PB10-ISD -vihdoinkin-

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Diamond, 14.12.2004.

 1. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tasan näin. :D
   
 2. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Säätäjän kanssa samaa mieltä. SVS:n purkit on rumia! :)
  Muutenkin mennyt maku kun kehutaan kaikkialla maasta taivaisiin, olkoon kuinka hyviä tahansa.

  Vaan nyt alkaa mennä jo pahasti offtopickiksi..
   
 3. baka

  baka Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.05.2003
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun ei muuta haukuttavaa keksi, niin pitää haukkua sitten rumaksi :D
   
 4. shamen

  shamen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.02.2003
  Viestejä:
  1 224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs säätäjällä on Sotkan huonekaluja vastaa :)

  Tyyliä on monenlaista, kovin harva "design"tuote vaan on oikeasti yhtä laadukas kuin saman hintainen ruma/karu laatikkokaiutin.
   
 5. MacZon

  MacZon Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  843
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo SS on kyllä kaikkea muutakuin ruma, tosin ~$1900 pitääkin saada jo jotain hienoa. :)

  Nuo perusmustat SVS:t on kyllä aika karua katsottavaa.
   
 6. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niinno, eipä niissä kuuleman mukaan paljon muuta vikaa olekaan. Ennemmin kuitenkin ottaisin esim 1500 €:lla Velodynen tai REL:n, pitkälti ulkonäkösyistä.

  Loppuun hymiö :)
   
 7. Ode_81

  Ode_81 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä Mikkelistäkin olisi yksi kiinnostunut tapaus halukas kuulemaan SVS demoa, jos sellainen järjestetään. :thumbsup:
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Sanotaan vaikka poliittisesti, että sotkan kalusteet on suunniteltu suomalaisia massamarkkinoita varten ja tämä näkyy sekä hinnassa, tyylissä että materiaalivalinnoissa.

  Varmasti totta, yleensä erilaisesta desingnistä joutuu maksamaan sillä suunnittelu ei ole ilmaista ja jossain sen pitää näkyä. Siten jos otetaan kaksi kaiutinta jotka maksavat saman verran, mutta toinen on desing ja toinen ei, on hyvin todennäköistä että normaali musta laatikko on parempi.

  Asiaan myös usein vaikuttaa se, että varsinkin desingskobet on kooltaan pieniä joka usein näkyy mm heikentyneessä bassossa. Tämä puolestaan saa keskimääräisen kuluttajan pitämään kaiutinta huonona verrattuna siihen radiotechnican 4*10" mustaan laatikkoon, joka maksoi vain 200e :D

  Henk koht en vaan nykyisin voisi edes kuvitella ostavani mustia laatikoita olohuoneeseen, sillä jokainen sisustusartikkeli on tarkkaan valittu ja mietitty. Tuollaiseen kokonaisuuteen musta laatikko ei istu vaikka mitä tekisi. Tästä syystä ensimmäinen kriteeri laiteostoissa on tyylikäs ulkonäkö ja toinen kriteeri jonkinasteinen laadukkuus. Ja tässä tapauksessa laadukkuus tarkoittaa ihan oikeaa hifiä, jota myydään hifikaupassa :) Jos noi molemmat kriteerit täyttyvät tulee laite ostettua.

  Valitettavaa on, että SVS:n kaikki mallit putoaa armottomasti pois kriteerin 1 kohdalla, eikä asiaa auta vaikka hinta/laatu olisi miten hyvin kohdallaan.
   
 9. zeippa

  zeippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kriteerisi 1 pudotan pois: Minulla on SVS PB12-Plus/2, väri kirsikka. Saa myös pähkinäpuu, vaahtera, ruusupuu ja tietysti toi musta. Värivaihtoehdot siis about samat kun vaikka RELillä. Ainakin kirsikka on näytönasetuksillani riittävän lähellä SVS:n sivuilla olevaa värimallia.

  Kireeriisi 2 en pysty tarkalleen vastaamaan kun en tiedä mitä tarkoitat ihan oikealla hifillä, muuta kuin että tuote on ostettu hifikaupasta. Minun käsittääkseni hifikaupoissa myydään eniten ihan hyviä keskihintaluokan vehkeitä, jotka eivät ole sanan alkuperäisessä merkityksessä ihan oikeaa hifiä tai nykyisellään - hifin kärisittyä inflation - highendiä. Sanan alkuperäisessä merkitysessä SVS ei liene hifiä, mutta samalla kriteerillä eivät myöskään Velodynen, RELin jne noin alle 1500-1600€ mallit.

  Jos sitten halutaan tarkastella kohtuullisia noin 1500€ maksavia subbareita musiikkikäytössä, niin SVSään asiallisesti ja vakavasti ilman hypetystä suuntaan tai toiseen suhtautuen, olen ollut tyytyväinen. Minulla on pääkajarit Cantonin Karat M80 DC. Kun nekään ei ole mitään hifiä, niin SVS integroituu niihin mielestäni ihan kohtuullisesti. Tämä ei tietysti auta ketään koska kaikkihan täällä kilvan omaansa kehuvat. Koekuunteluhalujen herättämiseksi todettakoon, että ammattimuusikoista mm. naapurin kanttori on antanut positiivisia kommentteja lootan kyvystä käsitellä tarkasti urkumusiikin alarekisteriä. Lieneekö vaan naapurin kohteliaisuutta?

