Pieni CRT keskustelu 2014

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana FuLL, 24.06.2014.

  1. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli myydään Barco graphics 801s joka ostettiin kaverille keväällä. Ei vaan aika riitä enään tähän vaikka kuvittelun että sais jotkut säädöt tehtyä nopeasti ja tykki käyttökuntoon.

    Tykki tuottaa hienoa kuvaa oikein säädettynä. Tykki vajavaisessa säädössä joten näkee että se toimii. Laite on "HD-Ready" eli pystyy 720p resoluutioon.

    Tykin mukana toimitetaan:

    - Videotykki

    - kaukosäädin

    - varaosakortteja

    - 2kpl VGA -> 5BNC kaapeli

    - 2kpl n. 10-15m VGA kaapelia

    - HDMI -> VGA muunnin

    - VGA -> RGB muunnin

    - VGA naaras - naaras muunnin



    Tykki painaa n. 70kg joten nouto Ylöjärveltä. Hintaa 60€





    Tästä eteenpäin keskustelua aiheesta:





    Parodioidaan hieman 10-vuoden takaisia ketjujen aiheita ;)

    Onko täällä enään ketään tosiharrastajia kerttujensa kanssa vai onko oikeasti kaikki siirtyneet digimaailmaan LCD ja DLP laittein?

    Itsellähän nykyään on Mitsubishi HC5000 ja tuskin isompaa rohjaketta tuleekaan ellei sitten joku päivä ole omaa teatteria johon saa asentaa digiprojun rinnalle kerttua :)

    Kaveri tuossa kysellyt jo tovin tykkiä kun isälleen aikanaan rakensivat kotiteatterin mutta vei muuttaessaan tykit ja muut mukana. Nyt innostus heräsi uudestaan kun tuo teatteritila on tyhjänä.. Tai siis on siellä edelleen kangas ja sohva mutta oheiskilkkeet puuttui. Ehdotin budjettiluokan ratkaisuksi kerttua kun ei niin väliä ole ulkonäölläkään ja kiinnostui tästä.

    Viikonloppuna sitten ilmoituksen perusteella haettiin Barco Graphics 801. Itselle ensikosketus digi barcoon joten hyvä kun kuva saatiin pihalle parissa tunnissa :D nyt on sitten vanhoja muisteltu ja kaiveltu manuaalit valmiiksi jos ensiviikolla saisi parina päivänä asenneltua tuota! Alku näytti pahalta :D

    Tykki teatterissa
    https://www.dropbox.com/s/97fl4bf6b6hs5mh/Photo 22.6.2014 17.21.03.jpg

    Ensipurasu
    https://www.dropbox.com/s/3tmpkjidfdqc749/Photo 23.6.2014 11.32.38.jpg

    https://www.dropbox.com/s/dntfm67y2in88vj/Photo 24.6.2014 15.37.48.jpg

    https://www.dropbox.com/s/usbe604h89fj4p9/Photo 24.6.2014 15.37.52.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 24.09.2014
  2. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli ihmeteltyä säätöjä tykistä ja alku osoittautui kamalan hankalaksi.mlopulta kun saatiin värit päällekkäin niin convergence olikin helppo homma.

    Punainen ja vihreä väri ovat melko hyvät mutta sininen onkin sitten aivan kamala. Vika ei ole putkelta tulevassa kuvassa vaan optiikassa joka teki kuvasta erittäin epäselvän. Tätä myöden koko muukin kuva oli hieman heikko.

    Taitaa vaatia pienempää heijastuspintaa.. Taitaa tuo digitykille tehty kangas olla joku 130-150"

    Powerstrip toi myös oman ongelmansa koska en saanut sieltä mitään resoja pihalle. 1024x768 tuli säädettyä kaikki mikä toi taas oman harmituksensa.
     
  3. Antti_R

    Antti_R New Member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjes! Onko siis se fokus tai linssit jotenkin vioittunut vai kuinka kuvan huonous ilmenee? Powersripin synkan kai pystyy vaihtamaan, voisko olla se. Multa siis ton kävitte hakemassa.
     
  4. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    En usko että vioittunut on vaan kun jouduttiin tuota yhden rasterivälin verran säätämään vasemmalle niin tuo optiikka on jotenkin huonosti eikä sitä saatu kuinkaanpäin kunnolla näyttämään. Keskeltä saadaan teräväksi mutta mollemmilta sivuilta on sen jälkeen erittäin sumea eikä optiikan säädöt auta mitenkään. Pitää tuota yrittää vielä maanantaina ihmetellä tarkemmin.

