Paypal?

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana electricboy, 31.10.2002.

 1. Basementjaxx

  Basementjaxx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen mäkin harrastanut tuota ebayta ja paypalia jonkin verran tähän asti.. Tässä on 3 tapausta joiden kanssa on mennyt hermot. Kahdessa en ole saanut tuotetta ja yhdessä vahvistin oli vahingoittunut. Nuo saamattomat tuotteet on vähän hankalampi juttu.(Taitaa olla sama tuon vahingoittuneen kanssa kun olen tätä tapausta yrittänyt selvittää jo puoli vuotta, oli muuten vakuutettu). Kun tuotetta ei kuulu niin sanovat ebayn helpissä että pitää olla kärsivällinen ja sama myös PAYPALissä. Ja sitten kun on kärsivällinen ja yrittää lähettää ystävällisiä viestejä niin PAM!! Tuleekin 45 PÄIVÄN TAKARAJA VASTAAN. Sitten ystävällisesti selittävät että tapausta ei voida enää tutkia :)))! On ilo tehdä kauppaa globaalisti ja turvallisesti. Näyttää olevan muualla maailmassa vähän eri käytännöt kuin suomessa :). JOS ETTE OLE TÄSTÄ TIETOISIA NIIN PITÄKÄÄ VARANNE, 45 PÄIVÄÄ!! Muuten on kyllä toiminut hienosti.......
   
 2. rinsu

  rinsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri rekisteröin itseni Paypal käyttäjäksi. Hivenen toistaiseksi arvelluttaa nuo monimutkaiset(?) maksutaulukot. Voisiko joku ohjata johonkin selkokieliseen postaukseen/urliin, josta selviää esimerkiksi kurssimuutokset yms maksut. Tai ehkä joku voisi tehdä Paypal maksamisesta Sticky postauksen.

  Noin esimerkiksi, jos siirran Sampo tililtäni 100e paypalin euro-tilille rahaa. Sitten maksan netissä $-kaupassa paypalilla. Niin paljonko rahaa häviää 100euroa kohden? Vai onko ehkä fiksuinta pitää paypal tili dollareissa? (Ehkä ei, jos käytän myös euro-paypal kauppoja? Silloin tulee kaksi valuuttakonversiota?)
   
 3. Force

  Force Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellä PayPal + Sampon tili ja rahan ottaa tililtä itsestään tilatessa. Tulee katevaraus. Mutta sen olen huomannut että katevaraus veloitetaan 2-7päivän kuluttua ja jos kurssit muuttuvat, niin näyttää tililtä lähtevän joskus aina enemmän rahaa kuin alkup katevaraus oli. Paras olisi avata PayPalia varten oma Sampon tili ja siirtää sinne vain niukasti rahaa.
   
 4. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan nostanut rahaa Paypal-tililtä?

  Siellä ei ole juurikaan ohjetta ja nostolomakkeessa on vain "Pankin nimi" ja "Tilinro".

  Laitanko siihen vain että "Nordea" ja tavallisen tilinron vai pitäiskö sen pankin olla SWIFT ja tili IBAN muodossa? Vai jätänkö sittenkin sinne rahaa ja ostan jotain kivaa ebaystä... :D
   
 5. oam

  oam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkä onnistuu Verifinointi jo systeemissä olevalle luottokortille?
  Jos klikkaa Get Verified se kysyy taas luottokortin tietoja ja kun syöttää saman mikä siellä jo on tulee tietysti herja.
   
 6. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siin on joku bugi?

  Oman accountin verifiointi tapahtui niin, että Paypal veloitti 1,5 euroa kortilta, ja kun siirto rekisteröitiin, niin se 1,5 siirtyi Paypal accounttiin ja siinä samassa Verified-status tuli.
   
 7. JE83

  JE83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö tota paypalia voi käyttää ennenkun on Verified? Jostain mielestäni luin, että pystyis, vai ymmärsinköhän väärin?
  Tollasta herjaa kun koitan maksaa:
  This payment cannot be completed because your credit card has been denied by your credit card issuer. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. You may want to try using a different credit card or choose eCheck instead. To do this, please click the More Payment Options link.

  Korttina siis ihan normaali OP Visa, en tosin ole vielä ostanut sillä mitään kun piti uusia kortti, niin en tiedä toimiiko muualla. Aikasempi kortti kyllä toimi, nyt vaihtu tosin kortin numero uuden kortin myötä.
   
 8. d0ggie

  d0ggie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2005
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä voi käyttää myös unverified -tilassa, tuossa tosin on voimassa ne ostorajat (näkynevät jossain alivalikossa, eli yhteensä voi tehdä ~500-1000e edestä ostoja). Tuo virheilmoitus kyllä tarkoittanee sitä, että PayPal ei saa veloitettua luottokorttia eli se ei sinänsä liity siihen että tunnusta ei ole varmennettu.
   
 9. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 019
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei siihen edes mahdu IBAN koodi...suomalaisessa muodossa vain.

  Seuraat ohjeita ja rahat tulee ilman kuluja tilille jos on yli satasen muistaakseni....voi sinne rahaakin jättää, mutta siitä nyt ei ole mitään iloa?
   
 10. JE83

  JE83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt se meni ja mitään tietoja en muuttanut. Mikähän siinä oli, muutaman kerran koitin eilen. No hyvä näin, kiitos vastauksesta.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Minäkin viimein siirryin Paypal -käyttäjäksi. Olin jo aikoja sitten luonut tilin alustavasti, mutta siihen se oli jäänytkin. Tänään sitten varmistin e-mail -osoitteen ja Sammon VISA -luottokortilleni hain "Verified -tilaa" -- verkkopankista muutaman päivän päästä käyn katsomassa sen tunnuksen, kunhan se 1.50 euron maksu on ilmaantunut luottokorttitapahtumiin.

  Ihan käytännön asioista haluaisin kysyä sen verran, että onko nyt siis niin, että minun ei tarvitse siirtää Paypal-tililleni rahaa, jos haluan vaikka asioida ulkomaisen online-liikkeen kanssa, joka tukee Paypaliä (eli jolla on oma Paypal-boksi mihin pitää antaa e-mail -osoite ja Paypal-salasana)? Eli onko siis niin, että Paypal osaa ihan itse rokottaa luottokorttiani ilman, että minun pitää alkaa Paypal-tililleni siirtämään rahaa yksittäisiä ostoksia varten?

  Itse ainakin loogisesti ajattelisin asian niin, että Paypal-tilille rahansiirtäminen tulee tarpeelliseksi esim. silloin, jos ihan yksittäiselle henkilölle on lähettämässä rahaa.

  Esimerkiksi lähiaikoina olisin tilaamassa optista kaapelia UK:n Bluejeanscable-sivustolta, ja he juuri tukevat Paypaliä.
   
 12. kupukka

  kupukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  674
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tarvitse laittaa Paypal tilille ennakkoon rahaa. Voi tietysti jos haluaa.

  Paypal veloittaa kortin kautte omalta pankkitililtäsi.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ahaa, se meneekin niin. Eli että ne maksut eivät mene Visan kautta tavallaan, vaan siis suoraan pankkitililtäni. Tuo olikin tärkeä tieto.
   
 14. Kreskin

  Kreskin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tuota, tuokin riippuu. Jos sinulla on luotto-ominaisuudet omaava kortti, summa veloitetaan luonnollisesti sen limiitiltä (eli joudut maksamaan rahaa kortille takaisin), mutta esim. Visa Electronilla summa viedään suoraan pankkitililtä, koska siinä ei luotto-ominaisuutta luonnollisestikaan ole.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Eli, jos mulla nyt on se Sammon VISA (pankki- ja luottokortti, jossa siis on luotto-ominaisuudet -- ei esim. ole Electron tämä kortti) ja jos nyt siis teen ostoksen, niin päädyn maksamaan sen ostoksen kuukausittaisen VISA-laskuni yhteydessä (eli että olen maksanut ostoksen Paypalin kautta VISA-luotolla).

  On muuten aika uskomatonta, että mistään ei tunnu löytyvän (äkkiseltään) selkeää tietoa, miten tämä systeemi toimii. Tosin järkihän sanoo, että kun kerran en ole antanut tilinumeroani Paypaliin, niin ei tietenkään silloin Paypal voi veloittaa tililtäni, vaan luottokortilta (jonka numeron siis olen antanut).
   
 16. Kreskin

  Kreskin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä, asia on nimenomaan noin.
   
 17. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minun Masterilta tosiaan velottuu, eikä Paypal ole mitenkään tietoinen pankkitilistäni.

  Jos on esim. Electron, niin on kaksi vaihetta niin, että ensin PP velottaa korttia (Electron) ja kortti taas ottaa fyffet heti tililtä.

  Luottokortin kanssa jäädään ekaan vaiheeseen.

  Sitten kun on joskus myynyt ja PP-tilillä on rahaa, voit tehdä niin että maksat osan laskusta PP-tililtä ja loput kortilta.

  Olen ihan onnistuneesti maksanut luotolta yksityisille, joten tuokaan ei ole mikään välttämättömyys.
   
 18. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Oikein mainiot illat ensiksikin.

  Sitten kysymykseeni, joka on seuraavanlainen:
  Olen vakaissa aikomuksissa tilata tuotteita yhdysvalloista käyttäen juurikin PayPalia. Nyt vaan sattuu olemaan sellainen tilanne että luottokorttini (mastercard nordea jos sillä jotain väliä on) laskutusosoite on eri kuin osoite jossa tällä hetkellä asun, edellämainitut siis sijaitsevat eri maissa. Voinko laittaa PayPaliin pelkän toimitusosoitteen kunhan kortin numeron syötän oikein vai aiheutuuko tästä ongelmia jollain taholla? Eli ytimekkäästi: Pitääkö Paypaliin annettu osoite olla nimenomaan kortin laskutusosoite, ja jos pitää niin voiko kyseisessä firmassa jotenkin ilmoittaa toissijaisen toimitusosoitteen. Huomautettakoon vielä että tunnusta minulla ei kyseiseen puljuun ole, ihan satunnaistilaajana mennään.

  Kieltämättä hivenen sekavasti selostettu tilanne, mutta jos tuosta joku jotain tolkkua sai niin olisin äärimmäisen kiitollinen vastauksesta!
   
 19. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Laskutusosoite voi olla eri kuin toimitusosoite. Itse olen monesti tilannut kavereille ja hyvin on toiminut.
  Kun olet maksamassa tuotteen Paypalin kautta, voit merkitä sinne haluamasi toimitusosoitteen.
   
 20. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Äärimmäisen paljon kiitoksia nopeasta vastauksesta. :) Ei kai tässä sitten siis muuta kuin tilailemaan...