Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

 1. KnightOfNi

  KnightOfNi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lyhyestä virsi kaunis: Ei.
   
 2. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 189
  Saadut tykkäykset:
  36
  http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=200818193

  Miksei tuohon voi saada asumistukea? :confused: Sanotaan varmuuden vuoksi että ikä on yli 20-vuotta A:lla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2009
 3. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 866
  Saadut tykkäykset:
  8
  Onkohan nyt kyse yleisestä asumistuesta vai opintotuen asumislisästä? Mikäli jälkimmäisestä, niin silloin KELA:n sivuilla on noita ehtoja. Sieltä löytyy myös kysymyspalsta, jossa kysymyksiin vastaavat asioista tietävät.
   
 4. KnightOfNi

  KnightOfNi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lähinnä sen vuoksi että "huijaamisen" todennäköisyys on todella suuri tällaisissa tapauksissa.

  Kela
   
 5. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kun on noita DVD-levyjä reilusti yli tuhat hyllyssä enkä aio useimpia koskaan päivittää, niin telkkarin hankinta mietityttää. Ihan yksinkertaisia asioita kelaan.

  FullHD-tv:n pitää kuulemma olla 50-tuumainen tai isompi ennen kuin teräväpiirtokuvan ylivoimaisuus käy kunnolla selväksi ja räjähtää tajuntaan. Arvelen, että isolla ruudulla perinteinen DVD-kuva alkaa jossain vaiheessa mennä mössöksi, mutta paraneeko HD-kuva tuumaluvun kasvaessa? Entä mikä on maksimikoko ruudulle, jos haluaa DVD-kiekkoja edelleen katsella ilman, että suussa käväisee kakkainen maku.
   
 6. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kyllä se HD-kuvan ero SD-kuvaan näkyy jo pienemmissäkin ruuduissa, myös katseluetäisyydellä on merkitystä kuvanlaatuun. Jos katsot tuota 50' näyttöä jostain 4-5 metrin päästä, niin HD ja SD:n ero jää paljon pienemmäksi kuin jos katseluetäisyytesi on 2m.

  Kyllä noita dvd:tä voi ihan hyvillä mielin katsoa myös 50' ruudulta, jos katseluetäisyyttä on tarpeeksi ja käytössä on hyvä HDMI-liitännällä ja laadukkaalla upscale-piirillä varustettu dvd-soitin.
   
 7. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinka sipsit pussitetaan pusseihin?

  Mietin tuossa eilen illalla kun otin muutaman oluen ja söin sipsejä, että kuinka ne pussitetaan? Onko siinä joku kone joka mittaa gramma määrän ja varovasti laittaa ne pussiin jotta hajonneita sipsejä olisi mahdollisimman vähän.
   
 8. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Neljä kiinalaista koulutyttöä pitää kiinni yhdestä sipsistä, laskee sen varovasti pussiin tai Pringles-putkkiin. Sitten he menevät lepäämään vuorokaudeksi, koska työ vaatii niin suurta keskittymistä.

  Paikalle saapuu seuraavaksi 8-miehinen kantoryhmä, joka kantaa pussin/purkin viereiseen huoneeseen, jossa on tarkkuusvaaka. Pussi/purkki punnitaan. Jos vaadittua grammamäärää ei ole vielä saavutettu, pussi/purkki viedään takaisin sipsinasennushuoneeseen.

  Seuraava sipsi lasketaan seuraavien neljän kiinalaisen lapsiorjan avulla pussiin/purkkiin.

  Ja taas 8-henkinen miehistö vie tuotteen punnittavaksi. Kun grammamäärä on saavutettu, pussi kuljetetaan armeijan helikopterilla pussinsulkemislaitokseen, joka siljaitsee kilometri maan alla peruskalliossa, koska pussin/purkin sulkeminen rikkomatta sipsejä on ultravaativa operaatio.  Tai vaihtoehtoisesti kone valuttaa sipsejä pussiin/purkkiin vakion ajan verran, josta syntyy keskimäärin ottaen oikea grammamäärä. Joku tietävämpi voi valaista asiaa tarkemmin, mutta koneet siis hoitavat annostelun ja punnitsemisen automaattisesti. Pistokokeilla (suljettu pussi avataan silloin tällöin ja tutkitan sisältö) varmistetaan laadun tasaisuus, että ovatko sipsit säilyneet ehjänä, ja montako rikkinäistä oli seassa. Rikkinäisiäkin ON aina mukana.
   
 9. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  Vastaus tulee 4 minuutin jälkeen. Näköjään kyseessä on liukuhihnan päässä olevat laatikot, joissa on vaaka. Kun painoa tulee tarpeeksi liukuhihna pysähtyy ja laatikko pudottaa sipsit pussiin.

  http://www.youtube.com/watch?v=00cKkJGOjNU
   
 10. 8no

  8no Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin juuri grillibileissä jossa 80 prosenttia ihmisistä tupakoi. Montako prosenttia aikuisväestöstä tupakoi Suomessa?
   
