Paras lentoyhtiö...

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Wolle, 27.09.2003.

 1. Timor

  Timor Guest Guest

  Liittynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos puhutaan pitkän matkan lennosta Aasiaan niin kaikki eurooppalaiset yhtiöt jäävät kirkkaasti lähes tulkoon kaikista Aasian ja lähi-idän lentoyhtiöstä. Parhaat kaikinpuolin joille olen lentänyt ovat olleet Malaysian, Emirates, Thai ja Singaporean.

  Viima aikoina Lufrhansa on parantanut tarjoomaansa huomattavasti. Entisten nahkapenkkien ja Helgojen ja Günttereiden tilalle on saatu jopa palvelualtista henkilökuntaa. Omat kokemukseni ovat tosin vääristyneitä koska omaan Star Alliancen parhaan kortin ja muutamat lisäbonukset siihen päälle.. joten lennolla kuin lennolla tullaan nykyään puhuttelemaan nimellä. Mutta siltä se mikä ei muutu on jalkatila - myös turistissa jossa Luftwaffe on parantanut tarjoomaansa kohtuulliselle tasolel. Edelleen heiltä puuttuvat henkilkontaiset näyttöruudut jotka ovat vakiokamaa aasialaisilla lentoyhtiöillä.

  Finnairista:
  Fiski on hyvä Europan sisällä. Parempi kuin muut. Ja jopa turistissa. MUTTA,
  Ainakin viimeksi Fiskin henkilökunta oli Shanghain lennolal lähinnä menossa lomalle. Asiakaita kohdeltiin kuin karjaa ja yön aikana emot vetivät hirsiä "messissään" yhden ollessa hereillä.


  Ehdottomasti kamalin yhtiö jolla olen lentänyt on Airzena - Georgian Airways... Georgia tarkoittaa tässä sitä ex-neuvostoliiton osaa eikä jenkki osavaltiota.


  Aeroflot on tänä päivänä jo ihan hyvä - Moskova Helsinki lennoilla parempi kuin Finnair. Samoin Moskovan kautta lähtevät Aasian lennon ovat hyviä. Koneet ovat moderneja ja hyvin varusteltuja - parempia kuin Finnairin vanhat 11 koneet. Henkilökunta on toisin hieman joustamatonta mutta eivät niin kammottavia kuin Finskilla.
   
 2. iksa

  iksa Guest Guest

  Liittynyt:
  23.07.2000
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos otetaan euroopan sisäiset lennot ja luokkana economy, on kyllä Finnair ykkönen. Airbusseissa on ihan mukavasti tilaa ja nykyään jopa ihan hyvät safkat. Ja muutenkin ilmainen palvelu euroopan lennoilla on jo plussaa.

  Finnairilla lähinnä tullut lennettyä kymmeniä lentoja, muista lentoyhtiöistä euroopassa on kokemusta (vuoden sisällä lennetyt):

  BA: Ihan ok, ahtaampi istua kuin Finnair, ruokana Helsinki-Lontoo välillä lämmin sämpylä.
  Aer Lingus: Lontoo-Dublin-Lontoo. Ei ilmaista palvelua, ahdasta istua, kulahtaneet koneet.
  Luftansa: Frankfurt-Helsinki. Ihan hyvät ruoat ja palvelu ok.
  Iberia: Madrid-Frankfurt. Aivan kauhea. Ei väistellyt yhtään turbulenssialuetta, lähes koko ajan paloi turvavyömerkkivalo, ei mitään palvelua tästä johtuen (muuten olisi ollut maksullista.) Jo lentoonlähdön aikana jotkut matkatavara luukuista oli auki, eikä lentoemot välittäneet.
  Air France: Pariisi-Wien. Lensin Business-luokassa ja "ruoka" oli surkea, Finnairilla economyssä parempi (leipä, jonka päällä siivu kinkkua ja suklaaleivos). Juomatarjoilut pelaa tietenkin Busineksessa hyvin.
  Estonian Air: Lontoo-Tallinna. Ruoka ei kummosta, mutta ihan hyvä palvelu ja alkoholia tarjoillaan kyllä runsaasti. Paljon humalaisia brittinuoria. Edullinen.
  SAS: Ok. Nykyään tinkineet palvelusta ja halvimmilla lipuilla ei saa mitään.
  Blue One: Helsinki-Oulu-Helsinki. Ihan ok. Kahvia ja muffinssi tarjoillaan.
  Ryanair: Tampere-Lontoo. Maksulliset tarjoilut, lämmintä olutta viiden euron hintaan. Varauloskäynnin kohdalla oli ihan mukavat jalkatilat. ;) Aikataulut on huonot. Illalla perillä, niin ei viitsinyt lähteä junalla keskustaan. Taksi maksoi kahdelta henkilöltä hotellille (joka oli Undergroundin Zone 3:lla) 50 £.
   
 3. Gambit

  Gambit Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Aeroflot, elävää ruokaa ja tekemisen meininkiä! :D
   
 4. dille

  dille Guest Guest

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Virgin Airlines Jenkeissä. Aivan uskomattoman hyvät hartia ja jalkatilat,maittavat murkinat, verrattuna esim. KLM , Air Turkish(maailmaan vaarallisimpia lentoyhtiöitä:)

  Thai ja Malesian Airlines ovat kyllä "lentoemäntineen" mitä mukavinta palvelua. Meikäläistä pitkillä lennoilla häiritsee eniten jos ei ole hartiatilaa, eli lukeminen yhtäaikaa viereisen kanssa on käytännössä mahdotonta, myös ylenpalttinen ahtaus vi***aa.

  Kokemusta on enemmänkin Jenkkien sisäistä lennoista. Siellä tuli joskus lapsena ja vähän vanhempana lennettyä satoja tuhansia maileja..
   
 5. Zardoz

  Zardoz Guest Guest

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suht vähän lentäneenä itselläni on positiivisia kokemuksia Blue1:sta sekä niinikään SAS-konserniin kuuluvasta Spanairista, jälkimmäisestä ehkä parasta palvelua mitä koskaan on tullut. SAS:lla on hinnatkin enemmän kohdallaan verrattuna kotimaiseen vaihtoehtoon. Tekisi kuitenkin mieli lähteä aasian suuntaan ja nauttia jonkun aasialaislentoyhtiön palvelusta, monet ovat niitä kehuneet joten ei taida olla ihan tuulesta temmattua...
   
 6. T.T.L

  T.T.L Guest Guest

  Liittynyt:
  14.12.2003
  Viestejä:
  204
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän asti kyllä ehdottomasti paras lentoyhtiö kohdallani on ollut KLM. Siskoni oli kovassa kuumeessa Dubai-Amsterdam-Tukholma-Hki -lennolla ja lentoemäntä järjesti 747:ssa vapaaksi keskipaikan 4 istuinta, toi pari peitettä ja tyynyjä + särkylääkettä ja paljon juotavaa. Pitännee vielä mainita kun saavuimme välilaskun ja koneenvaihdon ajaksi Dubaihin, oli lentokentällä valmiina saattaja joka vei suoraan passintarkastuksien läpi ja ulkona odottavaan valkoiseen limoon. Suoraa tietä hotellille ja antoi päivälliskortit käteen.

  Toinen hyvä lentoyhtiö on ollut BA välillä HKI-Lontoo ja Lontoo-Istanbul.

  Pahin taas on ollut PIA, Pakistan International Airlines. Hyvä että koneet pysyvät ilmassa. Meno muistutti hieman enemmän jotakin lokkia kuin lentokonetta, molemmat siivet teki samantapaisia "lentoliikkeitä" tyynellä ilmalla. Sisäpaneleja oli irti ja osa matkustamon valoista oli hoidettu sähköjohto+teippi+lamppu -tekniikalla, eli roikkuivat vapaana katosta. Muistuupa vielä mieleen yksi PIA:n välilasku, jolloin kenttähenkilökunta toi turvetta siiven polttoainesäiliön alle koska se vuoti niin paljon. Tunnin kuluttua lento jatkui ilman mitään normaalista poikkeavaa :hitme: Samalla lennolla joku paikallinen Pakistanin asukas kaivoi kassistaan trangian tapaisen viritelmän ja alkoi keittelemään lounasta.
   
