Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

 1. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä Kalza! Hyvä Staalo! Krhöm Peergynter!

  En ole väittänytkään, että tietäisin vastauksen kysymykseen. Gigantin pojat tosin kantoivat kiertoilma AEG:n tunti sitten himaan, joten ensi viikolla voin kirjoittaa vaikka novellin sen soveltumisesta Grandiosa -lätysköiden valmistamiseen. Puhumattakaan muista merkeistä - Lidl-pitsoista voisi värkätä väikkärin

  Alunperinkin totesin, että googlettelit ihan hienosti, mutta ohi kysymyksen. Kuten Kalzakin edellä totesi, KIERTOILMAUUNIA koskevaan varsinaiseen kysymykseen et ole etkä minun - tosin vajavaisen - käsityskyvyn mukaan ole yrittänytkään vastata. Sanaa ei edes esiinny edelle niin näpsäkästi kokoamissasi 'vastauksissa'.

  Muistan, että kouluaikoinani myös äidinkielessä (joka tietysti Sinulla voi olla vaikka saksa nickistäsi päätellen) järjestettiin luetunymmärtämiskokeita. Ettei vain olisi käynyt niin, että olet moisista lintsannut. Aijai. Tuntuu ainakin olevan kovin vaikea ymmärtää, tai paremminkin myöntää, että ymmärsit kysymyksen väärin. Varsinkin, kun kysyjäkin on samaa mieltä. Mutta ei se mitään. Niinhän ne poliitikotkin tekee, eli vastaavat eri kysymykseen kuin kysytään ja syyttävät kysyjää väärin asetusta kysymyksestä. Oletko kenties ehdokkaana, sunnuntaina pitää antaa ääni.

  Tästäkin näyttäisi tulevan loistava päivä. Keep on, also beharren Sie!
   
 2. Kojootti

  Kojootti Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  323
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tää on ehkä hauskinta foorumeissa :D

  No onneksi tiedät vajavaisuutesi, kyllä peergunt sentään yritti vastata kysymykseen tässä kohdassa 1.a. Vastauksen laatu on mitä on, mutta yrittänyttä ei laiteta :)
   
 3. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Koska asiaan mitenkään liittymättömät kommentit näyttävät olevan suuressa suosiossa, niin mainittakoon myös, että nimimerkki "peergunt" pohjautunee joko nimeen "Peer Gynt" tai "Peer Günt", joilla on vähänlaisesti tekemistä saksan kanssa.
   
 4. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kojootti, mein freund, tuossa 1.a. kohdassa puhutaan ylipäänsä uunissa paistamisesta - ei erityisesti KIERTOILMAuunista. Miksi tavallisen ja kiertoilmauunin käytössä olisi jotain eroa näiden kumilätkyjen suhteen, kas siinä kysymys. Ja tää ON hauskinta.
   
 5. peergunt

  peergunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  680
  Saadut tykkäykset:
  5
  (Heti tähän alkuun pahoittelut postausen pituudesta. Tähän typerään väittelyyn menee jo ihan liikaa omaa ja ehkä muittenkin (luku)aikaa. En itsekään uskonut että tähän pisteeseen joudutaan.. mutta kerta vielä! :p )


  Ja huraa huudot raikuvat.. mitalit on jaettu! Eh?
  Nyt mentiin jo melko heikoille hangille. Ei - CeeLo, toveri(?) - asia ole läheskään näin vakava.

  Nari nari.. Luulin että tämä threadi oli tarkoitettu kysymyksiä ja vastauksia (tai edes jotain ehdotuksia mahdolliseksi ratkaisuksi/syyksi) varten? Korjaa toki jos olen väärässä.

  Aijaa, taisin lukea jostain ettei Grandiosat oikeen "sytkäytä" sua. Niin se kelkka kääntyy.. :) Jään kuitenkin innolla odottamaan testituloksia!

  *huoh*
  Otetaanpa vielä kerta.
  Alkuperäinen kysymys:
  Mun vastaus:
  Ei niin täydelliseen vastaukseeni viitaten ei liene ollut merkitystä olisinko puhunut nimenomaan kiertoilmauunista vai pelkästään uunista (tai vaikka haloilla lämmitettävästä leivinuunista)? Molemmissa esipaistettu lätty, jonka valmistukseen riittäisi pelkkä mikrossa lämmitys, todennäköisesti kärventyisi. Niin, en ole mikään Grandiosa-asiantuntija, enkä tiedä onko nuo lätyt esipaistettuja vaiko raakoja kun ne pakastealtaasta noukitaan, ja kun ei tätä asiaa kysyjäkään sattunut erikseen mainitsemaan, tällainen pienenpieni mahdollisuus käväisi mielessäni että JOS kyseinen lätty olisi EHKÄ ollut esipaistettu. Mahdotonta(-ko)? Ja tämäkö on sitten niin väärin että piti tällainen ristiretki käynnistää? Varsinkin kun verrataan omaa sepustustani sinun "kuningas vastaukseesi" (palautetaanpa muistiin):

  jossa siis väität yhtä ja heti perään toteat toista mikä kumoaa ensimmäisen väitteesi täysin? Varsinainen Einstein. *ja tähän passaa se 'pää+vasara'*

  (ja nyt mennään jo suoraan avantoon)

  Ai siis minulla? Tekstisi perusteella voisi luulla että tarkoitit itsestäsi. Minun äidinkieleni on suomi (jos se nyt jotain kiinnostaa), enkä ole lukenut tuntiakaan saksaa - tosin näin jälkeenpäin olen huomannut että siitä olisi ollut työmaailmassa useastikin hyötyä.

  Ai tästäkö se kenkä puristikin? Että minun pitää oikein myöntää että olin väärässä?! :sleep: Olen monestikin väärässä. Ei minua haittaa pätkääkään myöntää jos(/kun) olen väärässä. Mielestäni vastasin alkuperäisen kysymyksen sisältämien tietojen pohjalta varsin tyydyttävästi. No, tälläkertaa ei uponnut, mutta hei; aina ei voi voittaa. Jos tiedät? Valitettavasti, luulen, että ei tästä maailmasta löydy niin paksua rautalankaa että vois sulle vääntää. Kun joillekin se vaan ei mene perille, ei sitten millään.

  MUTTA: voin vielä tarjota (ehkä) viimeisen auttavan oljenkorren, tässä:
  [​IMG]

  Oikein tuollainen teräväkärkinen malli, pystyy kovempaankin maahan! Voit jatkaa maan lapioimista jalkojesi alta - siis aina kun ehdit pääsi vasaroinnilta.

  Tämän enempää en vaivaudu kommentoimaan mielipiteitäsi, ovathan ne toki omiasi. Kunnioitetaan sitä.

  (Tähän psknjauhamiseen en koske enää edes 5m pitkällä tikulla! :cool: )
   
 6. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin on. Hieman ontuvaa. Mutta, onneksi wikipedia, tuo näppärä tietolähteemme osaa kuitenkin kertoa, mikä tuo Per oli miehiään (boldaus minun):

  ***********
  Gyntin isä, Jon Gynt, oli aikoinaan rikas ja kunniallinen mies, mutta hän joi kaikki rahansa, kuoli ja jätti köyhyyteen vaimonsa ja Peerin. Peer ei halunnut tulla isänsä kaltaiseksi ja unelmoi paremmasta elämästä. Peerillä oli kuitenkin paheensa: rehvastelu ja ylimielisyys. Peer unelmoi Ingridistä, ja päätti ryöstää tämän hääpäivänä. Hanke kuitenkin epäonnistuu ja Peer aloittaa hurjan pakomatkan. Naisten kanssa tulee Peerillä myös jatkossa lisää ongelmia. Hän tapaa matkallaan Doveren äijän tyttären sekä myöhemmin Solveigin joihin molempiin hän rakastuu.
  ***********
  Muahahaaa....
   
 7. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
 8. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
 9. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kyllähän tuo kävi mielessä, mutta se ei oikein käy, koska sitten on melkoista tuskaa alkaa räplään tota ulkoista USB-levyä toimimaan FTP-palvelimena, kun ei tuossa taida ihan vakiona tulla noita USB ajureita.
   
 10. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Minä ymmärrän kiertoilmauunin ja tavallisen uunin välisen eron niin, että tavallinen uuni SÄTEILEE lämpöä peltipintojensa kautta ruokaan (infrapunasätely läpäisee sapuskan pinnan ja uppoaa sisemmälle), ja lisäksi uunissa oleva ilmakin tietysti lämpenee. Olennaista tässä on kuitenkin se, että ilmavirtaus EI sanottavasti liiku uunin sisällä, joten sapuskan pinnassa PYSYY viilentävä suojaava ilmakerros. Ihan kuten ihmisen paljaalla ihollakin, eli kylmällä kelillä iho tarkenee, kunnes alkaa tuulla ja suojaava ilmakerros pyyhkästyy pois. Tavallinen uuni siis "suojelee" lämpiävää ruokaa, tai siis sallii sapuskan ylläpitää suojaavaa ilmakerrosta pinnallaan.

  Kiertoilmauuni taas EI SÄTEILE peltipintojensa avulla kuumuutta, ainakaan minun uunini ei säteile, uunissani on erillinen kuuma vastuskierukka uunin seinän takana ja ainoastaan kuuma ilma tuo lämpöenergiaa sapuskan luokse. Tästä johtuen kuuma kiertävä ilma yksinään hoitaa kaiken energian tuonnin, ja koska sapuskan pinnalta pyyhitään suojaava viileä ilmakerros pois, kuuma kiertoilma pääsee tekemään tuhojaan. Jos seinät sisältäisivät lämmitysvastuksia, silloin osa energiasta tulisi säteilemällä ja kiertoilman (haitallisen raju) vaikutus jäisi maltillisemmaksi. Kannattaa käyttää sekatoimintoa jos uunissa sellainen on, siis tavallinen lämpiävä peltipinta ja kiertoilmamoodi yhdessä.