 11. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 866
  Saadut tykkäykset:
  8
  Vuonna 2007 alle 20 prosenttia.
   
 12. Terris

  Terris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  1 986
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onko joku käynyt katsomassa jalkapalloa Espanjassa? Mistä saa halvimmalla lippuja/mistä ne kannattaa ostaa?
   
 13. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  973
  Saadut tykkäykset:
  9
  Pohdiskelin tässä kun tuli tuolla uudehkolla ok-alueella lenkkeiltyä, että paljonkohan mahtaa olla keskiverto asuntolainallisen € määrä, laina-aika/lainanhoitokulut/kk ja perheen bruttotulot/v?
   
 14. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  117
  Isäketjussa oli taas joku kirjoittanu että:"Suuret rakastajat tekee tyttöjä". Mihin tuo hokema perustuu? Onko kyseessä joku lisääntymiseen liittyvä tekijä (esim. siittiöiden elinikä?) vai onko kyseessä kenties ikiaikainen lohdutus kun mies ei saanut aikaiseksi suvulle jatkajaa?
   
 15. Trent

  Trent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  269
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on tässä maassa nykyään oikea tapa soittaa poliisi paikalle virka-ajan ulkopuolella? Nykyään kun ei 10022 ole enää toiminnassa, niin onko 112 oikea paikka soittaa vai onko paikallisilla poliisilaitoksilla omia päivystysnumeroita?

  Tapauksista esimerkiksi vaikka jos kerrostalossa bailut jatkuvat yöstä toiseen (kuten tuolla toisessa ketjussa) tai sitten yöllä tapahtuvassa peltikolarissa jossa ei päästä syyllisestä yhteisymmärrykseen - eli tarkoitan lähinnä tapauksia joissa ei ole akuuttia hätätilannetta mutta virkavallan paikalle tulo olisi suotavaa.

  Tuntuu hölmöltä, että _alueellisia_ hätäkeskuksia kuormitettaisiin tällaisilla "tyhjänpäiväisillä" paikallisilla puheluilla...
   
 16. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 454
  Saadut tykkäykset:
  61
  Internetissä joku väitti näin:

  "Jos ajoittaa yhdynnän just ovulaation ajaksi, niin todennäköisesti ensimmäisinä munasolun luo ehtivät y-siitiöt eli pojan mahdollisuudet ovat suurimmat. Ja kun sanotaan, että "suuret rakastajat saavat tyttöjä", niin se tarkoittaa sitä, että yhdyntöjä on usein."

  Tiedä sitten...
   
 17. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  On. Tuoreet siittiöt ovat tehokkaampia kuin lähtöä jo pidempään odottaneet ja niistäkin poikasiittiöt ovat nopeampia. Poikasiittiöt kuolevat nopeammin kuin tyttösiittiöt joten pitkillä yhdyntäväleillä saadaan tyttöjä. Kun miehet tulevat sodasta, he naivat kuin kanit ja saavat poikia, ensimmäinen satsi ei yleensä osu ovulaatioon.

  Nimim. 2 tyttöä ja yhden pojan saanut.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 20.07.2009
 18. Äkkipoika

  Äkkipoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Just näin. Itsepetosta. Kuuluu samaan sarjaan kuin mm. "Lihavat on leppoisia", "Ulkonäöllä ei ole merkitystä" ja "Koolla ei ole väliä" -tokaisut. :D

  T: Ainakin kahden tytön isä
   
 19. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 866
  Saadut tykkäykset:
  8
  Paikallisilla poliisilaitoksilla ei välttämättä ole ympärivuorokautisia päivystysnumeroita. Tarkasta täältä onko omallasi. Poliisi antaa hätänumeroon soittamisesta tällaiset ohjeet. Yleisohje kuitenkin on, että on parempi soittaa hätänumeroon kuin jäädä pohtimaan onko hätätilanne vai ei. Häkessä tekevät sitten tilannearvion ja lähettävät tarvittaessa jonkun paikalle tehtävien kiireellisyys- ja vakavuusluokitusten mukaisesti. Antamissasi esimerkeissä ei ole niin suuri synti soittaa hätänumeroon, niihin tulee paaaaljon turhempiakin puheluja joista pitäisi päästä eroon.
   
 20. Trent

  Trent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  269
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää olevan paikallisella asemalla väkeä vain arkisin virka-aikana...

  Tuolta löytyi tämmöistä tekstiä:

  Välitöntä poliisin apua tarvittaessa poliisi hälytetään paikalle soittamalla hätänumeroon 112.
  .....
  Poliisilla on olosuhteiden vaatiessa velvollisuus asettaa tehtävänsä tärkeysjärjestykseen. Henkeen ja terveyteen liittyvät tehtävät menevät muiden kiireellisten tehtävien ohitse.
  .....
  Muut kuin välitöntä poliisin apua koskevat ilmoitukset tehdään poliisille soittamalla virka-aikana asuinpaikan poliisilaitokselle.


  Joten kuten sanoit, tommosissakin tapauksissa voi huoletta soittaa 112:een.

  Kiitoksia avusta! :thumbsup: