Pieniä asioita, jotka pitäisi kieltää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Johnny Fortune, 25.04.2004.

 1. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 228
  Saadut tykkäykset:
  4
  Painat sitä palohälytyspainiketta, niin palokellot alkavat huutamaan. Se voi vähän auttaa.
   
 2. Baron

  Baron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun bensatankit alkaa poksua, lienee viisaampaa keskittyä väen ulos ohjaamiseen ja estää lisätappiot = ne palaville autoilleen väkisin rynnivät urpot. Häkää täynnä olevassa parkkihallissa kun ei ole ketään hengissä ja sinne sekaan juostessa jää taatusti se alkusammutin tyhjentämättä (ainakin ilman raitisilmalaitteita). Sopivassa lämpötilassa rikas häkäpilvi on kaiken lisäksi aikamoinen pommi, joka vain odottaa sitä oven avaajaa, hapentuojaa... :eek:

  ...No joo, ilman noita kärjistyksiä/nusautuksia: tosi paikan tullen ensimmäinen homma on varmaankin (nopea) tilanteen arvioiminen; pystyykö palon oikeasti saamaan hallintaan itse - itseä ja muita vaarantamatta? Onko ihmisiä vaarassa? Kuinka varoitetaan? Kuinka estetään palon leviäminen? jne... Onnistuneella, nopealla alkusammutuksella on toki ratkaiseva merkitys vahinkojen laajuuteen, mutta onhan se hyvä muistaa, että autoja ja marketteja saa aina uusia...

  Se voi auttaa vähän. Tai sitten ei auta yhtään, kun ihmiset seisahtuvat paikoilleen ihmettelemään outoa kilinää. "Minäkö miljoonas asiakas? Mistä sen hedelmäkorin voi noutaa?"
  Tai sitten tulee jumalaton paniikki (varsinkin jos savua ja liekkejä jossain näkyy) ja nyt se lössi vasta tunkeekin kaikille oville tulpaksi, kun jokainen tahtoo pelastaa nahkansa. Heikot ja epäonniset (sekä ne väen ulos ohjaajat) siellä poljetaan jalkoihin, ikään ja sukupuoleen katsomatta...

  Eli kiireen tullen äänen käyttöä tuskin tarvii kenellekään perustella. Ja jos siellä nyt muutama mummo menee rapuissa kumoon sammuttimen kanssa rynniessä, niin pelastetaan sitten tuplamäärä ihmishenkiä niin ollaan taatusti kuivilla. :rolleyes:


  edit:
  Elikkä liukuportaissa (ja niiden välittömässä läheisyydessä) hidastelevat sekä rynnivät pitäisi kieltää. Ja saivartelu, sekä kaikki "elikkä"-sanalla alkavat lauseet.
   
 3. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuullostajat. Se kun on kuulostamista.

  Yhden merkin väärinkirjoittajat vankilaan. Elikkäs annan kyllä luvan tarkoituksellisesti ilmaista asiat värikkäästi. Elikkästä pajunköyttä sekaan ja melekoosen pulleeta palttuuriva mesenaattiloihin, sano.

  Vaan lupaa ei heru tietämättään kieltä murjovalle, joka toistaa samaa bugia toistuvasti, eikä siis tilapäisesti koristellen.

  ______________________


  Itseään passiivissa ilmaisevat vankilaan. Possessiivin krusifiksinsa kadottaneet siis. Vitsi oli äskeisessä lauseessa, mutta sepäs ei pahville aukene, se.

  Minä puolestaan ajan autoa. Shit, mikä urpo. Minä puolestani ajan mopoa. Takaa, kuten Duudsonit, joilta myös mopo karkailee, eli mopon kuljettaminen muuttuu takaa-ajoksi.

  Olin tuskissaan haavan takia. Apuuuu-VA!. Minä taas olin tuskissani kun tuollaista skeidaa jouduin kuulemaan/lukemaan.

  Oletko hädissään paennut härkää minnekkään. En todellakaan, tuskin sinäkään hädissäsi minnekään ole mennyt.
   
 4. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Tämä vituttaa itseänikin suuresti. Monilla kauppiailla, varsinkin Internetissä on taktiikkana pistää halvat hinnat, mutta ei varastosaldoja. Sitten vedetään tilauksia paljon sisään ja koitetaan saada sitä kamaa. Usein tämä ei enää siinä vaiheessa suosittujen tuotteiden kohdalla onnistu, koska ne voivat olla jo tilattu loppuun liikkeille kenellä on varaa pitää varastoa ja hinnat sen mukaiset.

  Onneksi tämä trendi on jo hieman poistumassa ja yhä useampi ihminen haluaisi verkkokaupoille reaaliaikaisesti päivittyvät varastosaldot.

