Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

 1. Dogg

  Dogg rhythm-al-ism

  Liittynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  764
  Saadut tykkäykset:
  0
  The League Of Gentlemen (1959) : Pitkästä aikaa herkullinen ja mukaansa tempaava elokuva. Kaikki asiat toimivat. Näyttely oli erinomaista ja elokuvan juoni sai monta kertaa raapimaan käsinojaa jännityksestä. Erikoismaininnan saa myös elokuvan loistava dialogi.

  **** / *****
   
 2. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Huhu. Luin nopeasti, että kyseessä oli The League Of Extra Ordinary Gentlemen :D Armotonta jöötiä :D
   
 3. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  No, mainitaanpa vaikka Kill Bill Vol.1, tänne se nyt ainakin kuuluu. Samantien maininnan saa myös Scarface - Arpinaama. Todella loistava elokuva, elokuvassa on niin vahva tunnelma. Al Pacino pistää kovaakin kovemman roolin ja loppukohtauksessa oli sitä jotain! Jotain niin hienoa...
   
 4. makeH

  makeH So what?! Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  966
  Saadut tykkäykset:
  4
  Gosford Park:Todella upeaa Englantilaista näyttelijätyötä ja ei Julian Fellowes saanut turhaan Oscaria elokuvan alkuperäiskäsikirjoituksesta
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Brainstorm (eli Cypher): Hieno lähitulevaisuuden scifi-pätkä varsin mainiolla juonella.
  Varsinkin loppu vakuutti, kerrankin motiivi kaikelle toiminnalle oli uskottava.
  Jeremy Northam teki vaikutuksen onnistuneella roolityöllään.

  Dark Blue: Vastaavia poliisielokuvia tullut viime vuosina muitakin (Training Day ja käsittääkseni vielä näkemättä oleva Narc), mutta tämä onnistui kuitenkin tekemään ihan positiivisen vaikutuksen. Osansa luultavasti sillä, että tarina oli lähtöisin James Ellroyn kynästä. Kurt Russelkin oli pitkästä aikaa taas vauhdissa.
   
 6. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 985
  Saadut tykkäykset:
  34
  Monster's Ball .. Puoli tuntia katselin sohvalla ja oli niin tylsän ja ahdistavan oloinen ilmapiiri elokuvassa että meinasin jäädä kesken .. päätin kuitenkin katsoa kokonaan.
  Tällä hetkellä on hyvä olo että tämän katsoin, vaikka en ole varma että oliko elokuvan loppu onnellinen vai ei.
  Vahvoja tunteita koin elokuvan aikana ja pidän sitä todella hyvän elokuvan merkkinä.

  "He Was Weak!" repliikki hautajaisissa oli todella karmaiseva.
   
 7. Corca

  Corca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pixarin Monster's Inc. tuli katsottua toissapäivänä, ja enpä ole toviin nauranut ääneen yhtä paljon kuin tätä animaatioleffaa katsoessa. Aivan top-notch animaatiotyötä, aidosti hauskaa verbaliikkaa sekä hullunkurisuudestaan huolimatta uskottavasti loppuunviety tarina.

  DVD:n audiovisuaalinen anti oli myös erittäin laadukas. Kuva oli virheetön(ehkä puhtain kuva mitä dvd:llä olen nähnyt), ja DTS-ääni toi leffalle komean äänimaiseman.
  DVD:n ekstroista Pixar-"tour" oli suht onnistunut, joskin vähän syvempää ja hartaampaa "making of"-settiä olisi toivonut. Kaksi Pixarin ylimääräistä lyhytanimaatiota sen sijaan olivat mainioita.

  5 / 5 leffalle
  5 / 5 DVD:lle

  Ylivoimaisesta viihdyttävin leffa pitkiin aikoihin...ja goddamn, it's an animation flick! :thumbsup:
   
 8. mikkoz

  mikkoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2002
  Viestejä:
  593
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon piti mennä nauhalle, mutta kun tarkistin, olin nauhoittanut ykkösen uutisruutua, prkl.
   
