Perfect (2018)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 30.09.2020.

 1. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 249
  Saadut tykkäykset:
  160
  [​IMG]

  Eddie Alcazarin ohjaama Perfect (2018) on omintakeinen, unenomainen tieteiskauhuelokuva, runoelma jossa tunnelmat vaihtelevat psykedeelisestä psykoottiseen. Aivan heikkohermoisimmille tätä ei voi suositella
  itseveistely- ja vauvansyöntikohtausten takia.

  Kuten kansainvälisen ”tietoverkon” arvosteluista voi havaita, tämä elokuva on jakanut katsojia varsin voimakkaasti. Jos on tylsyttänyt aivonsa viihdepаskаlla, Perfect menee takuuvarmasti yli hilseen ja saa uhriutua koko rahan edestä. Juoni jää onnistuneella tavalla avoimeksi — se ei ole tässä keskeisin, mutta jos väkisin yrittää katsoa tätä juonielokuvana, seurauksena on itsetekemä pettymys, kun 4-kulmainen palikka ei uppoakaan 2-kulmaiseen reikään. Tätä voi vain katsoa ja kuunnella.

  Nuorukainen (Garrett Wareing) on ilmeisesti tullut yöllä tappaneeksi tyttöystävänsä, ja hän pyytää apua äidiltään (Abbie Cornish). Hänet lähetetään omituiseen hoitolaitokseen, jossa häntä ryhdytään parantamaan. Äiti on joskus ollut samassa laitoksessa. (Kuvauspaikkana eräs Los Angelesin luksustalo, jota on käytetty myös The Big Lebowskissa ym.)

  Nuorukaista aletaan korjata siten että hän saa leikata itsestään viallisia paloja irti ja tilalle asentuu jotain parempaa, täydellistä. Hän alkaa kokea mielipuolisia näkyjä, joihin sisältyy muun muassa kannibalismia, ja tapahtumien varsinainen kulku jää jotensakin epäselväksi. Lopulta hän näkee itsensä sellaisena kuin muut hänet näkevät, eikä näky ole kaunis.

  Elokuvassa on vaikuttava kuvaus, jota on höystetty erikoistehosteilla (myös animaatioilla), ja kamera-ajojen puolesta mieleen tulee vaikkapa Alain Resnais. Äänimaailma on hypnoottinen. Parantolaelokuvana Perfect on omaa Aivo-Puukkolan mielisairaanhoitopiirin potilasmaksuluokkaansa. Tunnelma muistuttaa David Lynchin ja David Cronenbergin mystis-eroottisia tekeleitä. Tällaista ei liian usein saa nähdäkseen.

  4/5

  Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 17.5.2019.

  Pohjoismaisen blu-rayn (BD-25) on julkaissut Nonstop Entertainment, joten mitään laadukasta julkaisua on turha odottaa. Elokuvatiedoston koko on vain 15 GB (MPEG-2), kovin vähän elokuvalle, joka nojaa visuaalisuuteen, eikä kuvanlaatu ole kummoinen. Mitään lisämateriaalia ei ole. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Traileri (Full HD)
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2021
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 235
  Saadut tykkäykset:
  807
  Olisiko jossain parempi BD?
   
 3. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Tämä voisi olla ihan mielenkiintoinen, en uskaltanut sitä aikaisemmin hankkia kun ajattelin sen olevan kuitenkin huono. Mutta kyllä tämä ihan mielenkiintoiselta näyttää trailerin perusteella.
   
 4. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Jaa eipä tämä nyt ollut kummoinen kuitenkaan. Ei tule varmaan toista kertaa katsottua,tämä oli minun riskiostos ja riski toteutui. Monesti näistä avoimista lopuista tulee mieleen että onko ohjaaja itsekään tiennyt mikä on leffan mysteeri ja menee siitä mistä aita on matalin ja jättää lopun täysin avoimeksi enkä muutenkaan oikein älynnyt oliko tällä elokuvalla joku selkeä mysteeri joka pitäisi tajua.:):)