Paras kissanhiekka??

Keskustelu osiossa 'Lemmikit' , aloittajana Jaded, 22.02.2005.

 1. Il Capitano

  Il Capitano Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolme kissaa ollut talossa tammikuun alkupuolelta saakka ja meidän alkuperäinen valinta on osoittautunut mainioksi. Käytämme Vapon tai Biolatin (Vapo tuoksuu aavistuksen enemmän ehkä itse puulle?) puupellettejä ja Ferplastin Magix-toilettia.

  Kolmen kissan kanssa puupellettejä kuluu ehkä 20kg kuukaudessa eli kuukausikustannus on luokkaa 5-7 euroa. Puuceitä meillä on kaksi kappaletta. Kaikki purut ja jätökset olemme laittaneet kyllä vessanpönttöön, maatuvana tavara se oikein paikka kerrostalossa varsinkin olisi bioastia jätekatoksessa...

  Puupelletit ovat toimineet hyvin. Imevät myös tuoksut itseensä mainiosti. :thumbsup:
   
 2. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  Meilläkin on monia testailtu ja tämä myös todettu parhaaksi. :thumbsup:
   
 3. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Cassiusta täällä käytetään. On kyllä parhaimmasta päästä ja lisäksi melko edullista. On paikallisessa marketissa lähes aina tarjouksessa, 3 säkkiä kympillä.
   
 4. peergunt

  peergunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  678
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kuin myös, paakkuuntuva Cassius on todettu vallan hyväksi. Ja kissakin tykkää ;)
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 586
  Saadut tykkäykset:
  158
  Kyllä ne puupelletit ovat kevyesti kaikkein paras ratkaisu. Ne imevät hajut täysin, niitä on helpompi käsitellä kuin normaalia kissanhiekkaa ja yleensäkin ne ovat vaan kaikessa parempia.

  Puupelleteistä muuten täytyy sanoa sellanen vihje, että niitä kyllä voi löytää rautakaupoista tms., mutta sieltä niitä ei välttämättä kannata ostaa. Tuli ostettua sellainen iso säkki halvalla sieltä, mutta sen säkin pelletit (kun eivät tietenkään olleet lemmikille suunnattuja) olivat todella isoja ja karheita, eivätkä tahtoneet sopia kissalle. Eli kyllä niitä varta vasten kissoille suunnattuja pellettejä kannattaa eläinkaupoista tai marketeista ostaa ennemmin.
   
 6. Shred

  Shred Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2003
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Best Friend - Fresh & Easy kissanhiekka on ylivoimaisesti parasta mitä tähän mennessä on löytynyt.
  Tuo on siis silikkaattipohjaista tavaraa, pöliseee hieman, mutta eipä haise ja on helppo hoitaa.
  Onneksi kohta on kesä ja kissakin viihtyy taas ulkona enemmän...
   
 7. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Muuten hyviä, mutta meidän kissa ei oppinut paskomaan niihin vaan teki mielummin laatikkonsa viereen. Ihme homma sinänsä kun se kyllä kuseksi niihin ihan sujuvasti.

  Käytössä nyt Cassius, joka on parasta tähän asti kokeilluista.
   
 8. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, nyt ekaa kertaa oli hoitokissalla silikaattipohjaista "hiekkaa" kun on sitä kotonaan käyttänyt. Todella kätevää tavaraa - ei haise lainkaan ja kakkosiin ei tartu murut kiinni, joten ne voi kipata suoraan pönttöön -> ei haisevia roskiksia, joita pitäisi jatkuvasti kiikuttaa ulos. Vie siis voiton perinteisistä hiekoista - puupohjaisia en ole kokeillut.

  Mutta miten ihmeessä joku voi kehua Cassiusta hyväksi - liekö muuta kokeillutkaan :eek: Noin puoli hiekkalaatikollista tuhraantuu yhteen pissaan eikä paakkukaan ole mikään tiivis vaan tahmea ja hajoava. Ihan kökköä, sanon minä. Ja tulee käytössä jopa kalliimmaksi kun kalleinkaan (=Ever Clean) eläinkaupan hiekka.
   
 9. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja täähän varmaan tarkoitti sitten ulkoilua tarhassa tai valjaissa, vai mitä?;)
   
 10. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, nyt löytyi 'lopullinen' ratkaisu kissanhiekkaan. Hain Anttilasta Elfan Mesh-korin, ja rakensin sen alle laatikon. Mesh-korin ristikko oli just oikean kokoista. Kokeilin ensin Pellexillä, ja sitten Rainbowlla. Pellexillä kokemukset oli että missäs vessassa on hiekkalaatikko kun hajut vähenivät merkittävästi. Ehkä siinä puu tuoksuu, mutta minulle se sopii. Rainbow tuoksui selvästi enemmän ja pistän sen isomman raekoon piikkiin, eli se ei tee yhtä tiivistä pintaa ristikon päälle vaan hajut tulevat läpi. Nyt vaihdoin takaisin Pellexiin ja samat kokemukset kuin aiemmin, vaikuttaa paljon paremmalta. Haittapuolina Rainbowhun verrattuna kissa saa potkittua pellettejä helpommin ulos laatikosta. Se korjaantuisi ostamalla syvenmpi laatikko, mutta uskon että kissä tykkää paremmin tästä nykyisestä. Muruja ei kulkeude minnekään kun ne menee ristikon läpi ja kiinteät kuivuvat tosi nopeasti joten helppo keräillä ja pistää pönttöön. Minun osalta huollontarve väheni merkittävästi.