 9. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kyllä, allekirjoitan. Leffan alkupuolella on muuten aika hauskasti käytetty varjoja/valoa ihmisten kasvoilla. Ei liene tuokaan silti kovin originaalia. Joka tapauksessa mallikas esitys, ja erittäinkin viihdyttävä esitys. Vincenzo Natalille :thumbsup:

  Training Dayhin tätä pitää tietysti verrata. Molemmat pätkät ovat vahvojen näyttelijöiden leffoja. Kyllä, Kurt poju on tässä elokuvassa *hyvä* ja sivuosien miehityskin on aika vakuuttava. Vaikea sanoa kumpi on loppujenlopuksi parempi elokuva. Dark Bluen pisteitä nostaa
  karumpi loppu
  .
   
 10. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Niin, yleensä tuo vahvojen tunteiden kokeminen elokuvan aikana on hyvä merkki, mutta ei aina.

  Erästä elokuvaa katsoessa tunsin ahdistusta, pakokauhua, vastenmielisyyttä, ja erittäin syvää tylsistymistä. Välillä jouduin jopa makaamaan lattialla. Tämä karmaiseva elokuva oli "O Brother, Where Art Thou?". :weep:

  Pahoittelen kaikille OBWAT-faneille tätä jo kolmatta tai neljättä viestiäni jossa kerron järkyttävästä kokemuksestani. Kai tämä on minulle jotain terapiaa, koska en ole kyennyt unohtamaan tuota karmaisevaa kokemusta useiden kuukausien jälkeenkään...
   
 11. Duster

  Duster Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2002
  Viestejä:
  359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se nyt vaan on mielestäni harvinaisen tylsä leffa Tarantinon tekemäksi.

  Kill Bill: "My name is Buck, and I'm here to fuck" :D
   
 12. mordo

  mordo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  729
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täältä heruu sympatiaa. Tuo on huono Coen-elokuva.
   
 13. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Niin, ((c) Ervatsalo) mahdatkohan kokea jonkinmoista helpotusta kenties terapeuttisessa muodossa katsoessasi televisiosta sitä siiderimainosta, joka erehdyttävästi muistuttaa erästä kohtausta tuosta syyttä kaltoin kohtelemastasi
  elokuvataiteen helmestä? En tiedä, ma kusun vaan. Itselleni myös tuon mainoksen näkeminen tuottaa suurta mielihyvää, ei kuitenkaan niin suurta kuin innoituksensa kohteen näkeminen, hiusfetisseineen kaikkineen.
   
 14. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  JB:n tarina on ainakin minun mielestäni kovinkin 'arkinen' ja pitkäveteinen. Hahmoista ei oikein saa otetta, eikä heille toivo muuta kuin nopeaa niskalaukausta (no, okei, hieman liioiteltua :)). PG ei vakuuta ainakaan minua ja Tarantinon fiksaatio tätä 70-luvun blacksploitaatio-elokuvien ja Charlien enkelit-tyylisiä naisia kohtaan menee jo aijoittain yliampuvaksi. Tarantino ei muutenkaan ole täydessä terässä, eikä dialogi ole niin purevaa. Jackie Brownista jää loppujen lopuksi kovinkin väkisin tehdyn maku.

  Virallinen QT-lista (vaikka tästä tulee kuitenkin sanomista :)):

  My Best Friend's Birthday, en ole vielä nähnyt.

  Reservoir Dogs 5/5
  Pulp Fiction 3/5
  Jackie Brown 2/5
  Kill Bill 4-5/5 (riippuu Vol. 2:den toimivuudesta. Vol. 1:den arvosana 4.5/5, enkä usko Vol.2:den paljonkaan huonontavan tai parantavan)
   
 15. Harry Lime

  Harry Lime Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 492
  Saadut tykkäykset:
  11
  Omasta mielestäni Jackie oli juuri näistä syistä niin kiehtova! Kaikin puolin loistava, vaikka alkutekstikohtaus olikin vähän turhan selvä muunnelma Miehuuskokeesta (musiikki vain vaihdettu Simon & Garfunkelista Bobby Womackiin). :)

  Ei ole kovin moni muukaan. :rolleyes: Tietääkseni kyseisestä leffasta on jäljellä n. 15 minuuttia, loput on noussut tuhkana taivaaseen. Virhe kehityksessä, leffa syttyi palamaan.

