Paypal?

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana electricboy, 31.10.2002.

 1. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Näin se on. Voit saada sen kylpyammeen...

  Moneybrokers:lla on sitten escrow-palvelu.
   
 2. anzo banzo

  anzo banzo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, eli tuossa Paypalissa täytisi siis tuntea myyjä todella hyvin että voi luottaa. Luulin nimittäin että jos tuotetta ei saa, tai se on väärä/viallinen niin Paypal palauttaisi rahat. Mites toi Moneybroker eroaa sitten paypalista ja onko yleisesti käytössä oleva palvelu?
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  No eihän sitä mikään periaatteessa tietenkään takaa, kun olet ostamassa yksityiseltä henkilöltä. Sehän on selviö.

  Itse olen esimerkiksi ryhmätilauksiin osallistunut, ja ollut se, jolle rahat siirretään edelleensiirtoa varten. Toki tilaukseen osallistuneille jäi nimeni, sähköpostivaihto ja tilinumerot yms., mutta eihän heillä periaatteessa mitään takuuta ollut siitä, että minä koskaan heille mitään tavaraa sitten lähettäisin aikanaan. Kyse on riskistä, jonka on vaan hyväksyttävä, jos lähtee yksityisen henkilön kanssa tällaista "no sovitaan" kauppaa käymään.
   
 4. Disarm69

  Disarm69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  279
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisiko joku auttaa minua kohti henkilökohtaista konkurssia eli saamaan Paypalin toimintaan ja mahdollistamaan siten ebayn käytön? Olen päässyt rekisteröitymisessä siihen saakka, että luottokortti pitää vahvistaa. Mistä ihmeessä 1,5euron luottokorttiveloituksesta saa sen 4-numeroisen koodinpätkän? Pankki on aina luotettava Sampopankki!
   
 5. diablo

  diablo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  2
  "LAINAUS TOISELTA KÄYTTÄJÄLTÄ"


  Kyseiset numerot saat nopeiten siten, että odotat muutaman päivän, menet verkkopankkiisi, katsot luottokortin tapahtumat ja kohdassa mistä paypal on veloittanut 1.50 euroa lukee myös se nelinumeroinen koodi, jonka sitten käyt laittamassa paypalin sivustolle.

  Eli ei luottokortilta sitä katsota, vaan luottokorttitapahtumista!!!
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Juurikin Diablon mainitsemalla tavalla se tapahtuu. Itse kuulun myös Sampo Pankkiin ja menettelin juuri näin.
   
 7. Disarm69

  Disarm69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  279
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sain luottokortin paypaliin hyväksytetyksi. Sitten seuraakin iso pyyntö: Voisiko joku ystävällinen sielu (ilman sarkasmia) kertoa miten homma toimii? Eli tarkoitukseni on ostaa pari vinyyliä ebaystä (ainakin aluksi...)

  Huudan ja voitan / käytän osta heti -toimintoa, minulle tulee sähköpostiin ilmoitus voitetusta huutokaupasta(?), miten maksaminen sitten tapahtuu? Tuleeko siinä viestissä myyjän paypal-tiedot? Ja ihan ebay&paypal for dummies -tasolla saa kertoa...
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  No sarkasmia en aio käyttää, mutta mitäpä jos ensin koittaisit ihan itse ostaa jotain. Eiköhän nuo osto-systeemit ole tehty mahdollisimman helpoksi ymmärtää, joten en näe tarvetta nyt tällaisessa asiassa apua pyytää -- etenkään kun et siis ole edes koittanut ostaa mitään.

  Anyway, sattumoisin tein äskettäin ensimmäisen ebay-ostokseni, ja ihan ilman apua selvisin. Ostin "osta heti" tyyppisen tavaran, ja ihan ruudulla olevien selkeiden ohjeiden mukaan etenin. Ainoa mikä vaivasi vähääkään aivosoluja oli kohta, jossa minun tuli lisätä tuotteen hintaan summa toimituskuluja varten. Tähän tyhjään kenttään löytyikin oikea luku ihan sen tavaran ebay-sivulta, johon myyjä oli määritellyt postikulut toimituskohteen mukaan.

  Tietenkin sinun tulee olla ennen tätä kaikkea rekisteröitynyt ebayhin (ebay-tunnukset ovat muuten sitten universaaleja) ja sieltä laittaa henkilökohtaiset infot yms. kuntoon.

