[Arkistoitu] Parkkipaikat (lapsi)perheille syrjiviä?

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana koomapoika, 15.03.2009.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. koomapoika

  koomapoika Member

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pohdin tuossa, että olisiko parkkipaikat lapsiperheille syrjiviä? Hypoteettisesti ajatellen, ei sekoiteta tähän mitään käytännön asioita, kuten ei tehty naisia varten tarkoitetuissa parkkipaikoissakaan.

  Naisten parkkipaikat laittomia
  http://www.hs.fi/autot/artikkeli/Naisten+parkkipaikat+laittomia/1135232168544

  Mielestäni perheparkkipaikat syrjivät lapsettomia, sinkkuja ja pariskuntia. Siis periaatteessa. Jos taas ihmisten esteellisyyden ja kyvykkyyden mukaan pitäisi sijoittaa parkkipaikat, se pitäisi tehdä jollain toisella tapaa. Äärimmäisenä esimerkkinä luokitellaan ihmiset 1-10 liikuntakyvyn mukaan ja parkkipaikat ovesta poispäin samaten. :D
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2009
 2. Goofy75

  Goofy75 New Member

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysy tätä samaa itseltäsi sen jälkeen kun joku lapsiperheellinen on parkkeerrannut sinun autosi viereen,kyseisessä autossa oleva lapsi on pamauttanut oven auki. Tuloksena sinun autossasi jumalaton klommo, no rehti kansalainenhan jättää tottakai tietonsa ja asia sovitaan vakuutusyhtiönkanssa.

  Tai kysyn tätä sinulta sitten kun sinulla on pari mukulaa ja yksi vaikkapa vielä kantokopassa,ainut paikka on ahtaassa kolossa.
  Eipä tätä voi ajatella kuin käytännön kannalta, ne nyt sattuu olemaan pikkaisen leveämpiä ja joskus pikkaisen lähemmällä että autonalle jäämisen riski pienenisi.

  Joten herää koomapoika koomasta ja katsele maailmaa lapsiperheen silmin.
   
 3. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  107
  Heh, tämä on hyvä aihe ja todellakin suuri epäkohta yhteiskunnassa! Ehkäisystä ymmärtämättömät kanit toki kaipaavat lisää etuja lapsiperheille, ja tällaiset parkkipaikat nyt vain ovat yksi osoitus siitä ahneudesta. Sikarumat, kelpaamattomat, tuhkamunat ja seksuaalisesti pokkeavat toki näkevät ydinperheen suosimisen syrjivänä käytäntönä, jossa ei hyväksytä ihmisten erilaisuutta ja vapautta parkkeerata autonsa mihin tahtovat ilman että että ovat tuottaneet jälkeläisiä.

  Itse en ole vielä muodostanut mielipidettäni tähän asiaan, mutta toivon vilkasta keskustelua.
   
 4. JTX

  JTX Active Member

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 818
  Saadut tykkäykset:
  14
  Autoani arvostavana pysäköisin autoni mielellään hieman kauemmas lapsiperheparkkipaikoista jotta autoni säästyisi lommoilta. Koska tilanne nyt kuitenkin on se, etten arvosta autoani lommojenpelkäämismielessä lainkaan, pysäköin mielelläni mahdollisimman lähelle sisäänkäyntiä. Onhan tässä tietenkin vielä sekin detalji että usein muksut ovat mukana kaupassa, joten lapsiperhepysäköintipaikoille varaukseton :thumbsup:
   
 5. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Perusongelmahan on se, että ne normiruudut on tehty joissain paikoissa alun alkaenkin niin surkean kapeiksi, kun on haluttu tunkea pieneen tilaan mahdollisimman paljon autoja. Tästä syystä en esimerkiksi koskaan käy ruokaostoksilla Turun Länsikeskuksen Citymarketissa, jos ei satu olemaan lapsi mukana ja moraalinen oikeus käyttää perheruutua. Siellä kun saa kyljet lommoile ja takin kuraiseksi ihan ilman, että olisi lapsia omassa tai naapurin autossa, sen verran ahtaiksi nuo tavalliset ruudut on tehty. Niinpä ajankin mieluummin esim. Myllyn Prismaan, missä on järkevämmän kokoiset ruudut kaikille.

