Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

 1. xander

  xander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2002
  Viestejä:
  1 507
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli katsottua leffa Nightmare ja täytyy sanoa, että on karmein leffa mitä olen katsonut. Veli oli ottanut lainaa tämän joltain kaveriltaan ja tämä on nauhoitettuna kasetilla ja tässä on suomi tekstitkin mukana, vaikka IMDB:n mukaan tämä on kielletty suomessa. Tom Savinin karmeat erikoistehosteet ovat kyllä todella karmeita. Vierestä kuvataan ja näytetään hidastettuna kun kirveellä pää irti leikataan, ja kaula katkaistaan ehkä tähän asti aidoimman näköisesti, aidon oloisilla äänitehosteilla höystettynä. Kaiken kaikkiaan hirveä leffa. :eek:

  3/5 arvosana
   
 2. xander

  xander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2002
  Viestejä:
  1 507
  Saadut tykkäykset:
  1
  Donnie Brasco tuli katsottua. Parhaita mafia aiheisia leffoja mitä on olemassa. Pacino ja Depp tekevät yhden uransa parhaimmista suorituksistaan. :king:

  4,5/5 arvosana
   
 3. mikkoz

  mikkoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2002
  Viestejä:
  593
  Saadut tykkäykset:
  0
  • High Sierra (1941) - Oli hyvä. Gangsteri aiheen ohi nousee "kolmio-draama". Neekerihahmosta en tykännyt, mutta toisaalta se kertoo elokuvan tekoajasta ja sen aikaisesta huumorintajusta jotain.
  • Spellbound (1945) - Piti myös hyvin hereillä. Dalin unikohtaukset olivat tosi hyviä ja loivat mystisyyttä arvoituksen ympärille. Vaikka jotkut "psykiatri"-kohtaukset hymyilyttivät heppoisuudellaan(oliko ne?) ja osa Gregory Peckin kohtauksista ärsyttivät, elokuva on silti mukavaa katsottavaa.
  • Shadow of a Doubt (1943) - Joseph Cotten oli todella hyvä tässä leffassa. Taas erilainen elokuva Hitchiltä, hyvä uncle-charlie ei sitten olekaan niin hyvä..

  ps. Joseph Cottenin eka elokuva näyttää olleen Too Much Johnson :p
   
 4. IsoArska

  IsoArska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ikiru. Harvoin ostan elokuvat uutena täyteen hintaan, mutta tässä meni kyllä joka ikinen sentti ja euro arvoiseensa tarkoitukseen.

  Hieno, hienompi, hienoin. :thumbsup: x :thumbsup:
   
 5. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  John Woon The Killer oli ihan miellyttävä kokemus. Toimintaa todella riitti ja verta ei säästelty. Yliampuvat räiskintäkohtaukset olivat mahtavaa katseltavaa.

  Loppu tosin oli kaikessa traagisuudessaan kovin hämmentävä. Miten John voi vain menettää näkönsä kun häntä ammutaan silmiin. Hänenhän olisi pitänyt kuolla samantien. Paha virhe muuten hyvässä elokuvassa.

  3,5/5

  Pitää tuo Hard Boiled vielä tilata CD-WOW:sta, kunhan rahatilanne paranee.
   
 6. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kysy sitä Woon Johnilta ja hän antaa jonkin tyhjentävän vastauksen. :) Kiva kuulla jonkun katsoneen tämän, yllättävän harvoin niitä tuntuu näkyvän.

  Itse tulin katsomasta The Last Samuraita. Muutamista (suurehkoista tosin) ärsyttävyyksistä (Nathanin japanin nopeahko oppiminen ja hänen taistelutaitonsa) huolimatta pidin leffasta ja vaikka välillä tuntuikin, että olen nähnyt tämän ennenkin, unohdin sen nopeasti ja keskityin elokuvaan. Hans Zimmerin 100. score oli mahtipontinen ja kaunis. Plussaa Ken Watanabelle ja kauniille Koyukille. Oli myös mukavaa nähdä ohjaaja Masato Harada varsin näkyvässä sivuroolissa.

