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan kysytty ennenkin, mutta mitä pitää tehdä, kun YouTube ei näytä videoita, vaikka JavaScript on päällä ja uusin FlashPlayer on asennettu? Näitä se vaan silti kyselee.
     
  5. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Mikä selain?

    Operassa pitää olla "Lisäosat käytössä" omituisuuksissa [Muokkaa sivustokohtaiset asetuksia> Ominaisuudet> Sisältö] ennenkuin videot näkyy. Pelkkä javascript ei riitä.
     
  6. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mistä Joensuussa löytyisi banaaniliittimiä? Entäs paineilmapulloja?
    Pari paikkaa keskustassa kysytty eikä ole.
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2009
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Jos käytät Operaa niin kannattaa varmistaa, että turbo-ominaisuus ei ole päällä. Se mitä olen ominaisuutta kokeillut niin näyttää siltä, että se poistaa javascriptin käytöstä. Jos vasemman alareunan autonmittarin näköinen kuvake on vihreänä niin turbo-ominaisuus on käytössä. Myös sivujen kuvat näyttävät silloin suttuisilta.

    Ominaisuuden saa pois päältä klikkaamalla autonmittarikuvaketta jotta se muuttuu harmaaksi.
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Mistä saa halvinta Jerkyä? Kannattaako tilata ulkomailta asti?

    Jos sanot, että tee ite, niin niin ajattelinkin, joten ehdottakaapas reseptiä.
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Tuntuu olevan kyselyikä päällä, joten jatketaanpas sitten.

    Olen ostanut läppäriin uuden akun ja kaipaisin sille kunnollista käyttöohjetta, ettei se kuole kuten vanha.

    Toisessa threadissä ehdotettiin, että ottaa akun irti, kun on kotona. Muuten hyvä idea, mutta akku pitäisi kuitenkin siis ensin ladata täyteen siltä varalta, että koneen kanssa pitää äkkiä lähteä reissuun. Akkua ei taida uskaltaa irroittaa koneesta ilman sammuttamista? Joten menee vähän räpeltämiseksi moinen.

    Netistä luin, että kannattaa koneen (Lenovo) mukana tulleella akkusoftalla määrittää, että akkua ei ladata ennen kuin virta tippuu alle 90%, kun normaalisti sitä ladataan muistaakseni 97%->100%, eli jatkuvasti. Onko tuo 90% sitten oikeasti parempi kuin 97%?

    Tietääkö kukaan näistä asioista? dvb-g?
     
  10. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Lataat ja käytät akkua muutamia kertoja tyhjäksi, että se alkaa toimimaan kunnolla, tämän jälkeen lataat akkuun 70-90% ja pistät säilöön, muutaman kuukauden välein tarkistat varaustason ja lataat sen tuonne 70-90% jos se on purkaantunut. Akun voi irroittaa koneesta vaikka kone on käynnissä tai itse olen sitä monasti tehnyt, eikä harmia tuosta ole koitunut :)

    Jos tuo Lenovon softa on toimiva, eikä se todella lataa akkua ennen kuin varaus tippuu, niin sittenhän sitä voi huoletta pitää koneessa kiinni, onpahan ´UPS´ käytössä sähkökatkojen varalle.
     
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Riippuu akkutekniikasta.

    Litium-akkuja ei kannata pitää aivan täynnä (4,20 V kennojännitten yli jos mennään, akku kärsii), eikä tietysti tyhjänäkään (alle 2,70 V kennojännite tuhoaa akun). 75% varaustasolla minä akut varastoisin, jos niitä ei käytetä. Jos tietokone/laturi jatkuvasti lataa akkua, pitää sen aina aivan täynnä, se on haitallista akun terveydelle. Ei ole kokemuksia kauanko litiumakussa varaus pysyy tallessa, mutta pari vuotta varmaankin akku voi levätä, sen jälkeen varaustaso kannattaa tarkastaa ja täydentää jos se on hiipunut liian alas, kolmannekseen. Jos laturi usein latailee akkua, sen pitäisi olla vajaaksi jättävä, eli ladata akku vajaaksi, esim. 90 prosenttiin. Mitä "keskinkertaisemmalla volttitasolla" akku viettää elämänsä, sitä pidempään se elää. 3,8...4,0 volttiin asti ladattu akku on monivuotisempi kuin 4,20...4,25 volttiin ladattu. Vajaaksi eli vaikkapa 3,0 volttiin ladattu on taas liian tyhjä, latauksien kappalemäärä kasvaa liian suureksi, se kuormittaa akkua turhaan. Parhaan keveys/kapasitetti-suhteen (esim. rc-helikopterin lentoaika) saa tietysti lataamalla akku aivan täyteen asti, mutta silloin käyttövuosien määrä ei ole suurin mahdollinen. Vaikeasti huollettava akkukäyttöinen laite, esim. aurinkokennolatauksinen antennivahvistin 300 m korkean maston huipulla, sen akut kannattaa ladata hieman vajaaksi, silloin akkujen vaihtoväli on suurin. Tarvitsee kiivetä 300 m korkeudelle akkuja vaihtamaan vain kerran 10 vuodessa tms.

    Lyijyakkuja saa pitää täyteen ladattuna, ja pitääkin, eli laturi saa ylläpitää varauksen aina täytenä, ladata minimaalisella virralla aina, jotta akun ominaispurkaus kumotaan. Ilman latausta nukkuva lyijyakku on pakko ladata 1-2 kertaa vuodessa, koska akun varaus hiipuu itsekseen, akku tyhjenee ja kuolee pitkässä varastoinnissa jos sitä ei ruokita. Jos nesteakkua haluaa varastoida vuosikausia, sen nesteet pitää tyhjentää pois akusta. Uudet akut joskus jopa myydään täyteen varattuina mutta ilman nesteitä. Hyytelöakkuja ei tietenkään voi kuivana varastoida, edes avata koteloa kotikonstein.

    Nikkeliakuilla ei saa harrastaa lisälatailua, vaan akut pitää purkaa tyhjäksi asti ja ladata sen jälkeen täyteen asti. Ei saa purkaa hieman ja ladata hieman. Silloin tällöin saa vajaapurkaa/vajaaladata, mutta ei toistuvasti.
     
  12. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä säilytän kannettavani akkua ladattuna 70-80%:iin ja aina irti koneesta kun AC 230V -käytöllä. Kun poistun mobiilille, laitan akun kiinni.
    Vaikka akkua ei viisaan softan ansiosta aina ladattaisikaan AC-käytöllä, se kuumenee kiinni ollessaan muun koneen mukana l. käyttökelpoinen elinaika lyhenee turhaan.

    Tämä tietysti koskee vain niitä jotka parinsadan euron erikoisakkunsa joutuvat omilla rahoillaan ostamaan. Jos työkoneeseen tms. ei-omakustanne -kannettavaan saa uuden akun aina ihan vain ilmoitusluontoisesti pyytämällä, sen kulumisesta ei tietenkään kannata välittää mitään.
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Kiitoksia hyvistä vastauksista. Taidan alkaa siis itsekin harrastamaan sitä, että 80% varaustason jälkeen nappaan akun pois koneesta. Toivottavasti se ei mitenkään haittaa konetta tai akkua, jos akun ottaa pois koneesta sen ollessa päällä.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ihmisen mukavuuttakin pitää ajatella. Jos akkujen eliniän murehtiminen stressaa ihmistä, alentaa työtehoa, aiheuttaa mahahaavan ja sydänkohtauksen, silloin on väärät arvojärjestykset.

    Kone on vain kone, akku on vain akku; rahalla saa uusia. Ei kannata liikaa vaivautua ja stressata koneiden terveydentilan vuoksi.

    Ne, joille akkujen mukavuuden maksimointi on helppoa, toimikoon akkujen etuja ajaen. Ja ne, joille akkujen sielunelämä on vaikea mysteeri ja akuista huolehtiminen on vaikeaa, unohtakoon akut kokonaan. Annetaan akkujen hajota sitten kun ne hajoavat.

    Esim. joku yritysjohtaja tai luova henkilö, jos hän päivittäin useaan otteeseen tarkkailee akun varaustasoja ja latailee ja vaihtelee akkuja, se aiheuttaa mittavat tuottavuuden menetykset tai inspiraation katoamisen. Voi esim. menettää 30 minuuttia päivässä tehokasta työaikaa akun hyvinvoinnin miettimiseen. Se tekee 1/16 heikennyksen tuottavuuteen tai tuloihin ja jopa 100% heikennyksen jos taiteilijalta katoaa punainen lanka akkujen murehtimiseen.

    Sopivasti köyhä ja sopivasti akuista kiinnostunut ei koe akkuhuoltoa epämiellyttävänä, ei stressaannu, osaa integroida akkuhuolenpidon arkirutiineihinsa, ja näin säästää rahaa akkujen eliniän pidentyessä.

    Minä esimerkiksi olen ladannut kännykkäni akkua 189 kertaa, jokainen latauspäivämäärä merkittty muistiin. Akku (ja känny) on nyt vajaat 5 vuotta vanha, ja vielä tuntuu akun toiminta olevan normaalia, eli muutama lisävuosi edessä lienee. Jos akku kuoleentuu, ostan samalla uuden kännykän. Minulla litiumakku siis oletettavasti kestää noin 10 vuotta. Kännykkä kaipaa uusimista jo ennen akun hajoamista.

    Akun tärkeänä valintakriteerinä minulla on toiminta-aika. Mitä pidempään akku virtaa antaa, sitä harvemmin sitä tarvitsee ladata ja sitä kevyempää työtä purkuvirta akulle on. Siis: isompi akku on aina parempi. Tämä ei silti ole ristiriidassa keveyden kanssa, kännykkäni painaa akkuineen alle 90 grammaa, eli painokin on tärkeä valintakriteerini. Pitää löytää itselle sopiva kompromissi massaa, kapasitettia ja huoletonta käyttömukavuutta. 90 grammaa ja 10 vuorokauden latausväli, siihen ei nykyään ylletä uusilla tonnin juppikännyköilläkään. Joudun odottamaan x vuotta kunnes valmistetaan parempia kännyjä. 50 gramman painoisia ja 20 vuorokauden latausvälit, siihen tähtään.

    Polttokennokäyttöisyys olisi yksi pitkäikäinen ratkaisu, se ei "kuluta akkua". Riittää kun kännyyn tai kannettavaan koneeseen kaadetaan metanolia tai mitä lie kemikaalia, sillä vekotin sitten elää x vuorokautta iloisesti. Ja jos lähtee vaeltamaan kuukaudeksi huitsin nevadaan, otetaan pullollinen polttoainelitkua mukaan, latureita/paristoja/generaattoreita ei tarvita. Ja jos polttokennon litkuksi kelpaa etanoli, sehän sopii kuin nyrkki Barbaraan; ihminen sekä kännykkä molemmat voivat hörppiä litkua ja kännissä laulaa karaokea metsän siimeksessä, kilpaa susihukkasten kanssa.
     
  15. jopotus

    jopotus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko jotenkin mahdollista ajaa kaikki pc:ltä lähtevät äänet jonkin vst:n läpi?

    Tarkoitus olisi saada nyquist eq vaikuttamaan kaikkilla soittimilla kuunneltuihin elokuviin/musiikkeihin.
     
  16. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Helpointa on varata yksi pc pelkkään äänenkäsittelyyn, eli player-pc lähettää äänensä digitaalisesti äänenmuokkaus-pc:lle. Tällöin KAIKKI äänet saa käsiteltyä yhdellä ja samalla filtterisoftalla, MYÖS 3D-PELIT.

    Ääni-pc voi olla jokin vähävirtainen moderni kone (minikannettava?), jolla ei siis tehdä yhtään mitään muuta kuin se äänen käsittely. Tämän koneen langattomaan hiireen kannattaa ohjelmoida Master Volume rullaan ja Mute johonkin nappiin. Yksi hiiri siis toimii "volumesäätimenä".