  Mutta oikeasti, parhaiten sen oppii, kun viitsii alkuun edes kokeilla. Tuskin sä asioidessasi ensimmäistä kertaa vaikka K-Marketissa kysyit neuvoa miten pitää elintarvikkeita kerätä ja miten kassalla käyttäydytään. Otaksuisin, että käytit lähinnä maalaisjärkeä, seurasit mitä muut tekevät ja ylipäänsä ihan rohkeasti teit vain niinkuin oikealta tuntuu. Sama homma tässä...
   
 9. KinZZa

  KinZZa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  :rolleyes:
  Olisiko tuon tekstin aiheuttamalla vaivalla kirjoittanut myös ohjeet siihen, mitä kaveri pyysi?
   
 10. jmj

  jmj Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  173
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikos tuossa myos ohjeet tullutkin. Eli ruudulle tulleita ohjeita seuraamalla ostokset sujuvat helposti, ei siina mitaan sen kummempaa tarvita. Noittten postimaksujen osalta tailanne vaihteelee riippuen siita kuka on myymassa, isompien Ebay liikkeiden tapauksessa postimaksut lasketaan automaattisesti mukaan (voi jopa valita lahetysmetodin), tai sitten joskus myyjaa voi pyytaa antamaan loppusumman.

  Ennen ostamista tosin kannattaa tarkistaa myyjan tiedot (hyva palaute) ja se etta myyja ylipaatansa haluaa myyda tavaraa ulkomaille.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2008
 11. Disarm69

  Disarm69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  279
  Saadut tykkäykset:
  0
  K-kauppa ja ebay on kuitenkin kaksi aivan eri asiaa. Kuitenkin tuotteiden, joita olen ostamassa, hinnat liikkuu siinä 100$ ja ylöspäin niin ajattelin lähinnä kysellä vinkkejä (kun kuitenkin kaikissa nettipalveluissa on sudenkuoppia, joihin aloittelijat horjahtelevat). Nuo ovat kalliita testiostoksia. Mutta noudatin neuvoasi ja tarjous on nyt sisässä...
   
 12. liffa57

  liffa57 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  olen nyt viimeiset 20 minuuttia yrittänyt rekisteröityä paypaliin koska minulla olisi ebayssa ostettavaa. Rekisteröityminen ei nyyt vaan onnistu koska joka kerta kun painan "agree and continue" painiketta tulee vain kaavakkeen yläosaan viesti:Some required information is missing or incomplete. Please correct your entries and try again.
  Home Telephone: The phone number is not properly formatted. Eli puhelin numerossa tai sen syöttötavassa on jotain vikaa... Mutta en millään tavalla saa sitä oikein kaikkia mahdollisia keinoja kokeiltu! Voisiko joku kerto mikä tässä mättää...?:confused:
   
 13. QUZU

  QUZU Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2005
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkö joku mistä johtuu että kun lähetän toiselle henkilölle esim. vaikka 210 US dollaria ja yritän vähän ajan päästä lähettää toisen kerran ei onnistu vaan tulee ilmoitus "You have reached a limit on your ability to send money. Please link and confirm a debit or credit card to lift this limit." ?
  Tuo ilmoitus tulee myös jos yritän lähettää vaikka 600US dollaria kerralla...
  Näin siis tapahtuu joka kerta.

  Minulla ei ole mitään maksurajoja Sampon Visa Electronillani... Tai no on mutta se on se 3000euron/kk raja mikä on pakko olla eikä se ole ylittynyt koskaan.

  Olen Electronini liittänyt paypalliin kauan sitten ja paypal myös näyttää sen "veryfield" ja ilmoittaa että kaikki on ok.

  Käsittääkseni kuitenkin jos on tosiaan electronin varmentanut paypalliin kuten olen tehnyt ei pitäisi olla maksuissa mitään rajoja vaikka minulla onkin vain ihan perustili eli ei Premium tai Busines tiliä? Itse en vastaanota ikinä rahaa Paypallin kautta.

  Käsittääkseni ei myöskään maksumääriin vaikuta edes se että mikä tili on kunhan se on varmennettu... Eli Premium tiliin päivitys tuskin auttaisi asiaan?
  Maksaako muuten Premium tilin avaaminen jotain itsessään vai onko kuluja vain jos vastaanottaa maksuja?


  Toinenkin pulma tosin paljon pienempi on se että miksi jatkuvasti paypallin kauttaa tuntuu kallistuvan maksut? Maksan yleensä vain US Dollareina myyjälle ja usein samaa summaa... miltei joka päivä euroihin muutettuna paypallissa summa on korkeampi... Ei kai euron ja USD:n ero kokoajan sentään kavene? Aikapaljon tuntuu ottavan Paypal väliä tuosta vaihdoksesta jos se vaan sitä on...


  Olisi todella hienoa jos joku oasisi vastata etenkin ensimmäiseen kysymykseen.
  Nyt ei uskalla mitään kalliimpaa esim. Ebaystä ostaa koska en varmaan pystyisi sitä maksaamaan kerralla kun en mitään isoja summia pysty lähettämään tuolle yhdelle vakiomyyjällenikään :(
   
 14. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 866
  Saadut tykkäykset:
  8
  Täältä löytyi tuollaista juttua PayPallin valuuttamuunteluista:

  "LISÄYS! (29.08.08) Paypal:ssa on nykyään mahdollista valita suorittaako valuuttamuunnokset paikallinen pankki tai Paypal itse. Paypal itse käyttää riistokursseja joilla ostaja maksaa aina hiukan ylimääräistä. Paikallinen pankki taas käyttää valuuttamuunnokseen senhetkistä oikeaa kurssia. Oletuksena tietenkin käytetään Paypal:n kursseja, tässä vielä ohje miten vaihdat kurssin muutostapaa.

  Mene Paypal tilillesi ja klikkaile My Account -> Profile -> Recurring Payments -> Edit Funding Options -> Conversion Options. Valitse vaihtoehto "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." ja klikkaa Submit. Tästä eteenpäin saat Paypal kuitit alkuperäisellä valuutalla ja maksut menevät tililtäsi euromääräisenä kuten ennenkin mutta valuuttamuunnoksen hoitaa nyt pankki sinulle suotuisammalla kurssilla."
   
 15. QUZU

  QUZU Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2005
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0


  Kiitos.
  Jostain syystä kun tuota testasin eli tein kuten neuvoit ja menin rahanlähetykseen ja syötin dollareina summan niin paypal näytti euroina saman summan kuin ennenkin eli testasin 212.5 USD ja näytti euroina 150.jotain euroa :( Vai onko niin että eroa ei huomaa vielä tuossa vaiheessa vaan sitten kun korttia veloitetaan ja pankkitililtäni raha lähtee?
   
 16. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Just noin. Luottokunta kun antaa vielä oman valuuttakurssin.

  Tää on hyvä juttu. Nyt tulee vain yksi kurssihuononnus.
   
 17. diablo

  diablo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tein kuten tossa yllä neuvotaan ja yritin maksaa ebay-ostosta aamulla ennen töihin lähtöä siinä klo.6 maissa..eipä onnistunut maksaminen vihjaisi visa kortista jotain..no sit 11 maissa töissä kokeilin maksaa ja kappas nyt onnistui!!! eli ilmeisesti täytyy maksaa pankin virka-aikana että onnistuisi tuo päivän kurssin mukainen valuutan vaihto!!näin ainakin luulisin..onko parempaa tietoa??
   
 18. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 866
  Saadut tykkäykset:
  8
  Itse maksoin ebay-ostoksen äsken PayPalilla ja hyvin onnistui (lauantaita tuskin voi lukea pankin virka-ajaksi).
   
 19. diablo

  diablo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  2
  No perkele..mikähän siinä silloin mätti? no who knows mutta hyvä tietää,tais olla joku kämmi :hitme:
   
 20. zombix

  zombix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan toisessa ketjussa olevan MrWellesin kysymykseen "Onko sinulla VISA Electron? Jos on, niin käytä sitä Paypaliin, toimii nopeammin."

  Ei ole ja siksi tuo uudistus hyvä. On mulla siis säätöpankin electron joka ei taida toimia missään :p

  Nyt näky rahat paypal tililillä. En vaan tiedä et onko toi 10e jonka testimielessä laitoin se minkä siirsin ennen kuin laitoin paypalin omiin asetuksiin pankin tilitiedot vai se 10e jonka siirsin sen jälkeen kun laitoin tili-tiedot paypaliin omiin tietoihini.

  Siellä vaan lukee et : Bank account on lähettäny euroja eli onko tietoo kumpikohan siirto se mahtaa olla jos tuo on lähettäjänä?