  Gladiator, Tanssii Susien Kanssa, Patriot ja Braveheart itämaisilla mausteilla. Ainakin osaksi. 3.5/5
   
 7. Chaplin

  Chaplin One for all, all for me Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2003
  Viestejä:
  645
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuli katsottua Kaurismäki-boksin leffat ja olivat tasan yhtä hyviä kuin muistinkin. Ainoa, jota en ollut nähnyt eli Mies vailla menneisyyttä oli todellakin kaikkien kehujen arvoinen pätkä.

  Pidän siitä, että Kaurismäki ei yritä mielistellä ketään, vaan tekee aina rohkeasti omannäköisiään elokuvia, joissa dialogi on loistavaa, näyttelijät vielä loistavampia ja kaikki turha on jätetty pois. Ihanaa miten surkeimmastakin elämästä löytyy aina jotain positiivista - vertaukset Capraan ja Chapliniin eivät ole kovin kaukaa haettuja.
   
 8. Moses_x

  Moses_x Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  1 117
  Saadut tykkäykset:
  1
  Heh, itse olen faniudessani yrittänyt miettiä, että ko. tapahtuma sattuu jonkinlaisesta kimmokkeesta.. :rolleyes:

  The Killer on kyllä mielestäni tähän mennessä paras näkemäni John Woo leffa (5/5). Hard Boiled on sellasta neljän tähden kamaa. :)
   
 9. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli tässä illalla katsastettua Rambo: First Blood, jonka viimeksi olen nähnyt varmaan ala-asteella, ja josta ei ollut enää minkäänlaisia muistikuvia. Leffahan oli yllättävän hyvä, jopa (nyt näytän kerettiläiseltä Arska-fanien keskuudessa) parempi kuin Commando. Etenkin huomattavasti realistisempi. Ehdottomasti osa toimintaelokuvien yleissivistystä. 4/5
   
 10. Jaska76

  Jaska76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  2 426
  Saadut tykkäykset:
  6
  Eilen tuli vuokrattua Identity.
  Ohjaus: James Mangold
  Pääosissa: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, John Hawkes, Alfred Molina
  Käsikirjoitus: Michael Cooney

  Kymmenen toisilleen tuntematonta ihmistä juuttuu myrskyn keskellä syrjäiseen motelliin: limusiinikuski, 80-luvun TV-tähti, tappajaa kuljettava poliisi, ilotyttö, vastavihitty pari ja keskellä kriisiä oleva perhe. Pikkuhiljaa heille alkaa valjeta että he ovat löytäneet kaikkea muuta kuin suojapaikan; heidän keskuudessaan on tappaja, joka murhaa matkalaisia yksi toisensa jälkeen. Myrskyn raivotessa ja kuolleitten määrän kasvaessa he ymmärtävät, ettei yksikään heistä ole ajautunut hotelliin sattumalta…

  Pitkästä aikaa ihan toimiva trilleri/kauhuttelu. Jotenkin tuli mieleen 10 pientä neekeripoikaa...

  [​IMG]
   
 11. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 992
  Saadut tykkäykset:
  37
  Kaikki eivät ole tykänneet, mutta minut Chicago vei mukanaan.
  Upeat tanssi ja laulunumerot ja seksikkäät pääosan esittäjä naikkoset.
  Jalka taputti tahtia ja nauraakin sai .. John C. Reilly osoitti taas olevansa yksi parhaimmista näyttelijöistä Hollywoodissa.

  DVD:n kuvanlaatu oli upea ja DTS raita oli tyylikkäästi miksattu.
   
 12. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Olet oikeassa... Minä antaisin tuolle "Ensimmäiselle verelle" jopa 5 tähteä. Commandolle "vain" 3 tähteä. Minulla on kai 16-17 Arskan leffaa, mutta vain yksi Stallosen leffa (Cliffhanger). :)

  Rambo II ja Commando ovat paremminkin vartailukelpoiset. First Blood on nimittäin lähinnä vakava pasifistinen kuvaus veteraanin kohtelusta kotirintamalla sodan jälkeen. Rambo II ja Commando puolestaan pääosin rehellistä äksöniä.
   
 13. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  The Last Samurai tuli äsken käytyä katsomassa ja se oli juuri niin hyvä kuin odotinkin. Todella tunteellinen ja ehkä hieman ylidramatisoitu kertomus samuraiksi kääntyvästä amerikkalaissotilaasta.
  Turhan rakkaustarinan olisi ehkä voinut jättää pois ja loppu ampui hieman yli,
  mutta ehdottomasti Yksi Tompan parhaista roolisuorituksista ja myöskin muut roolisuoritukset olivat loistavia. Ennakko-odotukset täyttyivät ja ehkä ylittyivät.

  4,5/5
   
 14. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Cidade de Deus elikkä englantilaisittain City of God. Täydellinen yllätys Brazilian maalta. Hieno gangsteri/draama, jonka tarina etenee niin pirun sulavasti. Tyylikäs kuin mikä ja musiikkikin on ajankautensa parasta :) Kai se on annettava 5/5. :love:
   
 15. Bibrok

  Bibrok Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2003
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoin pari päivää sitten Studio Ghiblin Grave of the Fireflies-elokuvan eikä voi oikeastaan muuta sanoa, kuin että mahtava pätkä. Elokuva oli erittäin vaikuttava kertomus kahdesta orvoksi jäävästä lapsesta toisen maailmansodan Japanissa ja vaikkeivät elokuvat yleensä tee kovin suurta vaikutusta, tämän surullisuus nosti oikeasti tunteet pintaan.

  Loistava elokuva ilman turhaa erikoistehostesähellystä.
   
 16. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Roman Polanskin Repulsion (Anchor Bay) yllätti kyllä suuresti. Ehdottomasti yksi parhaita kauhuelokuvia mitä olen nähnyt!
  Pitää seuraavaksi varata aikaa Pianistille.
   
 17. jaritt

  jaritt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2000
  Viestejä:
  2 104
  Saadut tykkäykset:
  6
  Minulle taas Identity oli melkoinen pettymys ja erityisesti loppuratkaisu jätti ns. paskan maun suuhun.

  Identity -arvostelu
   
 18. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Jos The Tenant (Le Locataire) on vielä näkemättä, niin suosittelen sitäkin lämpimästi. Katselin tuon itse männä viikolla. Muistuttaa muista näkemistäni Polanskin elokuvista mielestäni eniten Repulsionia ja on myös mielenkiintoinen matka ihmismieleen. The Pianist on aika lailla erityyppinen elokuva, mutta loistava toki sekin.
   
 19. Harry Lime

  Harry Lime Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 492
  Saadut tykkäykset:
  11
  Nyt päätinkin aloittaa Jacques Tati -boksin kulutuksen. Kurkistin ensin yhden lyhäreistä: Harjoittele vasenta koukkuasi. Aika mainio huvitus, pyörälläkaatuminen sai minut ainakin räjähtämään yllätyksellisyyden vuoksi. :) Itse leffoihin, kaksi katsottu; Jour de fete ja Mon Oncle. Rivieran jätin tilapäisesti välistä, sillä se on niin tuoreessa muistissa.

  Lystikäs kirjeenkantaja (vaikka leffan oikea nimi onkin 'Juhlan päivä', tms :rolleyes: ) oli samaa tasoa kuin tuo lyhärikin. Pohjimmiltaan ihan hauska, mutta yllätyksellisiä ja todella ääneennaurattavia kohtauksia oli vain muutama. Ei leffa tietenkään tylsäksi käynyt, mutta kun Tateista vielä puhutaan, niin ei tämä kyllä ole ensimmäinen jota aion ylistää. Hyvä siitä huolimatta. /5

  Enoni on toista maata olikin jo toista maata. :D
  Kaikkein hauskin kohta oli se, jossa Hulot tutkii kimmoisaa vesikannua ja rikkoo lasin luullessaan tämänkin pomppaavan maasta.
  Mahdollisimman yksinkertaista ja jokapäiväistä huumoria, mutta täydellinen ajoitus ja Tatin esittämä hahmo tekivät kyllä kohtauksesta klassikon. Alusta loppuun, hymysuin katselin. Toinen kohtaus jossa jostain käsittämättömästä syystä hirnahdin kunnolla oli tämä "pihvin paisto" -juttu. 5/5
   
 20. IsoArska

  IsoArska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  4
  Lilja 4-ever oli hyvä. :thumbsup:

  Lähinnä kuitenkin surullista, että naapurimaassa tehdään elokuvia, kun täällä tehdään Levottomia. En jaksa uskoa, että noillakaan leffoilla tekobudjeteissa hirveästi eroa ollut. Missäköhän homma mättää?