PC:een äänikortin vaikutus äänenlaatuun??

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana JP2, 28.07.2007.

 1. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vielä pidemmälle audion parantelussa menee minun kehittämäni erikoisteknologia...
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. Elvis

  Elvis Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.07.2001
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi tässä ei ole jo viiden viestin lollottelu perässä? No minä sanon, että

  :thumbsup::cool::king:

  ps. mistä noita voi ostaa? Jos olisi pienempi screeni omani näyttäisi suhteessa isommalta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2008
 3. jomb

  jomb Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  yleensä pidän kaikista ohjelmista äänet täysillä ja windowsista joku 70% vai kannattaako pitää windowsistakin äänet täysillä? vaikuttaako toi windowssin äänen säätö äänenlaatuun, jos sekin on täysillä niin tuleeko ääneen säröä tai jotain muuta häiritsevää? äänikortti on joku realtek(läppärin oma) vahvistin on harman/kardon ja analogisesti kytketty vahvariin (rca:lla)
   
 4. Pyrre

  Pyrre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä parempi äänenlaatu Creativen Soundblaster X-Fi Gamer kortilla kun pitää volat siinä 75% paikkeilla ja säätää vahvarilta loput.

  Ja itse tuli todettua tuo äänikorttien ero. Tässä tapauksessa liitäntätapa on sama, merkki on sama, malli vain on vanhempi Creative Soundblaster Audigy SE. Heti kun löi tuon uuden kortin sisään niin ääni oli huomattavasti puhtaampaa kirkkaampaa, eli aivan kuin olisi jokin verho poistettu äänen tieltä. Plus erittäin mukavana lisänä toki peleihin tullut nopeus, vaikutti monta framea sekunnissa tuo äänikortti. Ja itsellä siis Entertaiment modessa normaalisti ja kaikki turhat nappulat ja muunnokset poissa käytöstä, peleille sitten se Game modeen samalla kun lyö koneen ylikellot päälle.
   
 5. jomb

  jomb Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  ...niin oon testaillu tota volume hommaa mutta en huomannu äänessä mitään eroa vaikka oli täysillä? äänikortissa on line-out liitäntä(kuulokeliitäntä) mistä ne äänet otan niin tarkottaako se että voi pitää äänikortin äänet täysillä koska se on line-out? jos äänet ei ole lähes täysillä niin joidenkin videoiden äänet kuuluu liian hiljaa vahvistimesta vaikka volumet lähes täysillä.
   
 6. pinkeliviinica

  pinkeliviinica Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  line outin voikin pitää "täysillä" sillä 98% äänikorteista osaa tuon lähettää täysin häiriöttömästi ja 2% on huonosti suunniteltu ja niitä ei voi pitää täysillä.
  selviää vain kokeilemalla ja jos on mittauslaitteistoa niin tietysti silläkin...
  niinsanotut "kaiutinulostulot" jollaisia oli wanhoissa äänikorteissa niin niitä ei voinut pitää kuin noin 40% maksimi volumessa jotta pysyi särkemättömänä..

  ja huomaa että jos käytät digi ulostuloa (coax/optinen spdif) niin se ei voi koskaan särkeä kun se siirtää vain dataa...
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2009
 7. JP2

  JP2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.05.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ootteko löytänyt päteviä äänikortteja kannettaviin? Pitäisi korvata pöytäkone jossa ESI Juli@(myytävänä) kannettavalla ja nyt oon pähkäillyt miten pääsisin äänellisesti samaan tasoon kannettavan kanssa.

  Kokemuksia? http://www.thomann.de/fi/esi_u24_xl.htm
   
 8. Antono

  Antono Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  jeps.

  elikkäs siirrän äänen av-vahvistimeen läppärin radeon hd 5470 kortin kautta hdmi letkulla.
  mistä tiedän resamplaako tuo kortti ääntä? käytössä foobar2000 ja asio:hitme:
  ja jos resamlpaa, niin mistä asion tai foobarin asetuksista saan muutettua samplauksen asion hommiksi.. aika hukassa näitten asioiden kanssa:OI

  sellanen tuli mieleen vielä että minkä takia äänikortit pyrkii muuttamaan äänen 48khz?
   
 9. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Jaa miksi? Luultavasti siksi, että jos/kun nykyaikaisissa äänikorteissa on 192 kHz DA-muunnin, se osaa helposti toistaa 48 kHz näytteet toistamalla äänitteen samaa näytettä 4 kertaa peräkkäin, jolloin ulos tulee 48000 eri näytettä sekunnissa. 96 kHz DA-muunnin vastaavasti toistaa 2 näytettä peräkkäin. Tällainen kahdella tai neljällä kertominen ei muuta äänenlaatua huonommaksi.

  Jos äänitedata on 44100 Hz, silloin 192 kHz DA-muunnin joutuu toistamaan 4,35374 näytettä peräkkäin, luku ei ole tasaluku, eli näytteet on pakko skaalata uudelleen; pehmentää. Vielä kamalampaa jos 96 kHz DA-muunnin joutuu hommiin, ei mene tasan sekään, ja skaalausvirheet ovat isompia.

  Jos äänikortissa on vieläkin suurempi "pikselikellotaajuus", megahertsiluokkaa, silloin kaikkien ääniteformaattien skaalaus onnistuu tyydyttävästi ja ilman pehmentymistä. Kaikki äänitteet ylinäytteistetään eli skaalataan suurempaan taajuuteen. Ja miksi tällainen DA-muunnin sitten on hyvä? Voidaan käyttää simppeliä analogista suodinta muuntimen perässä, vaihefanaatikot tykkäävät.

  Mikä äänikortti sitten käyttää mitäkin sisäistä kellotaajuutta, ja miten ne onnistuvat skaalauksissaan, siitä minulla ei ole harmainta aavistusta.

  Ja minä siis nyt puhuin äänikortin analogisen ulostulon ominaisuuksista. Jos äänidata tepastelee äänikortista ulos bitteinä, esim. hdmi-datan seassa, se on kokonaan eri juttu. Silloin skaalauksen motiivit ovat aivan toiset, eihän ole mitään tarvetta analogisille suotimille. Mutta analogisen ulostulon kannalta on siis olemassa motiiveja suosia 48 kHz formaattia.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2010
 10. Antono

  Antono Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0

  ok..

  mutta selviääkö mistään tuo pakkoresamplaus tämän näytönohjaimen osalta?
  vahvarissa lukee että signaali on pcm, mitä se meinaa?:confused:
   
 11. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  PCM = Pulse Code Modulation eli esim. CD-levylle talletettua ääntä. Näytetaajuus voi kuitenkin olla mitä vaan.
   
 12. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selviää: jos Foobarin output devicenä on ASIO ja ääni kuuluu, silloin ei uusintasamplausta tapahdu. Toistettavan audion näytetaajuus on se taajuus minkä Foobar alapalkissaan näyttää. Tämä on hifikäytössä koko ASIO:n idea.

  Muualta sen voi nähdä selkeällä numeraalilla vain mikäli äänilaitteessa l. tässätapauksessa Radeon HD 5470:ssa on audio-ohjauspaneeli tms. paikka mikä sen käyttäjälle voi näyttää. Myös parhaimmat vahvistimet, kuten esim. Yamahat, osaavat näyttää tietoutta sisääntulevasta digisignaalista.