Parhain elokuva minkä olet pitkään aikaan nähnyt?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 05.05.2002.

 1. konCept

  konCept Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.12.2004
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ace in the Hole äsken YLE2:lta. Olipa kyllä upea leffa ja menee Wilder-klassikoissa lähelle Sunset Boulevardia. Vituttaa suuresti etten ottanut tuota nauhalle, kun ei DVD-julkaisuakaan ole olemassa.
   
 2. Hexa_

  Hexa_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2004
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  0
  National treasure yllätti positiivisesti. Odotukset olivat korkealla jo pelkän trailerin perusteella, ja korkealle myös jäivät tunnelmat lopputekstien aikana.

  4/5 pitää elokuvalle antaa, mutta 4,5 ei yllä koska,
  meni hiukan yli kohta jossa Gates hyppäsi järveen ja Ian olikin yhtäkkiä auttamassa
  .
   
 3. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Amores Perrosta http://www.imdb.com/title/tt0245712/ on kehuttu paljon, eikä syyttä. Leffa on ehkä hieman liian pitkä, mutta tarinat kulkevat erinomaisesti ja ihmisten kohtalot kietoutuvat toisiinsa "luonnollisesti" ilman mitään turhia epäuskottavuuksia. Kyseessä on siis kolmen eri tarinan muodostama kokonaisuus, joka kannattaa ehdottomasti tsekata. 4,5/5 pojoa läjähtää täältä!
   
 4. Gleb

  Gleb Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.10.2001
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kakkoselta on tullut tällä viikolla niin monta mainiota Billy Wilder elokuvaa (Sunset blvd, Ace in the Hole, Stalag 17 ja Sabrina) että noista on parasta mahdoton mennä sanomaan, vähintään 4/5 tähden elokuvia kaikki.
   
 5. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Viime aikoina on tullut katsottua paljon hyviä leffoja.

  Koulussa Forrest Gump, aivan mahtava rooli Tomilta.

  Fight Club, Norton ja Pitt tekevät elämänsä ehkäpä parhaimmat suoritukset.

  Sekä eilen Collateral. Piristävää nähdä Cruise pahiksen roolissa. Foxx oli myös loistava roolissaan.
   
 6. Dobermann

  Dobermann Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2002
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  0
  Shaolin Soccer pääsi yllättämään puun takaa ja pahasti. Tilasin koeponnistus-mielessä Ultimate Editionin Koreandvdsltä hintaan 14$ (!), ja katselin mitään sen kummempia odottamatta tässä yksi päivä. Ei jumalauta kun oli hyvä ja hauska leffa! Parhaimpia komedioita vuosiin...
  Tästä innostuneena tilasin heti pre-orderina Kung Fu Hustlen (HK Limited Edition), God of Cookeryn (3,99$), King of Comedyn (3,99$) ja From Beijing With Loven (3,99$).
  Alkuviikosta saapunut Kung Fu Hustle irrotti kyynelkanavista karstat kun nauroin ihan ääneen ja oli parhaimpia ostoksia aikoihin.
  Tänään katsoin From Beijing With Loven, ja sekin oli todella hauska. Kuitenkaan ihan yltämättä näihin kahteen mitä olen nähnyt. Hintaansa nähden kuitenkin varsin hyvä ostos :thumbsup:
  Illalla varmaan katson jommankumman näistä jäljellä olevista.

  Stephen Chow on uusi idolini, ja ihmettelen miten onkin päässyt livahtamaan leffakannastani kuin varkain...
   
 7. klonkku6

  klonkku6 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2003
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
  21 Grams

  Kun alun jälkeen sai palaset kohdalleen ja tajusi mikä on homman juju, niin loppu olikin sitten kelpo viihdettä. Ja Naomi Watts oli loistava.
   
 8. Bossi

  Bossi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2004
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli juuri katottua Saw. Pikku puutteineenkin loistava leffa, juoni aukeaa nerokkaasti elokuvan kuluessa ja jännitys pysyy koko ajan yllä. Lopetuksesta voi olla montaa mieltä, itse kumminkin loppujen lopuksi pidin ratkaisusta. Näyttelijät ovat kovassa vedossa, eritoten Cary Elwes. Suosittelen varauksetta!

  :king: :king: :king: :king:
   
 9. Sidewalker

  Sidewalker Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  2
  Viime sunnuntaina tuli viikonloppuvapaan päätteeksi katsottua Tim Burtonin ohjaama Big Fish. Sanonpa vain, että leffa poisti viimeisetkin v***ksen rippeet lomien loppumisen suhteen. Sen verrat hyvät fiilikset tästä erinomaisesta elokuvasta jäi. :)
   
 10. Bensam

  Bensam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.05.2004
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gus van Santin Elephant oli loistava. :thumbsup:
   
 11. Terris

  Terris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  1 986
  Saadut tykkäykset:
  4
  Juuri tulin katsomasta Hotelli Ruandaa. Oli kyllä todella hyvä elokuva. Todella koskettava ja kuvattiin hienosti siviilien kärsimystä. Hyvät näyttelijä suoritukset myös(saivathan Oscar-ehdokkuuksia myös). Ihmettelen vain, että miksi tästä ei ole puhuttu enempää? No mutta, suosittelen 4/5 :thumbsup:
   
 12. matarvai

  matarvai Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juuri näin itsekin tuon elokuvan ja oli kyllä aivan mahtava. Clint Eastwood parantaa joka elokuvassa. Kyllä siinä kyynel tuli silmäkulmaan. Varma hankinta itselleni hyllyyn.
   
 13. toippari

  toippari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2005
  Viestejä:
  187
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saw oli kyllä todella loistava, pakko hankinta kun se joskus saa suomijulkaisun dvd:llä
   
 14. DIAR

  DIAR Ugh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 206
  Saadut tykkäykset:
  9
  Collateral. Hieno ohjaus, kässäri ja casting. Molemmat pää-/sivuosanäyttelijät olivat todella iskussa. :thumbsup:
   
 15. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Appurushîdo / Appleseed (2004)

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  - http://www.imdb.com/title/tt0401233/
  - http://www.a-seed.jp/


  Uskomattoman komea toimintapainotteinen scifi-animepätkä jonka juoni oli myöskin vallan passeli. Kerrassaan hengästyttävän taitavasti toteutettu pätkä, jossa koko elokuva on tehty CGI:n avulla, final fantasyn tyyliin. Toteutus on kumminkin kertaluokkaa komeampaa ja välillä unohti oikeasti katsovansa animoitua filmiä. Kaiken kruunaa upea soundtrack joka tosin keskivälillä katoaa taustalle piiloon. Lopussa taas hehkuu. Soundtrackillä kuulllaan mm. Paul Oakenfoldia, Basement Jaxxia, Detroit-teknon tähteä Carl Craigia sekä japanin omia suuria nimiä kuten Boom Boom Satellites.

  Suosittelen kaikille joille Ghost In The Shellit tai Animatrix maistuvat. Tai muille animen ystäville mutta ennenkaikkea myös niille jotka animea karsastavat. Alkupuolen äksönkohtaukset kepittivät Matrixitkin mennen tullen.

  4 / 5 .
   
 16. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  ^ I agree. Todella mukava pakkaus. Toimintakohtaukset hivelevät silmiä ja ei se juonikaan loppujen lopuksi niin huono ole. Menee ehkä vähän yli hetkittäin. Viihdyttää ja soundtrack rokkaa.
   
 17. DTSMan

  DTSMan Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Lost in Translation 4/5

  Ehkä odotin jotain vielä parempaa kun leffaa on hehkutettu mielettömästi mutta noinkin pääsee parhaimpiin leffoihin :thumbsup: Suosittelen
   
 18. Fabool

  Fabool Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.06.2004
  Viestejä:
  509
  Saadut tykkäykset:
  3
  Offtopic mutta;

  Pakko sanoa että hetken katselin luinko oikeata ketjua. Itse leimaisin tuon elokuvan aikamoiseksi pettymykseksi ja heittäisin sen tuonne "Huonoin leffa.."-ketjuun; Tarina ei ole kummoinen, hahmot jäävät erittäin pinnallisiksi eikä tunnelmaa saa revittyä oikein mistään. Se "toiminta", jossa odotin elokuvan onnistuvan ei myöskään ollut oman makuni mukaista ja jätti allekirjoittaneen kylmäksi. Usea kohtaus lähinnä nauratti, varsinkin loppua ennen oleva "jännäys" joka oli kuin suoraan joka kesäisistä hollywood blockbuster äksöneistä.

  En myöskään ymmärrä enemmistön mielipidettä siitä että elokuvan 3d-animaatio olisi kaunista, enkä jaksa uskoa että oma harrastukseni 3d:n parissa voi vaikuttaa mielipiteeni poikkeavuuteen näin paljon; en ole vielä nähnyt yhtään ihmistä joka olisi samaa mieltä kanssani siitä että elokuvan animaatio ei todellakaan ole hyvää.

  Lopussa jäi kyllä vahva tunne että tämä oli tähdätty juuri länsimaalaista (lue: jenkki), "explosions over story"-yleisöä, varten. Sain enemmän irti jopa Steven Seagalin(!) uudesta Into the Sun-leffasta (joka oli sitä tuttua huhhuijakkaa-tasoa), ja se on jo jotain se.

  Noin.. oli aivan pakko saada kommenttia tähän :)
   
 19. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Henkilöhahmojen kohdalla tuo Shell Shading-tekniikka ei toimi kovinkaan kauniisti mutta ne mechat ja ne taustat. AHhh, ne todellakin ovat kauniita ja pääasiassa niitä tarkoitin. Henkilöhahmot todellakin ovat paikoitellen kovinkin tökerösti toteutettu, tekniikan rajoitusten mukaisesti. Kenties joku Toy Storymainen animaatiotekniikka hahmojen kohdalla olisi todellakin toiminut paremmin.

  Näinhän siinä kyllä olikin havaittavissa. Itse kumminkin tykkään kovasti lokeroinnista, ja nimenomaan viimeaikaisten anime-scifileffojen valossa Appurushîdo onkin juuri ~4/5:n arvoinen (ehkä 4- jos tarkempi sallitaan), ei tosin aivan GITS:n tai edes sen jatko-osan tasoinen elokuvana mutta parempaa kuin keskimäärin.

  Ja jos jätetään lokerointi sikseen ja otetaan mukaan myös sarjat, Appurushîdo putoaa auttamatta keskikastiin. Mutta eipäs oteta.

  Pitäisi katsoa toiseen kertaan ja päättää sitten. Ensimmäisellä katsomiskerralla, suoraan I' Robotin jälkeen mielikuva oli kumminkin positiivinen.
   
 20. Iso D

  Iso D Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2004
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Meiltähän tämä käy". Tuli tänään televisiosta ja täytyy sanoa, että uskomaton pätkä oli.