  SVS:n ongelma on tietysti se, että sitä ei pysty koekuuntelemaan muualla kuin jollain, joka kyseisen vehkeen omistaa ja sisustusfriikii näkee tarkan pintavärin vasta kun laatikon avaa.

  Haluan painottaa, että SVS ei ole mikään ainoa oikea. Uskokaa omia korvianne. Jos kuitenkin tämän hintaluokan subbaria etsii, niin mielestäni kannattaa nähdä vaiva ja käydä koekuuntelemassa jollain, joka SVS:n omistaa.

  Koska ollaan dvdplazlla, niin todettakoon lisäksi, että elokuvakäytössä tässä hintaluokassa löytyy hyviä ja varmaan parempiakin subbareita. Minulle LFE-äänien ulottuvuus on tuntunut riittävältä ja toisto tarkalta. Elokuvilla ajan subbaria vahvarin 50 Hz crossoverilla. Äänenpainetta puuroutumatta tuntuu jatkuvanakin riittävän sen verran, että tarvittaessa housun puntit lepattaa. Lepatuskulman astetta voi tietysti jokainen arvioida jälleen vain omin housuin, joita myydään housukaupoissa. OK, toi loppu oli oikeesti huono, mutta oli ihan pakko vähän vedättää... älkää repikö pelihousujanne. Oma subbari on varmaan juuri se maailman paras ja sopivin jokaiselle.
   
 10. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Niin .... suuri laatikko on aina suuri laatikko, eikä siitä tule kaunista sillä, että päälle laitetaan ohut viilu. Jotta subbari olisi "desing"esine, pitää koko homma lähteä ihan toiselta kantilta eli kokoa pienennetään, muotoa muutetaan ja mahdollisesti pintaan tehdään jotain muuta kuin viilua.

  Muutenhan mistä tahansa subbarista tulisi tyylikäs sillä, että ostaa siihen valkoisen nahkapäällysteen, joka ommellaan millilleen kohdalleen.

  PV1 on tähänmennessä mielestäni ainoa subbari jossa asiat on tehty eri tavalla unohtamatta kuitenkaan laadukkuutta.

  Edit: tuota SVS:n laadukkuttaa en epäile yhtään. Varmasti erinomainen subbari ja oikein käytettynä todellista "hifiä"

  Melkein veikkaan, että kaikkein aikojan tyylikkäin subbari voisi tulla kun aarnio suunnittelisi sellaisen :)
   
 11. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Melkein sanoisin, että leffaosasto on juuri se puoli, jossa SVS on erityisen vahvoilla. Samaan hintaan on erittäin vaikea löytää yhtä laadukasta/ulottuvaa/äänekästä subbaria.

  Minkä vahvistimen omistat? Meinaan vaan, että jos on sellainen malli joka suodattaa LFE:n, niin tuo 50Hz on hieman matala jakotaajuudeksi.
  edit: Löytyi jo (Pioneerin AX5i). Täytyy etsiä tietoa tuon ominaisuuksista...

  Ohjekirjan mukaan LFE suodatetaan samoilla suotimilla, eli jakotaajuuden nostoa 80Hz:iin (seuraava ylöspäin) voisi harkita.

  Tervetuloa muuten foorumille! :cool:
   
 12. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Otat yhteyttä (PM tai email) ja matkustat JKL:ään. Järjestynee tarvittaessa useampikin demo (kts. lista täältä )
   
 13. shamen

  shamen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.02.2003
  Viestejä:
  1 224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viitasin kyllä esim joidenkin arvostamiin jalustakaiuttimiin kuten amphion,quad,b&w jne. löytyyhän noita. Radiotechnicaan jos designskobeja vertaa niin ei kyllä hifistä puhuta. Hyviäkin designtuotteita varmasti löytyy, mutta ne maksaa jonkun verran sitten.
  Hifissä on aika merkittävä tekijä se kuinka kaiuttimet musiikin tai leffat toistaa. Jos niitten kauniiden design-maitopurkkien bassontoistoa pitää korjata subbarilla niin mikäs siinä.
   
 14. zeippa

  zeippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 15. zeippa

  zeippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  80Hz:lläkin ajellaan.
  Kiitos!
   
 16. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  OK - yritin goolellakin mutta tyydyttävää selitystä en löytänyt.

  Joten WTF lyhenne on LFE? :confused:
  (Olen ymmärtävänäni mm. täältä (*.pdf) että LFE liittyy subbarin oma jakotaajuden ohitukseen)
   
 17. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vaikka ei varsinaisesti aiheeseen liitykään,

  Low Frequency Effect

  5.1 / 6.1 / 7.1 -järjestelmissä se .1-kanava. Taajuusrajoitettu, 3-120 Hz (muut kanavat 3-20 000 Hz). Tarkoitettu leffan matalataajuisille efekteille. Yleensä puhutaan 'subbarikanavasta', vaikka se ei sitä ihan tarkkaan ottaen ole. Lisätietoa löytyy mm. Dolbyn sivuilta tai Lucasfilmin THX. Loput saat keksiä itse.
   