  Noista kissavessoista ei nähtävästi ole meluttu tarpeeksi, koska kuningaskuluttajassakin testattiin pellettejä ilman ristikkopohjaista vessaa. Pistin vinkin Pellexin valmistajalle että sais vähän mainostaa paremmin tätä pelletin parasta käyttötapaa.
   
 11. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Sanicat on myös todettu hyväksi ja edulliseksi. Lähes identtinen koostumus kuin Cassiuksessa. 20kg säkki maksaa 12,20e eli halpaa on. :)
   
 12. mcjava

  mcjava Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä hinnassa on eroa. Raekoko on suurempi, mutta ainakaan meidän kissamme eivät ole olleet asiasta moksiskaan. Pienin pakkaus, jossa lämmityspellettejä saa on tietääkseni 10 litran säkki.
   
 13. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuota Sanicat-hiekkaa tulee ostettua aina pari säkkiä kun käy Suomen suurimassa kyläkaupassa 10kg säkki maksaa 4,50e eli 20kg hinnaksi tulee vain 9e ja noista pienemmissä pusseista on paljon helpompi täyttää laatikoita.

  Muita meillä käytettyjä hiekkoja (riippuen missä käy kaupassa) ovat Rainbown paakkuntuva, Pirkan "mulkosilmäkissa" paakkuuntuva sekä Lidlin hiekka. Paakkuntumattomat ovat aivan hirveitä kun siitä saa vaihtaa koko ajan ettei haisi, pellettihiekkassa sama vika.

  Noita kristallihiekkoja käytettiin yhdessä vaiheessa, mutta yksi meidän neideistä on niin innoskas peittelemään että niitä helmiä oli sitten aina ympäri kämppää, ropina vain kuului aina kun imuroi.
   
 14. Melpomene

  Melpomene Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2006
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulostaa hyvältä, tuo puupellettihomma.
  Noita "old school" Cassius/Pirkka-hiekkoja on käytetty, mutta luin juuri jostain aika vakuuttavan artikkelin koskien sitä ettei niiden käyttö ole hyväksi eläimelle tai ihmisellekään pidemmän päälle (se hiekasta tuleva pöly jne.).
  Kristalli oli mielessä, mutta olen aika monelta kuullut että se on kissan mielestä niin hauskaa että ne kristallit ovat sitten joka puolella kämppää.
  Onko puupelletti vaihtoehtona yhtä hauska homma kissojen mielestä..? :D
   
 15. Kuufi

  Kuufi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2004
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen puupellettien kannalla, mikäli kissa vain niihin osaa tehdä - meillä ovat kaikki oppineet.
  Hintakaan 20kg säkistä ei ole paha, tällä hetkellä taitaa olla n. 6,70 EUR.

  Varsinkin maalla asuttaessa erittäin helppo hävittää, napakka linkaisu kohti metsään ja sinne häviää.

  Tosin meidän tapauksessa ei pellettiä tarvitse 20kg säkeissä ostaa, kun sitä löytyy laitehuoneen pellettisiilosta yli 5000 kg :thumbsup:

  Kaverilta kommentti, kun sattu samaan aikaan kissan kanssa vessaan... "Katti kävi sit vähän pallomeressä peuhaa" ...välillä papanat ottaa kyytiä liikaakin.
   
 16. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 371
  Saadut tykkäykset:
  26
  Kuten aikaisemminkin sanoin oma - jo edesmennyt- katti puupohjaista raetta kokeiltaessa siirtyi hoitamaan 100% asioistaan keskelle sänkyä. Ei eryhtynyt kertaakaan edes kokeilemaan omaa laatikkoaan niin pitkään, kuin siellä moista hirvitystä oli käytössä.
   
 17. Melpomene

  Melpomene Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2006
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia näistä!
  Täytyy nyt kuitenkin koittaa tuota puuhommelia, ihan silläkin riskillä että sitten saa sängystä/muualta kuin laatikosta korjailla. :)
   
 18. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa sitä kristallia kuitenkin kokeilla. Mun nykyisellä hoidokilla sekä kälyn kissalla on kristallit käytössä, eivätkä ole siitä mitenkään "liikaa" innostuneet, ihan normaalisti asiansa hoitavat.
   
 19. Il Capitano

  Il Capitano Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäli kissa/kissat suostuvat toimittamaan asiansa puupelleteille (tätä voi kokeilla esim. jättämällä matalaan muoviastiaan riittävästi pellettejä?), niin meillä on ehdottoman hyväksi vaihtoehdoksi osoittautunut Ferplastin veskit ja Vapon puupelletit. Vapot maksavat n. 6,50€ 20kg ja tällainen säkki kestää kolmella kissalla n. 3-4 viikkoa (sanoisin, että kolme viikkoa kun ottaa huomioon että välillä on hyvä pestä veskit kuten millä tahansa hiekalla).

  Fesplastin veskeissä on kolmoispohja, eli kaksi alinta pohjaa on umpinaisia ja kolmas eli päällimmäinen on "ritiläpohja", jolla erotellaan purut pelleteistä. Kaksi vessaa meidän taloudessa siivoaa n. viidessä minuutissa per päivä (riittävä tahti kolmella kissallaja kahdella vessalla). Ferplastin vessaa saa tietääkseni Stockkalta tai Lemmikki-Expressiltä (webbikauppa).

  Eli puupelleteillä käyttökustannukset ovat reilun pari euroa kuukaudessa per kissa - varsin ok.

  Taisin toistaa itseäni, mutta kuitenkin... :)
   
 20. wickerman

  wickerman Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä sain mun kissat käymään pöntöllä. Sinne menee kakit ja pissat nykyään. Helppoa ja halpaa.