Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

 1. jamppa

  jamppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Napoleon Dynamite. 9/10.
   
 2. Janos Riippa

  Janos Riippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2002
  Viestejä:
  201
  Saadut tykkäykset:
  0
  Shawshank Redemption : Rita Hayworth - Avain pakoon

  10/10
   
 3. klonkku6

  klonkku6 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2003
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain Metallica: Some Kind of Monsterin katsottua. Kokonaisuudessaan varsin mielenkiintoinen ja "avartava" pätkä. Ja viimeiset kymmenen minuutia meni kylmät väreet pitkin selkää koko ajan, oon varmaan sitten aina halunnut olla rokkistara.
   
 4. Alobek

  Alobek Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  685
  Saadut tykkäykset:
  3
  Robert Altmanin The Long Goodbye (Pitkät jäähyväiset) osoitti taas, että parhaat elokuvat tehtiin 70-luvulla.

  Loistava, unenomaisesti etenevä Raymond Chandler -filmatisointi, jossa Elliott Gould (ADHD-nuorille parhaiten tuttu Frendeistä Rossin ja Monican isänä) tekee loistosuorituksen ketjutupakoivana Philip Marlowena. Mahtava loppukohtaus, ja John Williamsin hieno musiikki (samaa kappaletta kierrätetään eri versioina toimivasti koko elokuvan läpi). Kuriositeettina Arnold Schwarzenegger pullistelemassa pikkuroolissa keltaisissa alushousuissaan.

  5/5
   
 5. Bensam

  Bensam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.05.2004
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli katsottua Brazil pari päivää sitten DVD:ltä. Leffasta ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Jotkut tykkää kuin hullu puurosta ja jotkut eivät voi ymmärtää. Itse kuulun ehdottomasti ensimmäisenä mainittuun ryhmään.
  Kyseessä on ehkä surrealistisin ja mielikuvituksellisn elokuva, mitä olen katsonut, mutta nämä seikat juuri tekevät tästä niin uskomattoman ja täydellisen leffan. Hienoja ja muistettavia kohtauksia elokuvassa on monia, mutta etenkin kohtaus jossa:
  Sanomalehdet liimautuvat De Niron esittäämään Harry Tutleen ja Sam Lowryn tullessa tätä auttamaan Tutle häviää ja jäljelle jääkin vain kasa lehtiä.
  on tyrmäävän hienosti tehty.
  Näyttelijöistä päähenkilö Sam Lowryä esittävä Jonathan Pryce on roolissaan varsin mainio, kuten myöskin pikaiset visiitit tekevät Bo Hoskins kierona "putkimiehenä" ja De Niro sankarimaisena Archibald"Harry"Tutlena. Myös Ian Holmin suoritus jäi mieleen.
  Kaiken kaikkiaan kyseessä on yksi parhaista näkemistäni leffoista, jonka huumaavan tunnelman ansiosta elokuva jää pyörimään mieleen pitkiksi ajoiksi katsomisen jälkeen. Ehdottomasti täyden kympin leffa
   
 6. Terris

  Terris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  1 986
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tuli juuri katsottua Michael Mannin The Insider ja ei voi sanoa muutakun, että kyllä se Mannin poika osaa. Todella hyvä tekele siis tämäkin. Näytteleminen mielestäni todella laadukasta, kiinnostava käsikirjoitus ja muutenkin kiinnostava elokuva joka osa-alueella. Arvosanaksi 4.5/5.
   
 7. Drooper

  Drooper Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2002
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  0
  The Life and Death of Peter Sellers. Tästä ei voi muuta sanoa kuin, että loistavaa viihdettä. Hauska, traaginen, mutta jopa vakavasti otettava. Geoffrey Rushilta uran paras roolisuoritus ainakin minun mittapuulla. Tämän elokuvan kohdalla kannattaa tietää hieman ennestään Peter Sellersistä, vähintään siinä muodossa, että on nähnyt useita hänen elokuvistaan. Tempaa varmasti eri tavalla mukaansa.

  Charlize Theron esitti loistavasti ruotsalaismallia aksenttia myöten. Tuntui, että ruotsalainenkaan ei olisi paremmin esittänyt omaa kansallisuuttaan kaikessa kauneudessaan. :)

  Loistavia kohtauksia varsinkin Geoffrey Rushin ollessa sonnustautuneena Dr.Strangeloven kuvauksissa jne. Välillä olisi luullut katsovan melkeinpä alkuperäistä kuvamateriaalia. Allekirjoittanut suosittelee.

  4/5
   
 8. Altti

  Altti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2002
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Peter Bogdanovichin Paperikuu (Paper Moon, 1973) tuli äsken katsottua ja olipa häikäisevän hieno elokuva! Mustavalkoinen road movie huijarista ja orpotytöstä vei alusta asti mukanaan eikä siinä ollut yhtään taantumakohtaa koko elokuvan aikana. Suosittelen lämpimästi kaikille. Yksi parhaista veijarikomedioista koskaan.
   
 9. samikarki

  samikarki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sin City Ehdottomasti hankinta listalla.
  Piratismihuutelijat älkää vaivautuko, ei ole itse imutettu, mutta jos mahdollisuus on katsoa niin katson.
   
