Paras front-end Asrock Ion 330:lle?

Keskustelu osiossa 'HTPC' , aloittajana erikoisseppä, 01.09.2009.

 1. erikoisseppä

  erikoisseppä New Member

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joku varmaan nylkee mut jo tämän kysymyksen kirjoittamisesta, mutta kysyn kuitenkin.

  Haluaisiko joku suositella hyväksi kokemaansa front-endiä / muuta-vastaavaa-softaa pyörimään tuohon Asrock Ion 330:en?

  MediaPortalin olen testiksi lyöny läppäriin, kun siihen törmäsin, mutta nuitahan on miljoona muutakin selkeästi?! :O

  Jos palvelis DVB-tikkua, elokuvia, tulevaisuudessa Blurayta (ei pakollinen just nyt), musiikkia (jonot ja soittolistat tärkeitä, jonot varsinkin) ja vaikka valokuviakin vielä näyttäisi. Tämä kaikki peliohjaimella navigoiden mieluiten. Mediaportalissa gamepad-tuki onkin, sen hokasin.

  Kiitos nyt, jos joku kerkee vastaamaan/ ohjaamaan oikeaan threadiin. ;)

  Ps. käyttis tulee olemaan Win7 64bit, ellei parempia suositella. Joitain yksinkertaisia pelejä tulen tuolla pelaamaan myös.
   
 2. kaarlos

  kaarlos New Member

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa kokeilla XBMC:ta, se ainakin toimii gamepadilla (tehty alunperin Xboxille) ja on käytettävyydeltään hyvää tasoa. En tosin tiedä saako siihen tuota TV-viritintä kikkailtua ja Blu-raytakaan tuskin saa (saako edes muuhun kuin Windowsin Media Centeriin lisäkikkareella?).

  Itse olen Windows Media Centeria käyttänyt lähinnä TV-lähetysten katsomiseen/tallentamiseen ja olen kyllä pitänyt tuota ihan hyvänä - etenkin kun vaihtoehtona on Anyseen oma softa, joka on suoraan sanoen paska. Kannattanee siis myös WMC tsekata.
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2009
 3. Slarti

  Slarti Member

  Liittynyt:
  18.03.2005
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama lisäkikkare (arcsoft TMT3) toimii myös Mediaportalin kanssa.

  Itse en ole löytänyt parempaa frontendiä kuin mediaportal. Sillä onnistuu kaikki nuo vaaditut jutut. Musiikkiosio on hieman kökkö mutta onneksi sen voi hoitaa ulkoisella ohjelmalla suoraan mediaportalin käyttöliittymästä.

  Täydellinen Mediaportal ei ole, mutta en ole löytänyt parempaakaan. Kannattaa muuten kokeilla asentaa heti StreamedMP skini ja sen mukana tulevat pluginit niin mediaportal kokemus nousee huimasti.
   
 4. erikoisseppä

  erikoisseppä New Member

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  kiitos vinkeistä jo tässä vaiheessa. Mediaportal ja XBMC testattu pintapuolisesti. XBMC harmistui jo heti alusta meikäläisen kokoonpanosta. Ruutu nimittäin välkkyy niin perkeleesti. Sen enempää en siinä vaiheessa sitä testannut, välkkyminen harveni jollain displayasetuksella, jota en enää nimeltä muista.

  Mediaportal näkyy ja näyttää hyvältä. Jostain syystä käyttöliittymä on hyvin hidas. Muutama painallus menee läpi hienosti ja sen jälkeen jumiutuu eikä hetkeen vastaa käskyihin?! Sama vika toteutui läppärillä testatessa. Toinen huomio mediaportalista on helvetin hidas käynnistyminen. Softa käynnistyy hitaammin kuin itse tietokone, jolla tuo pyörii. Tässä vaiheessa on hyvä todeta, että asennuskin taisi mennä läsähtää päin peetä heti aluksi, koska mistään ei löydy valikoita DVB-T -tikun conffaamiseen. No se vika oli asentajassa, ja ilmeisesti korjaantuu asentamalla uudelleen ja valitsemalla "Not using HD content".

  Laitteisto/ ohjelmisto:

  Asrock Ion 330 nettop

  Windows 7 ultimate 64bit RC  Nämä vain siis huomioita. Konffaus jatkuu heti, kun kotio kerkee.. :)
   
 5. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Miksi 64bit käyttis? Sellaisen käyttäminen mediapc:ssä on eräänlaista veren kerjäämistä nenästään. Ongelmia on varmasti tiedossa...
   
 6. n1ko

  n1ko Member

  Liittynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotko tarkemmin mitä ongelmia?
   
 7. erikoisseppä

  erikoisseppä New Member

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sitäpä... :/ Meninpä asentamaan ensimmäisen 64-bittisen järjestelmäni. Ileisesti väärään paikkaan. :D Jotenkin markkinointimiehet sai asentamaan sen. Höh. Ajattelin saavuttavani jotain hyötyä näin toimien. :)

  Sanokaa vetäsenkö 32-bittiseks?
   
 8. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 374
  Saadut tykkäykset:
  27
  Mediaportalin käyttöliittymä on ainakin omien kokemusten perustella aika raskas ja hidas. Tosin olen käyttänyt sitä pelkästään Windows XP:ssä ja siitäkin on aikaa jo melkein vuosi. Voi olla, että se toimii vielä hitaammin Windows 7:ssa.

  Jos haluat hyödyntää Asrockin ION-piirin rautapurkua HD videoilla, niin silloin kannattaa varmaankin hommata CoreAVC, jossa CUDA-tuki ja käyttää Mediaportalia, koska XBMC:ssa ei ole tukea näytönohjaimien HD videoiden rautapurulle. Ilmeisesti tuki on kuitenkin tulossa.

  Miksi Windows 7 64bit? Onko sen käytölle perusteita? Se on vielä käyttiksenä niin uusi tapaus, että menee varmaan oma aikansa, että nuo front-endit saadaan toimimaan siinä kunnolla? Jos konetta käytetään pelkästään front-endin kautta, niin minusta käyttikseksi riittää silloin Windows XP.
   
 9. erikoisseppä

  erikoisseppä New Member

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollainen sattui olemaan saatavilla. Kaikki muut käyttikset on jo asennettu.

  Totta. Pitää varmaan asentaa sellanen tuohon. Hmm... Pystyykös Vista Home Premiumin keyllä asentamaan XP:n? :)
   
 10. Slarti

  Slarti Member

  Liittynyt:
  18.03.2005
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäs vika siinä vistassa on? 32-bittinen vista on vielä tällä hetkellä ehkä helpoin tapa saada media-ohjelmat toimimaan. Varsinkin microsoftin mpeg-2 dekooderi on ehkä paras mitä löytyy. W7 on varmasti muutaman kuukauden päästä paaaljon parempi, mutta nyt vielä kunnollinen tuki sille puuttuu monesta softasta.
   
 11. narcotico

  narcotico New Member

  Liittynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 374
  Saadut tykkäykset:
  27
  Vista voi olla ehkä hieman turhan raskas tuohon Asrockin. Toki Vistaakin saa varmaankin viriteltyä nopeammaksi. Itsellä ei ole kokemusta Vistasta HTPC-käytössä, mutta omien kokemusten perusteella Vista on tuskastuttavan hidas, jos kone ei ole kovin tehokas. Työn puolesta joudun käyttämään erilaisia koneita eri käyttöjärjestelmillä ja oma kuva on se, että Vista vaatii tehoa. Tehokkaassa koneessa Vista toimii kyllä nopeasti, mutta hitaammilla koneilla meinaa mennä hermot.
   
 13. W7 oma MC7 on varmasti vakain tässävaiheessa. Kaikki tarpeellinen löytyy ja tuunausohjeita on paljon http://www.hack7mc.com/
  32-bittistä suosittelen minäkin htpc.

  Kaikki codekit valmiina (lisäät vain haali splitterin, vobsubin, ac3-filterin ja BD softan + jos käytät jotain exoottista)

  Ongelmia
  -tv tallennus/katselu vain kanava/viritin
  -kaikki dvb-c virittimet ei toimi (eikä osa dvb-t ja dvb-s2)
  -pitää olla erillinen player BlueRaylle (integroituu kyllä MC7)

  64-bittiseenkin löytyy kaikki tarpeelliset lisäosat, mutta on aika uusia ja voi olla vielä epävakaata tms. eli pioneerihenkiselle sopiva ;) itsellä on nyt DVBwiewer tallennuksia varten, mutta laatu/heräämisongelmia on (odottelen sopivan dvb-c virittimen löytymistä, fire/floppyDTV ja Anysee kuulemma toimii joillakin nyt oma TT C-1500 ei ole toiminut betan jälkeen)
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 03.09.2009
 14. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 374
  Saadut tykkäykset:
  27
  Tukeekohan Win7+MC7 suoraan IONIN HD (h.264) rautapurkua vai pitää ostaa erikseen joku codecci esim. uusin Coreavc?
   
 15. Jep, DXVA pitäisi käyttää vielä tehokkaammin piirisarjaa, mutta kyllä CUDA/VDPAU toimii myös esim. Ubuntu/XBMC.
   
 16. nmi

  nmi New Member

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  2 165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhtä tehokkaasti nuo kaikki käyttävät rautapurkua. Tosin Microsoftin DXVA-kodekissa on todennäköisesti keinotekoinen rajoitus H.264 L4.1:een, kun VDPAU toistaa myös osan raskaammasta tavarasta.
   
 17. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 374
  Saadut tykkäykset:
  27
  DXVA:ssa tais olla jotain rajoitteita CUDA/VDPAU:hun verrattuna? Olikohan se niin, että .srt/.sub tekstityksiä ei saa toimimaan DXVA:n kanssa? Ja ilmeiseti DXVA ei kai toimi kaikkien HD h.264 videoiden kanssa.

  Edit: Tuossa yläpuolellahan olikin jo vastattu, että DXVA ei ilmeisesti toista yli H.264 L4.1 videoita. No, CUDA kuitenkin toistaa ainakin osan yli L4.1 menevistä H.264 videoista. VDPAU toistaa vielä rankemmat pätkätkin. Esim. kuuluisa Planet Earthin HD DVD:ltä ripattu "lintukohtaus" (bitrate +40Mbps) toistuu virhettömästi Nvidian VP2/VP3 tuketulla GPU:lla VDPAU:n avulla, kun taas CUDA/DXVA ratkaisut tipahtavat softapurkuun sitä toistettaessa.

  Se oli kyllä jo ennestään tiedossa, että Linuxin VDPAU osaa hyödyntää Nvidian rautapurkua varsin hyvin. Itsellänikin on tällä hetkellä HTPC:ssä Ubuntu ja XBMC, joka käyttää VDPAU:ta. Tehokas rauta menee nyt hieman hukkaan kun 9400GT purkaa kaikki HD videot.

  Jos itse ostaisin tuommoisen Asrockin Nettopin, niin laittaisin siihen Ubuntun ja XBMC:n. Siirryin joskus ½ vuotta sitten Windows XP+Mediaportalista Ubuntu+XBMC yhdistelmään seuraavista syistä:

  - XBMC:n Auto refresh-ominaisuus, eli virkistystaajuus vaihtuu automaattisesti toistettavan materiaalin mukaan 24Hz, 50Hz tai 60Hz välillä
  - XBMC osaa synkata äänen kellon näytönohjaimen virkistystaajuuteen (toimii tällä hetkellä vain XBMC svn kehitysversioissa) -> 23,976 fps videoiden sulava toisto 1920x1080@24Hz tilassa. Vastaa Windowssin Reclockia.
  - VDPAU-tuki. Ei ole vielä tullut vastaan niin raskasta HD-materiaalia, joka ei olisi VDPAU:lla pyörinyt sulavasti.
  - Ubuntu+XBMC tuntui kevyemmältä kuin Windows+Mediaportal

  Yritin saada noita juttuja toimimaan Windowssissa Mediaportalilla, mutta sitten loppui innostus säätämiseen. Linuxin puolella kaikki nuo jutut toimivat XBMC:llä suoraan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2009
 18. erikoisseppä

  erikoisseppä New Member

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  No voe vietävä! Tässähän menee ihan sekasin näiden valintojen kanssa. :|

  Ite laittaisin kanssa mielelläni ubuntun tollaseen pikkumötikkään, varsinkin jos media-ominaisuudet on noinkin kovat, mutta ne muutamat pelit pitäis toimia kanssa. :( Ei nyt sen kummempia ku jokunen kännipeli kavereitten kanssa ja tietty Trackmania. :p

  Tuo HD-matskun pyöriminen ilman häiriöitä on ensiarvoisen tärkeätä, joten nyt tuo ubuntu+XBMC houkuttaa sen takia...

  Juuri poltin XP Pron levylle. :)

  Jos nyt asennan tuon XP:n ja lähden siltä pohjalta rakentamaan media-toistinta, saanko rautapurun ja DVB-tikun toimimaan Mediaportalissa tai XBMC:ssä? :O Helevata, sekasinhan tässä menee. :)

  Toisaalta, tuo Win7:n MC toimii tv-tikun kanssa mitään mukisematta. Ei tosin tunnista .mkv:ta videoksi, mutta se korjaantuu mainitun linkin ohjeilla?

  Pitäs image jostain hankkia. Key on koneen pohjassa. Hmm... Miksi muuten tuollaista "levyä" ei saa ladattua MS:lta keytä vastaan? :)
   
 19. erikoisseppä

  erikoisseppä New Member

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko gamepad-ohjaus win 7 MC:ssä jollain pluginilla tai vastaavalla? www.hack7mc.com on melkonen sekamelska artikkeleita. :| Ei heti tunnu löytyvän tuohon vastausta. Tai sit mää en vaan osaa.
   
 20. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 374
  Saadut tykkäykset:
  27
  Voit toki asentaa myöhemminkin XP:n rinnalle Ubuntun, jos varaat sille kovalevyltä tilaa. Itsellänikin on omassa HTPC:ssäni Ubuntu ja XP. Bootissa voi valita kumpi käynnistetään. Pääasiassa käytän Ubuntua ja XBMC:tä, mutta XP on koneella siltä vartalta, jos haluaa katsoa HD DVD-elokuvia tai testailla jotain Windowssissa. Blu-ray:ta varten on sitten PS3.

  DVB-tikkujen pitäisi toimia Mediaportalissa, mutta se muistaakseni vaatii hieman säätämistä. HD rautapurkukin pitäisi toimi Mediaportalissa, kun hankit CoreAVC:n 1.9.5 version, jossa CUDA-tuki.

  XBMC:ssä ei ole suoraa tuke DVB:lle, mutta senkin toteuttaa käyttämällä toista ohjelmaa (esim. DVBviewer), mutta se vaatii jonkin verran säätämistä. Lisäksi XBMC:n Windows-versioissa ei ole (vielä) tukea näytönohjaimien rautapurulle.

  P.S. Hieman off-topic kysymys, mutta voitko kommentoida Asrock Ion 330:n äänekkyyttä? Eli pitääkö tuulettimet kovaa ääntä?
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2009