 18. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Huoneen koko ei kyllä poista tota ongelmaa, ellei kysessä ole oikeesti _suuri_ huone.

  Tällähetkellä itselläni on olohuone, eteinen ja keittiö yhtä avonaista tilaa, jossa yhteensä neliöitä on n. 37. Tämä on kuitenkin aika selvästi yli suomalaisen keskiarvohuonekoon .... lisäksi subbariseinän pituus seitsemän metriä ja leveys siltä kohdilta vajaa 4m. Tästä huolimatta nykyinen subbari on tilaan mielestäni liian iso ja nykyinen malli taitaa pienempi kuin yksikään SVS.

  Mielestäni tuollaisessa 30 neliön huoneessa sopiva subbarikoko on n. 30cm kanttiinsa jos subbari on ruma eli perineinen neliö. Kokoa voi tietysti kasvattaa jos subbarin ulkonäköön on panostettu ja tässä tapauksessa ulkonäköön panostaminen on aivan muuta kuin viilun vaihto. Tällä mittakaavalla (eli omilla kriteereillä) SVS:n traktorit alkaa upota huoneeseen, jossa tilaa on reippaasti toistasataa neliötä ja valitettavasti tällaisiin tiloihin ei itselläni pääkaupunkiseudulla ole varaa :(

  Ymmärrän kyllä hyvin tuota näkökantaa "pitäähän kotiteatterin näkyä", koska vielä jokunen vuosi sitten halusin nimenomaan kaiken mustana ja suuri oli kaunista. Jossain vaiheessa sitä kuitenkin alkoi kiinnostaa sisustaminen ja sitämyötä laitteisto meni 100% vaihtoon. Toisaalta joillekin sisustaminen voi olla "se musta laatikko" :)

  Mielenkiintoista näissä kotiteatterijutuissa on, että silloin joskus 97, kun DPL vahvarit alkoi tulla massamarkkinoille kaikki oli mustaa ja rumaa, tyylikkäistä laitteista ei ollut tietoakaan. Vuosituhannen vaihteen jälkeen vaikutti siltä, että tyylikkyys alkoi näkyä ensimmäisenä halvoissa sarjoissa, tosin lähes aina äänen kustannuksella. Tätä luokkaa edustavat monet "299" sarjat, joissa mukana tulee 5 pylväskaiutinta ja "subbari". Ja nyt vasta aivan viimevuosina on alkanut tuntua siltä, että tyylikkyyttä on saatavissa kaikissa hintaluokissa kohtalaisella variaatiolla. Ehkä tässä on käynyt niin, että ne jotka aikoinaan aloittivat "mustista laatikoista" ja vaativat "suuri on kaunista", ovat aikuistuneet ja maut hieman muuttuneet osittain ehkä hellasärön vaikutuksesta.
   
 19. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Jep, LFE-kanavahan löytyy tietysti myös esim. 2.1 raidoilta. Lisäksi nuo taajuusrajoitukset ovat melko vaihtelevia. Yli 120Hz:n ääniä löytyy joiltain levyiltä.

  Subbarin kanssa sillä ei ole muuta tekemistä, kuin että se yleensä ohjataan subbarin toistettavaksi. Sub-out liitin, joka löytyy jokaisen AV-vahvistimen takaa on varattu subbarin kytkemiseen. LFE-kanava/raita levyllä on kuin mikä tahansa muukin kanava (esim. vasen etu), se on vaan varattu matalien äänien toistoon ja se kannattaa ohjata pelkästään subbarille, jos sellainen löytyy.

  Tuosta suodattamisesta vielä. Suurin osa vanhemmista (yli 1-2v) vahvistimista käyttää samoja suotimia, millä ne suodattavat subbarilta korkeat taajuudet pois, myös LFE-kanavan suodatukseen, vaikka se ei periaatteessa tarvitsekaan suodatusta (tuo ~120Hz rajoitus). Nykyisin on yleistynyt tapa, että LFE:tä ei enää suodateta ollenkaan, ainakin uudet Sonyt, Yamahat, H/K:t, (Denonit?) eivät suodata enää LFE:tä. Muitakin saattaa olla, mutta varmistus vaatisi pienen testin omistajilta.

  Täällä loistava keskustelu liittyen aiheeseen, jos kolmas kotimainen taipuu.
   
 20. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tuollainen yhtälö on vaan aika mahdoton suorituskyvyllisesti.

  Mutta miksi moinen koko/ulkonäköjankkaaminen? Jotkut eivät pidä SVS:n ulkonäöstä/koosta ja jotkut pitävät, samoin on jokaikisen muunkin tuotteen kohdalla. Makuasioista kiistely on turhaa, kuten jo todettiin. Vaihtoehtoja markkinoilta löytyy vaikka kuinka paljon, joten jos joku tuote ei jossain mielessä kiinnosta, niin vaihtoehtoja todella löytyy.