  Käytännössä uunien ero ilmenee niin, oletan, että kiertoilmauuni polttaa herkemmin sapuskan pinnan ja saattaa silti jättää sapuskamassan keskipisteen muhevan kosteaksi, eli tuotteessa on sekä rapea pinta että mehevä keskusta. Tavallinen uuni taas tekee "tasapaksumpaa" jälkeä, ei polta helposti pintaa, koko tuote on tasaisella tavalla kypsynyt.

  Tietysti kiertoilmauunin etuna on se, että voi panna useaan kerrokseen safkaa, esim. minä kuumensin eilen 2 pizza päällekkäin, joka kerroksessa vallitsee sama lämpötila ja ilmavirtaus. Tavallisessa uunissa ylempi pizza olisi mennyt korpuksi ja alempi jäänyt löysäksi, vain yhdessä kerroksessa vallitsee haluttu olosuhde, vain yksi pizzoista onnistuu.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2008
 11. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
 12. ja[ffons

  ja[ffons Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  457
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi Dolby Digital kuulostaa niin heikolta? volan saa nostaa paaljon korkeammalle mitä DTS tai PCM äänessä? Tämä taitaa olla elokuvakohtaista mutta miksi myös LFE kanava tuntuu niin lattealta?
   
 13. Fakiiri

  Fakiiri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 463
  Saadut tykkäykset:
  9
  Keitä varten näytetään vaalikeskustelu jälkikäteen viittomakielellä? Kuuroille (äänestäjille), jotka eivät osaa lukea? :confused:

  Luulisi, että varsinaisen puhujan ja viittojan seuraaminen on hankalampaa kuin tekstityksen. Luulisi myös, että kiivaan keskustelun viittominen aiheuttaa vaikeuksia -ainakin epätarkkuuksia.
   
 14. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Offtopicina on sanottava, että kun viittomakieltä kehiteltiin, niin siinä kustiin kovasti kintuille kun ei tehty koko maailman laajuisesti yhtenäistä merkkikieltä. Nythän niitä kiittomakieliä on useita. Ajattelepas jos olis vaan yksi viittomien kieli, se olisi varmasti suositumpi myös kuulevien joukossa kuin useat vieraat kielet joita koulussa paahdetaan. Yleismaallinen kielti toimisi vieläpä kilpailuetuna kuuroille. Mutta ei!
   
 15. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eikös toi nyt ole vähän sama kuin että mikseivät kuulevat käytä esperantoa? En tiedä viittomakielistä juuri mitään, mutta luulisi niidenkin syntyneen paikallisesti ennen globalisaatiota.
   
 16. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oletko koskaan matkustanut? Käytitkö matkaillessasi englantia? Tuntuiko asiointi helpolta? :)

  Kukaanhan ei ole kieltänyt jälkeenpäin kehittelemästä yhteistä merkkijärjestelmää.
   
 17. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 182
  Saadut tykkäykset:
  29
  Saako mistään legendaaristen Spl pro-g 12 tai 15" elementtien sähköisiä tietoja?
   
 18. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 379
  Saadut tykkäykset:
  28
  Moniosainen kysymys:
  Miten ihmeessä gimp saadaan englanninkieliseksi? Jotku ohjeet jotka netistä löysin, eivät tunnu toimivan. Suomenkielinen on tuskaa kun kaikki ohjeet netissä tuntuvat olevan englanninkieliseen versioon, ja vielä se vähän grafiikankäsittely mitä on tehnyt on tapahtunut englanninkielisellä ohjelmalla.
  Tai mikä olisi hyvä, kevyt, helppo kuvien käsittelyohjelma?
  Tai miten hemmetissä Gimpissa saadaan edes moire poistettua? (aikaisemmin käytössä olleella Phostudiolla yleensä moire katosi kätevästi kun skannasi ylikoossa, ja pienensi sitten kuvan, mutta Gimp tuntuu olevan niin "fiksu" että moire säilyy kuvakoon muutoksessa.)
  Se saakutin Photostudio, joka on skannerin kylkiäisenä tullut ei näköjään suostu asentumaan Vistaan.
   
 19. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Menisikä niin helposti, että asetat jonkin ymäristömuuttujan kuntoon ennen gimpin käynnistämistä?

  Esim komentoriviltä:

  set lang=en
  cd c:\polku_gimppiin
  gimp.exe
   
 20. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinka monta päivää teillä on mennyt tilisiirron näkymisessä Paypal-tilillenne? Pistin pari päivää sitten Nordeasta muutaman euron Paypaliin, eikä vielä ole näkynyt pennin hyrrää. Myyjä ja minä odotetaan malttamattomina.