Philips LCD 2009

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana makela5, 23.02.2009.

 1. 966

  966 New Member

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Philipsiltä löytyy useita ns. soudbar,eja eli tv:n alle tuleva "palkki" jossa on nippu kaiuttimia, blu-ray tai dvd-soitin, vahvarit, radio ,ym + erillinen subbari. Itse tilasin 52" 9704:n kaveriksi blu-ray version. Toimitusaikaa sillekin tarjottiin, uutuusko lienee sekin Suomessa. Katso Suomen Philipsin sivuilta kotiteattereiden kohdalta.
   
 2. Force

  Force Member

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä huomio. LED-mallien virtalähde myös kestää ja kestää. Loisteputkimalleissa taas jännite joudutaan nostamaan noin 1000V ja se rasittaa hakkurivirtalähdettä (invertteri). Tuon takia virtalähteitä paukkuu pitkin päivää perinteisistä LCD-töllöistä. Tässä LED menee ohi käyttämänsä virtalähteen ansiosta.
  Itsellä on LEDeistä paljon kokemuksia. Olen niitä asentanut valaistuksena vuosia ja olen todennut, että noin 4-5 vuoden sisällä osa vaihtaa väriä mm sinertävämmäksi ja osasta katkee sytytinlanka (R.I.P.).
  Töllöissä käytettävät CCFL -loisteputket pitävät valotehonsa hienosti, joten ihmeempiä kirkkauden katoamisia ei ainakaan 5v sisällä pitäisi ilmetä.

  Tuo 21:9 on tietenkin se Grand Lippulaiva, mutta kyllä 9704 on sen rinnalla myös lippulaiva. :naminami:
  9664:n kuva ei ole parempi, se on eriluontoinen. Niitä pitää päästä katsomaan vierekkäin. LED-mallin väritasot ovat kylmempiä ja siten luonnollisempia (vrt katsoessasi ikkunasta ulos). Kannattaa aina valita oman silmän ja maun mukaan.

  Laitteen ulkonäkö on itselleni ainakin todella pienellä arvosijalla. Kuvanlaatu on se ykköstärkeysaste liiketoiston jälkeen.

  Valo selkäsi takana. Itse mieluummin katson vaalentunutta ruutua, kuin ruudulle kirkkaana peilaavaa valoa takanasi (häikäisee).
  Heijastumia voi aiheuttaa mikä tahansa valonlähde.

  TV-kaupassa ilmapiiri on yleensä liian kirkas, joten siellä on vaikea todeta miltä laite näyttää omien seinien sisällä.
   
 3. compura

  compura New Member

  Liittynyt:
  26.12.2009
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin Porvoosta 1850€. Eli 1900€ varsin hyvä hinta. Päädyin tähän malliin ja merkkiin mm. hyvien arvosteluiden perusteella, ja itse nähnyt messuilla tv: n käytössä. Säädöistä pitää antaa myöhemmin tarkempaa infoa. Sd kuva on kyllä erinomaista. Itse en kyllä allekirjoita noita valovuotoja:D, clouding ongelmia.
   
 4. KKBoss

  KKBoss New Member

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta compura. Eli töiden jälkeen marssin Experttiin että pistävät Phillyn tilaukseen. Pitäisi olla alkuviikosta Hangossa, lupasivat nopeaa toimitusta.

  Olen ollut vähän skeptinen noihin testeihin ja Philipsiin yleensäkin, mutta ei voi olla sattumaa että se pärjää joka testissä. Ja nyt kun olen paremmin tutustunut ko merkkiin niin en tiedä mistä Phillyvastaisuus on johtunut, ehkä vanhoista kuvaputkiajoista? :confused: :hitme:

  Nyt olen erittäin vakuuttunut että saan yhden parhaimmista telsuista mitä markkinoilta toistaiseksi löytyy:thumbsup:, ja sehän rittää mulle että koen asian niin. Joku / jotkut ovat varmana eri mieltä ja suokoon se heille mutta itselle minä sitä telsua ostan:rolleyes:

  Täytynee vielä sitten miettia sitä Phillyn soundbar- tarvetta? Äänentoistoa on kyllä kehuttu...
   
 5. compura

  compura New Member

  Liittynyt:
  26.12.2009
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Et varmaankaan tule pettymään.Ittelläni tää on jo toinen philips toosa,ja tyytyväinen olen ollut.Ainahan kaikissa laitteisssa on parantamisen varaa,mutta pitäähän se raja johonkin vetää.Ja hyvähän se on että on eri merkkejä,niin on jokaselle jotakin.:rolleyes:
   
 6. KKBoss

  KKBoss New Member

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perjantaina kävin tekemässä kaupat ja maanantaina/ tiistaina pitäisi olla haettavissa. Odottavan aika on pitkä mutta uskon että se palkitaan...