  Edit: Niin, jos tuohon kysymykseen vielä vastaisi. Toivon, ettei ihan kaikkea alettaisi laskea syrjinnäksi nyky-yhteiskunnassa. Minusta vanhukset ja vammaiset ovat ansainneet istumapaikkansa busseissa jne. Tietysti tuo lapsiperhe-termin käyttö voi ärsyttää joitain. Todellisuudessahan paikat on varattu autoille, joissa matkustaa lapsia, riippumatta kenen perhettä ne ovat. Eli jospa syrjintäpelko poistuisi pienellä tekstimuutoksella. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2009
 6. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  107
  Saako niille lapsipaikoille muuten parkkeerata muut? Eikös ne ole tarkoitettu lapsiperheille, mutta eihän niissä mitään sanktioita ole? Eli siis niitä voi käyttää muutkin ja tämä vinkki erityisesti autoaan arvostaville!
   
 7. Kristian

  Kristian Well-Known Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 467
  Saadut tykkäykset:
  31
  Kiitos varoituksesta... Täytyykin katsastaa tästedes, että ovatko lapsiparkissa olevat autot oikeasti lapsiperheiden ja potkia sitten pari kuhmua autoihin, joissa lapsia ei matkusta... Ihan siis vain vahingossa, ei tietenkään tarkoituksella...
   
 8. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  107
  Olihan tuo juttu vitsi? Tiesithän toki, ettei muiden omaisuutta saa vahingoittaa, tai sen joutuu korvaamaan.
   
 9. katchu

  katchu New Member

  Liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  487
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä mietin itsekkin. Jos parkkihalli on täysi mutta vapaana on kaksi lapsipaikkaa, saanko parkeerata autoni lapsipaikalle vaikka olen sinkku? Ja kuten Pazze kommentoikin, mitä seuraa jos ajan autoni lapsipaikalle? Ja saako lapsiperheet käyttää sitten tavisten paikkoja vai onko heidän käytettävä pääsääntöisesti lapsipaikkoja?

  Millä kriteereillä saa käyttää lapsipaikkaa? Riittääkö jos on ylipäätään lapsi muttei se ole mukana? Vai täytyykö skidit olla messissä että voi käyttää lapsipysäköintiä? Entäs jos olisin yksin kaupassa mutta ostaisin paljon lastentarvikkeita?

  Jokos näitä lapsipaikkoja on olemassa vai onko tämä täysin ajatuksella leikkimistä? Ymmärrän kyllä että lapsipaikka erittäni hyvä asia lapsiperheen näkökulmasta mutta näin lapsettomana se tuntuu hieman eräreilulta. Ehdotankin lapsipaikoille hieman korkeampaa pysäköintimaksua.
   
 10. koomapoika

  koomapoika Member

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan noita esim Prismojen pihoissa eikä niistä toki mitään maksua oteta kuten ei muistakaan paikoista.

  Kaikki eivät odotetusti jaksaneet pidättäytyä subjektiivisesta kommentoinnista...

  Annetaan sitten samantien suur-asiakkaille hyviä paikkoja, he kun isolla raskaalla kärryllä asioivat. No children involved.
  Kävis kyllä esim ennen mökkireissua kun hakee juomat ja ruuat muutamaksi päiväksi ja muutamalle hengelle... ;)

  Tai isoille autoille, esim katumaastureille isompaa ruutua, eikö vain? Muuten tosi haastavaa päästä autosta pois ilman että ovi vähän nojaa naapurin mersuun. ;)
   
 11. Kaitzu

  Kaitzu Active Member

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 377
  Saadut tykkäykset:
  13
  Nehän on vain opastemerkkejä, joten niihin saa pysäköidä kuka vaan. En usko, vaikka kuinka kauppias/lapsellinen soittaisi, että poliisia/parkkipirkkoja asia kiinnostaa.

