Pelottavin elokuva?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 11.09.2001.

 1. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  The Blair Witch Project. Sinä syksynä ei vaan menty metsään.
   
 2. LeffaHenkka123

  LeffaHenkka123 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2014
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  The Thing (1982) pelästytti minua jonkin verran. Ne hirviön efektit oli aika pelottavia. Kannattaa katsoa se elokuva, klassikko kyseessä.
   
 3. Matti77

  Matti77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.03.2014
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katsoin viime yönä Paranormal Activityn. Paha pettymyt oli. Jännitystä aiheutti oikeastaan vaan se, että sitä on hehkutettu niin paljon. Odotin että jännitys tiivistyisi loppua kohden, mutta varsinaiset tapahtumat tulivatkin vasta muutamilla viime sekunneilla. Kaiken lisäksi se oli mielestäni muutenkin aivan surkea. Todellakin uskoin, että kuvaaja oli juuri ostanut kaupasta videokameran ja kehitellyt yksinään päässään epämääräisen idean ihan itse kuvattavaa "elokuvaa" varten. Kuin ystävä näyttäisi minulle itse piirtämäänsä maalausta ja hämmästelisin, kuinka hänen 4-vuotias lapsi osaa jo piirtää niin hyvin. Tekijöillä on käynyt helvetin hyvä tuuri ... eikun siis oikeudet ostaneilla levitysyhtiöillä. "Näyttelijät" ovat pysyneet PA-amatööreinä.

  Vastaavista esim. [Rec] oli paljon pelottavampi ja parempi. The Blair Witch Projectin katsoin kauan sitten ja siitä jäi muistaakseni ihan hyvä fiilis.

  Muhun parhaiten tehoava kauhu on lähtöisin H.R. Gigerin taiteesta. Jopa AVPR: Aliens vs Predator - Requiem oli pelottavien hirviöiden ansiosta katsomisen arvoinen, vaikka olikin elokuvana monella tapaa surkea tekele. Kävin muuten muutama vuosi sitten miehen taidenäyttelyssäkin, joka oli ehkä paras näkemäni. Yleensä kuvataide ei kiinnosta minua, kaikkein vähiten modernin taiteen töherrykset.
   
 4. Fazed

  Fazed Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2014
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  2
  Yksi ääni myös täältä Paranormal Activitylle. Erheydyin katsomaan sen illalla hoitaessani yksin yön erästä suurta rakennusta (mallia toisessa päässä ei kuule/tiedä mitä toisessa tapahtuu, ja pimeähkö hehtaarin tontti) - kyllä oli aikuisella miehellä vaikea nukahtaa ja vain suurella tahdonvoimalla estin itseäni sijoittamasta limutölkkiä ovenkahvalle :)

  Blair Witch oli myös kyllä pelottava, kyseisenä syksynä yksin aamuyöllä teeripassiin mennessä oli hiukka erilainen kutina kuin yleensä, olisi ilman herra Remingtonia saattanut jäädä menemättä :D
   
 5. Kari Häkkinen

  Kari Häkkinen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  9
  Yle Areenassa on näkösällä 11. 2. 2015 saakka Nuorallakävelijä vuodelta 2007. Osittain dramatisoitu dokumentti kertoo siitä, miten ranskalainen nuorallakävelijä Philippe Petit toteutti elokuussa 1974 unelmansa ja käveli New Yorkissa nuoralla World Trade Centerin rakennuksesta toiseen.

  Aidosti pelottava elokuva, jos omaa korkean paikan kammon kuten minä. Vaikka katsoin elokuvan tietokoneen näytöltä noin postikortin kokoisena kuvana, niin silti teki pahaa. Näin elokuvasta seuravana yönä jopa painajaisen, jossa minut kiristettiin jollain katalalla konstilla yrittämään nuorallakävelyä kahden pilvenpiirtäjän välillä.

  Wikipedian mukaan akrofobia on neuroottinen häiriö, mutta myönnetään, että "Tämä psykologiaan liittyvä artikkeli on tynkä". Totisesti.

  Olen tietysti jäävi väittämään Wikipediaa vastaan tässä asiassa, mutta en usko neuroosin olevan hyvä selitys ilmiölle. Jos selitys ollenkaan.