    Jos yhtä hyvän käyttöergonomian haluaa integroida yhteen ainoaan tietokoneeseen, jolla siis kuunnellaan audiot, videot, 3D-pelit, saa olla ohjelmointitaidoiltaan Pilli Katesia sekä Liinus Tuurvalttia moninverroin pätevämpi. Kukaan ei taida olla kyennyt tähän mennessä tekemään softaa, jolla kaikki äänet saisi käsiteltyä samalla koneella samaan aikaan kun ne muutkin softat pyörivät. Muistetaan, että softien siis pitää toimia rinnakkain, esim. autopelin ja sen dsp-äänenmuokkausohjelman, eikä kumpikaan saa häiritä toisiaan tai kuluttaa kaikkea prossutehoa tukkoon.



    Kiero Vaihtoehto 2: käytetään KAHTA äänikorttia. Käyttiksen näkemä normaali äänikortti generoi äänet musalla/videolla/peleillä. Tämän äänikortin antamat äänet kulkevat digitaalipiuhalla toisen äänikortin ottoon, ja tämä toinen äänikortti toimii äänenmuokkaimena.
    - Jos tässä kakkoskortissa on rauta-dsp ja ohjelmoitavat filtterit, se filtteröiköön ääntä itsenäisesti, se vain "ohjelmoidaan" kerran eli käyttiksessä tämä äänikortti enabloidaan ohjelmoinnin ajaksi, sen jälkeen sen voi disabloida ja unohtaa pyörimään itsekseen. Jotkut ulkoiset äänikortit ainakin ovat sellaisia, että ne toimivat (audio in ---> audio out) vaikka pc ei keskustelisi äänikortin kanssa lainkaan.
    - Jos tässä äänikortissa ei ole dsp-rautaa, pitänee pyörittää käyttiksessä "virtuaalikonetta" rinnalla, ja virtuaalikone cpu:n voimin murskaa audionumeroita taustalla. Ilman, että 3D-peli tai videoplayeri tai muukaan softa asiasta häiriintyy. En tiedä miten homma käytännössä tehdään.
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2009
  17. Olavivalo

    Olavivalo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2008
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällä onnistuu tai sitten ei

    http://software.muzychenko.net/eng/vac.html

    eli median toisto-ohjelmassa laitetaan outputiksi virtuaalikaapeli

    jollainen taasen VST-hostissa tulee inputiksi. Kokeiluversiossa on ilmeisesti 3 virtuaalikaapelin limitti.
     
  18. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma koskee läppärin käyttäjärajoituksia.

    Kone on HP:n Compaq jotain ja käyttis on vista

    Ongelma on seuraavan lainen:

    Kun kone aikoinaan tuli taloon niin vaimo asensi sinne käyttäjätilit ja menipä vielä asettelemaan itsensä ja mut järjestelmänvalvojaksi, muksun se jätti tosin nnormikäyttäjäksi ( en tosin tiedä kuinka paljon tiedoista oleellista :hitme:).

    Muuten meni asiat hyvin mutta en saanut asennettua koneelle mitään, herjasi vain että ota yhteys järj.valv. Muutin muijan tilin norm.käyttäjäksi ja jätin itteni järj.valvojaksi kun kone tais vaatia että yksi on.

    Ongelma ei kuiteskaan poistunut, eli edelleenkään en voi asentaa mitään ohjelmaa kuin mun kansion alle. Eli ensisijainen tiedoston tallennus tulee mun kansioon, mutta taas ohjelman purku onnistuu programfileen. Muuten ihan ok mutta vituttaa vaan kun itse ensisijaisesti koneella teen muutakin kuin surffaan vaan naamakirjassa:D

    Yks toinen mikä ärsyttää kun kone kysyy koko ajan saako näin tehdä ja sallitaanko ohjelma, näytössä ei kuitenkaan ole vaihtoehtoa aina että sallitaanko jatkossa.

    Tattis jo etukäteen.
     
  19. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    UAC pois käytöstä, niin loppuu nuo raivostuttavat herjat.
    http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm

    Koneen turvallisuus tuosta kyllä vaarantuu, että omalla vastuulla sitten vain.. :)

    Tässä hieman juttua:
    http://neko.1g.fi/ohje/Windows_7-vinkit/virtualisointi.html

    UAC hakusanalla googlesta lisää.
     
  20. Quinda

    Quinda Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäs se sivusto on, missä löytyy listattuna eri alueiden DVD:t ja niistä paljon infoa, mm. teksitykset yms.?
    En millään muista.....