Paras vahvistin DIY subille?

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse' , aloittajana Baphomet, 09.10.2009.

 1. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Sanoisin kylläkin, että T.amp on halvin vaihtoehto tuossa €/W-luokassa, ei todellakaan paras.
   
 2. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paras vaihtoehto kuulla eniten paskaa ääntä?
   
 3. Antimidas

  Antimidas Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2011
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kaiken tarvi olla aina niin mustavalkosta.. Leffa käytössä toi t-amppi ajaa varmasti asiansa ku basso raikaa ja ilma liikkuuu. Hc musiikki hifistely sitte erikseen... Ja ohan noi ihan eri käyttötarkotukseen suunniteltukki.
   
 4. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai leffoilla ei ole niin laadulla väliä?
   
 5. Antimidas

  Antimidas Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2011
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo okei voitit! T-amppi on ihan susipaskaa...
   
 6. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole.

  Mitä se kertoo, että t.ampin käyttäjät ovat tyytyväisiä? Meinaatko, että se edes viittaa sinne suuntaan ettei vahvistimissa olisi eroja? Se on vielä vähempipätöinen subjektiivinen tieto kuin subjektiivinen KAHDEN VAHVISTIMEN VERTAAMINEN.

  Vihjaat nähtävästi, että kyseinen testi oli maksettu mainos!
   
 7. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 945
  Saadut tykkäykset:
  37
  Silti sanot, että t.ampin ääni on paskaa. Ja joka paikassa olet toitottamassa kuinka kaikki äänenlaatuun liittyvä on todettava omilla korvilla. Eikö siis sinunkin pitäisi kuulla t.ampin ääni omin kultakorvinesi, jotta voit sen tuomita paskaksi?

  Kertoisiko tyytyväisten käyttäjien määrä siitä, että vahvistimen ääni ei ole paskaa? Sinä perustat oman paskaväitteesi yhden kirjoittajan artikkeliin ja edelleenkin sinun oma kokemuksesi molemmista testin vahvistimista on tasan nolla.

  En vihjaa. Mutta eikö ole mahdollista, että kirjoittaja on voinut olla hieman Hifitaloon päin kallellaan testiä tehdessään ja artikkelia kirjoittaessaan? Vaikkapa vain alitajuisesti. Melko suuri kynnys olisi varmaan kirjoittaa vahvistimien olevan äänenlaadultaan samalla viivalla tai jopa Hypexin jäävän jälkeen.

  Mitenkö olisi pitänyt testata? Sokkotesti? Ai niin mutta testistressi.


  Ja vielä lopuksi: arvostan Samu Sauraman työtä suuresti. Kaiutinrakennusohjeet ovat erittäin mielenkiintoisia ja audiovideo.fi-sivusto on sekä ulkoasultaan että sisällöltään huippuluokkaa.
   
 8. priority

  priority Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2009
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään kokemuksia Monacorin D-luokan subwoofervahvistimista? Etenkin SAM-300D:stä?

  Ilmoitetun antotehon osalta tuo sijoittuisi Hypexin DS2.0 ja DS4.0 vahvistimien väliin, mutta hinnaltaan selkeästi edullisempi...
   
 9. iluvai

  iluvai Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  6
  zahryt Simexin tehtaalta mutta eri nimellä...taatusti hyviä plate amppeja,toi dsw-500n luultavasti pieksee hypex 4.0 virranantokyvyssä ja nyt uusilla suotimillakin(jos joku nyt kuulee eron niistä)
   
 10. iluvai

  iluvai Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  6
  Viimeksi muokattu: 29.08.2012
 11. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Vai ettäoikein Simexin tehdas :D

  Simex ole maahantuontifirma, ostaa kuraa kiinasta omalla Simex-logolla. Simexillä ei todellakaan ole omaa tehdasta...

  Heh, sehän on hakkuripoweri, ei perinteinen, joten muuntaja on pieni, kun taajuuskin on suuri. Mikä lienee ETD39. Siitä menee puoli kilowattia tehoa läpi :) Eli aivan riittävä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2012
 12. iluvai

  iluvai Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  6
  tarkoitin että samasta tehtaasta kuin simexit tulee zahryt,kiinasta...saattaa olla että menee tehoa läpi puoli kilowattiakin mutta polvilleen tuo menee tehoa pyydettäessä....nimenomaan tuon virtalähteen takia(olen omistanut amp-platen jossa oli hakkurivirtalähde)siis tämän http://www.oaudio.com/500W_SUBAMP.html
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2012
 13. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Varmaankin takaisinkytkemätön hakkurimoska, mitoitus päin P:tä. Siellä on muut tekijät jotka rajoittaa tehoa, tuo muuntaja ei, mutta muu mitoitus powerissa. Muutenkin tuollainen notkahtava poweri on hanurista, samaa moskaa myös Hypexin kaupittelemat hakkuripowerit. Yhtähyvin voi käyttää perinteistä muuntajaa, jos tykkää käyttisten notkumisesta kuormituksen mukaan. Muutenkin lienevät melkoista saastaa sähköverkkoon tuottavia noitten hakkuripowerit. Olisi kiva mitata johtuvat häröt :D
   
 14. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  päivitin Inuke 1000:n Inuke3000:seen, painoa tuli 300g lisää va paukkua 2-3 kertaa lisää.
  tuuletin huutaa kuin elukka tuossakin, katella vähän aikaa että värkki toimii ja modais hiljasemmaksi kuten tonnisestakin aikaisemmin tein.
   
 15. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko porukalla kokemuksia noista Behringerin iNuke vahvistimista. Itseä kiinnostaisi se järein 6000 malli. Pelkästään siis subbarikäyttöön. Miten on matalien toisto, tippuuko teho tms?
   
 16. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  iNuke-malliston PDF:
  http://www.behringer.com/assets/NU1000_NU3000_NU6000_NU1000DSP_NU3000DSP_NU6000DSP_WebBrochure.pdf

  Kenties sata kertaa jo mainittu (en kahlaa koko topikkia läpi), mutta 6000-mallihan on ihan kelvolliseksi testattu:
  http://forum.speakerplans.com/behringer-inuke-nu6000-vs-kam-kxd7200-bench-tested_topic69202.html

  ja niitä minäkin ajattelin ostaa (dsp-versioina) muutamia kappaleita. Pitää vain ensin pohtia tarvitsenko sähköasentajaa parantamaan asunnon virransaantia ja sähkölaitokselta isompaa virtaluokitusta alkaa maksamaaan kuukausimaksussa. Laite imee karmaisevia tekokerroinkorjaamattomia luvattoman suuria ja äkillisiä virtapiikkejä verkosta!

  Linkatusta topikista lainaten maininta käytännön (RMS- ?) kanavatehoista musiikilla eri kuormiin ja taajuuksiin:

  Behringer:
  1.37kW into 8 Ohms, 2.05kW into 4 Ohms for full-range or mid-top duty
  1.16kW into 8 Ohms, 1.80kW into 4 Ohms for Bass duty

  Taso on -2 dB 10 Hz kohdalla eikä kuormitusimpedanssi vaikuta asiaan ollenkaan, eli vahvistin on erittäin jäykkä nimenomaan bassotajuuksilla, sopien hienosti juuri subbarikäyttöön.

  Minua tosiaan yllätti mittauksissa se, että tässä on kuluttajahintainen (359 €) (444 € dsp-malli) tehokas ja pienisäröinen 2-kanavainen digiamppi (ja "puoli-ilmainen" dsp-sävynsäädin dsp-malleissa), joka EI mene välittömästi nukkumaan bassoäänen kuultuaan. Halvat muut digiampit lähes räjähtävät taivaalle jos ne edes haistavat 10 Hz taajuuden olemassaolon kilometrin päästä.

  Nyt muutkin kuin jupit pääsevät ensimmäistä kertaa käsiksi kilowatteihin ja halutessaan myös dsp-vastesäätelyyn vahvistimen sisällä. Erinomaiseen hyötysuhteeseenkin (verrattuna AB-luokan kilowattikiukaisiin). Laite toimii viileänä. Voi jopa halutessaan (takuu katoaa) vaihtaa hieman meluisat takapaneelin vakiotuulettimet hiljaisempiin tuulettimiin, eikä pääte silti ylikuumene. Vakiotuulettimet on varmaan tarkoitettu Afrikan olosuhteisiin eli 50 asteen huonelämpöön. Pohjolassa riittää Silent-luokiteltu tuuletin. iNuke-päätesarja edellyttää tuuletusta takaa sisään ja etupaneelista ulos, laite ei tuuleta itseään riittävästi jos tuulettimet poistaa kokonaan. Horisontaalinen pakotettu ilmankierto on tarpeen. Hifipäätteissä on vertikaalinen passiivinen ilmankerto; täysin erilaiset rakenteet kumpikin koulukunta vaatii ja iNuke on ja pysyy horisontaalisena ja vaatii pakkotuuletuksen. Joku voisi kokeilla asentaa laitteensa pystyasentoon (perä alas ja etupaneeli kohti kattoa) ja mieluusti ilman kotelopeltiä. Silloin ehkä kuuma ilma pääsee nousemaan vapaasti ilman tuulettimiakin. Kokeilua se vaatii. Ainakin hiljaisessa arkikuuntelussa sellainen voisi toimia.

  Päätteen huono puoli on se, että 4 ohmin kuormat molemmissa kanavissa nukuttavat laitteen jos kuuntelee liian kovaa pitkäkestoisesti. 8-ohmisilla kuormilla laite ei nukahda vaan alentaa antotehoaan jos ylikuormitus uhkaa. Toivottavasti firmwarepäivityksellä korjattaisiin tämä pakkonukutus järkevämmäksi eli antotehon alennukseksi ja hereillä pysymiseksi. KÄYTÄNNÖN musiikilla laite ei nukahtele tai alenna antotehoaan, piikkitehoa laite antaa reilusti kunhan keskimääräinen taso on maltillinen. Mutta jos työkseen soittelee pelkkää siniaaltoa täydellä teholla, se panee vahvistimen rajoitukset päälle, tai jopa nukuttaa jos molemmissa kanavissa on 4 ohmia.

  Toinen haitallinen asia on diskanttien eli noin 2 kHz ylittävien taajuuksien vakava aaltoilu kuormituksen mukaan. Ei se staattinen resistiivinen kuorma (paneelikaiuttimen diskanttinauha) mitään haittaa, sen vastepulmat voi dsp:llä kompensoida, mutta reaktiivisella kuormalla (kartio/dome+jakosuodin) diskanttivaste notkahtaa dynaamisesti ja ankarasti, vahvistin tavallaan kompressoi iskut sitä hiljaisemmiksi mitä reaktiivisempi kuorma vastassa on. Kelvoton paska diskanttivahvistimeksi, mutta alle 2 kHz taajuuksilla kyllä toimii hienosti. Jopa 10 kHz asti voi vedättää jos ei ärsyynny yhden desibelin aaltoilusta. Sopii siis 3- tai 4-tiekaiuttimille kaikkiin muihin paitsi diskanttielementtiin. Ja jos diskanttikin on mukana kuvioissa, sen täytyy todellakin olla nimenomaan puhtaasti resistiivinen ja kuormaltaan 8 ohmia. Muu ohmimäärä vaatii vastekorjailun (kahdeksaa pienempi ohmimäärä vaimentaa diskanttipäätä, jota siis pitää kompensaation vuoksi sähköisesti ylikorostaa, ja päinvastoin).

  Kolmas arveluttava seikka on dynamiikka. Jos se tosiaan on vain 98 dB niin subbarikäyttöön laite vain kelpaa (minulle). Mahdollisesti keskiäänillekin voisi kelvata, kunhan kokeilemalla löydetään paras metodi ääneen tason säätöön, että dynamiikan saisi säilymään suurena volumetasosta riippumatta. Missään tapauksessa diskanttipäähän tällainen dynamiikka ei sovellu. Siis niille jotka ovat suhinalle allergisia, kuten minä. 110 dB dynamiikka on minulla minimivaatimus päätevahvistimessa jos koko kaistaa ajetaan. Subeilla voi dynamiikasta onneksi tinkiä, koska "subi ei sihise" ja koska korvakaan ei niin suurta dynamiikkaa voi aistia bassotaajuuksilla.  DSP-SOFTA on helppokäyttöinen, impatkaa se ja kokeilkaa Win-tietokoneissanne:
  http://www.behringerdownload.de/iNuke/iNuke_Remote_Connect_V01-1.zip

  Ei tarvitse omistaa päätettä, softalla voi leikkiä ilmankin, tosin mitäänhän se softa ei signaalille tietenkään tee kun päätettä ei ole usb-kaapelin päässä, mutta saa ainakin hyvän kuvan siitä, miten uskomattoman helppoa on manuaalisesti säädellä jakotaajuuksia, jaon jyrkkyyksiä ja korjata vastemuotoa parametrikorjaimilla. Ja mikä oleellisinta, tehdä dynamiikan korjauksia esim. bassopäähän. Tästä bassojen yleiskorostamisesta on hyötyä yökuuntelussa ja kun haluaa jumputtaa tanssimusaa. En ole sekuntiakaan lukenut mitään manuaalia tai tutoriaalia, opin säätämään softan asetuksia reaaliajassa täysin lennossa sillä millisekunnilla kun säätöjä tein. Hiiren rullalla voi "pyörittää" tietokoneen näytöllä näkyviä säätöpotikoita. Säädöt ilmeisesti EIVÄT reaaliajassa välity vahvistimeen, vaan asetukset pitää ensin seivata ja/tai nappulasta aktivoida.