  Itse en tunne korkealla paikalla mitään varsinaista pelkoa tai kammoa, vaan saan jonkinlaisen tasapainohäiriön. Avara taivas ja korkeita paikkoja ympäröivä tyhjyys eivät tarjoa kiintopistettä, mikä aiheuttaa huimausta, hukkaan tajun pystyasennosta ja lähden ikään kuin kaatumaan johonkin suuntaan.

  No, johtuipa vaiva mistä tahansa, niin Man On Wire on elokuva jota en pystyisi katsomaan teräväpiirtoisena 3D:nä isolta kankaalta.

  Yle Areena: Nuorallakävelijä
   
 6. Duck Rogers

  Duck Rogers Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Battlefield Earth :sick: oli niin huono et huusin kauhusta :eek:
   
 7. Snøprinsesse

  Snøprinsesse Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kauna. Olin 15, kun se ensimmäinen osa tuli leffateattereihin. Se oli ensimmäinen kauhuleffani leffateatterissa ja jäi kyllä ikuisesti mieleen. Kayakossa vain on minusta jotain todella pelottavaa. Siitä on jo lähes 12 vuotta, kun näin Kaunan ensimmäisen kerran ja vieläkin näen joskus painajaisia siitä. :eek:
   
 8. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Nightmare - Painajainen merellä. Kamalaa katsottavaa.
   
 9. xtn

  xtn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  331
  Saadut tykkäykset:
  27
  Hyvä nosto. Meinasin perustaa "Kovempia aineita"-topicin kauhusta. Pääasiassa katson toimintaa/trillereitä ja jotenkin niitä katselee hohhoijaa fiiliksin. Kaikki on jo nähty. Pitää siirtyä "kovempiin aineisiin". Kauhu on tavallaan kiinnostanut aina, mutta vähemmän niitä katsonut. Babadookia koitin katsoa mutta laitoin vartin päästä kiinni. Alkoi ahdistamaan :) Pitänee kokeilla uudemman kerran. Ainakin yksin kun katselee hiilikellari-tyyppisessä leffahuoneessa keskiyöllä näitä kauhuja, niin vetoavat tunteisiin ihan toisella tapaa mitä hollywood-rymistelyt. Eli josko tästä genrestä saisi uudenlaisia leffaelämyksiä. Kaveripiiristä kyselin kauhujen ystäviä, kukaan ei tunnustanut pitävänsä. Noh, ehkä nämä toimivatkin parhaiten yksin katsottaessa.

  Flixistä katselin viimeyönä pari pätkää. Nämä eivät kyllä kovin kummoisia olleet.

  Cabin in the Woods.
  Tässä luvattiin olevan todella yllättävä juoni. Vetää maton jalkojen alta. No ei vetänyt. Juoni oli mielestäni enemmänkin omituinen mitä yllättävä. Eikä myöskään pelottanut. 3 tähteä.

  The Unborn
  En suosittele. Tässä näytettiin aivan liikaa kaikkea "pelottavaa". Huomattavasti vähemmän olisi ollut enemmän. 2 tähteä.

  ja jotta ei olisi totaalinen offtopic postaus, niin omaan mieleeni jäänyt Psyko. Katselin sen joskus 15-kesäisenä, tuli telkkarista. Oli silloinkin puitteet kohdallaan vaikka kotiteatteria ei ollutkaan tuolloin. Yksin kotona ja myöhäisillan ohjelmistossa.
   
 10. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 818
  Saadut tykkäykset:
  387
  Jasonit.. hieman ahdisti katsella alle 10-vuotiaana leikkaamattomia versioita mökillä kun muut nukkuivat. (yleensä vielä aitassa, eikä samassa tilassa)
   
 11. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  The Conjuring on ehdottomasti yksi pahimmista(=parhaimmista). Ja jo mainittu The Babadook oli myös todella hyvä.
   
  tootsi tykkää tästä.
 12. Burãrum

  Burãrum Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  29
  Ringu (1998) se vaan edelleen johtaa. Kenji Kawain musiikilla on siinä vaikutuksensa.
  Heti alkuteksteissä
  tulee kylmät väreet, kun kuvataan synkkää merta. Se painostava musiikki on siinä niin karmiva.