 10. Fenkku

  Fenkku Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kadonnut Maailma/ The Lost World

  Ei siis hollywood versio, vaan Sir Arthur Conan Doylen kirjaan perustuva BBC:n tuottama seikkailuelokuva. Pitkästä aikaa tämmöinen rehti seikkailuelokuva, josta puuttui suurin osa hollywoodin mätöstä ja mitäänsanattomuudesta. :)
  Hyviä hetkiä riitti, mutta hauskin löytyi suomentajalta: Kun toimittaja Edvard oli epäröiden ampumassa T-rexiä, niin haavoittunut Lordi Roxton huusi lopulta "Shoot that Blodly monster!" tai jotain sinnepäin, niin suomentaja "Ammu se, saatana!" :D Jostain syystä tämä huvitti, kun Roxton oli kehottananut ampumaan jo useamman kerran.

  4/5
   
 11. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Dog Day Afternoon

  TCM:ltä ryhdyin katsomaan ja yllätti aika ärhäkästi. Ei käytännössä mitään odotuksia pohjalla, muutenkuin ehkäpä Al Pacinon roolisuoritukselta odotti jonkin verran. Synopsis vaikutti kummalliselta: "Hilarious and moving true story of a man robbing a bank to finance his partners sex change operation". Mutta leffa toimi, Al Pacino vetää huippusuorituksen ja muut pysyvät perässä. Leffa todella on paikoin koskettava ja paikoin hilarious, mutta mistään komediasta ei ole kyse. Toimivaa draamaa alusta loppuun, 70-luvun New York on aina yhtä hyvä aika ja paikka ja leffan intro on mahtava. IMDB-tsekkaus näyttää leffan olevan sijalla #210.

  ****/*****
   
 12. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 993
  Saadut tykkäykset:
  432
  Garden State tuli vihdoin ja viimein katseltua, ja täytyy sanoa, että odotus ei ollut turhaa. Tämä Zach Braffin esikoisohjaama ja kirjoittama pikkuelokuva vei kyllä täysin mukanaan. Braffilta on lupa odottaa hyvää myös tulevaisuudessakin. Tarinahan tässä on ihan perustavaraa, mutta Braff on maustanut elokuvaansa loistavilla hahmoilla ja viistolla huumorilla. Elokuvan musiikkikappaleet ovat myös täysosuma ja luovat hienon tunnelman yhdessä hienojen kohtausten kanssa, mitkä Braff on muuten ohjannut kuin vanhakin tekijä. Loistavaa työtä. Garden Staten todelliset helmet ovat kuitenkin näyttelijät, jotka tuovat tarinaan sen viimeisen särmän ja lämmön. Ohjaaja Braff on mainiossa vedossa lääkkeistä turtuneena tyyppinä joka saapuu äitinsä hautajaisiin. Kotiin palaamiseen liittyy tietenkin vanhojen kavereiden kanssa hengailua, joista varsinkin loistavan Peter Sarsgaardin näyttelemällä haudankaivaja Markilla on tärkeä osa elokuvan kulussa. Ja sitten on tietenkin se tyttö johon päähenkilö tutustuu ja lopulta rakastuu. Tyttö jonka takia minä tätä elokuvaa ensisijaisesti odotin. Siis jos Natalie Portman olisi yhtään täydellisempi tai kauniimpi niin henkeni salpautuisi lopullisesti. Tähän mennessä Natalien hienoin suoritus, ja jos tästä vielä paranee niin Luoja minut pelastakoon :p

  Elokuvalle **** Natalielle ***** Yhteensä ****1/2
   
 13. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 198
  Saadut tykkäykset:
  52
  Monty Python and the Holy Grail - Tämä kieli poskessa tehty fantasia-seikkailu on huumoria parhaimmillaan ja sen dialogi kuuluisi kokonaisuudessaan IMDb:n memorable quotes -sivulle. Katsomiskertoja taitaa olla jo toista kymmentä ja aina löytyy jotain uutta. Kuningas Arthurin ja hänen ritariensa seikkailut ansaitsee viisi kruunupäätä. :king: :king: :king: :king: :king:
   
 14. Sir Filmipätkä

  Sir Filmipätkä Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkäpä paras komedialeffa ikinä. Pythonia parhaimmillaan sitte lentävän sirkuksen.
   
 15. amphosa

  amphosa No pain, No gain Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  825
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli katsottua pari päivää sitten Saw. Kertakaikkiaan erinomainen kauhu/trilleri. Monissa elokuvissa lopun voi arvata mutta sahassa ei tällaista tapahtunut. Tunnelma ja jännitys pysyy yllä koko elokuvan ajan. Suosittelen :thumbsup:
   
 16. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko tämä jo Dvd:nä, vai mistä katsoit? Kova hinku saada uusintakatseluun.
   
 17. Xaeron

  Xaeron per aspera ad astra Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  1 852
  Saadut tykkäykset:
  6
  Onhan se jo ainakin R1:nä ja R2UK:na ja varmaan jossain muissakin.. vähän oma-aloisuutta please, vai onko sulla joka päivä laiska päivä ;)
   
 18. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Heh, lähinnä Suomi tekstien perään haikailin. :rolleyes:
   
 19. The_Daywalker

  The_Daywalker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2003
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pitkästä aikaan: Al Pacinoa, elokuvassa Scarface. Ehkäpä Pacinon kovis rooleista paras... 4,5/5
   
 20. FuLL

  FuLL Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  0
  Escape from the alcatraz.. vaikka onkin jo vanha kuin mikä en ollut aikaisemmin kuullutkaan kyseisestä leffasta. päätin sitten vuokrata ja katsoa vaikka en olekaan clintin parhaimpia ystäviä. itse elokuva kolahti niin kovasti että se meni samantien top10 listalle. aivan mahtava fiilis ja upeasti tehty elokuva. +++++
  :love: