Pieni TV tai monitori, jossa on kaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana lahkonen, 25.05.2023.

 1. lahkonen

  lahkonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  27
  Mökillä on pieni makuuhuone, johon tulee pieni työpiste. Minulla on ylimääräinen pöytään kiinnitettävä kääntyvä monitorivarsi, johon hakusessa näyttö, jota voi käyttää työntekoon läppärin ulkoisena näyttönä, mutta tarve olisi katsoa siitä myös suoratoistettavaa sisältöä mahd. helposti. Viritintä ei tarvita (chromecast on ja se riittää), mutta kaiuttimet pitää olla. Sopiva koko 27-32" ja resoluutio Full HD. Yritin etsiä kotimaisista verkkokaupoista ja toistaiseksi löysin yhden vaihtoehdon. Ongelma ei varmaan ole se, ettei sopivia ole, vaan se että hakutoimintoa (monitori, jossa kaiuttimet) ei tunnu verkkokaupoissa suoraan olevan. Tai sitten en vaan osaa. Olisiko suosituksia? Hintaluokka maks 200 euroa pitäisi tähän tarkoitukseen riittää hyvin.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 497
  Saadut tykkäykset:
  986
  Tietokonenäyttöja kaiuttimilla ei varmaan kauheasti ole tarjolla, mutta eikös tuohon käy myös ihan tv?

  https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/6291c/32?gclid=Cj0KCQjwjryjBhD0ARIsAMLvnF_eUmXku3nKHTA5t588ZP3GzXD99qD2gU5j1vvR6JbXnU7uZlRX4uIaAr5SEALw_wcB&filter=pim_hd_type:Full+HD

  Procaster 199€

  Samsung 270€ mutta on varmaan kuvanlaadultaan jo astetta parempi.

  En tosin kumpaapaan sen enempää katsonut kuin vain että kaikissa noissa on resoluutio full hd.

  edit: olihan tuolla LG:kin 250€.
   
 3. lahkonen

  lahkonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  27
  Periaatteessa normi tv kyllä käy, täytyy tosin sivistää itseäni vielä television soveltuvuudella työmonitoriksi, jota katsotaan läheltä. Voi olla, että soveltuu ihan yhtä hyvin. Ainoa vielä hiukan epäselvä asia on ruudun koko, eli en vielä ole varma, onko 32" sopiva vai liian iso monitoriksi, television katseluun se on varmasti juuri passeli siihen tilaan, mihin on tulossa.
  Edit. Ja tiedän, että kerroin hakevani 27-32 tuumaista, mutta jos saisin valita, niin ehkä 27 tuumainen olisi ykkösvaihtoehto, ja sen kokoista televisiota ei taida oikein löytyä.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 497
  Saadut tykkäykset:
  986
  Itselläni oli vuosikausia 32" tietokonemonitori työkäytössä. Oikein hyvä oli enkä pienempää kyllä haluaisi. Toki se oli 4k eikä full hd.
   
 5. 3JJ

  3JJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 642
  Saadut tykkäykset:
  326
  No niinkin voi käydä että käyttää näyttöä vuosia tietämättä että siinä on edes kaiuttimet. Itsellä Acerin ultrawide ja kun kone on Displayportilla kiinni niin eihän siinä piuhassa ääni kulje, mutta kun laitoin duunikoneen HDMI:llä kiinni niin kappas, sieltä alkoi kuulua äänetkin.
   
  lahkonen ja nepa tykkäävät tästä.
 6. lahkonen

  lahkonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  27
  Resoluutio itseäni askarruttaa myös, jos monitori on kooltaan suurempi kuin 24" tai 27". Minulla myös ollut työkäytössä 32 tuumainen monitori, mutta siinä resoluutio oli 2k ja mielestäni juuri oikean kokoinen. Nyt kun kyse vain mökkinäytöstä, en ajatellut sijoittaa esim. 300-400 euroa, ja siksi Full HD. Pienempiäkin televisioita on, mutta niissä vain HD ready, ja se taas ei riitä työskentelyyn.
   
 7. Boxer

  Boxer Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  74
  lahkonen tykkää tästä.
 8. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  220
  Eikä kannata unohtaa Tori.fin selaamista ("full hd" -haku) löytöjen toivossa, kunhan on tarkkana kysellessään lisätietoja. Toki myös Huuto.net, mutta oman kokemuksen pohjalta siellä ihmiset kalastelevat ihan liian korkeilla hinnoilla ja tarjoamalla kohtuullisempaa korvausta saa vain happamia vastauksia tinkaamisesta tai ei vastausta lainkaan.
  Näkisin että Torin hinnoilla ei ole ongelmaa ottaa jotain näyttöä/telkkaria kokeiluun, samalla sitten vaikka se vähän isompi jos kohdalle osuu. Koska et ilmeisesti käytä pelinäyttönä, ei virkistystaajuudellakaan ole ihan kauheasti väriä.

  Omia kokemuksia.
  Mitä tulee näytön kokoon, mulla on kotona yli 15 vuotta vanha BenQ:n 24" Full HD -pelimonitori (60hz ja kaikki :D ) ja sen koko toimii edelleen oikein hienosti. Ei sillä juuri tule viihdettä kulutettua, mutta se ei liity mitenkään monitoriin.
  Edellinen työkoneeni oli vanhempi 27" iMac (muistaakseni ilman Retina näyttöä), joka oli mielestäni kovin läheltä katsoessa suorastaan liian iso (eli vaatii työtilalta syvyyttä), vaikka tykkäsinkin sillä työskennellä ja kuva oli erinomainen. Sillä työskennellessä kaiken tarvittavan sai toki mahtumaan kerralla näytölle, mutta toisaalta käytän myös mielelläni läppäriä ja lisänäyttöä... makuasioita.
   
  lahkonen tykkää tästä.
 9. i-kari

  i-kari Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  121
  Minä hankin Torista vähän vanhemman Samsungin 27" TV/monitorin (malli T27A300) muutamalla kympillä pelinurkkaukseeni. Vaatimuksena oli:

  - TV:n omat kaiuttimet
  - full HD -resoluutio
  - HDMI- ja scart-liitännät

  Tuohon saan kiinni minikonsolit HDMI:llä ja myös vanhemmat vehkeet scartin kautta. Olen oikein tyytyväinen hankintaani. Jopa antenniverkon digiviritin toimii, eli näkyy ihan TV-kanavatkin. Kaiuttimet tosin ovat äänimaailmaltaan luokkaa jugurttipurkki; ulkoisilla kaiuttimilla tämä tietysti korjaantuisi.
   
  lahkonen tykkää tästä.
 10. Digital Man

  Digital Man Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itselläni oli joskus TV monitorin tilalla. Muuten ok, mutta TV ei osaa mennä virransäästötilaan kun tietokone "sammuttaa" näytön tietyn ajan kuluttua kun ei tee mitään. TV:n ruudussa pyörii vain teksti "ei signaalia". Kun teksti pyörii tarpeeksi pitkään niin TV kyllä sammuu, mutta ei osaa mennä päälle itsestään kun tietokoneella taas tekee jotain. Tämä ärsytti niin paljon että oli pakko vaihtaa normaaliin monitoriin.