  2000-luvun kauhusta johtaa Insidious (2010). Aivan loistava elokuva.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 647
  Saadut tykkäykset:
  172
  Siitä onkin pitkä aika, kun on tullut ulos todella hyviä pelottavia elokuvia. Pidän yleensä itse joko kasarikauhun merkkiteoksista aina Painajainen Elm Streetistä lähtien tai sitten näistä uudemmista, piinaavan psykologisia elementtejä omaavista elokuvista kuten esim. juuri Insidious, Babadook tai Hereditary. Sain eilen vihdoin katsottua Descentin (2005), joka on yllättävän korkealla monella kauhulistalla suht. pieneksi elokuvaksi. Mainio kauhuleffa, joskin loppuratkaisusta (varsinkin käsittääkseni Yhdysvaltojen editistä) ja "sankarittaren" valinnoista voi olla montaa mieltä.

  Yritän tässä samalla saada katsotuksi joitakin kauhun merkkiteoksista, mitkä syystä tai toisesta ovat jääneet vuosien varrella väliin... Etunenässä esim. filmiharrastajien suosima Suspiria. Yritin alkaa monen listan kärkisijoilla olevaa Under The Skiniä (2013, Scarlett Johansson) katsomaan, mutta hieman liian tapahtumaköyhää tuntui olevan ainakin siihen hetkeen.
   
 14. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  ^ Under the skin kauhuelokuva ? No en kyllä huomannut. Outo kyllä.
  Scarlett tissisillään oli yllättävintä koko leffassa
   
 15. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Erittäin mielenkiintoinen kauhuelokuva
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Aikuisena ei ehkä enää ole sellaisia pelottavia elokuvia, joita oikeasti _pelkäisi_.
  Mutta en kauheasti välitä noista säikyttely/jump scary -elokuvista. Kyllähän sillä tavalla saadaa kuka vain säikäytetty, että ensin näytetään herttaista kissapentua ja yhtäkkiä zombinnaamaa kirkumisen kera. Mutta mikä järki siinä on.
  Parhaimmat elokuvat, jos ajatellan pelkoa, niin ovat sellaisia, jotka oikeasti saavat pelkäämään ihmisten puolesta. Ja sen ei siis tarvitse olla kauhua.

  Mutta pahin pelkokokemus on ollut, kun poikasena katsottiin kavereiden kanssa Lötköjen yö. Telkun edestä ei voinut lähteä pois, jotta ei olisi ollut luuseri, mutta samalla huusin sisäisesti äitiä, kun pelotti niin penteleesti.
  Samoin V-sarjan alienin synnytys oli aika jännä homma pentuna. Kuten toki myös Alien-elokuvat.
   
 17. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  531
  Saadut tykkäykset:
  7
  En perusta enää vanhana noista uskonnollissävytteisistä piru-paholais-yms jutuista. Talo jonka jumala hylkäsi oli aikanaan tehokas.
  Kaksi ensin mieleen tullutta ovat Usva (se alkuperäinen) ja Alien. Hohtokin vielä tuli mieleen.
   
 18. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Kun tässä siihen outoon aineeseen upotaan niin sillä henkilöllä mahtaa olla äärettömän suurta kauhua siinä tilanteessa. Siihen kauhuun pitää vain jotenkin samaistua kun ei ole ainakaan vielä olemassa matrixsin kaltaista virtuaali todellisuutta jossa pääsisi itse uppoamaan siihen aineeseen ja kokemaan sen kauhun.
   
 19. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 491
  Saadut tykkäykset:
  255
  Aika pelottavia on myös monet kotimaiset elokuvat kuten Luokkakokous, Pekko aikamiespoika yms joita en ole koskaan edes uskaltanut katsoa, pelottaa jo näkemättäkin... pelkät traileritkin aiheuttaa jo ahdistusta ja pelkotiloja...
   
  Kimsor tykkää tästä.
 20. LivingPoet

  LivingPoet Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  1
  Braveheart oli tosi verinen ja aggressiivinen leffa (en voinu kattoa kaikkee)
  Ja näin mielenterveyskuntoutujan kannalta (mun siis) ahdistavia ovat olleet mm. Truman Show (siinä on samanlainen todellisuuden heittelehtiminen kuin akuutissa psykoosissa) ja Aidosti outoa (ääniä joskus (muutamia kertoja vuodessa)kuulevana leffa ääniä kuulevasta hepusta ei oo rento).