    Powerstrip taas ei tuonut noita uusia resoluutioita näkyviin joita valitsin ja käynnistelin konetta uusiksi joka kerta. Tuotakin pitää vielä ihmetellä tarkemmin miksi niitä ei sitten voi valita.

    Mutta juu uskoisinpa että pitää koittaa tuohon 100" paikkeille säätää kuva jotta saadaan vähän terävyyttä lisää.
     
  5. Antti_R

    Antti_R New Member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nollasitko sähköiset säädöt? Siirsit siis optisesti sinistä? Onhan kuva keskellä kuvaputkea? En ole mikään guru näissä asioissa ja aikaakin on viime kerrasta kulunut mutta sen muistan että ensin tuijotetaan putkiin sitten mekaaninen korjaus ja lopuksi sähköinen korjaus. Vaikka taidat nämä tietääkin.
     
  6. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu tarkastetaan tuokin maanantaina. Välillä oli niin paljon häslinkiä ja 10-vuoden aikana moni asia unohtuu :)
     
  7. Antti_R

    Antti_R New Member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistutetaan nyt vielä sekin että rasteri(siis se alue jolle kuvan on mahdollista muodostua putkella, taisit tarkoittaa aiemmin rasterilla testikuvaa) ei saa koskettaa putken reunaa. Eli kontrasti alas ja putkesta katsomaan että rasteri ei ota reunaan kiinni. 5 milliä muistaakseni oli hyvä turvaetäisyys. Tarkista että blanking tms. on nollassa, se peittää käyttämättömän rasterin eli jos sitä on käytetty ei voi nähdä rasterin varsinaista reunaa. Sano vaan jos hölötän itsestään selvyyksiä :)
     
  8. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli muistissa mutta mutta eipä tässä turhaa hölötystä ole ollut vaan ihan asiallista tekstiä jopa mahdollisille uusille kerttuilijoille vaikka niitä nyt ei niinkään enää ilmaannu kovin usein :D

    Itselle tuli ostettua "viallinen" optoma HD80 kun halvalla sain. Kerran olen jo DLP tykin korjannut joten ajattelin josko tästä saisi kalun. Pienen testin jälkeen(vikaa ei ilmaantunut) otin ja avasin tykin ja putsasin aivan kaikki pölyt pois. Testiä keittiön pöydällä kaksi päivää ilman mitään ongelmia ja nyt nostin mitsubishi HC5000 paikalle testiin jalkapallon MM-kisojen loppuun.

    Taitaa vaan käydä niin että joutuu mitsubishin myymään. On nimittäin aivan helvetisti parempi kuva optomassa :D
     
  9. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saatiinhan se sininen istumaan ja sitämyöden 1024x768 reso näyttää siedettävältä.

    Powerstipiinkin saatiin toisella läppärillä vähän eloa. Ongelmaksi muodostui nyt se että suurin reso joka saatiin pihalle on juurikin tuo 1024x768

    Lisäksi saatiin 1920x540p. Koska listasta ei löytynyt 1080i lainkaan mutta eikö tuo nyt pitäisi olla lähes sama asia. Tuo taas olis siitä jännä että videot näky vain pienenä keskellä vaikka windows muuten oli säädetty koko kankaalle.

    720p ei suosutunut tykki näyttämään millään eikä myöskään luvattu 1600x1200 näy lainkaan.. Vai onko meillä nyt väärät speksit ja tämä kykenee vain 1024x768?

    Yksi kuva tuli napattua.
    https://www.dropbox.com/s/8dz3d830oqtzdfd/Photo 30.6.2014 14.45.49.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2014
  10. RaWsHaRk

    RaWsHaRk Member

    Liittynyt:
    01.07.2004
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    käytät varmaan port-5:sta? oisko ihan negative sync- ongelma`? itse käytän vastaavalla tykillä 1280x720p ongelmitta. 1600x1200 ei kyllä näytä hyvältä sanoo "speksit" mitä tahansa. 720p 72hz on paras omalle silmälle.
     