  Kävin vielä eilen ihailemmassa Phillyä Gigantissa ja 1900€ sijoitus ei tunnu yhtään pahalta sillä Gigantin hintalapussa oli 2199€.:eek:
  No Gigantista ostettaessa on 30 päivän tyytyväisyystakuu, ja en tiedä onko siellä vielä se hintatakuukin mutta pitää sitä nyt paikallista kivijalkaliikettä tukea. Ja ko mallin kohdalla en usko tarvisevani sitä tyytyväisyystakuuta, sen verran vähän on ollut ongelmia ja kuvanlaatu + ulkonäkö miellyttävät ainakin minun silmiäni:thumbsup:
   
 7. KKBoss

  KKBoss New Member

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään kannoin telsun kotiin ja älyttömän tyytyväinen olen hankintaani:thumbsup:

  SD kuvan laatu on paljon parempi mitä uskalsin kuvitella :naminami:

  Nyt vielä pientä hienosäätöä ideaalikuvan saamiseksi...

  Suosittelen lämpimästi kaikille jotka harkitsevat ko Phillyä.
   
 8. Force

  Force Member

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan muu saanut 40" tai 46" 9704-malleja nyt tammikuun jälkeen?

  Oma paikallinen myyjä sanoo että ovat loppu maahantuojalta ja että Philipsillä on kuulemma jotain vaikeuksia valmistaa näitä. Hän ei tietänyt tarkemmin mistä oikein on kyse. :OI
   
 9. 966

  966 New Member

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  52" 9704 piti tulla tammi/helmikuun vaihteessa, mutta ei ole kuulunut vielä mitään. Tuossa ylempänä on jotain juttua mahdollisista vaikeuksista.
   
 10. TomiKoo

  TomiKoo New Member

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään tehtiin muuttoa uuteen ja isompaan kämppään ja samalla tupsahti 40PFL9704 olkkariin. Eilen kiertoon lähti vanha 28" putki, joten lienee ollut jo aika vaihtaakin...? Katseluetäisyyteen verrattuna tuo 40" on liian vähän, mutta lasten pikkukakkosille tuo on aivan täydellinen ja itsekin koen tuon ihan riittävänä.

  On se aika kone! Vielä en ole huomannut pelkäämiäni valovuotoja perusasetuksilla, yhden elokuvan lopputeksteillä testattuna. Hieman ehdin muuton tiimellyksessä valikoita selaamaan, paljon kaikkea tuntuu löytyvän. Kuva on hämmentävän hyvää, näyttää todella 3D:ltä. En tiedä, miten asetusten kuuluisi olla, nyt mennään ihan koneen setupeilla. Vinkkejä hyvistä asetuksista otetaan vastaan! Ambilight on omaan makuun todella hieno, kuin lisäisi kokoa pykälää suuremmaksi. Odotan innolla IRobot-kokemusta pimeässä olkkarissa, kunhan saan äänet kuntoon.

  Ainoa äkkiä mieleen tullut probleema oli äänien väärä synkkaus leffassa, mutta siihen oli mielestäni joku korjaus. Niin ja kanavien valikon järjestys ja turhien poisto täytyy opetella.

  Kysymyksenä (saattaa löytyä aiemmistakin, haku ei löytänyt) äänien liittämisestä. Mistä lähdöstä saan äänet mahd hyvällä laadulla vahvistimeen? RCA taisi olla, mutta onko telkkarin digital out -> vahvistimen koksutuloon OK? Vai onko HDMI kaksisuuntainen...? Sorry, jos oli stupido kysymys! En vain löytänyt liitännöistä mitään mainintaa vahvistimen liittämisestä, kaikki tulot oli vain mainittuna.

  Mutta huomenna uudella innolla lisää kokeilua!

  Tomi
   
 11. juakkio

  juakkio New Member

  Liittynyt:
  26.12.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asetusehdotus (tai linkki moiseen) löytyy muutaman sivun takaa tästä ketjusta. Itse käytän värisävyn osalta siinä linkissä kuvattuja asetuksia. Asetuksethan ovat tv:ssä sisääntulokohtaiset, eli kuvaa voi säätää erikseen tv:lle, blu raylle, pelikonsolille, jne. Olen huomannut että TV-kuvalla kannattaa tv:n prosessointeja hyödyntää. Terävyys neloseen ja PNM minimiasennolle, niin hyvä tulee. Lisäksi huomasin että kolmosen kuvaa parantaa huomattavasti kun laittaa MPEG artifaktien poiston päälle.

  Äänen ja kuvan synkkaan on oikeastaan kolme tapaa ratkaista asia. Voit joko lisätä vahvistimesta viivettä äänelle, vähentää tv:n kuvaprosessointeja, tai (kuten itselläni on) tehdä siten, että kuvalähteet vedetään suoraan tv:n hdmi:hin kiinni ja ääni vahvistimelle otetaan tv:n digitaalisesta ulostulosta (koaksiaali). Tällöin tv pitää huolen synkronoinnista.
   
 12. Gasco

  Gasco Member

  Liittynyt:
  14.03.2005
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosin tällä kytkennällä ei saa 5.1 ääntä.
   