  Tässä Harry Limen QT-lista, tylsää luettavaa... :eek:

  1. Pulp Fiction
  Tunnelma on yhtä korkealla kuin RD:ssä, mutta tämä leffa ansaitsee ykkössijan siitä, että sen kässäri on huomattvasti monimutkaisempi ja siitä syystä kiitettävämpi luomus. 5/5

  2. Reservoir Dogs
  Ehdottomasti elokuvahistorian paras huono leffa! Perinteinen rikostarina 70-luvun hengessä ja vielä yltiöväkivaltainen? Paskaa. Eipäs! Ne hahmot! Ne hahmot! Kukaan ei kirjoita parempia hahmoja kuin Tarsku. Plussaa vielä Madonna-monologista ja erittäin hauskasta ohjauksesta. 5/5

  3. Jackie Brown
  Tämä filkka oli täysi yllätys, en uskonut QT:n tekevän tällaista, mutta osoittautuikin mainioksi ja ehdottomasti cooliksi! Lisää perusteluja ylhäällä. 5/5

  Tähän asti QT on ollut täydellinen leffamään... ja siksi pelkään kovin, että Kill Bill onkin pettymys... :weep:
   
 16. Cosmo

  Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.12.2000
  Viestejä:
  1 681
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parhain elokuva pitkiin aikoihin (vaikka tulikin katsottua Hitchcockia viikonloppuna oikein urakalla) on ehdottomasti YLE1:n näyttämä (kulttuuriteko!) "Fa yeung nin wa" ("In the Mood for Love") jota en ollut saanut aikaan ostettua DVD:llä. Elokuva oli täysin uskomattoman herkkä ja kaunis! Leikkaus, ohjaus, valaistus, musiikki - kaikki toimi saumattomasti yhteen jopa liian hyvin - en pysty tunnelatauksen takia kommentoimaan enempää juuri nyt :love:

  ***** - viisi viidestä.

  Erittäin suurella mielenkiinnolla odotan Herran seuraavaa elokuvaa, 2046.
   
 17. setae

  setae Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 276
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katsoinpa viimein "What dreams may come" levyn, olihan tuo jo yli puoli vuotta hyllyssäni odottanut mukamas sopivaa hetkeä, ja aina jostain - yleensä huonosta - tekosyystä lykkääntynyt kauemmas.

  Elokuva oli visuaalisesti todella mahtavaa katsottavaa, ja myös tunteet ja tilanteet jota se käsitteli olivat todella koskettavia. Viimeinen terävyys jäi kuitenkin mielestäni niistäkin vähän puuttumaan, ja elokuvan juoni nyt ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta pidin tästä silti, erityisesti tuon visuaalisen upeuden takia. Suositeltava.
   
 18. Mahoney

  Mahoney Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  Olen aina ollut samaa mieltä. Vaikka pidän Quentinin leffoista nimenomaan dialogin takia, ovat Pulp ja Reservoir mielestäni huomattavasti parempia kuin tylsä JB.

  Ja nyt se on vielä alelaaritavaraa, siinä meni viimeinenkin arvostus ;)
   
 19. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 554
  Saadut tykkäykset:
  127
  Meikä taitaakin pitää tylsistä pätkistä? :D Pulppi ja Reservoir ovat (IMHO) aivan tolkuttoman yliarvostettua ryönää (en siis ostaisi edes sieltä alelaarista), mutta jostain täysin käsittämättömästä syystä Jackie kolahti meikäläiseen. Se on toistaiseksi ainoa Tarantinon pätkä, jonka olen jaksanut katsoa useammin kuin vain kerran.
   
 20. premier

  premier Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 687
  Saadut tykkäykset:
  4
  Juuri katsoin ekaa kertaa Me, Myself & Irene ja aika loistava pätkä kyllä =) Hieno lopetus päivälle =D