  Jokainen tyylillään. Ymmärrän että lähelle ulko-ovea on inva-paikat laitettu, mutta mikä "liikuntavamma" ne lapset on? Yleensähän nuo "lapsiperhe-paikat" on isojen automarkettien yhteydessä, niin miten ne lapset siellä kaupassa jaksaa kirmata niiden mini-kärryjen kanssa, mutta eivät jaksaisi kävellä hieman kauempaa parkkipaikalta sinne kauppaan ;)

  Itse en "ruudukkoparkkiin" autoani ikinä jätä. Ja jos ei muuta mahdollisuutta ole, niin mahdollisimman kauas näistä kylkien lommottajista.
   
 12. Äkkipoika

  Äkkipoika Member

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama täällä. Onneksi suurin osa haluaa saada autonsa mahdollisimman lähelle ulko-ovea (välillä näyttää siltä että joku haluaisi jopa ajaa ovista aulaan saakka ;)), niin useimmiten jää parkkiksen laidoille enempi tilaa parkkeerata oma ruttana väljästi, oli penskat mukana tai ei.

  Itse kysymykseen liittyen tuosta edellisestä voinee päätellä, että en välitä hittojakaan, millaisia erikoisruutuja erikoisryhmille järjestetään ja että mikä asiakasryhmä katsotaan erikoisruutunsa tarvitsevaksi :p.
   
 13. Maky

  Maky Member

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  12
  Olisikin järkevää tehdä parkkiruudut niin, että koko kasvaa etäisyyden kasvaessa. Takariviin mahtuu sitten jo täysperävaunullisellakin.
   
 14. JTX

  JTX Active Member

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 818
  Saadut tykkäykset:
  14
  Parkkipaikkakaahari-autofetisistien tiellä on muksujen kanssa mielellään mahdollisimman lyhyen ajan, joten lähelle pysäköiminen on oikein järkevää.
   
 15. Laffer

  Laffer New Member

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 309
  Saadut tykkäykset:
  2
  Enpä ole moisista erikoisparkeista koskaan edes kuullut, poislukien tietysti invapaikat. Voisiko perheille olla sitten omat kaupatkin ettei meidän sinkkujen tarvitsisi kuunnella pikkupettereiden itkua tai varoa kun ne päättömästi juoksevat kaupassa?
   
 16. koomapoika

  koomapoika Member

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on hoidettu oikeastaan DINKS määrittelyllä, eli ei mennä niihin 0.05€ halvempiin halleihin jumalan selän taakse ostamaan vaippoja vaan kalliiseen lähikauppaan. :rolleyes:

  Double Income, no kids.
   
 17. LyhjeHylje

  LyhjeHylje Member

  Liittynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli mieleen tuosta hesarin artikkelista että moinen syrjintäkielto voitaisiin kiertää yksinkertaisesti maalaamalla naisten paikat vaaleanpunaiseksi. Niihin saisi tietenkin kaikki parkkeerata mutta veikkaisin sukupuolijakauman vinoutuvan itsestään.
   
 18. peergunt

  peergunt Member

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jos ei perhana akat uskalla parkkihalliin ajaa ja pysäköidä niinkuin muutkin (miehet), niin kulkekoot bussilla! :king:
   
 19. Goofy75

  Goofy75 New Member

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en ole kyseisiä lapsiruutuja nähnyt kuin Ikeassa.
  Itse en niitä tarvitse mutta ei niistä haittaakaan ole,ketjun alussa esitin vain miten asia mielestäni on. Meillä tosiaan muksut on oppinut ettei ne avaa ovea ennen kuin olen luvan antanut tai itse avaan oven. Tähän ollaan päästy sillä että pää punasena on huutanut pari kertaa,täällä Porvoon Citymarkerissa on varmaan yks Suomen ahtaimmista parkkihalleista.
   
 20. patekka

  patekka New Member

  Liittynyt:
  12.04.2003
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä en ole törmännyt noihin lapsiparkkeihin kuin isoissa marketeissa ja ne on kyllä loistava keksintö. Saisi olla joka kaupassa. Jos on esim kaksi pilttiä turvakaukalossa niin ne ovet on todellakin saatava sepposen selälleen että ne saa sieltä pihalle ja takaisin. Eikä ole kivaa kantaa kahta kaukaloa kilometrin päästä kauppaan. Ja vituttaa kun näkee yksinäisten miehien ajavan näihin! Eikä niitä paikkoja niin montaa ole että voisi sanoa sinkkuja syrjittävän..
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.