  Olisi mukava reaaliajassa potikkaa vääntäen kuunnella miten se vaikuttaa ääneen, mutta jos epähuomiossa vääntää väärään suuntaan ja lähettää 2 kilowattia diskanttielementtiin, se on sitten uuden diskantin osto edessä. Tästä syystä aina käytänkin herkkien elementtien kanssa sarjakonkkaa, ettei diskantti tai laajakaista lähde maatakiertävälle lennolle savut perässään. Onneksi vahvistin auttaa tässäkin asiassa (dsp-malli nyt ainakin): TEHON VOI RAJOITTAA haluamaansa wattimäärään. Syötetään softalle elementin/kaiuttimen nominaali-impedanssi ja säädetään kanavan antoteho millaiseksi halutaan. Tämä suojaa herkkää kaiutinta. Kun esim. toinen kanava ajaa 1,8 kW subbariin ja toinen kanava ajaa pääkaiutinta 200 watilla, niin kannattaa tällöin asettaa 200...400 W tehokatto sille pääkaiuttimelle, ettei kissa volumepotikkaa nuolessaan lähetä pääkaiutinta betoniseinästä läpi 3 kW hetkellisen piikin voimalla. Kertakaikkisesti erinomaisen monipuolinen ja edullinen laite, etenkin tämä DSP-mallisarja.

  Ja pahoittelen taas, jos nämä höpisemäni asiat on jo sataan kertaan lueteltu. Itse aloin harkita iNuke-amppeja vasta parisen päivää sitten, enkä tässä topikissa ole lorvinut ammatikseni nuuskimassa alan trendejä. Täällä kun keskustellaan enimmäkseen siitä, minkä merkkisen Mersu-limusiinin ostan tänään, kun se eilen ostettu Mersulimusiini on jo kerran käytetty eli siis hyvämaineiselle hifistille kelpaamaton ja kaatopaikalle jo toimitettu romutettavaksi.

  Minä vaihdan audiokalustoani noin 30 vuoden välein ja nyt alkaa aika olla kypsä vaihdokseen, kun iNuke-arsenaali ilmestyi kuvioihin. Tosin 12000DSP-mallin mieluummin ostaisin, koska hieman alitehoisia nykyiset mallit vielä ovat. Odottelen josko sellainen järeämpi versio vielä ilmestyisi. On aikomus ostaa 3 kpl 18" subbarielementtejä (esim. TC Sounds LMS-Ultra 5400) ja 6000DSP-mallissa teho jää hiukan liian pieneksi tuolle elementille; uupuu vielä 4 kW piikkitehoa per vahvistinkanava, jos pröystäilemään aletaan. Hetkinen... siltakytkentä, eli yksi stereopääte per subielementti. Se vaihtoehto onkin kokonaan pohtimatta. Pitää tutkia toimisiko se idea, vaiko ei... Ei näemmä toimi 6000-malleissa siltakytkentä. Pienemmät mallit saa sillata, isointa ei, manuaalin tietojen perusteella. 5400-kartiossa on kyllä 2 puhekelaa, mutta ne ovat 2-ohmisia ja taitaa olla iNuke-sarja liian heppoinen isäntä 2 ohmin taakan komentamiseen. 6000-malli ei suostu 2 ohmiin ja 3000-malli kyllä suostuu, mutta antoteho jää liian pieneksi.

  Ou Nou, vallitsee epäsuhta subbarikartion ja päätteen välillä. Mistä löytyisi 5400-juppikartiota halvempi, noin 500 € hintainen, 18 tuuman subielementti, jolla olisi "vain" 2 kW piikkitehonkesto 8 kW asemasta, mutta silti yhtä hyvä äänenlaatu ja liikepoikkeamaakin oltava lineaarisena +-17 mm ja +-24 mm max. mekaanisesti. Tällöin 2 kpl halvempaa elementtiä korvaisi yhden 5400:n. Halpiskartion pitäisi olla 4-ohminen. 6 halpiskartiota tällöin ostaisin ja 3 kpl 6000DSP-päätteitä niiden komentamiseen. 18-tuumaisia kelpaavia ei meinaa löytyä mistään. Pienempi 15'' subikartio 579 € Ground Zero Nuclear GZNW 15X nyt lähinnä tulisi kyseeseen, ulkonäkö on se mitä ajan takaa, liikepoikkeamakin on riittävä +-50 mm max, arviolta puolet siitä lineaarista. Karmean leveä kumiripustus kylläkin teoriassa pilaa ääntä. Kapeammalla kumireunalla saa 15'' 289 € Ground Zero Hydrogen GZHW 38X -mallin, jossa on identtisen kaunis ulkonäkö, mutta liikepoikkeama puolet äskeisestä mallista, eli näitä pitäisi ostaa arviolta 12 kpl. Menee älyttömäksi, ei ole tarjolla seinäpintaa niin monelle kartiolle. En haluaisi tilata mitään kallista jenkeistä, kun tulee tullit ja rahdit älyttömäksi suhteessa tuotteen hintaan. EU:sta mieluiten, ja noita Ground Zeroja saa ihan kotimaastakin.

  Eniweis, liitteessä simulointikäppyrä 7...8 tonnia maksavasta kaiutin+vahvistinpäivityksestäni (=haaveesta lottovoiton saavuttua). JATKUVAA äänenpainetta kuuntelupisteessä 132 dB viivasuorana taajuusalueella 7...20000 Hz. Hetkelliset piikit ainakin 135 dB tasolla viivasuorana taajuuksilla 25...20000 Hz. 127 dB lähtee 2 Hz kohdalla, joskin nämä nollaa lähestyvät taajuudet ovat arvailuja, vahvistimesta paljon riippuvaisia. Samoin huonekorostus on vain arvailua, vaste voi mennäkin jopa viivasuorana kohti bassoja, mutta vasta mittaus sen sitten paljastaa.
  Ostetaan 4 kpl niitä kalleimpia iNuke-dsp-päätteitä, 3 kpl järeää subikartiota ja 2 kpl 15 tuuman koaksiaalia kompressiodiskantilla. Metrin päässä korvasta, 2...3 kuutiometrin kuunteluhuone. Aluksi siirrän hintalapussa pilkkua yhdellä pykälällä ja teen pienemmän äänenpainetason sovelluksen (123 dB), mutta lottovoiton tultua noustaan sitten sinne 132...135 dB hujakoille.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 07.11.2012
 17. Grr

  Grr Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  6000 malli on käytännössä 2 sillattua 3000:sta yksissä kuorissa, siksi sitä ei saa sillattua ja matalien kuormien syöttö on vähän hankalaa.
   
 18. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa niin... Kuvittelin, että 6000 mallinkin voi sillata. Meni vahvistinmietinnät uusiksi...
   
 19. jusky

  jusky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa hommattua tuommoinen Reckhornin A-406 vahvistin ja laitampa kommentit vahvistimesta.

  Vahvistin on fyysisesti jämerää tekoa. Reilun 8kg massa on sinänsä ihan uskottava. Vahvistin on muuten perinteisen laitteen kokoinen, mutta syvyyttä on normaaliin laitteeseen verrattuna noin puolet, on siis kätevän kokoinenkin roudaamista ajatellen. Subbarin ruuvikiristeiseen kaiutinantoon mahtuu vaivatta myös paksu johto (tämä on puute monen vahvistimen kohdalla). Kaiutintasoisissa tuloissa on säästetty, ne on pikaliittimillä :( linjatasoiset liittimet sen sijaan on erinomaista laatua. Päällä ollessa laite pitää itsessään pientä surinaa, mutta subbari on pörinävapaa. Ilmeisesti vahvistimen aikaisempiin versioihin tässä on korjattu noita pörinöitä, myös suotimet toimivat korvakuulolta aika jyrkästi. Sat out:n ylipäästö on myös tässä koneessa korvakuulolla riittävän jyrkkä järkevää suodatusta ajatellen. EQ toiminnot tuntuvat ihan toimivalta, joskin alkeelliselta. Itse toivoisin vielä jonkinlaista hyllysuodinta, jolla esim. suljetun vastetta saisi oikastua. Testitilanteessa vahvistimessa oli kiinni ~35L suljettu subbari jossa rinnan kytkettynä 2x Peerless XLS10" vastakkain aseteltuna. Sat outeissa oli kiinni Behringerin Truth B2030A aktiivikaiuttimet. Mikään wattihirviö tämä ei ole PA-luokan koneisiin verrattuna, mutta ihan riittävä pienoiseen revittelyynkin. Ja koko on tosiaan kätevä painoineen roudaamista varten.
   
 20. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  400
  Itsellä on samainen laite, kuuntelupaikka on 1 metrin päässä kys. vahvarista ja en kyllä ole mitään hurinaa kuullut ?! Kuuluuko sulla heti kun laitat päälle vai ?!