 13. juakkio

  juakkio New Member

  Liittynyt:
  26.12.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tuo itselläni toimii ihan nätisti 5.1:nä. Sekä DD että DTS menevät vahvistimelle ok.
   
 14. KKBoss

  KKBoss New Member

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0

  Itsekin käytän pääasiassa linkissä olevia säätöjä ja olen juakkion kanssa samoilla linjoilla että normi TV- kuvalla kuvanparannuspiireillä saadaan loistava kuva, vaikka testien kalibrointisäädöissä kaikki kuvanparannuspiirit ovatkin OFF- tilassa. Makuasia.

  BD- kuvalle sitten voitkin käyttää testien kalibrointi asetuksia.

  Loisatavan hankinnan kuitenkin teit TomiKoo :thumbsup:
   
 15. KKBoss

  KKBoss New Member

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tässä linkki asetuksista:
  http://www.hifi-forum.de/viewthread-152-5345-74.html

  Mutta kuten on mainittu niin lähde noista asetuksista ja tee tarvittaessa pientä hienosäätöä? Samat asetukset ei sovi kaikille. Ja digi- kuvalle jotkin parannuspiirit ovat herkkua.
   
 16. TomiKoo

  TomiKoo New Member

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos ja kiitokset kaikille kommenteista ja neuvoista!

  Täytyy tutustua linkkeihin ja koittaa säätöä, kunhan mamma antaa tilaa. Nyt ei saa millään vuoroa säätötoimille, mamma vaan istuu naulattuna sohvalla ja hihkuu, kuinka upea kuva on ja kuinka upea amilight on... Ei kuulemma hankintahinnan tuoma ensishokki tunnu enää miltään! :thumbsup:

  Elokuvakokemus tuntuu kyllä tuolla paketilla (Philly + Denon vahvari + Warfedale-kajarisetti) aivan uskomattomalta entiseen verrattuna! Testattiin muutamaa elokuvaa, uusi kuva + parantunut ääni on todella POP! :naminami:

  Tomi
   
 17. juakkio

  juakkio New Member

  Liittynyt:
  26.12.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä niin tiedän ton... Itse tein vielä kardinaalimokan laittamalla tietokoneen kiinni töllöön ja hankkimalla vaimolle joululahjaksi Sims3:n.
   
 18. TomiKoo

  TomiKoo New Member

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koitin vihdoin säätöjä (sen minkä kieltä ymmärsin...) mutta ei ollut ihan minun silmään sopivaa.

  Perus tv-kanavien katselussa en tykännyt ollenkaan, vaan lähdin omin päin muokkaamaan alussa laitteen määrittelemien kohtien pohjalta. Aika pienin muutoksin pääsin mieleiseen tulokseen. Eli jos teidän juttuja ymmärsin oikein, niin samoilla linjoilla ollaan?

  DVD-katselussa nuo säädöt olivat lähellä, oikeastaan annetut tint-arvot tekivät kuvasta liian "vihreää" minun makuun. Normal-asennolla tykkään enämpi, vaikkei sekään ihan täydellinen ole.

  Gone in 60 seconds & kohtaus 27 ja volat kaakkoon! :naminami:
   
 19. AMKtuning

  AMKtuning New Member

  Liittynyt:
  26.02.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  40PFL8664H hinta on tullut viime viikkoina alaspäin, alkaa sopia omaan budjettiin joka on siinä n. 1k - 1,2k rahaa.

  Philipsit on suht siroja, ulkoasu siisti ja ei leveitä raameja. Olohuoneessa on tilarajoite sellainen että korkeus saa olla max 650 mm. Useimmat 40" kojeet ei sovi tuohon, mutta ko. 8664H menis.

  Suuri arvoitus on kuitenkin Philipsin kuvanlaatu. Myymälöissä tämä EDGE-Led malli ei näytä kuvaltaan sen kummemmalta kuin muutkaan. SD-kuva on suttuista ja tekstien sekä liikkuvien kohteiden reunoilla näkyy pixel häröä. Asetukset on tietenkin liikkeissä mitä sattuu. HD-kuvaa en ole päässyt vertailemaan. Pilkkopimeässä luolassa ei tv:tä ole tarkoitus katsoa, vaan olkkarissa on aina jonkin verran valoa.

  Tiedän että ei ko. malli vetäne vertaa LD-malleille kuten 9704, eikä tarttekaan, mutta tästä 8864:sta ei näytä löytyvän juurikaan vertailuja tai testejä.

  Onko täällä kukaan erehtynyt/onnistunut hankkimaan kyseistä mallia? Tai omaisi jotain kokemuksia.

  Vaihtoehtoinen koje olisi LG 37" SL8000. Siitä löytyy suht mukavasti jo infoa. Philipsissä olis kuitenkin 3" enemmän, sekä no... ainakin ambilight.
   
 20. ege

  ege Member

  Liittynyt:
  23.05.2003
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vieläkös näitä on jossain saatavilla?