  11. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa AnttiR tuosta syncan vaihdosta jo mainitsikin. Port 5 käytössä juu. Onko molemmat syncat powerstripistä negatiivisena? Pitää kerrasta löytää oikea ratkasu kun om vain läppäri jossa ei ole omaa näyttöä :D
     
  12. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuu mitään. Ei ole hirveesti ehtinyt perehtyyn asiaan mutta sekään vähänen mitä tykin vieressä ehti käymään ei tuottanut oikein mitään järkevää.

    Hommasin HDMI -> VGA muuntimen. Toimii vanhalla putkinäytöllä hienosti ja saatiin elisa viihde boksista kuva pihalle. Koitin sitten 1080i resoa tykkiin mutta eipä sanonut mitään, 720p, 576p kaikki sama homma eli mitään kuvaa. Ainoastaan kun boksista ottaa virrat ja käynnistää uudestaan näkyy kuva noin 2sekuntia kunnes katoaa.

    Olis ollut hieno saada edes tuo tv näkymään ja sitäkautta HD kanavat mutta ei perhana meikäläisen järkeen ei nyt mene missä vika. Oliskin helppo jos barco makais omalla lattialla mutta kun aina pitää 20km mennä suuntaansa että edes näkee sen :D

    Olisko vinkkejä mitä seuraavaksi koitellaan?

    tällähetkellä siis kuvalähteet olleet:
    läppäri -> VGA - RGHBHV kaapelilla tykkiin ja port5.
    elisa viihde HDMI - VGA -> VGA - RGBHV kaapelilla tykkiin ja port5

    noita negatiivisia syncceja en ole vielä ehtinyt testailemaan. onko tykin päässä joku josta noita voisi koittaa vaihtaa?
     
  13. RaWsHaRk

    RaWsHaRk Member

    Liittynyt:
    01.07.2004
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    ihan varmasti on syncasta kiinni, tarviit väliin jonkun boxin joka vääntää synkan negatiiviseksi. itsellä on varastossa barcon oma, extron ja rtc 2200 tai jotain, kaikilla noilla elämä helpottuu huomattavasti. elisa viihteessä voi olla myös hdcp vaatimus eli väliin vielä joku hd-fury joka hoitaa sen homman.

    kokeilin itse ekalla barcolla läppärin kanssa niin ei onnistunut mitenkään negatiivisen synkan powerstripillä pakottaminen, johtuen varmaan läppärin näytöstä. pöytäkoneella paljon helpompaa säädellä, nykyläppäreillä voi toki onnistuakin..

    tykin päästä et voi vaihtaa mitään, paitsi hommata port-3 sopivan piuhan, en nyt lonkalta muista ottaako tavan 801 barco port 3:een molempia synkkia, s malli ainakin ottaa. käy katsoo curtin sivuilta
     
  14. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo lueskelinkin että hdfurylla saa noi syncat vaihdeltua suoraan. tosin maksaa jo reippaasti joten se pitää unohtaa :)

    HDMI - VGA muunnin pitäisi hoitaa tai siis hoitaakin tuon HDCP:n koska toimii kyllä tuolla vanhalla putkinäytöllä.

    Pitää etsiskellä pöytäkone tuohon viereen jos menis helpommin :)
     
  15. RaWsHaRk

    RaWsHaRk Member

    Liittynyt:
    01.07.2004
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. FuLL

    FuLL Member

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulis mutta kun ei ole omassa kotona tykki. Tykin vieressä kun pitäs tyyliin asua että sen sais kunnon säätöihin ja kun en ole ennen barcon kanssa pelannut niin täytyy sanoa että hieman sormi menee suuhun . Jos olisikin ollut SONY niin ei olis mitään ongelmaa.

    Kaverin isäukolla vaan alko mennä jo hermot kun ei pääse urheilua vahtaan ja roudas jonkun vanhan LCD tykin paikanpäälle. Piti vaan kädet nostaa pystyyn että pakko nyt luovuttaa.. Ei tuo kaverikaan ole asiaan perehtynyt lainkaan niin mun se koko homma olis pitäny hoitaa. Ei vaan homma toimi näin.

    Nyt lähtee siis huutonetin puolella omakustannehintaan pois!
    https://www.huuto.net/kohteet/crt-videotykki-barco-graphics-801s/329843455
     
    Viimeksi muokattu: 11.09.2014
  17. JTX

    JTX Active Member

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 818
    Saadut tykkäykset:
    14