  Verratkaapa vaikka näitä neljää (otos Tampereen ATK-myymälöistä):
  1. www.verkkokauppa.com
  2. www.tietoasema.com
  3. www.bdog.fi
  4. www.mediakulma.fi

  Kahdella ensimmäisellä on reaaliaikaiset varastosaldot ja Tietoasemalla näkyy jopa tukkurilta tarkat määrät jos vain tukkurin järjestelmä sellaisen tiedon hakemisen sallii. Bulldogilla taasen on käytössä joku helvetin puna/kelta/vihreä nappi järjestelmä ja Mediakulmalla ei ole mitään järjestelmää.

  Itse katson aina ensin läpi nämä liikkeet joilla saldot näkyvät ja jos heillä on tuotetta varastossa ja ok hintaan niin en edes vaivaudu menemään listaa loppuun. On toki niitä joille 1 euro hinnassa on verrattavissa elämään tai kuolemaan, mutta onnekseni en kuulu siihen ryhmään.

  ... vittu mitä paskan jauhantaa taas ihan aiheen vierestä...
   
 5. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  27
  Katsottu liikaa leffoja?
  Ei ne bensatankit todellisessa elämässä niin kovin helposti poksahtele. Bensiini tarvitsee ilmaa (ja suhteellisen tarkan ilmaseoksenkin) räjähtääkseen, ja siellä suljetussa tankissa ei liiemmälti ilmaa ole.
   
 6. Klingsor

  Klingsor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palohälytyspainiketta:confused: ??? Kyllä paloilmoitinlaitteisto hoitaa hälytykset ja piippaukset ihan itsestään. Ja ei auta yhtään...kokemuksesta tiedän.
   
 7. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  - suihkuttomat pesutilat
  - ei-graafisella käyttöliittymällä varustetut ohjelmat
  - ei-WYSIWYG ohjelmat
   
 8. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  12
  Graafiset käyttöliittymät/ohjelmat, joita ei voi asentaa/poistaa/konffata komentoriviltä.
   
 9. Jaded

  Jaded Uusi jäsen Tukijoukot Blokattu

  Liittynyt:
  23.04.2004
  Viestejä:
  1 548
  Saadut tykkäykset:
  1
  DVDPlazan uusi Myydään/Ostetaan/HUUDA! osio.
   
 10. Klingsor

  Klingsor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin. Ehkä esimerkkini oli hieman kärjistetty, mutta toivottavasti havainnollistava.
  Toki jos tuollainen tilanne (oikea-aikaisen ja asiantuntevan tilannearvion kautta) todetaan todella vaaralliseksi, aletaan toteuttaa jokaisessa marketissa olevaa pelastussuunnitelmaa, eli mahdollisesti kiska kiinni ja karja laitumelle odottelemaan tilanteen selviämistä. Jos taasen tilanne ei ole äitynyt niin pahaksi ja ensisammutusta tarvitaan, niin sitten tosiaan (jauhesammutin aseena) juostaan,huudetaan,tönitään ja kirotaan kun ei asiakkaat usko,vaan tulevat vielä sammutustilanteessa viereen pesservissyröimään ja jauhamaan paskaa ja olemaan typeriä(polttavat saatana tupakkaa palavan auton vieressä, samalla kun antavat "neuvoja":OI :grr: :eek: ) tai muuten vaan sähläämään ja vaikeuttamaan toisen työntekoa.

  Ja kusipäämummot taitellaan määkiviksi mytyiksi, kootaan pinoon ja heitetään roviolle, tai laitetaan kaupan säilytyslokeroihin pohtimaan kurjuuttaan ja haisemaan sappinesteelle. Eli KUSIPÄÄmummot pitäisi kieltää, mutta ne kivat saa jäädä. Pesservissyt voivat mennä sitten sinne palavaan autoon istumaan ja pistää siellä tupakaksi, sekä ottaa vaikka pienet nokoset samalla.

  ps. Isoissa kauppakeskuksissa on yleensä myös tehokkaat savunpoistojärjestelmät,jotta räjähdyksiltä ja häkäkuolemilta vältytään
   
 11. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 228
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aivan, tulipalot ovat vakava asia. Ja aiheeseen liittyen, onko kenelläkään mitään käytännön niksiä siihen, kun näkee ihmisten tankkaavan autoa bensa-asemalla, tupakka suussa palaen. Vaikka riski on teoreettinen, on tuollainen piittaamattomuus aika ärsyttävää.
   
 12. Baron

  Baron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  No joo, taisi tuota stooria tulla hollywoodmaisesti vähän väritettyä... Bensiinille räjähdysvaaralliseksi kaasunpitoisuudeksi (ilmassa, 20°C) on tosiaan taulukoitu 1.4 - 7.6 %, eli suht kapea pitoisuusaluehan tuo on. Häkäkaasulla vastaava alue taasen on 12 - 75 %, eli räjähdysvaarallisuudessaan jossain mielessä vetyyn rinnastettavasta kaasusta on kyse. Terveydelle vaarallinen häkä tietenkin on jo huomattavasti pienemmillä pitoisuuksilla: hengitysilmassa 0,1 %:n (=1000ppm) yli mentäessä alkaa vaikutukset näkyä nopeasti...

  Heh, hyvin paljon mahdollista. Tosin "tässä porukassa" saattaa vapaa-aikansa väärinkäyttäjiä olla muitakin, joten enpähän ole ainakaan yksin. ;)


  edit:
  Nyrkki tulee ekana mieleen. Toisaalta pienellä 2kg:n jauhesammuttimella rööki sammuisi huulessa kivuttomammin.
   
 13. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 247
  Saadut tykkäykset:
  1
  Polttajalle, vai sammuttajalle? :D
   
 14. Baron

  Baron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nimenomaan kivuttomammin sammuttajalle. 2kg:n pullo kun on hyvin käteensopivan kokoinen ja sillä huitaisee/kopauttaa/heittää ilman pelkoa omien paikkojen venähtämisestä.
   
 15. JesusIsMagic

  JesusIsMagic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2006
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuorten miesten asennevammaisuus. En tiedä teistä mutta minusta suuri osa nuorista miehistä on tylyjä, typeriä, rumia ja asennevammaisia. Kyllähän ikä tuo monille heistä viisautta ja suvaitsevaisuutta (niin kuin Kauniin mielen sivuhahmolle joka kiusasi Nashia) mutta on silti surullista miten kusipäitä miehet pohjimmiltaan ovat.

  Erityisesti minua ketuttaa ahdasmielinen käsitys älykkyydestä jota joillakin sieluttomilla, tylyillä atk-nörteillä on. He ovat älykkäitä hölmöjä. Koulussa kaikkia mielikuvituksellisia, luovia, erikoisia, outoja ihmisiä pilkataan "tyhmiksi", vaikka he eivät välttämättä ole sitä. Koulussani oli kusipää jolle puolet muista ihmisistä oli tyhmiä, mutta hänen kaveripiiriinsä kuului muun muassa natsismin typeryyteen pakeneva idiootti. Mielikuvituksellisuuttahan ei saa olla maailmassa. Se on typeryyttä. Kaikkien pitää olla mielikuvituksettomia, ahdasmielisiä petoja, joilla on tunne-elämään liittyviä puutteita. Sittenhän maailma pelastuisi. Surullista että koulussa joutuu kohtamaan tuollaista asennetta, jota voisi kutsua jopa fasistiseksi. Tunneälykkyyttä ja viisautta ei ikinä arvosteta massan sisällä, pelkkää kylmyyttä ja suorittamista. Saatana kun ihminen on pohjimmiltaan paska olento.

  Viisauttahan koulusta ei saa nimeksikään, pelkkää triviatietoa jolla asennevammaiset miehet saavat päteä. Toivon vilpittömästi että se itseään superälykkäänä pitävä kusipää tulee laajentamaan horisonttiaan ja huomaamaan että maailmassa on muitakin ihmisiä kuin hän. Kun koko vitun elämä menee noiden itsekeskeisten, kaksinaismoralististen sikojen sietämiseen.
   
 16. Klingsor

  Klingsor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisätäänkö vielä nuorten naisten asennevammaisuus?;)
   
 17. Jaded

  Jaded Uusi jäsen Tukijoukot Blokattu

  Liittynyt:
  23.04.2004
  Viestejä:
  1 548
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaiken maailman Jeesukset ja uskonnot.
   
 18. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Ulkonäöstä en tiedä, mutta kuten eräs viisas herra joskus totesi: Kun ei kumarra, ei tarvi pyllistää.
   
 19. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 864
  Saadut tykkäykset:
  7
  Minä olen ruma. Jos sisäinen kauneus ei riitä, niin kai sitä pitää mennä kauneusleikkaukseen. Annatko rahat?

  Ja asiaan, käytävien tukkijat kaupoissa pitäisi kyllä saada kiellettyä, ihan kuten aiemmin on mainittu. Miksi ihmeessä ostoskärryt pitää laittaa poikittain käytävälle? Miksi kuulemiset pitää vaihtaa keskellä käytävää? Miksi pitää jämähtää pällistelemään ja juttelemaan juuri liukuportaiden eteen? Olenkohan minä liian idealistinen, kun kuvittelen maalaisjärjenkin jo sanovan että kulkureitit jätetään vapaaksi. Kuulumiset ja pällistelyt voisi hoitaa hieman sivummallakin...
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 725
  Saadut tykkäykset:
  695
  Jeps. Ja minkä hemmetin takia jotku ihmiset ottavat kärryt vaikka ostokset mahtuisivat aivan hyvin koriinkin.