 7. Diamond

  Diamond Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  949
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olenko väsynyt vai miksi olin tipahtaa tuolilta??
  Olen lentänyt mm. SAS:lla, Finnairilla, KLM:llä, Northwestillä, Qantasilla, mutta en muista niistä pahemmin mitään. Mainitaan nyt United Airlinesin 747 mukavimmaksi kokemukseksi. (potkurikone Hawaiin saarten yllä lähinnä jännitti..joku paikallinen "yhtiö")
   
 8. mantere

  mantere Guest Guest

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tullut kahdesti lennettyä Ryanairilla viimeisen kuukauden aikana (tre-riiga ja tre-frankfurt), huomenna kolmas lento riigaan.
  Terminaali Tampereella säälittävä, Riigassa todella hieno (tosin ei check-innin jälkeen raflaa...).
  Lennot maksoivat 30e menopaluu, kuului siis Ryanairin Free-kamppanjaan, jossa tuo hinta muodostuu lentokenttä- jne veroista.
  Palvelussa ei valittamista, tosin Riiigan matkalla en saanut palvelua koska 45min matkalla oltiin 15min etuajassa ;)
  Frankfurtin kenttä on tosin Hahnin, eli 100km keskustaan. Riigassa pääkenttä ja matkaa alle 10km...
   
 9. pede

  pede Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  ihan kiva kuulla että olet lentänyt, mutta teema taisi olla "Paras lentoyhtiö.. ". Jollei sulla ole kokemuksia muista, on tietenkin Ryanair sulla paras (tähän asti) :D

  Hintakriteerillä saattaa olla hyväkin. Näiden paras juttujen huono puoli on, että kun ei ole spexattu että onko paras hinta, paras palelu, paras täsmällisyys vai parhaat shokit, tämä on vain löpinää.

  Itse olen lentänyt erinäisillä yhtiöillä ja palvelu yleensä vaihtelee. Länsimaisissa yhtiöissä palvelu on muuliluokassa kelvottoman ja hyvän välillä, pisnes luokassa kohtuullisen ja erinomaisen välillä ja käsittääkseni kaikissa yhtiöissä jossa on erillinen ensimmäinen luokka, niin siinä palvelu on aivan käsittämättömän hyvää. Tuon viimeisen voin vahvistaa yhdellä kokemuksella.

  Sitten näiden "kehittyvien maiden" yhtiöissä, onkin koko koemus yleensä elämysmatkaa. Sekin saataa olla "parasta" jos hengissä selviää.
   
 10. mantere

  mantere Guest Guest

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelin etten turhaa brassaile mutta kai se sitten on pakko :sleep:
  Lentomatkoja on tullut tehtyä +500, jokaisella mantereella ja miltei jokaiselta mantereelta jokaiselle mantereelle.
  Hieman alle kolmasosa 1. luokassa tai bisnessluokassa, wanhempien ja oman työn puolesta.

  Ensimmäisen postauksen paras kriteerinä oli hinta, jos laadusta puhutaan niin Emirates tai Thai Airlines. Parhaiten asiakas otetaan huomioon alusta loppuun on kuitenkin BA. Pieniä mokia jokaisella on tullut vastaan, mutta yleisarvosana BA:llakin on mielestäni yli 8,5.

  Jos kriteeriksi otetaan aikataulussa pysyminen ja lentojen varmuus niin Ryanair, tilastollisesti. Eniten luottamusta annan kuitenkin Emiratesille. Kyseisen lafkan economy-luokkakin on miltei parempi kuin esim Finnarin bisnessluokka. Parhaan ensimmäisen luokan olen mielestäni kokenut Singapore Airlinesilla.

  Kriteeriin paras palelu vastaan Finnair, koneissa meinaa oikeasti melkeen jäätyä :king:
   
 11. T.T.L

  T.T.L Guest Guest

  Liittynyt:
  14.12.2003
  Viestejä:
  204
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se minuakin silloin ihmetytti. Viksuna nassikkana sitten näytin niskatuen päällisestä "no smoking" merkkiä. Keitoksiaan tekevä emäntä oli ihan ihmeissään ja näytti käsin ettei polta :D Noh, kai tupakoinnilla ja pottujen keittämisellä lentokoneessa on sitten jokin ero, Pakistanissa.
   
 12. storm

  storm Guest Guest

  Liittynyt:
  26.11.2001
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin turistimatkaajana paras lentoyhtiö on tietenkin halvin lentoyhtiö eli Ryanair (no ei se todellakaan aina halpa ole, mutta joskus ainakin). :D Toissakesäinen Pariisin matka tuli maksamaan koko perheeltä (3 hlö) poislukien majoituksen n. 240 euroa. ;) :D
   
 13. bohol

  bohol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Cathay Pacific
  Singapore airlines
  Thai Airlines
  Malesian Airlines

  On Ainakin hyviä
  Tosin Finnairilla on yleensä hyvin tilaa
  Ja Aeroflotilla jonkinlaista omaa tunnelmaa :hitme:
   
 14. Kalza

  Kalza Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mikäs olisi paras yhtiö kun haluaa jenkkeihin lentää? Ja halvalla pitäisi tietenkin päästä myös :p

  Ensi kesän suunnitelmiin näyttäisi tällä hetkellä kuuluvan reissu San Diegon seutuville, joten sinne taikka Losiin pitäisi lento ottaa. KLM:ää on kehuttu, ja sieltä nyt näyttäisi saavan ihan kohtuulliseen 700-800 euron hintaan lennot, Finnairillakin pääsisi tonnin pintaan...

  Ja ettei nyt ihan offtopiikkia olisi, niin sanotaan nyt että British Airways on ollut oma lemppariyhtiö. Ystävällistä palvelua ja hommat on toiminut moitteetta(niillä kaikilla kahdella lennolla joilla olen ko. firmalla lentänyt).
   
 15. Hippo

  Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 327
  Saadut tykkäykset:
  282
  Ihan sama, yhtä tuskaa noin pitkä matka on. Noilla yhtiöillä on niin paljon erilaista kalustoa että vaikea sanoa mikä on paras. KLM on jees jos kohdalle osuu uusi kone jossa on 50+ kpl leffavalikoima joka matkustajalle jne. Tai sitten matka voi taittua vanhassa DC-10 ruoskassa..

  Suorin lento on paras lento.
   
 16. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Bombardier Dash 8 Q400:lla on ollut ongelmia laskutelineidensä kanssa. Kone on tullut alas vähän miten sattuu, mutta pahemmilta onnettomuuksilta on onneksi vältytty. SAS laittoi koneet lentokieltoon ja taitavat olla muutenkin pohjoismaissa lentokiellossa. Koneen valmistajalta:
  Kuka haluaa kokeilla onneaan... :hitme:
   
 17. Xantaks

  Xantaks Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2006
  Viestejä:
  784
  Saadut tykkäykset:
  0
  Finnairilla aina menny ja tod. näk. Finnairilla mennään tästedes.. Kun valmiita pakettimatkoja ollaan tilailtu aurinkomatkoilta tai finnmatkoilta, niin niihin kuuluu aina Finnairin lennot. Joten kait toistaseksi vastaukseni on Finnair.:thumbsup:
   
 18. erep

  erep Guest Guest

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  sinähän uhmaat todennäköisyyden jumalia. finnairilla ei ole konetta tullut alas jet-kaudella, joten riski ja todennäköisyys kasvaa koko ajan ;)

  ------

  no eikä noinkaan. turvallisuuskulttuuri ja huoltotoimenpiteiden ideologia siirtää tuota todennäköisyyttä jonkin verran...

  jos vain finnnairilla suostuu lentämään, maailma ei ole kovin iso..
   
 19. Johann

  Johann Guest Guest

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Finnmatkat käyttää kyllä nykyään aika paljon "omaa" lentoyhtiötään, TUIflytä. (www.tuiflynordic.fi). Käyttävät toki vielä myös Finnairia. Aurinkomatkat on Finnairin omistama joten se lennättää aina Finnairilla.

  Kymmenillä eri lentoyhtiöllä olen lentänyt ja mikään ei mielestäni ole "loistanut" tai ollut selvästi muita huonompi. Minulle ei ole mitään väliä miten lentoemännät hymyilee minulle ne muutama tunti mitä siellä koneessa istun.
   
 20. Rooky

  Rooky Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan tietoinen, että onko SAS lisännyt kaikkiin pitkänmatkan koneisiinsa IFE (InFlight Entertainment) systeemit?

  Etenkin kiinnostaa Airbuss A333 (Arlanda -> Newark) lentokoneen mahdollisuudet.