[Arkistoitu] Passiivisäteilijä vs refleksiputki

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Noutaja, 13.02.2010.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. DVB-G

  DVB-G Active Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 282
  Saadut tykkäykset:
  23
  Mahtuu tietysti, jopa pystyyn vuokrayksiöön. Monissa paikoissa tuollaisia kymmenmetrisiä putkia aivan oikeasti käytetäänkin. Jopa kymmenittäin isoja putkia seisoo rinnatusten. Ja sadoittain pienempiä refleksiputkia. Kirkoissa siis. Ja äänenlaatukin niissä on valtavan hyvä, äärimmäisen harvassa kodissa päästään samaan äänenlaatuun.
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 089
  Saadut tykkäykset:
  111
  Kymmenen metrin refleksiputki taaseen johtaa subin käyttökelpoisen ylärajataajuuden alenemiseen.. Muodostuu niitä aaltoja seisoskelemaan sinne putkeen entistäkin alemmilla taajuuksilla.
   
 3. Noutaja

  Noutaja New Member

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Projekti on siinä vaiheessa että tuli pikaisesti testattua toista näistä pikkuruisista. Viimeistely puuttuu vielä ulkopinnasta mutta muuten on lootat nipussa.

  Eli näistä tuli 50l vetoiset passiivilla viritetyt laatikot, melko siron oloiset ovat etulevyn ollessa vain 35cm leveä.

  Testilevyltä otin pelokkaana pistetaajuuksia testatakseni lähteekö subi kävelemään tai peräti hyppimään ympäri huonetta kuten täällä välillä peloteltiin. No eivät lähteneet. Hämmästelin kaikkien ennakkoluulojeni jälkeen että kuinka vakaat nämä loppupeleissä on. Viritystaajuudellaan sai hienoa värinää aikaan mutta ei oikeastaan sen kummempaa mihin olen törmännyt refleksisubeissakin, mutta tässäpä puhinaa ei kuulu lainkaan:) Tässä kestäisi kukkaruukku tai juomalasi päällä ihan hienosti. Kahdella passiivilla olisi rahat vain menneet hukkaan.

  Kiitos DVB-G:lle avusta! Siirsin päinopisteen mahdollisimman kauas liikkuvasta massasta, ja passiivi ei tosiaan ainakaan audiotaajuuksilla saa koteloa hytkymään.

  Nopea kuuntelu yhdellä subbarilla; integroituu pääkaiuttimiin selvästi aiempaa subbaria paremmin vaikka säädöt tein minuutissa. Toisto menee nätisti alas asti, mutta soundi kuitenkin vielä pyöreähkö. Kunhan saan molemmat lopullisesti valmiiksi, sijoilleen ja säädetyksi kunnolla niin palaan vielä asiaan.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.